Novak Djokovic utslagen i sin första match

image76
Djokovic
lyckades inte försvara segern från ifjol utan förlorade just sin match mot 122 rankade och kvalspelaren Kevin Anderson. Novak hade 1 setboll i Kevins serv i första set men Anderson höll och vann  tiebreaket enkelt med 7-1. Djockovic stod i 1.05 från start och gick upp til 1.55 efter första set, han vinner sedan de 2:a setet och går ner till ca 1.18. Djokovic som börjar serva i det avgörandet setet håller serven enkelt och breakar sedan till 2-0. Nu handlas han till 1.02, men Anderson breakar tillbaka, håller sin serv och breakar igen. Och han slår tillslut ut Djokovic.

image77
Diagrammet avser Anderson

Jag är övertygad om att Djokovic inte tankade denna match som det sägs att han gjort förr, utan han försökte nog att vinna den då han hade många poäng att försvara. Han kanske kände sig liten sliten sedan förra tuneringen, men som jag skrev förut så spelade han inte jättebra i Indian Wells heller, det var vid fleratal tillfällen som han hade stora problem att hålla sin serv. Förövrigt så känns standarden på världstennisen just inte så jättehög för tillfället. Världsettan Federer spelar dåligt, Djokovic som har varit årets bästa spelare gör unforced errors efter unforced errors. Förra veckan hade han över 40 st i en match och så var han ändå den som stod som slutlig segrare av tuneringen. Men så är det, tennis svänger och allt kan hända.


Nattens trading

Pgr av förkylning och brist på energi så blev det inte mycket födelsedagfirande denna kväll, utan istället spenderades tiden framför datorn. Inget fel med det då första omgången har bjudit på en rad intressanta matcher.

Llodra spelades som liten favorit mot Meltzer idag innan start, men förlorade 1:a set i tiebreak med 6-8. Llodra breakade sedan tidigt i 2:a set och blev favorit igen, då pluset fanns på Llodra var det bara att byta sida, vilket var rätt då Meltzer breakade tillbaka och vann matchen genom ytterliggare 1 tiebreak. Det är alltid lustigt att se hur en spelare trycks ner i odds trots att han/hon har förlorat 1:a set och "bara" har 1 break upp, tycker jag. Visst en favorit är alltid en favorit men Llodra var ingen stor favorit innan match och innan den står 1-1 i set så anser jag att Meltzer inte bör gå under 2 ggr vid endast 1 break ner. Dubbelbreak är en annan femma, men så var inte fallet denna gång.

En annan spelare som handlades om favorit innan start idag var Safin och även han förlorade 1:a set i ett tibreak mot Reynolds. 2:a set vinner Safin, men han får gensat 0-40 i sitt första servgame i 3.e set. Han räddar dock 3 breakbollar då och ytterligare 2 till under setets gång. Reynold som däremot har servat bra hela 3:e set blir genast breakad i tiebreaket och Safin går fram till 3-1. Vilket slutar dyrt då han inte lyckas ta vara på det utan tappar ledningen. Safin lyckas sedan kvittera till 5-5 och då fanns det chans att greena ut på ca 2 ggr, men det blev inget av med det då scoreboraden släpade och det var i hans gensa serv.

Ancic vann 1:a set övertygande mot Simon, och hade sedan en betryggande leding i 2:a set i form av 4-1. Han handlades då som lägst till 1.02. De som köpte kroatsen då ångrade sig säkerligen när han sedan tappade sin ledning och förlorade 2:a set i ett tiebreak med 2-7. Men "Super Mario" skärpte som så många ggr förr till sig och vann matchen. Men han var uppe och dansade från 1.02 till 1.60 och han blir tvungen att spela bättre än så om han ska han en chans att vinna tuneringen.

Fish som imponerade förra veckan åkte ut med dunder och brak i denna tunerings första omgång mot Clement. Möjligt att det fanns information om det innan match, då han började handlas till 1.32 men gick upp till närmare 1.80 innan start. Och mycket riktigt som marknaden förutspådde (visste) så förlorade han enkelt i 2 raka set. Jag avskyr osportslighet och uppgjorda matcher, men till och med lilla jag inser att tennis ibland kan vara en smutsig sport. Men han var nog nog bara trött efter Indian Wells, right? Betfair rättade iaf marknaden på 2 röda...

På damsidan var Rezai @ 1.60, rättfärdig favorit på förhand mot Wozniak då fransyskan vann 1:a set med 6-2 och hade handlades till 1.07 i 2:a set med ett break upp. Men hon visar sig inte vara så stark som hon borde, då hon tappar 2:a set med 4-6 och sedan förlorar 3:e set med 3-6, vilket var tur för vår kassa då ett rejält minus fanns på Rezai i set 2. Men någon annans olycka visar sig var någons annans lycka, då det gröna på Wozniak lyste stakt vid matchen slut. Inte lika starkt som det gjorde i 2:a set, men det blev ändå stor skillnad än om att Rezai hade vunnit i 2 raka set.

De tre svenskarna; Söderling, Johansson och Arvidsson visade sig på sina bra sidor idag då de vann sina matcher. Söderling var storfavorit @ 1.19 mot en ryggskadas Koubek och han vann mycket enkelt med 6-0 6-1. Johansson hade dock större problem mot Kuniksyn som vann 1:a set, men svensken hämtar upp det och vinner enkelt de 2:a två.

Boken visar ett hyfsat fint plus för dagen och månaden. När vi kom hem från Thailand så hade vi några dåliga dagar som gjorde att vi låg minus i mars månad. Och det var inte bra, då det viktigaste är att försöka gå plus 12 månader/år. Det är ingen som vill jobba gratis och att dessutom gå back på sitt jobb känns inte som något alternativ. De åtgärder vi gjorde var att ha veckomöten varje söndag där vi planera varje dag. Jobbtid är jobbtid och fritid är något helt annat. Vi uppdaterade även regellistan och satt upp realistiska snittsummor som skall uppnås varje dag/vecka och efter vi har gjort det har allt flytigt på bra. Även fast det fortfarande finns minusmatcher och dagar. Men nu är snart mars slut och om vi inte klantar till det något fruktansvärt de sista dagarna så kommer det ytterligare bli en bra grön månad. Det trots 10 dagars utomlandssemsetsr och snart 2 veckors influensa.


Betfair tog bort boten i några dagar, men idag läste jag på forumet att den ska sättas in igen. Det känns trist isof. Tradinglusten har sjunkigt här hemma på sistondet och det har en del med boten att göra. Inte bara såklart. Precis som med ett vanligt jobb så blir man less ibland och på sätt och vis så känns det sunt. Man jobbar för att leva, inte

lever för att jobba. Jag tycker fortfarande att jag har världens roligaste jobb, så jag ska inte klaga allt för mycket:) Något som jag däremot börjar bli ännu mera less på är att blogga. Tiden vid datorn är ändå stor och att försöka uppdatera 2 bloggar dagligen och svara på alla mail som trillar in känns påfrestande ibland. Jag ska sova på saken, men kanske väljer jag bort denna blogg. Eller den andra. Eller ingen, är rätt trött nu...:)


Lediga dagar

image75
Vi är fortfarande lite krassliga här hemma. Jag har i stor sätt varit helledig några dagar vilket har varit mycket skönt. Idag fyller Johannes år så det blir inte så många matcher heller. Jag såg imorse när jag vaknade att det var många lågoddsare som förlorade i går, 1.01, 1.03, 1.10, 1.13....

Nu ska jag och brorsan åka iväg och köpa tårta sedan ska vi fira födelsedagbarnet som fyller 1 år närmare 30.

Miami 2008 Sony Ericsson Open

Igår startade som sagt kvalmatcherna i Sony Ericsson Open. Imorgon onsdag drar turneringen igång på riktigt och finalerna spelas helgen den 5-6 april. Det är 96 damspelare och lika många herrspelare som är med och slåss om titeln. Prissumman ligger på $7.54 miljoner, varav hälften går till killarna.

Ifjol vann Djokovic herrarnas tunering då han besegrade Canas med 6-3 6-2 6-4. På damsidan förlorade Serena Williams första set med 0-6 mot Henin, men vann sedan de 2 andra seten med 7-5 6-3 och därav matchen.
image73
Djokovic vann även finalen i söndags mot Fish, jag tyckte att han bitvis spelade ganska dåligt under flera matcher i Indian Wells, men jag tror ändå att han går till final även i denna tunering. Han är nog sugen att försvara titeln och poängen från ifjol nu när han närmar sig Nadals 2:a plats och Federers 1:a plats på ATP-rankingen. Fish gjorde en otrolig bedrift  i Indian Wells, då han slog ut toppsidade spelare som Davydenko, Hewitt, Nalbandian och Federer. Han hämtade även upp ett 5-2 underläge med hjälp av bländande spel i finalens 2:a set som han vann med 7-5. Djokovic applåderade sin motståndare vid ett flertal tillfällen under matchen då han inte hade en suck att retunera hans slag. Men kan Fish gå lika långt i denna tunering? Nej, jag tror inte att han lyckas spela till sig ännu en final i Miami även fast jag är övertygad att hans självförtoende är på topp och att han har publiken på sin sida. Djokovic berömde Fishs spel i segertalet och sa att han förtjänade att vara rankad bättre än sin 98:e placering. Och han är betydligt högre rankad nu än före Indian Wells, han tjänade nämligen 58 placeringar på sitt spel där och ligger just nu på plats 40. Spelaren som är rankad snäppet högre än honom är Robin Söderling.

Nadal
spelar på samma halva som Djokovic, det ryktades om att han var lite skadad i förra matchen då han förlorade mot just Novak med 6-3 6-2. Jag såg inte matchen själv men Johannes som gjorde det sa att det bara var några blåser på fötterna och att han spelade bra i 2.a set men att Djokovic var bättre. Men visst kan han slå Djokovic, det har han gjort 6 av 9 ggr, varav senast i 2007 års slutspel, då iofs mot en väldigt sliten Serb. Djokovic kommer att möta Kevin Anderson i 2:a omgånegn och Nadal kommer att möta D Becker. De ska inte vara några problem för 2:an och 3:an i världen, men man vet aldrig.

Andra herrspelare som har bra chans att vinna om de har bra dagar och känner sig fräscha är bl a; Mario Ancic, James Blake, Andy Murray, Nicolay Davydenko, Rickard Gausget, J-W Tsonga, Andy Roddick, Robin Söderlig och Federer såklart.

Jag tycker det är lite trist att Federer inte har spelat lika bra i år som han brukar göra. Om det beror på att hans sjukdom, omotivaion eller något annat vet inte jag, men han kanske borde sig skaffa en coach om han ska ha någon chans att fortsätta som världsetta. Slag som brukar se så enkla ut stämmer inte inte för honom längre. I fjol blev Federer utslagen av Canas i 4:e omgången så han behöver inte vinna tuneringen i år för att försvara sin
poäng som Djokovic måste göra. Nadal tog sig till kvartsfinal förra året.

image74
På damsidan så har Sharapova tyvärr lämnat återbud pgr av att hon känner av den gamla axelskadan. Lite trist, alltid roligt att se Maria spela. Men Henin är tillbaka efter att ha vilat sedan Dubai och förlustmatchen mot Schiavone. Justine Henin är lottade på samma halva  som spelare som; Alona Bondarenko, Serena Williams, Maria Kirilenko, Virginie Razzano och Flavia Pennetta. Henin är nog väldigt sugen på revansch och i hennes första match är motståndaren Kirilenko.

På den undre halvan spelar just Schiavone. Fler duktiga spelare på denna halva är bl a vinnaren av Indian Wells; Ana Ivanovic som antagligen kommer att få möta  Davenport (som bröt förra matchen pgr av ryggproblem). Den matchen borde Ana vinna lätt. Jag tror att det blir hon eller Dementiva som kommer spela final mot Henin den 5:e april om inga skador inträffar. Ivanovic kanske är sliten efter många matcher i Indian Wells, men jag tror inte det, då hon vann de flesta matcher snabbt och enkelt. En anna duktig Serb på denna som också spelar på denna halva är Jankovic, hon möter vår egna Sofia Arvidsson i första matchen och den kommer hon säkerligen att vinna. Hantucova ska inte heller räknas bort och hon kommer säkert som vanligt ta sig långt även i denna tunering.

Systrarna Bondarenko kan ställa till det för de flesta när de spelar på topp. Alona var stark mot Sharapova i förra veckan. Frågan är om de orkar då de även spelar många dubbelmatcher. Systrarna Williams avstod tuneringen i Indian Wells då de tycker att de blivit behandlad illa av publiken där tidigare, men i som sagt Miami spelar de och Serena är titelförsvarare. Den senaste tuneringen de spelade var Bangalore Open 3-9 mars, då vann  Serena finalen i 2 set mot Schnyder. Venus tog sig till semifinal där hon blev utslagen av just syrran i ett avgörande tiebreak. Så de är helt klart i form. Men bara en av de har chans att ta sig till final då de spelar på samma halva.

Här finns länkar till alla TV-tider för Miami:
Lördag 29/3: Viasat sport 3/Viasat sport 1: 17.20-05.00 
Söndag 30/3: Viasat sport 3/Viasat sport 1: 17.00-03.00 
Måndag 31/3: Eurosport : 13.30-16.00 och 19.30-21 Viasat sport 3: 17.00-03.00
Tisdag 1/4: Viasat sport 3/Viasport 1: 12.00-01.00 och 03.00-05 Eurosport: ca 16.00-21.00
Onsdag 2/4
Torsdag 3/4 
Fredag 4/4
Lördag 5/4: Semifinalen Herrar och Damfinalen
Söndag 6/4: Herrfinalen

Eurosport kommer att visa WTA-tuneringen och Viasat-kanalerna kommer att visa ifrån ATP. Det kommer alltså finnas massor att tennis att trada med livebilder, nu får vi bara hoppas på att vädergudarna är snälla så att vi slipper regnavbrott.

image72

Same same but different...

Idag och imorgon pågår kvalmatcherna inför Miami. Vi tänkte passa att vara lediga fram till på onsdag då vi får besök i från Jämtland i form av min pappa och 2 bröder. Mamma fick vara hemma denna gång, hon ska jobba men om jag känner henne rätt så kommer hon att passa på att sitta att spela på Betfair all hennes lediga tid. Det är -20 grader just nu där de bor så att det tycker jag att hon gör rätt i, vem vill vara ute i onödan i sådan kyla?

Helledigt blev det dock inte idag. Johannes började tradade 2 matcher innan han åkte iväg och handlade inför gästernas ankomst. Tilda stod och trampade med overallen på i trappuppgången och det började bli lite ont om tid så han ropar lite stressat att jag skulle ta över sista matchen.
 -Jaha, vad är det för match då? 
- Det är Cilics.
-Jag hittar den inte, menar du inte Czink?

-Jo, precis.
-OK, du vet att det är damspelare va?
-Jaha, vafan är det damspelare?! Tyckte väl att de servade dåligt! 
-Ja, men det är iaf damspelare, du måste väl ha sett att de heter Timea och Melinda. Och Czink inte Cilic.
-Äh vafan jag hann inte läsa inte det finstilta..

Men det gck bra ändå. Jag behövde inte göra någonting i matchen, Johannes låg redan bra till och Czink som han hade pengarna på vann 3:e set med 6-3, det trots att Timea Bacsinszky handlades så lågt som till 1.07 i det setet även fast hon varken breakade eller hade någon breakboll till sin fördel.

Bottennapp för Federer

355115-71
Fish bröt just sin 5 raka förlustsvit mot Federer och är nu i final i Indian Wells mot Djokivic. Trevligt att Federer fortfarande står i 1.06 från start i en semifinal, även fast han inte tagits sig till någon final i år.

Konsten att greena ut

image70
Diagrammet avser Fish

Fish-Nalbandian 6-3 6-7 7-6

Jag skrev det igår och jag skriver det åter idag; vad är det med herrspelarna dessa dagar?! De kan inte serve hem! Tsonga, Nalbandina, Stepanek, Karlovic, Ancic...det är inga dåliga servare jag pratar om.

Nalbandian förlorade precis tiebreaket i kvartsfinalen mot Fish. Han förlorade alltså efter det att han breakat till 5-4 och "bara" skulle serva hem matchen. Vilket han misslyckades med. Såklart!:)

Igår gnällde jag på att det kostat oss massa pengar, men det är egentligen bara vårt eget fel som inte greenat ut vid dessa tillfällen. Det är inget konstigt att en spelare ska serva för matchen/setet blir breakad, och det brukar jag dra fördel av, inte som tvärtom som nu, denna vecka. Jag får skylla på att jag är sjuk och inte kan tänka klart..:) När Tsonga skulle serva  för matchen vid 5-3, så stod han runt @ 1,17 /1,18. Vi bokade inte en spänn, tyckte att det var för dyrt även fast vi då visste att han knappt skulle bli favorit vid ett break. Vi hade kunde ha gjort 0-160.000 sek på Nadal, det hade varit något!

Idag gjorde vi inte samma misstag, idag bokades Nallen upp när det var dags att serva för match. Inte 160k dock. Men grönt var det, grönt som attan:) Grönt är skönt!

Trevligt värre är det också att boten är ute ur systemet. Det märks så tydligt. Det är feltryck och det finns surebets. Det är som vanligt igen.

Djokovic-Warinka set 1

image69
Diagrammet avser Djokovic set 1

Att det ska vara så svårt för herrspelarna dessa dagar att serva hem set och matcher. Stepanek misslyckades både att serva hem första set och sedan matchen mot Nalbandian. Vilket iofs var bra då jag har 0 förtroende för den spelaren. Tsonga hade 5-2 i avgörande set mot Nadal igår. Bröt ihop och förlorade istället med 5-7. Det blev kostsamt. Likaså blev det dyrt när Karlovic inte klarade att serva hem matchen mot Murray. Ancic hade 5-2 i tiebreak mot Ferreo, vilket han sedan förlorade= Dyrt! Wawrinka var i 1:a set i matchen som pågår nu 1 break upp vid 2 tillfällen, varav en gång när det var dags att serva men setet. Klarade det inte utan blev istället breakad och förlorade sedan tiebreaket. Jag börjar tro att det är damspelare jag ser på... Jaja, det är bara att nolla och gå och lägga sig.

Super Mario utslagen

image68
Diagrammet avser Ferrero

Ferrero-Ancic 7-5 6-4 7-6

Sharapova
vann sista set med 6-4, hade inget break ner i 3:e set men handlades ändå vid ett tillfälle till 1.92

Ferrero-Ancic blev en bra tradematch. Ancic @ 1.55 förlorade 1:a set och vann sedan det 2:a. Ferrero hade 2 break/matchbollar men Ancic räddade dem och matchen gick till tiebreak. Där ledde Ancic med 6-4, Ferrero hämtar upp det till 6-6, sedan får Ancic en tredje matchboll, men förlorar även den och det blir Ferreo som vinner tiebreaket och den 3 timmar långa matchen med 9-7.

Nu slutar jag för ikväll, dags att sova och tillfriskna!

1.01 in danger!

image67
Undra om den halva miljonen på 1.01 och 2.2 milj på 1.02 ångrar sina spel på Sharapova nu?
Ställningen är just nu 1-1 i avgörande set och Maria var alldeles nyss uppe 1.60. Överreaktion!? Återstå att se...

Radek Stepanek

Haha, Stepanek spelade mot Nalbandian tidigare ikväll. Nalbandian som inte har visat någon allt för imopnerande form på slutet var favorit innan start @ 1.60. Han blir genast breakad. Stepanek håller själv sina servar tills det är dags att serva hem setet. Självklart blir han då breakad och setet avslutas i tiebreak som han förlorar med 1-7.

2 set vinner Stepanek med 6-0 och det 3:e setet har han i sin hand tills det är dags att serva hem matchen. Och vad händer? Jo, ja ha blir breakad blank. Såklart. Stod ju skrivet i stjärnorna, fast han servat bra i de 2 senaste seten. Matchen avgörs i tiebreak som går till Nalbandian.

Sopan Stepanek!

Förövrigt så fanns det ett fint startodds på Ljubicic ikväll (1.72) som vann i 2 raka set mot Robredo som hade problem mot Massu i sin förra match.

Ancic ska precis ta sig an Ferrero nu. Det kan nog bli en bra match. Jag vet inte om jag ska trada den eller sova, de senare låter mer tilltalande då vi har blivit sjuka alla 3 här hemma.

Hemma med sjukt barn

Tilda är sjuk igen och jag vaknade upp med feber idag, så man kan säga att vi är hemma med sjukt barn. Vilket inte är någon skillnad mot vanligt då vi alltid är hemma med barn efttersom vi inte har någon rätt till dagisplats i det här landet. För att få dagisplats i vår kommun måste båda arbeta eller vara inskrivna som arbetssökande. För att vara berättigad en heltidplats måste båda även jobba heltid annars är det 3 timmar mellan frukost och lunch som gäller. 

Arbetar gör vi ju, iaf enligt oss själva men inte i deras ögon. Visst jag betalar ingen skatt på det jag tjänar men vi belastar inte samhället heller. Så vår dotter får snällt vara hemma med oss på dagarna. Vi tycker att det funkar bra och är såklart glada att vi har möligheten att vara med henne hela dagarna, men för hennes skull så hade det nog varit bra att få gå på dagis och leka med jämnåriga. Hon får såklart träffa barn på andra vis, såsom t ex lekobuslandet, simmskola, Liseberg, gymmet, men då är det oftast olika barn hon leker med. Jaja, det går ingen större nöd på varken henne eller oss och när hon fyller 5 är det ändå dags för förskola. Men detta är en av nackdelarna att ha ett arbete som vi har. Vi hamnar utanför samhället. Ska ta upp lite mer om detta senare.

Varför jag kom att tänka på detta var för att Johannes är lite nere pgr av 2 dåliga matcher och grymtade något om att börja köra spårvagn. Jag ångrar mig lite att jag inte orkade stanna uppe en stund till inatt, ibland är det bra att vara 2. Jag vet hur han känner sig, men det går över, det gör det alltid. Efter lite sömn och en promenad så brukar det kännas bättre. Och som sagt dagsmålet klarade vi och det är viktigt!

Bokslut


Jag har hållt igång sedan tidigt igåt morse så nu ger jag upp för dagen. Kvällen/natten har bjudit på blandade resultat men dagsmålet är uppnått plus lite där till. Jag lämnade precis avgörande set mellan Wawrinka - Baghdatis (4-0 till Wawrinka @ 1.02:)) . Matchen blev som förväntat bra, den är iofs inte över än.
image66
Diagrammet avser Wawrinka

En nogrannare redogörelse av dagen kommer efter jag sovit. Nu är jag alldelses för trött....

Alla svenskarna ute ur Indian Wells

Bjökman och Söderling förlorade sina matcher igår och alldeles nyss åkte även Johansson ut mot Ferrero.

Fler som är ute ur turneringen är bl a Mauresmo som förlorade mot den äldre av systrarna Bondarenko med 1-6 2-6. Mouresmo har sett sina bästa dagar på WTP-touren, det var ett tag sedan som hon spelade riktigt bra nu. Hon hade nån fin match i Dubai även fast hon inte heller då levde upp till sin gamla standard. Det ryktas om att hon ska lägga av snart och det kan hon ju vara värd då hon har varit på touren sedan 1993. Råd har hon garanterat också då hon har spelat in ca $ 13.800.000 i prispengar.

En besviken Roddick @ 1.13 förlorade ikväll i 2 raka set mot Haas. Roddick kastade som vanligt sitt racket och gormade när det inte gick som han ville. Han skulle nog tjäna på att tygla sitt humör ibland så han inte tappar koncentrationen. Men vem skulle inte det?...

Stepanek och Sharapova var 2 favoriter som gjorde vad  skulle. De vann sina matcher i 2 raka set. Ancic är också vidare trots att han spelade ganska dåligt i 2:a set som Gonzales vann. Men han kallas inte för Super Mario utan anledning. Direkt från 1:a boll i avgörande set visade han vart skåpet skulle stå och bjöd på underhållande tennis. Han gick snabbt fram till 5-0, tappade sedan upp det till 5-3, 0-30 innan han sedan lyckades vinna.

Nalbandian som spelade mot Gulbis hade också stora bekymmer efter att ha vunnit 1:a set. Gulbis breakade hem set nr 2 och skulle senare serva för matchen i 3:e set. Klarade det dock inte och matchen avslutades i ett tiebreak som då alltså Nallen vann. Även 10-sidade Radwanska tappade det andra setet i matchen mot Peng, men vann sedan det sista setet med 6-3.

Jag har gjort bokslut för kvällen och ska sova. Dagsmålet är uppnått, så det känns toppen. Johannes ska nog kika över nattmatcherna för se om det tycker upp något läge. Scoreboarden har precis krånglat igen, så det är TV-matcher och de streamade matcherna som gäller.

3-setare

Innan matcherna startade ikväll hann vi ha ett planeringsmöte inför nästa vecka. Indian Wells fortsätter som bekant till på söndag vilket betyder att det är tradefritt framtill kvällarna även nästa vecka. Det är perfekt för då hinns det med mycket annat på dagarna. Som t ex att gymma. Jag lyckades ta mig iväg 5 ggr denna vecka. Johannes promenader däremot blev lidande pågrund av hans många "skador" och "sjukdomar", men han kommer säkert igång imorgon. Om han är frisk. Och skadefri.

Förövrigt så har det varit en vecka med motgångar. Alla kvällar har gett bra resultat men nätterna har genomgående gått med förlust. Idag sattes det upp dagsmål för månaden ut, dessutom har insatserna sänkts till självförtroendet är tillbaka. Jag tror att det kommer att bli en bra vecka nästa vecka.

Matcherna är det då inget fel på. Kvällen har redan bjudit på 3 bra 3-setare.
image64
Diagramet avser Murray

Murray-Melzer 3-6 6-3 6-3

Murray @ 1.16 från startade dåligt och Melzer gick snabbt fram till en 4-0 ledning. Murray hämtade upp det till 3-4 och hade tillochmed breakbollar till 4-4, men det slutade med att Meltzer vann 1:a set. Inte helt oväntat gjorde Murray precis som när han mötte Federer sist, dvs vände och vann.
image65
Diagramet avser Kuznetsova
 
Kuznetsova-Cilbulkova 6-1 4-6 6-3

Samtidigt som Murray-matchen pågick så spelade även Kuznetsova-Cibulkova. Rysskan var favorit @ 1.25 och hon vann 1:a set övertygande och handlades till 1.06. Men sen hände något och Cilbikova gick fram till 5-0 , 15-40 i det andra setet. Kuznetsova lyckade mirakulöst hämta upp det till 5-4 och hon hade även gamebollar till 5-5, men det blev ett 3:e set men Kuznetsova lyckades knyta ihop säcken och vinna. Men många swings i matcherna.

Även fast dessa 3 favoriter hade problem i sina matcher så kändes det ganska klart att de skulle vinna.

Det blåser tydligen starka vindar och det ställer till det för spelarna ibland.

Dåliga scoreboards och låg likviditet

Vi har enats om här hemma att det inte är någon ide att trada de sena nattmatcherna. Igår var de sista marknaderna nästintill döda vilket gör att det är omöjligt att trada ut även om man sitter i fin position. Jag klarar sällan av att trada marknader med låg omsättning eftersom jag i vanliga fall gör ganska många trads och bokar jag t ex break så vill jag ofta kunna spela tillbaka oavsett hur gamet går. Om jag har bokat break i ett game så händer det ofta att jag istället väljer att lägga upp bet för att spela tillbaka en del av bokningen på ett eventuellt 0-30. 15-40, 0-40 resultat istället för att sedan hoppas på missade breakbollar och hold. Och blir det ett starkt servgame så vill jag kunna ta tillbaka mitt spel till ett lägre odds. Oavsett vilket så vill jag att det ska finnas korrekta odds, inte som inatt då det inte bara var lite pengar på marknaden utan även att oddsen ligger fel.

Det är alltså dödsdömt att sitta och trada med stora summor då det inte går att spela tillbaka. Det gäller att matchen går precis som man vill, men det händer ju sällan.

Det var synd att vi inte hoppade över de sista matcherna inatt. För istället för att bibehålla det fina resultatet från kvällen så slutade det med en minusdag.

Det är inte bara dålig likviditet på en del marknader som råder. Scoreboarden är som de har varit i stort sätt hela året, helt världelösa. De ligger långt efter, uppdaterar flera bollar i taget, skriver fel och ibland inte funkar över huvudtaget. Och om inte det vore nog så spelar många utan fördröjning. Det verkar vimmla av courtsiders och en hel del spelare med hackade scoreboards, tillochmed spelare med småpengar verkar veta reslutaten lång före mig. Som tur är drar TV-matcherna igång imorgon och då kommer det att bli både mer rättvist och mer omsättning.

Så dagens arbete består av några matcher ikväll och inga nattmatcher. Dessutom med lägre insatser tills TV-sändningarna drar igång. Tuneringen har ju som tur var bara börjat:)

Båda svenskarna lyckades vinna i 2 raka set igår. Vi köpte Söderling från start och satt still i hela matchen. Björkman gick samtidigt och han vann sin match med hjälp av tiebreak i 2:a set, men det kändes som om han hade full kontroll i stort sett hela matchen. Idag är det Tomas Johansson tur att spela. Han är favorit mot Lu, kanske det blir ytterligare en svensk vidare till nästa omgång.

Thailandpics


Vår hälsovecka går som smort....

...trodde jag tills jag kom på Johannes att smygäta godis. Vi sitter och jobbar men Johannes försvinner lite då och då med konstiga förklaringar. Självklart så förstår jag vad det är frågan om och lyckas fånga honom på bild:) Skitbra bild ju! Kan inte hålla mig för skratt när jag ser den.
image62
Jag har även hittat hela hans gömda förråd så nu sitter han här bredvid och smaskar medans vi väntar ut Söderlings match. Den ser ut som om den kommer fortsätta en stund till. 5 dubbelfel redan, inte bra och han är ju en chocker som kan förlora från övertag.Indian Wells

Det blev sparsamt med trading igår. Många kvalspelare som jag inte har så stor koll på. Kliver sällan in i matcher med okända spelare om det inte uppstår ett bra läge. Somnade sedan ifrån de senare matcherna.  

Sofia Arvidsson tog sig vidare till nästa omgång inat efter att ha förlorat  det 1:a setet. Idag kliver Söderling och Björklman in i tuneringen. Båda är favoriter att vinna sina matcher. Björkman @ 1.48 mot  Volandri, ett lågt odds tycker jag,om jag var tvungen att välja skulle jag hellre spela på Llodra som står i ungefär samma odds mot Lee, vilket jag iofs inte heller skulle göra. Söderling @ 1.38 spelar mot Grosjean.

Många svåra matcher ikväll, det är många som kan gå hur som helst. Rochus mot Clemant kan bli svängig tror jag. Jag har lite svårt för Rochus efter som han är lite ojämn.  Starace som står i 2.90 mot Giguel är en spelare som kan skrälla och spela riktigt bra ibland, även om det känns som om han spelade bättre ifjol.

Johannes och Tilda har åkt till Bauhous och shoppar, själv ska jag förbereda middagen innan jag ska på ett spinningpass. Vi har bestämt att vi ska försöka att vara nyttiga denna vecka och Johannes har planerat in dagliga promenader. Han har inte lyckats tagits sig ut på någon ännu, idag klagade han på muskelknutar i ena vaden. Det har aldrig jag råkat ut för. Han kanske sträckte sig när han gick mellan soffan och kontoret.

Fucking trött på ordet bot!

image61
P-botar hit Betfairbot dit. Det är skittrist det som har skett, jag är absolut inte glad för Betfair skalpar och tar en del pengar från marknaden, dessutom utan delay. Det är förjävligt att de utger sig för att vara en oddsbörs där spelare spelar mot andra spelare nu när det själva verket inte verkar vara så längre. Det är ännu mer förjävligt att de valde att sätta igång detta utan att informera oss - deras kunder.  Men nu är det så och det är bara att gilla läget eller byta jobb. Och byta jobb tänker inte jag göra, iaf inte just nu.

Idag har vi suttit och veckoplanerat. Och jag har fått allt gjort av det som skulle göras idag. Jag har diskat 3 ggr, jag hatar att diska och jag har lagat mat, det avskyr jag ännu mer. Johannes har suttit och läst trådar om boten i stort sätt sedan han vaknade. Och självklart måste vi sätta oss in i vad det är som sker, men det tar för mycket fokus från annat. Jag har ännu inte hunnit gå igenom kvällens matcher som startar ikväll pgr av att Tilda inte tillåter oss båda att sitta vid datorn samtidigt, såvitt jag vet så har Johannes inte heller gått igenom kvällens matcher pgr av att han måste läsa på mer om boten. Jag vill såklart också veta så mycket som möjligt, men det känns ännu viktigare att börja anpassa sig och utarbeta nya strategier. Och för att göra det måste jag trada matcher inte sitta och läsa 10.000 olika inlägg på olika trådar.

Självklart är det bra att så många spelare som möjligt utrycker sina åsikter om det Betfair gjort, för att förhoppningsvis kunna påverka, men oftast hjälper det inte att gnälla. Jag fattar att folk är upprörda, jag är upprörd. Jag är iaf glad att jag inte min tradestrategi går ut på surebets.

Nu tänker jag koncentrera mig på kvällens matcher och hör jag ordet bot igen i den här lägenheten de närmaste timmarna blir jag fan galen. Och sen hoppas jag att Betfair går ut med information och klara svar på de frågor som finns.


Tillbaka till verkligheten

Efter en vecka i Thailand är det nu dags att börja packa ihop. Imorgon är sista dagen här, sedan återvänder vi tillbaka till Sverige och verkligheten. Inte ens här nere i Thailand på semestern har det undgått oss att det florera rykten om förändringar på Betfair. Stämningen i poolen i morse var en aning dempad efter att ha ägnat natten åt att läsa olika trådar och mail angående den såkallade boten. Jag har funderat mycket på vad det kan innebära för mig om förändringarna som många pratar om stämmer, men jag har bestämt mig för att försöka släppa det här nera och ta det när jag kommit hem och vet mer.

Jag har själv inte märkt något underligt under de marknader jag följt på vissa tennismatcher i veckan, men det är inte så konstigt eftersom det är stört omöjligt då hotellets uppkoppling är helt värdelös. Däremot så kommer jag att märka om det skett förändringar så fort jag kommer hem och börjat jobba igen. Och utifrån det och förhoppningsvis mer information och fakta från Betfair så kan jag ta ställning till detta. Såvitt jag vet så är hittills "Boten Anna" endast en låt av Basshunder och Betfair endast en oddsbörs där spelare spelar mot andra spelare.

Förövrigt så förlorade Federer så fort vi lämnade Sverige - IGEN! Han förlorade även mot Canas för snart en år sedan när vi var i Phuket. Jaja, bokade han blint innan vi åkte med vetskapen att det kunde hända igen. Han ska tydligen vara sjuk i körtelfeber just nu. Hoppas för hans skulle att han inte kommer att vara sjuk för länge för Nadal och Djokovic börjar verkligen knappa in hans försprång på ATP-rankingen. Han måste iofs sig inte bara vara frisk utan också börja spela bättre tennis igen om han sa behålla sin plats som världsetta. På ATP racet ligger han bara 8:a, 3 poäng före vår egna Söderling som ligger 9:a.

Nej, det verkar tungt för Federer nu, en annan som istället har flytet med sig är min käre sambo, som sätter fotbollsmatch efter fotbollsmatch i Aftonbladets bolagsfajt.. Det är ju asgrymt! Det tycker han själv med och det får jag höra ofta. Väldigt ofta. Väldigt, väldigt ofta.... Vill ni se mer från Thailandsresan och min asgrymma sambo så ligger det bilder r. Förövrigt så fick jag en kort fråga från Oskar Svärd på facebook om vart man hittar billiga resor till Thailand. Han var sugen på att åka, antar att han inte var så nöjd med sin insats i årets Vasalopp.

Vasaloppet

Vasaloppet är alltid lika trevligt att följa varje år. Själv skulle jag inte orka åka 9 mil på längdskidor. 4 mil är mitt längsta lopp och det var jobbigt, jag har för dålig teknik helt enkelt.

Jag håller såklart på min gamla (löp)klubbkompis Jerry Ahrlin och min gamla bekanta Oskar svärd. Egentligen är det mer rättvist  om Jerry får vinna i år eftersom Oskar redan vunnit 3 ggr. Enligt kommentarorena så har båda killarna valt att köra utan fästvalla i år. Hoppas att det var ett smart drag.

Idag får vi hålla på svenskarna

Om några timmar spelas damfinalen i Dubai mellan Kouznetsova och Dementiva. Jag hade gissat på att det skulle bli en final mellan Schioavne och Kouznetsova. Vi kom hem när 2:a set inleddes igår då hade Schiavone precis vunnit det första mot Dementiva med 7-5. Men i mitten av det 2:a setet syntes det att hon började bli trött och hon hade stora problem med att hålla sin egna serv. När Dementiva tillslut lyckades breaka hem det 2:a setet så stod det ganska klart att Schiavone skulle få det tufft att vinna matchen så rysskan såg lite sliten men betydligt piggare ut. Dementiva vann det sista setet med 6-2.

Dubai
En helrysk final idag alltså och Kuznestsova är favorit @ 1.58. Jag tycker mer att det är 50/50 match. Hur som helst så tror jag det kommer att bli jämn 3-setare och om det blir det så tror jag att Dementiva vinner. Äh förresten jag tror att Dementiva vinner hur som helst. Det som talar mycket emot Dementiva är att även hon såg trött ut igår, men det var ju igår det. Jag får se om jag kommer att trada matchen, det är mycket annat som ska hinna fixas idag.  Jag kommer iaf inte kliva in från start idag, hade tjänat mycket på att vänta på bra lägen denna vecka istället för lägga bet från början av matcherna. Som sagt det är trevligt att trada matcher som svänger, förutsatt att man ligger bra till annars är det mindre roligt.

Memphis
Båda svenskarna ska spela kvartsfinaler i Memphis idag. Söderling slog Roddick med 7-6 6-3 inatt. Han är verkligen i form nu och har vunnit mot många bra spelare den sista tiden. Idag spelar han mot Stepanek, kanske en av ATP-tourens mest överskattade spelare.1.50 är ett bra odds på Söderling, men han är en chocker och har ibland svårt att hålla ihop det psykiskt under en hel match, speciellt om det börjar dra ihop sig i slutet av tuneringar.

Björkman spelar mot Darcis som bara förlorade 1 game mot Becker igår. Jag vet inte om det var något fel på Becker eller om det bara var Darcis som spelade väldigt bra. Så att hoppas på att det blir 2 svenskar i final kanske är för mycket, men Björkman är rutinerad och seg. Man ska aldrig räkna ut den gamle mannen:) Fast han startade uruslet mot Young igår. Men han kan nog vinna, det blir säkert en bra tradematch.

På damsidan är Davenport stor fravorit @ 1.13  till att vinna finalen mot Govortsova. Och det är inget snack om saken. Davenport vinner.

Mexico
Den 3:e damfinalen som spelas idag/inatt går i Mexico mot Cornet och Pennetta. Ingen av dem har förlorat ett set i tuneringen. Pennetta är favorit @ 1.45. Men jag håller fast vid det jag skrev igår; Cornet har spelat mycket bra tennis i år så hon kan mycket väl bli den som vinner. Jag räknar med en 3-setare.

Herrfinalen i Mexico spelar Almagro - Nalbandian. Jag har inte följt den tuneringen så noggrant så jag tror ingenting. Såg början av Nalbandians match igår och det var inte hans bästa tennis.

Zagreb
Innan matchen mellan Ljubicic - Ancic igår så hade jag Ancic som vinnare men jag tog tillbaka det så fort matchen började. Det var inte alls den Ancic som jag var van att se. Han hängde med huvudet och även fast han servade bra i första set så spelade han inte så bra Ljubovics servgame. Och Ljubicic  vann i 2 set, fast det var ganska jämt dem emellan. Ljubcic räddade alla sina 6 breakbollar medans Ancic bara räddade 1 av 6 . Jag såg att Igor skrev att Ancic hade problem med magmusklerna, kanske var därför han spelade lite sämre än vanligt. Jag såg också att Johannes skrev i en kommentar på sin blogg att det inte är ett OK att Ancic förlorar mot en gubbe. Bara så du vet Johannes så är du och Ljubicic  lika gamla....

Nu ska jag packa inför vår semester.


RSS 2.0