Rom

Jag är på resande fot. Tilda ska hämtas hem från Jämtland så jag är på väg dit nu med X2000. Har precis spenderat 2 timmar i Stockholm i väntan på anslutningen. Jag hittade ett fik med en skön soffa som visade matchen mellan Radwanska - Wosniack och den slutade lagomt tills jag var tvungen att gå till tåget. 7-6 6-0 till Polskan.

Det är Mastersturnering i Rom som gäller för herrarna denna vecka och eliten är såklart på plats. Det blåser och regnar en del men enligt plan så ska Söderling spela idag. Som vanligt är han favorit från start, vinner han inte idag så måste jag nog flytta upp honom några placeringar på min lista "överskattade spelare". Men för att spinna vidare på Rom så minns jag mitt första och hittills enda besök i den staden. Det var för snart 6 år sedan och jag och Johannes hade vår första riktiga semester tillsammans. Vi visste inte riktigt hur vi skulle spendera en hel månad ledig tid, men vi packade iaf våra resväskor fulla och tog ett flyg till Stockholm. Jag tror vi gick på fotbollsderby på kvällen. Dagen efter matchen tog vi en taxi till Arlanda och köpte biljett på plats till den första lediga flighten som fanns. Det blev alltså Rom.

Detta var i slutet av juli och det var sådan vämebölja denna sommaren att folk dog runt om i Syderuopa. Det var alltså stekande hett i Italien men Vatikanstaten var vi ju tvungen att besöka så vi släpade med oss väskorna dit, sen kom Johannes på att han ville ut på havet istället. Så efter att köat i timmar hos en lokal resebyrå fick han tag på båtbiljetter till Sicilen. Vi tog ett tåg till hamnen och klev på båten. Men den uppfyllde inte riktigt Johannes krav. Han hade väl sett framför lite loveboat-stuk med restauranger och casinon istället var det trångt och smutsigt, folk satt i högar på golven och vi hade fått en hytt längst nere vid maskineriet. Precis innan färjan ska avgå får Johannes för sig att han inte vill åka till Sicilen längre så vi börjar springa mot strömmen, fortfarande släpandes på våra tunga resväskor, för att ta oss av båten. Vi hinner knappt av innan båten lämnar bryggan.
 
Det var bara att sätta sig på tåget tillbaka in till Rom. Väldigt trötta av allt resande och värmen så väljer vi en fint hotell för natten och går ut för att äta en sen middag. Vi promenerade ut i Roms mörker för att leta reda på en restaurang. Vi sneddar genom centralstationen och går förbi ett tåg som strax ska gå till Nice. Johannes skämtar och säger att vi kanske borde hoppa på det. På något sätt blir skämtet allvar och det slutar med att jag får springa med klackar till hotellet för att hämta väskorna medans Johannes checkar ut. Portiern blir väldigt förvånad eftersom vi precis har checkat in och klockan nästan var tolv på natten, men vi får tillbaka hälften av det vi betalat för rummet. Vi springer tillbaka till tåget i hopp om att vi ska hinna dit i tid och utan att ha en aning om det går att köpa biljett på plats eller ej. Men vi både hinner med tåget med mista möjliga marginal och får köpa biljetter av konduktören.


Om båten till Sicilien höll dålig standard så var tåget till Nice inte mycket bättre. Det var varmt och trångt och jag somnade till och blev bestulen på hela min reskassa på 8.000 kr av farbrorn utan skor som satt bredvid mig. Jag vaknade när tåget stod still på en station och ser hur den lilla gubben står med min rosa börs på perongen. Jag blev jätteledsen, men de kom säkert till god användning.


Vi kom iaf fram till Nice och där stannade vi i nästan 2 veckor innan vi lessnade och åkte till Mallis istället. Men det är en helt annan historia. I Nice spelas det en challenger turnering för damerna denna vecka och Sofia Arvidsson är där. Varför hon spelar en challenger och inte någon av WTA-turneringar i Sturtgart eller Marocko vet jag inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0