Trevlig helg!

image106
Vi är skitsena. Påväg på middag. Tänkte bara önska er en trevlig helg!

Tankar inför morgondagen

image105

Vi ligger minus denna månad och tiden börjar rinna iväg. April fick en dålig start och det har präglat i stort sett hela månaden, även om det egentligen bara handlar om en eller två matcher i skillnad. Jag är övertygad om att april fortfarande kan bli en plusmånad, men det är trist att hela tiden ligga efter, då marginalerna är små. 7-8 bollar som hade gått annorlunda är allt för att boken skulle visat grönt i stället. Mycket grönt. Det var så nära både igår och idag...

Jag har inte räknat med att varje månad ska visa plus även om det såklart är ambitionen, men det är trist om redan den 4:e ska bli den första som inte gör det. Ser man till hela 2008 så är resultatet fortfarande bra, så bra att en halvdålig månad inte ska knäcka en. Men det är jobbigt när det känns som om det mesta går emot en. När allt går emot en...
 
I morgon spelas 8 matcher. Som jag ser det på det just nu så känns det som i stort sett alla favoriter kan få problem. Ja, kanske inte Nadal då.

Andreev har spelat bra på slutet, det har iofs Almagro också gjort. Han var i final i söndags mot Ferrer och han hade en lätt match idag. Då Monaco bröt i det andra setet, efter att ha förlorat det 1:a.

Ferrer vann finalen mot Almagro i helgen, men han var illa ute, inte bara i den matchen utan även i några av de tidigare i tuneringen också. Idag slog han dock Safin enkelt medans Tipsarevic fick kämpa för att hålla sig kvar i tuneringen. Men man ska aldrig räkna bort Tipsarevic som aldrig verkar vilja ge upp och Ferrer kanske börjar känna sig lite sliten efter de långa matcherna från förra veckan. Dock kommer jag att ha i åtanke att Tipsarevic är lite småskadad. Är trött på förlora på matcher där spelare bryter.

Nadal- kungen av grus, spelade idag mot Ancic och vann tämligen enkelt. Landsmannen Ferrero bör inte heller bli något problem.

Kohlschreiber vars bästa underlag är hard court, har spelat bra på gruset denna vecka, Han slog grusspecialisten Acasusco i 2 raka, kanske inte säger allt för mycket, då Acasusco inte verkar vara i den allra bästa formen för tillfället. Davydenko vann sin match efter att ha brutit finalen i söndags. Men dubbelspelaren Boelli var inte helt borta i dagens match och Davydenko behövde ett tiebreak för att vinna det 2:a setet. Jag litar inte en sekund på ryssen och kommer inte spela honom från start.

Att se Federer stå i 1.24 mot Monflis innan start trodde jag för någon månad sedan inte ska vara möjligt. Men tiderna förändras och Federer spelar inte sin gamla vanliga tennis dessa dagar. Det ska bli kul att se vad som händer i morgon. Förhoppningsvis kanske Federer kan göra en repris från idag. Eller så blir det kanske Gail Monflis som slår ut världsettan ur denna tunering. Han har iaf inte förlorat ett set på sina 2 matcher i Moanaco, det har Federer...

Robredo slog ut Söderling idag. Nalbandian höll på att förlora 1:a set mot Rochus. Men han redde upp det och körde över belgaren i det 2:a setet. Men Nalbandian är känd för att vara ojämn i många av sina matcher. Robredo kan nog ha en bra chans om han har en bra dag imorgon.

Djokovic - Murray, svår match. Murray slog utan Lopez i två raka set, men det var inte allt för mycket som skiljde spelarna åt. Också Volandri slog Murray ut. Även Djokovic vann sin match i 2 raka mot Ljubicic, med det jag såg av matchen så kunde det lika gärna vara Ljubicic som tagit det 1:a setet. I det 2:a var han rätt chanslös.

20-åriga Sam Querrey stod i 1000 ggr att vinna tuneringen i söndags, och har som underdog slagit ut både Moya med 2-1 i set och idag Seppi i 2 raka set. Frågan är om han kan göra om bedriften imorgon mot Gasquet, som idag var överlägsen mot Vliegeln. Gasquet vann med 6-1, 6-2 och blev varken breakad eller hade en breakboll emot sig. Han måste vara den enda i tuneringen som inte har det, då även Nadal fick sin serv bruten idag.

Det är matcherna som TV-sänds som går första att trada imorgon även om det absolut heller inte är optimalt. Scoreborden ligger långt efter och uppdaterar ibland flera bollar i taget. Streamen har flera ggr lagt av. Så jäkla trist att få resultaten långt efter jämt och ständigt. Jag vill ju kunna trada i gamen, utan att bli blåst för att resultatet är något annat. Hur står ni andra ut?!

Btw, tänk på att det många ggr kan löna sig att inte ta positon från start. Att övervaka matchen och invänta ett bra läge  är ofta ett bra beslut om man är osäker på hur matchen ska utveckla sig.

Svaga insatser

Det svenska hoppet, Söderling, åkte ut idag i 2 raka set mot Robredo. Söderling hade 14 breakbollar emot sig under matchen. Han räddade 4 av dem. Robredo hade 16 emot sig och räddade 3. Så visst, det hade lika gärna kunna vara Söderling som vunnit matchen. Och han hade 4 setbollar i det 3:e setet, men han lyckades inte ta vara på någon av dem. Och tiebreaket förlorade han enkelt med 3-7. Kanske kunde han inte släppa alla missade chanser till break i det 2:a setet. Synd, han gick till kvartsfinal i tuneringen förra året, så han tappar poäng på rankingen.

Även Federers insast idag var blek då han spelade mot den halvt avdankade, 137 rankade, Ramirez Hidalgo. Det 1:a setet vinner Federer enkelt med siffrorna 6-1 och går ner till 1.01. Men í det 2:a setet är han rent ut sagt utspelad och förlorar med 6-3. Inför det 3:e setet står han i 1.20, ett odds som inte finns kvar länge då Federer som börjar serva, inte bara blir breakad uten även dubbelbreakad. Hidalgo leder nu avgörandet med 4-0. Och vid 5-1 ser det mörkt ut för Federer. Men när Hidalgo @ 1.07 ska serva för matchen, så händer det. Det står 30-15, båda spelarna är långt framme på sina planhalvor, Federer halkar till och sätter sig i gruset, Hidalgo måste nu bara lägga över bollen för att få 2 matchbollar, men han missar. UT. Sedan tar Federer över matchen.

5-1 till Hidalgo har snart förvandlas till en 6-5-ledning för Federer. Hidalgo lyckas iaf hålla sin serv och tar matchen till ett tiebreak. Men precis som Söderling är han chanslös och vinner bara 1 boll.

Undra hur mycket Hidalgo grämer sig över bollen han la ut? Inte heller Federer kan ha den bästa känslan efter matchen. Han var nog ganska lättat efter vinsten, att åka ut i den första matchen mot en sådan medioker spelare som Hidalgo, hade nog varit ganska pinsamt. Visserligen är Hidalgo grusspecialist, men det är ingen ny stjärna som bara dyker upp och spelar bra, utan spanjoren är 30 år och varit med på touren sedan 98. Dessutom hade det anordnats en prissermoni till Federers ära, direkt efter matchen, där han skulle ta emot utmärkelsen 2007 års bästa spelare.


Den fula ankungen

I morgon kliver Nikolay Davydenko in i tuneringen i det lilla landet Monaco. Denna oberäknige ryss, som Johannes med flera kallar för den fula ankungen. Varför han har fått just det namnet vet jag ej, för någon vacker svan kommer han aldrig bli. Kanske är det för att han kan spela så vacker tennis. Det trots sitt orena mjöl i påsen.

Förra året var det mycket kring Davydenko, han fick varningar och böter för att han inte presterade sitt yttersta på vissa matcher. Han är känd för att vara iblandad i ett flertal läggmatcher. I år har han spelat bra tennis, på slutet bländande. Han utklassade både Roddick och Nadal i Sony Ericsson Open. I söndags spelade han final mot Roger Federer i Estoril. 1:a setet går till ett tiebreak som vinns av Federer. Men Davydenko spelar bra och bryter genast Federers serv i det 2:a setets första game och håller sedan sin egna serv. När det står 2-1 till Davydenko, så bryter han plötsligt matchen. Kliver av banan och tackar för sig. Han har ont i handleden och kan inte spela mer. Så ont att han måste avbryta en final mot världsettan i ett set där han har ett break upp. Hade han legat under med 0-1 i set, ett break ner och känns sig chanslös, så skulle jag kunna förstå att han vill avbryta matchen, men så var ju inte fallet. Hade han brutit matchen även om det var han som hade vunnit tiebreaket?

Och alla verkar glada och nöjda trots det abrupta slutet. Federer ler. Davydenko ler. Publiken ler. Arrangörena ler och klappar om Davydenko. Han står och håller i sin fula buckla med sin onda hand. Och ler.

Visst det är inte konstigt att en spelare bryter mitt i en match pgr av skada. Det händer i nästan varje tunering. Och helt plötsligt var det kanske inte då han hade haft behandling för sin handled i slutet av det första setet. Men det var ingenting som syntes avsevärt i hans spel och en aningens konstigt är det att Davydenko bryter mitt i en jämn final för att sedan sätta sig på ett plan till nästa tunering och spela en ny match 3 dagar senare. För i morgon ska han enligt plan spela och han säger sig vara i form och väldigt laddad inför denna tunering.

Nu är det inte så att jag tror att finalen i söndags var uppgjord. Utan Davydenko fick väl helt enkelt ont och kunde inte spela mer. Men som sagt han är oberäknelig, Rysslands och kanske tillochmed världens just nu bästa spelare. Med Davydenko i en match kan allting hända och det blir spännande att se vad han tar sig för denna vecka. Om han nu spelar alls...

En fin start i Monte Carlo

Viasat sport 1 kommer att sända härligt mycket tennis från denna veckas grustunering i Monaco. 10-18 mån-fre och semifinalerna och finalen i helgen. Tuneringen i Monte Carlo hör till Master serien, vilket betyder att alla toppspelare finns på plats. 1:a omgången drog igång så smått i söndags och fortsatte igår. Och som vanligt bjöd den första omgången på svängiga och bra tradematcher.

Den strörsta favoriten som förlorade idag var Moya. Igår gick det att laya honom till 1.16, det gjorde jag för 100 kr på "100-kronorskontot". Förutom det betet  var det ingen här hemma som tradade den matchen. Det var lite synd då Moya förlorade första set och gick upp till 2 ggr, sen vann han det 2:a enkelt med siffrorna 6-1 och var nere i 1.20 igen. Men marknaden låg fel, för det var Querry som vann det avgörande setet med 6-3.

Samtidigt som Moya spelade pågick mötet mellan Söderling och Stepanek. Söderling stod i höga 1.77 innan start. Ofattbart enligt mig, men jag är som sagt inget stort fan av Stepanek. Söderling tar greppet tidigt om matchen och vinner det 1:a setet med 6-4. Inte heller i det 2:a setet släpper han in Stepanek. Inte förrens han får matchbollar vill säga. När det står 5-2 till Söderling i det 2:a setet så servar Stepanek för att hålla sig kvar i machen. Det bli 15-40 och 2 matchbollar till svensken. Allt känns klart och han handlas till 1.01, 1.02. Men Söderling sviktar och Stepanek inte bara håller serven utan breakar sedan Söderlig och ser till att setet avslutas i tiebrek. Ett tiebreak som Stepanek också vinner efter att Söderling haft ytterligare två (6 totalt) matchbollar. En i egen serv och en i Stepaneks.

Söderling är en chocker och det är inte helt ovanligt att han tappar matcher. Den här lyckades han iaf vinna i det 3:e setet med 6-3 och inga breakbollar emot sig i egen serv. Men han borde ja vunnit matchen långt tidigare. Men vidare till nästa omgång är han, där han kommer att få möta antingen Robredo eller Wawrinka.

Verdasco @ 1.45 innan start, får tidigt i matchen problem mot Monflis som bryter hans serv och går ner till ca 1.80. Verdasco breakar sedan tillbaka och går ner till startodds igen. Men det bli Monflis som vinner matchen med i 2 raka set.

Ännu en favorit som förlorade igår var Mathieu. Tipsarevic vann första set, men trampade snett mitt i gamet där han srdan breakade och fick behandling för en vrickad fot, det tillsammans med en knäbehanding höll hans odds uppe i stort sett under hela matchen. Mathieu  vann det 2:a setet och hans startodds nästan halverades inför  avgörande set, det trots att Tipsarevic spelade bra. Så bra att han vann matchen och marknaden fick fel.


Vår i Göteborg

image104

Jag bjuder på ett ytterst fint hopplock av bilder från en ledig dag i solen. Väldigt skönt att slita sig från datorerna en stund. Vi har varit lite osocial denna vecka, tyvärr så missade vi också Christian från Betfair som varit i stan i veckan. Mobilen försvann förra helgen, men vi hittade den i bilen idag:)  Den här dagen spenderades iaf på stan. Shopping och lunch på Hard rock Cafe. Tilda åt inte så mycket utan var mer sugen på godispåsen hennes pappa plockat iordning åt henne. Lösviktsgodis för 100 kr, det räcker till nästa lördag också...


Johannes har åkt iväg några timmar, jag själv öppnade datorn mitt 2:a set i matchen mellan Zvonareva - Dementiva. Och ser till min glädje att Zvonareva står i 2.06, med ett 1-0 i set och "bara" ett break ner. Eftersom det också var Dementiva som skulle serva så var det bara att spela Vera. Och förträffligt nog blir det re-break. Zvonareva får sedan chans att serva för matchen i samma set. En självklart lay på 1.15 såklart, eftersom ett break skulle betyda tiebreak. Oturligt nog så råkar Tilda få ett utbrott just då så jag springer iväg och hinner inte boka så mycket som jag vill. Som de flesta damspelare så lyckas inte Zvonareva inte serva hem matchen och det blir tillochmed ett 3:e set då Dementiva enkelt vinner tiebreaket.

I det 3:e setet tar Dementiva ledningen med 2-0 och går ner till 2-0 och har handlas till mellan 1.20-1.30. Bara att boka igen och det blir Zvonareva som vinner matchen. Tvivlade aldrig, tycker att det var fel favorit från början. Ibland går marknanden lite för mycket på gamla resultat och inbördes möten. Visst Dementiva har spelat bra i år, men underlaget är inte till hennes fördel. Hon har inte världens bästa serv, även om hon servar mycket bättre nu än förra året. Zvonareva har verkligen varit stabil på slutet och hon är bra på grus. Hade matchen spelats på hard court så skulle Dementiva absolut vara favorit, men på grus är det mer jämt. Synd att man inte var med från start i den här matchen. Fick en liten summa iaf. Hade hela tiden pluset på Zvonareva, men bokade rätt hårt när hon skulle serva för matchen i 3:e set. Ville inte göra om samma misstag som i 2:a set, även om värdet denna gång inte alls var lika stort. I 2:a set stod 6-5 när hon skulle serva, i 3:e set stod det 5-3, vilket betyder att servar hon inte hem matchen så kan hon breaka hem den. Denna gången lyckas hon iaf serva hem och vinner med 6-3.

Just nu pågår Blake - Hernadez. Jag har bokat Blake, men det är nog bortkastade pengar även om oddsen visar att Hernadez just nu är garanterat ett tiebreak i 2:a set. Han fölorade första set, hade ett break upp i 2:a set, men tappade det. Scoreboraden för Houston-tuneringen är helt värdelös, det har den varit från den första matchen. Jag kan nolla ner till 1.10 så det är väl bara att följa marknaden.


Sjuk

Jag är sjuk, igen. 4:e gången i år. Det är tur att jag inte har ett "riktigt" jobb att behöva sjukanmäla mig till iaf:). Igår så tradade jag dåligt, iaf i vissa matcher. Hade bra i de flesta matcher och det skulle egentligen ha blivit en fin plusdag men mina båda hjärnhalvor verkade inte vilja samarbeta. Dessutom låg jag i sängen med en laptop och använde ett segt trådlöst nätverk. Omatchat omatchat, omatchat... Har jag någonsin nämt att man inte bör trada sjuk, okoncentrerad, trött, med taskig internetuppkoppling? Isof verkar jag ha glömt av det själv. Och kan ni gissa vad jag gör nu?....

Johannes och Tilda har åkt till Slottsskogen för att titta på sälarna. Jag hade inte tänkt jobba något idag, men tack vare Johannes expertutlåtande om Gabashville-matchen, som jag fick innan han åke, så sitter jag här iaf. Och det var bra, då det blev en riktig bra tradematch.


Det ökar

Det blev det en ganska bra plusdag idag trots en dålig start. Det var viktigt, främst för självförtroendet. "100-kronorskontot" växer också och är nu uppe i 5644 sek. Det tack vare att jag lagt ner mycket tid på det idag, men fortfarande bara lågrisktrading även om jag av misstag råkade trycka fel på 800 sek i en match.

1.01 lost

image102

Medina Garrigues förlorade precis till 1.01  och frågan är om inte även Bartoli kommer att göra det då hon just nu spelar en 3-setare. Hon leder matchen med 2-0 i game, men hennes statistik på vunna matcher som gått till 3 set är inte den bästa.

Edit: Bartoli bröt sin trend genom att vinna den första 3-setsmatchen av hennes 7 senaste spelade. Men marknaden hade panik. I början av det avgörande setet var hon uppe i 2.10 efter att handlats til 1.36 innan start och 1.01 i 2:a set. Jag själv satt med fint plus på motspelaren Dellacque efter att ha bokat 1.01, men jag valde att inte spela tillbaka, så vinsten blev liten när Bartoli istället vann. Såhär i efterhand var det såklart dumt att inte greena ut när Bartoli stod i så höga odds, men jag ångrar det egentligen inte då jag vet att Bartoli oftast inte orkar prestera på topp i 3 set, men vem vet hennes tränare/pappa kanske har tvingat henne att uthållighetsträna....

Ivo Karlovic

image101
MacHado - Karlovic 6-4 1-0 Retirement by Karlovic

Jag bokar Karlovic @1.25 innan start mot en för mig alldelses okänt spelare. Karlovic blir genast breakad och oodsen skjuter i höjden, efter att MacHado hållt serven till 2-0 är det kaos på markanden och MacHado går ner till låga 1.13 och jag kan greena ut och göra 3k på båda. Jag är övertygad om att Karlovic ska bryta matchen innan första set är klart då han också tar en medical timeout vid 3-1. Mem han fortsätter som tur var och bröt sedan i början av det andra setet. Tyvärr så vaknade Johannes och boka MacHado, så totalt sätt blev det ändå minus på matchen för oss. Men "100-kronorskontot" har nu ökat från 300 sek till 4.300 sek.

Uppgjort!

image98
image99
image100

Ja, det här gjorde de snyggt, Maffian. Eller inte! Uppgjorda matcher är det värsta jag vet, men idag kunde jag inte mer än skratta när jag insåg vad som var på gång. Hernandez är liten favorit @ ca 1.85 innan start. Inget konstigt med det förutom att det hela tiden ligger en vägg på 1.85 i de första gamen oavsett vem som vinner bollen. Så brukar det aldrig vara. När Brzezicki breakar till 3-2 så ligger väggen fortfarande kvar för att spela Hernandez, den flyttar sig långsamt men säker upp mot 1.95. Brzezicki som vinner 1:a set med 6-3 går egentligen aldrig under 2 ggr förutom 3k på 1.98 och några 100-lappar på 1.74. 

Alla förstår nog vid det här laget vad det var frågan om och förstod de det inte då, måste det ha trillat ned en pollett när Brzezicki leder matchen mer 1-0 i set, 2-0 i game och har gameboll till 3-0 och alla pengar bara går åt ett håll; dvs till Hernandez fördel. När Brzezicki har breakat till 2-0 i det andra setet så vill de bara spela @1.80 på Hernadez och han var ganska snart nere 1 1.50. Jag visste nu till 100% att matchen skulle vända vid just de här siffrorna, det är inte första gången jag har sett detta. Och mycket riktigt, Hernandez vinner utan problem.

Jag bokade Brezezicki när han breakade i 1:a set men insåg tyvärr ganska snart att det bara var att börja spela tillbaka. Scoreboraden för Huston har varit under all kritik idag, så tanken slog mig en kort sekund att det kanske inte var den som stämde, men så var det ju såklart inte. Jag är bara glad att jag tog mig ur dennna match utan någon förlust. Det är tur att de som sitter bakom detta inte är alltför smarta och gör det så uppenbart som det bara kan bli. Sedan att  Betfair rättade marknaden inom några minuter, känns ju inte heller så bra.

Oddsrörelse innan start

image96
Garcia-Lopes - Darcis 6-4 Retirement by Darcis

Darcis började under dagen handlas om favorit till 1.69. Innan matchen startade var han uppe på 1.90. Jag bokade på 1.79 30 minuter innan start då jag tyckte att det var fel favorit. Gick in på forumet för att se om det fanns någon information om matchen då oddsen rört sig så mycket. Men av det jag skumläste där så trodde de flesta på Darcis. Det fick mig att boka lite till. De flesta nissarna på forumet har jag inte mycket till överst för. Garcia-Lopes breakade genast, han blev själv även bruten en gång men vann iaf setet ganska enkelt. Sen bryter Darcis. Det var ingen som visste varför, det var någon som sa att han såg matchen och han inte sett ut att vara skadad, utan bara bestämde sig för att avbryta matchen. Vissa på forumet gnällde på att den var fixed. Kanske var den det, men jag klagar inte. Mer lättförtjänta pengar än så är svårt att få...

2500 kr plus

Grussässongen har nu dragit igång på allvar och det märks att det är i början av perioden då man inte rikigt vet vart man har spelarna än. Det är lite skillnad på hard court och grus...

Det har varit några favoriter som förlorat idag, tyvärr missade Johannes de alla. Själv så lyckades jag pricka in några, men jag har kört med betydligt mindre summer på "100-kronorskontot". Jag orkar inte med några swings just nu, det räcker  med de Johannes orsakar. Jag har btw uteslutit honom ur projektet, han har sån otur just nu så att han får inte röra det nu när jag har suttit och kämpat med småsummor. Råkade själv tilta bort 2000 från kontot på en basketmatch. Hade haft finfin disciplin hela natten men sen blev jag lite trött och okoncentrerad och då gick allt fel. Jag hade bara drygt 300 sek minus på matchen , men bokade 170k sista minuterna på 1.01 när det inte gick som jag ville:)  Men det var bara att glömma det och börja om med de 900 sek som fanns kvar. Och efter det bakslaget har jag slagit mig upp med försiktig trading till 2800 sek. Dvs +2500 kr.


It´s magic

Basket är den sport som jag har tradat mest efter tennisen. Även om det inte blir så många matcher då de går nattetid (NBA). Och jag förundrats alltid över hur marknaderna fungerar. För någon natt sedan så var det ett lag som handlades till 25 ggr i första perioden, då de låg under med 10 poäng mot storfavoriten @ 1.10. Och folk spelade på de låga oddsen som om det endast fanns ett lag på planen. Det är var bara så att det "sämre" laget vinner de 3 övriga perioderna och därmed matchen ganska komfortabelt.

Alldeles nyss så avslutades en basketmatch mellan Minnesota Timberwolves och Orlando Magic. Orlando var favoriter@1.25 innan start och inte förrens den sista minuten handlades de högre. Jag kom in när det var ca 2 min kvar av matchen, då stod de i 1.03, 1,04 och det skiljde 4 poäng. Självklart hade det även spelats på glatta livet till 1.01 och 1.02. När det är ca 20 sek kvar så skiljer det 1 poäng. Dock inget som marknaden verkar bekymra sig om avvsevärt. Lite smått på 1.20-1.30 bjöds det iaf på. Men inte kan Magic förlora inte!? När det är mindre än 10 sek kvar så gör Minnesota 2 poäng och leder helt plötsligt matchen med 1 poäng, då vaknar marknaden till och inser att kanske magics fakiskt kan förlora. Och visst gör de det. Förvisso med minsta möjliga marginal, men vad gör det. Och tillochmed efter att scoren visar FINAL med Minnesota som vinnare så går det att spela på 1.20 i flera sekunder. De oddsen tar såklart slut i ett navs, men misströsta inte för lite 1.01 till 1.05 bjuder de också på. Kankse hoppas de på ett under...eller lite magi.
image94


image95

Det är inte bara Orlando Magics som lyckades torska till 1.01 inatt. Även Matheu som spelade mot Blake lyckades med denna bedrift. Våra gäster anlände sent igår kväll så jag stängde av datorn med lite grönt på båda spelarna när Blake precis gått fram till 2-1 i set. Funderar på att lägga in boka 1.01 på båda spelarna iaf något skulle inträffa. Men gör det ej och tänker inte mer på det utan går och lägger mig. Johannes 6 månader gamla systerson ligger i rummet bredvid och kan inte sova och det kunde inte jag heller, så jag öppnar latopen för att surfa lite. Klickar in på Igors blogg och möts av att 1.01 är i danger. Och mycket riktigt när jag loggar in på Betfair har han missat sina matchbollar i egen serv och är på väg att förlora matchen.

Nu ska jag sova då det har varit tillräckligt med dramatik för en kväll!:)

Projekt 100 kr

image92
Här kommer en liten sammanfattning från "100-kronorskontot", som startades igår.
Totalt +1920 sek på 9 marknader = 213,34/marknad.

Jag gick aldrig in med mer än 300 kr, som var startsumman, i någon match. Jag hade iofs tur som lyckades välja bra matcher så det behövdes bara några trads så var målet uppnått och i de flesta matcher blev det mer än 100 kr. Men det är en bra start då det antagligen kommer att komma fler minusmatcher, så att det jämnar ut sig. Men som sagt en bra start, med tanke på att det knappt har lagts någon tid på det. Bara drygt 98.000 sek kvar...:)

Jag ska lägga upp en stolpe i navigationsfältet till höger på bloggen, så att det går att följa projektet.

Svenskarnas insats i Argentina

image90


Tomas Johansson
hade en svår match på pappret, då han idag tog sig an David Nalbandina. På grus. På hemmaplan. Och Johansson fick en dålig start. I det 1:a setet och inledningen på det andra var det ren utklassning från argentinarens sida. Men Johansson höjde sin spelstandard avsevärt och kom bra in i matchen, medans inte helt ovanligt, Nalbandian svajade och spelade en ojämn tennis. Svensken hämtade upp underläget i 2:a set och kvitterade till 1 lika i set. Även i det 3:e setet hängde Johansson bra med Nalbandians tempo. Men hemmaspelaren var den starkare av dem två och vinner med 3-1.

En klar godkänd insats av Johansson då grus som bekant inte är hans starkaste sida. Det var hans första match på underlaget för året och han gjorde några briljanta stoppbollar under matchens gång.

image91

I den andra matchen som spelades mellan de båda länderna, inledde Robin Söderling med briljerande tung tennis och ha vann de 8 första gamen i matchen mot Jose Acasuso. Robin var den klart bättre spelaren under hela matchen och vinner enkelt i 3 raka set då Acasuso har svårt att hitta spelet. En liten skräll måste man säga då Acasuso var favorit @ 1.42 innan start. Men det var väl ingen svensk som tvivlade på honom idag...

1-1 alltså inför morgondagen.

Davis Cup är igång!

2008 års kvartsfinaler i Davis Cup hade sin start idag. Först ut var Rysslands Safin och Tjeckiens Berdych. Berdych @ 1.3 innan start räddade 5 breakbollar i det 1:a setet och handlades till 1.85 vid ett tillfälle. Setet slutade i tiebreak som tjecken vann med 7-5. Han vann även det 2:a setet genom att rädda 6 av 6 breakbollar. Rättvist ändå kanske då Safin hade 10 breakbollar emot sig. Av de totalt 16 breakbollarna i det 2:a setet blev det endas ett servgenombrott. Berdych handlades som lägts till 1.03 innan set 3 startade.
image88

image89
Men de som spelade på Berdychs låga odds gjorde ett misstag då Safin vänder 0-2 i set till 2-2 och är favorit @ 1.7 när det avgörande setet startar. Safin blir också den som först breakar och det räcker för att vinna matchen. Snacka om matchvändning!

Jag följde Bet 365s och Davis Cups egnas scoreboard under matchen och ingen av dem var speciellt tillförliga. De visade fel resultat vid flera tilfällen. Bl a break till Safin då det egentligen var gameboll.


Mamma och pappa har hälsat på i veckan så vi bestämde att ta ledigt. Det var bra även fast det har varit fina tradematcher i Florida. Nu är suget tillbaka och frustrationen efter förra veckans dåliga resultat är borta. Johannes åkte med mamma och pappa hem till Hallen (Jämtland) igår och är nu påväg tillbaka till Götet med vår nya bil som vi köpt av pappa. På söndag ska vi fira Johannes morfar som fyller 80 år, så ikväll kommer Johannes systrar hit. Vilket betyder att även helgen blir ledig.

Några bet på denna fina tradematch blev det dock, även igår så tradade jag några matcher. Vi har startat upp ett litet sidoprojekt till den vanliga tradingen. Vi har ett konto som vi nu kallar för "100-kronorskontot". Det går helt enkelt ut på att få 100 kr på varje marknad. Tanken är då såklart att det inte ska ta mer än några minuter att greena ut 100/100 och sedan lämna kontot/matchen. Det ska alltså inte ta fokus från den vanliga tradingen och det är inte bara tennis som får tradas utan vilka marknader som helst. Jag gjorde ett halvhjärtat försök igår och la några minuter på varje match och det gick fint. Det bästa är att risken nästan är obefintlig då insatserna/match är låga och det är lätt att trycka på för att ta bort minuset om det går åt fel håll. Nästan ett 0-riskprojekt:) 100 kr är kanske dock lite för enkelt, men som sagt, det ska ju inte ta någon större tid. Målet är att komma upp till 100.000 kr, dvs 1000 marknader med ett snitt på 100 kr. Jag får lägga upp någon bra räknare/diagram så ni lätt kan följa projektet på bloggen.

Sverige-Argentina visas på kanal 8 just nu, men jag har lovat att städa innan vi får gäster ikväll. Joe var vänlig nog att köpa en ny dammsugare till mig innan han åkte. En alldeles egen som bara jag få använda...

Bausch & lomb Championships

Denna vecka är det inga herrtuneringar då Davis cup spelas i 4 olika länder under fre-sön. Men damerna spelar tuneringen Bausch & lomb Championships som hålls i soliga Florida. Inklusive kvalspelarna så är det 80 tjejer som gör upp om titeln. Underlaget är green clay.

Förra året var det Tatiana Golovin och Nadia Petrova som spelade Final. Golovin vann med 6-2 6-1. I år är ingen av dem med.

Maria Sharapova är tillbaka efter att ha stått över Sony Ericsson Open. Det här är verkligen hennes hemmaplan då hon är bosatt i Florida. Och hon är 1:a sidad i tuneringen.
 
Andra topp 20-spelare som är med är: Chakvetadze, Bartoli, Hantuchova, Schnyder, Safina, Szavay och Radwanska.

Några unga och duktiga lägre rankade spelare som deltar: A. Bondarenko (23), Wozniacki, Cornet (49), Dushevina (54), Harkleroad (55).

På förhand är det svårt att se någon annan är Maria Sharapova som vinnare av denna tunering. Men det återstår att se. På söndag spelas finalen.

Eurosports TV-sändningar för veckan:
Fredag 11/4
Lördag 12/4
Söndag 13/4

image87


 


Ny vecka

Det gick riktigt dåligt förra veckan. Denna vecka spelas det en damtunering i Florida. Det blir ingen trading för oss innan vi gjort veckoplaneringen, vi hoppade över den förra veckan och kanske var det som blev fallet. Fokuset försvann. Det är inte summan i förlusterna som känns oroande, det kommer alltid att finnas dåliga veckor. Det värsta är när självförtroendet försvinner, det går inte att trada om det känns som allt man gör blir fel. Det bästa är kanske att ta några dagars paus och börja på noll igen. Att jaga förluster har sällan fungerat.

En glad sak är att Tilda kommer hem ikväll. Hon själv var inte så sugen på att lämna Jämtland. Men det är skönt att det fungerar att lämna bort henne då det har varit problem med det tidigare. När vi ska på fotbolls EM i juni så ska hon vara i Hallen igen.


Andy Roddick utspelad

image86

Davydenko slog precis ut Roddick i två raka set. Det var en av de sjukaste matcher jag sett. Roddick var helt utspelad 1 2:a set, då Davydenko satt precis allt. Andy hade övertaget med minibreak i tiebreaket men tappade det. Även i 2:a set var Roddick ett break upp men blev genast breakad tillbaka...och breakad igen....och igen. Han höll alltså endast serven 1 gång i det 2:a setet. Matchen förlorade han från 40-15.

En välförtjänt vinst av Davydenko, jag har aldig sett honom reagera så starkt efter en seger. Den annars så trumpna mannen hoppade runt och såg rikitgt glad ut. Själv förlorade jag 9 k på matchen då jag gick på Roddick ganska hårt i 1:a set. Jag hade kunnat göra ganska bra när Roddick breakade i början av det 2.a setet, men allt gick ganska snabbt när Roddick blev tillbakabreakad. Surt!

Trevlig läsning

image85
Jonas Björkman är redaktör för Tennis Magasinet och första nr av år 2008 finns ute nu. Tidningen är välskriven och bjuder på allt från repotage till skvaller och nyheter från touren.

Innans Ledaren har Betfair sin reklam, Johannes har redan uppmärksammat detta i sin blogg och tydligen är det Betfair-Klas som är skapare av texten i annonsen. Johannes reaktion:
J-Texten är bra, men det syns att annonsen inte är gjord av en riktig reklambyrå.
C-Vad menar du?
J-Ja, det är väl Klas som har klippt och klistrat ihop den. Lagt in en tennisboll och så, som du brukar göra på datorn.
C-Haha, nej tror du?! Nä, han menar väl att det är han som har skapat texten, inte själva annonsen...
J- Hm...jaha..nä...tror du?

Vare sig det är Klas som har klistrat ihop den själv eller ej, så tycker jag annonsen är bra. Kort och koncist. Jag har sågat delar av Betfairs TV-reklam tidigare, men den här gillar jag. Precis som Tennis Magasinet.

4 värdiga herrar i semifinal

Jag har väldigt svårt just nu att ta ut en slutsegrare bland herrarna till Miamis tunering. Om jag var tvungen att göra det så skulle jag säga Roddick. Han spelar sin livs tennis, det är hemmaplan och han det ser verkligen ut som om han vill vinna.

Värdet ligger dock på Davydenko @ 8 ggr på vinnarspelet. Han har spelat riktigt bra de senaste 4 seten och nog verkar han fokuserad alltid. Det skulle nog vara skönt för honom att få en seger efter alla turer han har haft med läggmatcher och uthägning i media. Men som sagt för att vinna tunringen måste han först slå Roddick och sedan Nadal eller Berdych, det kan nog bli tufft för den magra ryssen.

Nadal spelar snart mot Berdych. Jag tycker att Tjecken är den som imponerat mest under denna tunering så det blir nog en lay på Nadal @ 1.63. Men Nadal är alltid Nadal.

Som sagt väldigt svåra matcher!

Om Serena Williams rygg håller så tror jag att hon tar hem sin 5:e seger i Miami Open.

Federer utslagen i kvartsfinal

image84

Roger Federer
väntar fortfarande på sitt första finalspel i år. Ifjol åkte han ut i 4:e omgången i Miami, då var det Canas som slog ut världsettan, ikväll var det hemmahoppet Andy Roddick.


Men Federer förlorade inte kvällens match pgr av dåligt spel, faktum är att han spelade en av sina bättre matcher i år. Men Roddick måste ha spelat en av sina bästa i karriären. Båda servade bra, Roddicks serv var dock strået vassare och det var nog det som avgjorde matchen.


De båda spelarna har mötts 16 ggr tidigare och Federer ledde inbördes möten med hela 15-1. En av andledningar till att Roddick har haft så svårt att besegra Federer är att han som så andra verkar hysa så stor respekt för honom när han står på andra sidan nätet. Självklart med all rätt, då han under en lång tid har varit nästintill omöjlig att komma åt. Kanske har den respekten avtagit nu då spelare som Fish och Murray visat att allt är möjligt- tillochmed Fedex går att stoppa.


Själv så greenade jag ut i 2:a set, men inte så mycket som jag borde ha gjort. Använde iaf en del av pluset jag hade på Federer till att boka upp honom igen i det avgörande setet. Dock så jämnade jag ut alldeles för tidigt i gamet där Roddick breakade Federer. Fick tillsut 6 k på matchen. Hyfsat tradat, hade fått en fin vinst om Federer hade räddad breakbollarna. Synd bara att självförtoendet inte är det bästa, brukar vanligtvis boka mer innan start, men jag orkade inte förlora något mer just nu. 

Jankovic spelar nu mot Zvonareva. Tyvärr så visar inte Eurosport matchen, men de är vänliga nog att banda den åt oss för att visa den i morgon förmiddag. Skandal, varför köpa upp alla rättigheter och sedan bara välja att sända en liten del av alla matcher....
 


Wow jag vann ett tiebreak!

Johannes har åkt iväg några timmar för att lira lite kort så jag är ensam hemma med matchen mellan Roddick och Federer. Självklart så bokade jag Federer innan snart, men bara 14000 sek till oddset 1.24 (för ca 3300 kr). Tänkte boka 10k till när det blev tiebreak men min statistik vunna tiebreak är precis som Roddicks mot Federer - inte den bästa, så jag tog beslutet att ej göra det. Roddick vann tiebreaket och leder nu med 2-1 i 2.a set. Ingen servgenombrott dock. Själv så överväger jag att greena ut, det skulle vara trevligt med 3 gröna av 3 matcher ikväll.


Tips till dig som ska börja trada

Den absolut vanligaste frågan jag brukar få via mail är om jag har några bra tips att dela med mig för de som vill börja trada. Här nedan redovisar jag det jag tycker är viktigast att tänka på.

Vad är ditt mål med att trada:
Innan du börjar trada så bör du veta vad ditt syfte är. Gör du det för att det är en rolig grej? För att tjäna några extra kronor varje månad eller har du som mål att kunna livnära dig på det i framtiden?

Lär dig marknaden:
Jag tradar i stort sätt bara tennis och är övertygad om att det är bättre att specialisera sig på en eller ett fåtal sporter som du tycker är roliga att följa än att hoppa runt på olika markander. Men oavsett vilka sporter du bestämmer dig för att trada så det allra viktigaste rådet jag kan ge dig är att; Lär dig hur marknaden fungerar!  Och det gör du genom att följa t ex en tennis och fotbollsmatcher och dess marknader. Lär dig vad oddset ska landa på vid eventuell utvisning, breakboll, setvinst, hold etc. Lär dig också hur marknaden reagerar vi t ex utvisningar, medical timeouts, regnavbrott.

Det kanske låter lättare sagt en gjort, men jag kunde ingenting när jag började, jag hade inte ens 100% koll på reglerna i tennis. Jag följde 100-tals tennismatcher på Betfair, både med och utan Johannes, innan jag så smått började trada själv. Och det har jag haft stor nytta av. Numera vet jag oftast vad marknaden har valt för startodds på spelarna innan jag loggar in på Betfair. Ibland sätter marknaden ett felaktigt startodds-som Ancic mot Davydenko härom dagen, och jag reagerade på att Ancic stod lite lågt innan start och mycket riktigt så korrigerade marknaden upp honom ganska tidigt i matchen och det märktes sedan tydligt att marknaden bytt favorit då Ancics stod för högt med tanke på startoddset efter att ha vunnit 1:a set. Marknaden som justerade oddsen i den matchen, men ibland händer det även att marknaden har fel och då gäller det att kunna utnyttja det som trader.


Hitta din egna tradingtenik och strategier:
Jag hade såklart en enorm fördel som kunde följa Johannes när han tradade innan jag själv bestämde mig för att börja. Dels för att han är väldigt duktig på att läsa marknaden men också för att han är pedagogisk när han ska lära ut. Men trots det att jag lärde mig mycket av honom i början så skiljer sig våra tradingtekniker en del numera. Nu är det ju så att de flesta som börjar trada gör det på egen hand, men nu för tiden finns det flera bra bloggar och hemsidor där det finns mycket matnyttig information att hämta. Igors, Oddshandlarens, Mr Mekongs och Johannes sidor är några av dem.


Sätt upp mål:
Det är lätt att bli girig när man tradar så därför är det viktigt att ha bestämda mål uppsatta. Både dagsmål, veckomål, månadsmål men framförallt mål för varje match. Lär dig vara nöjd med de mål du satt upp och ångra aldrig att du greenat ut även om det var fel beslut.

Skriv ner en matchplan:
Innan matchen startar så bör du ha en plan på hur du ska trada matchen. Om du t ex väljer att boka en spelare som ska börja serva  till 1.45 innan start.

1.Vad tror du att oddset blir vid en hold och vad gör du då?
2. Vad tror du att oddset blir vid ett break och vad gör du då?

Vad gör du om din spelare vinner 1:a set? Ingenting och eventuellt nollar vid en matchvändning? Byter sida? Greenar ut?

Viktigt att ha i åtanke är att om matchen inte går som du har tänkt så är det bättre att försöka ta minsta möjliga förlust på båda spelarna/lagen och antingen lämna matchen eller invänta ett bra läge. Sitt inte och hoppas att under ska ske och att matchen ska vända, även om det ibland också händer.

Trada med låga insatser:
När du ska börja trada och lära dig marknaden så bör du göra det med små insatser. Det gjorde jag och det gjorde Johannes. Gå aldrig in med mer pengar i en match än vad du är beredd att förlora. Det är viktigt att trada med summor som man känner sig bekväm med, annars är det väldigt lätt att fatta fe beslut.

Välj "rätt" matcher:
Försök att välja matcher som har TV-bilder. Dels för att få en uppfattning om spelarna men också för att det oftast är bra likviditet i matcher som sänds på TV. Och matcher med bra omsättning är mycket bättre att trada då det allt som oftast finns odds att spela till. En "död" marknad är nästan omöjlig att trada och det är då lätt att ta "felodds" för att det inte finns något annat.

Utvärdera:
Vare sig det har gått bra eller dåligt så är det viktigt att föra anteckningar och utvärdera sina tradade matcher. Vad gjorde du bra? Vad gjorde du dåligt? Vad kunde du ha gjort annorlunda?

Övriga saker att tänka på:
Det finns en rad olika fällor du bör undvika för att lyckas med trading. Vi har en regellista hemma som ska följa och på den finns bl a följande saker med: Trada aldrig trött, hungrig, onykter, stressad, på dåligt humör, tilt. Se till att vara förberedd och jobba inte med om du är ensam med Tilda. Använd bara en viss del av rullen. Chasa ut när en viss summa är uppnådd. Trada inte tiebreak. Undvik telefonsamtal, MSN och andra saker som kan distrahera. Jaga inte förluster. Trada alltid med minst 2 datorer och 2 olika uppkopplingar.

Jag kan ärligt säga att minst en av våra regler bryts av någon av oss varje dag. Men det är viktigt att man kan lära sig av sina misstag för misstag kommer ni att göra.

Lycka till!

På läktaren

image82

Andy Roddicks
flickvän har setts på läktaren under hans matcher i Miami. De är förlovade och hon heter Brooklyn Decker och är bikinimodell och har bl a synts i sport illustration.

Lleyton Hewitts fru Bec Hewitt eller tidigare Rebecca Cartwright följer oftast med sin man på tuneringarna. De har även en liten dotter tillsammans. Innan var Bec känd som barnmodell och skådespelare hemma i Australien. Hon har t ex medverkat i serien home and away.

Även Juan Moncos flickvän Luisana Lopilato, är skådespelare och tydligen känd hemma i Argentina.

Söta tjejer, de är dock mer påklädda när de sitter i publiken:) Nä, gymmet var det!

Another day in Miami

Ikväll är det endast 4 matcher som spelas vilket känns skönt då det varit väldigt intensivt denna tunering. Förövrigt så känns det som 4 svåra matcher. Eurosport har köpt upp alla rättigheter till WTA-tuneringen och väljer att endast visa några få utvalda matcher, det gör att jag inte har sett varken Dementiva eller Jankovic spela i denna tunering. Jag trodde innan tuneringen att Dementiva skulle ta sig till final så jag får väl hålla fast vi det.

Spontant så känns Nadals odds lite högt @ 1.65 mot Blake. Men det kanske det inte är, det blir nog ingen position innan start i den matchen.

Inatt spelar Zvonareva mot Safina. Dessa 2 har jag heller inte sett spela, så jag har ingen aning vem som har största chans att vinna, magkänslan säger Safina. Zvonareva har varit stark i tuneingen men hon har fortfarande inte mött någon riktigt bra spelare. Och Safina var överlägsen mot Davenport. Kan nog bli en bra trade-match.

Berdych har ju spelat strålande i tuneringen och vunnit sina matcher enkelt. Andreev är en skräll som har gått vidare, också såklart genom sitt fina spel. Men han får det väldigt svårt att vinna ikväll om han inte minskar sina oprovocerade misstag. I gårdagens match mot Canas hade han 42 st på endast 2 set...

Jag är på väg till gymmet för lite motion innan matcherna börjar. Man blir lite seg av att sitta uppe hela nättena och det börjar bli dags att vända tillbaka dygnet innan Tilda kommer hem igen.

En känslosam kväll

Denna kväll fick en dålig start! Precis när jag kom hem genom dörren från gymmet så vann Blake sin match mot Stepanek. Det blev den första av 7 förlustmatcher denna dag/kväll. Tack vare en större vinst på Youzhny-Tipsarevic så är dagsminuset inte allt för illa. Än så länge vill säga, det är ju en match kvar...

Det har rått en aning intressekonfliker i detta hem denna kväll. Låt oss sig att vi inte alltid tänker lika. Jag kan erkänna att jag ofta har fel, men ikväll måste jag säga att det hade varit mer lönsamt att följa mina råd. Pågrund av en tidigare svacka och dåligt självförtronde har vi valt att trada tillsammans några dagar, det har nog på det stora hela varit bra, men det är lätt att det hettar till ibland. Och ikväll har det flygigt en del saker i golvet.

Johannes försvann iväg en stund för att lugna ner sig när Ancic-Davydenko börjar. Jag bokar Ancic för att sedan spela tillbaka på honom när han hållt sin serv till 1-1. Då kommer Johannes tillbaka och jag väljer att lämna matchen eftersom han vill trada den och själv kände jag att det inte var läge att sitta tillsammans just då. Johannes var väldigt frustererande pgr av att han av misstag tryckt fel på stora belopp 2 ggr under matchen mellan Youzhny-Tipsarevic. Skillnaden hade varit enorm, (men det får han själv skriva mer om, om han vill då det var han som tradade den matchen). Iaf så väljer jag att ta en paus för att se en film istället. Johannes har tradat upp ytterligare plus på Ancic som vinner första set. Jag väljer att pausa filmen för att se matchens 2:a set. Min enda tanke med att ha pengarna på Ancic var att boka upp honom i 2:a set då det skrek 3 set om matchen. När Ancic ska serva till 2-2 så föreslår jag att det kan vara värt att lägga över pengarna på Davydenko. Oddset 1.42 var kanske ganska högt med tanke på startoddset och att han vunnit 1:a set. Men jag kunde inte mer än hålla med marknaden då chansen att Ancic skulle hålla alla sina servar kändes mycket liten. Desstom så har han sett väldigt trött och sliten ut, vilket inte Davydenko gjorde. Johannes argumenterade iaf emot och det blev ingen bokning. Ancic blev oturligt nog breakad och Davydenko blir tillochmed en liten favorit. Davydenko vinner 2:a set med 6-3

I 3:e set så har marknaden helt bytt favorit och Davydenko vinner tillslut matchen. Det fanns många chanser att byta sida eller nolla efter att Ancic förlorat det 2:a setet. Men det gjordes inte och det blev en minusmatch till.

Degen ligger just nu på Benneteau som precis ska serva hem 1:a set mot Roddick. Med lite tur kanske det blir en +-0 dag.

Jag har fått önskemål på att fortsätta visa resultat på tradade matcher. Jag har gjort det på utvalda matcher förut. Och visst kan jag göra det igen. Anledningen till att jag inte har gjort det på ett tag är dels det att jag inte har hunnit och dels det att vi tradat väldigt många matcher tillsammans och de känns inte rätt att redovisa. Förövrigt så är konstruktiv feedback på bloggen såklart väldigt välkommen. Det trillar in många mail med frågor och det är också skoj.


Omgång 4 och kvartsfinaler

Snart sätter dagens matcher igång och först ut är;
Blake - Stepanek där Blake är en liten favorit  1.92. På förhand skulle jag säga att Blake vinner, men efter att ha sett honom klappa igenom mot Santoro så känns startoddsen rätt idag. Blake spelade dock väldigt bra matchens 1:a set och Stepanek är som bekant tourens mest överskattade spelare.
Edit: Vinnare Blake 6-3 6-4.

Fjolårsfinalisterna Henin och S.Williams möts redan i kvartsfinal idag. Henin är favorit @ 1.63 och mötet med Serena blir den första matchen mot en riktigt bra spelare som Henin har i denna tunering. Williams har ett tungt spel och en bra serv, men Henin bör gå segrades ur denna match. Men som sagt man vet aldrig och hon förlorade ju mot just amerikanskan förra året.

Berdych @ 1.46 spelar mot Tursonov idag. Tursonov har spelat gansk bra i tuneringen,  men Berdych har spelat riktigt bra. Det var klasskillnad på honom och Ferreo i förra matchen.

Youzhny hade en tuff match igår mot Almagro. Han började starkt och gick fram till 4-0 i första setet men tappade upp det til 4-5. Han lyckades dock skärpa till sig och vinna första set, sedan går han genast fram till en 2-0 ledning i 2.a set, men också den tappar han och förlorar setet med 3-6. I 3:e set hade han sora problem och blir breakat så att Almagro får serva för matchen. Youzhny får breakboll i det gamet, men Almagro servar bra och det ser ut som om han kan lyckas serva hem matchen. Då slår Youzhny sig själv i huvudet (!?) med sitt racket så läkaren måst komma in i mitten av gamet och stoppa blödningen. Det blir vändningen i matchen (igen) och Youzhny vinner tillslut tiebreaket. Så Youzhny visade minst sagt svaghetstecken i går i mental styrka. Idag möter han Tipsarevic som spelade bra mot Johansson igår. Denna matchen kan nog bli en mycket bra tradematch. Eller så vinner Tipsarevic i 2 raka...

Davydenko - Ancic kan bli en riktig rysare också. Davydenko spelade inte bra igår då han hade på tok för många enkla misstag. Han har egentligen haft tur som har tagit sig såhär långt. Ancic har även han hängt på en skör tråd i de 2 senaste matcherna och han såg väldigt trött och sliten ut i går samt servade inte bra.

Nadal @ 1.25, Roddick @ 1.24 och Federer @ 1.09 är de som på förhand har störst chans att vinna sina matcher idag. Roddick har inte spelat allt för bra denna tunering så det bli nog en lay då han spelar mot en hyfsad spelare som Benneteau idag. Federer har inte haft några problem än så länge i denna tunering men det vore tjänstefel att inte boka honom dessa dagar då han inte längre spelar den tennis han brukar. Idag spelar han mot Acasuso. Jag tror att Federer vinner rätt enkelt, men större under ha ju skett!

Nu ska jag skynda mig iväg till gymmet en sväng innan det blir stillasittandes framför datorn resten av kvällen.


Favoritfall i varma Miami

Blogg.se började med att byta sina servar i lördags och inte förrens nu fungerar det igen, därav bloggpausen.

Ojoj vilken start på tunerinen det har varit. Favorit efter favorit har förlorat och många av de som inte har förlorat har haft stora problem under matcherna. De enda storfavoriterna som egentligen har gjort vad de ska är Henin, V WilliamsFederer och Nadal.

Här är några stora favoriter som har förlorat:
Djocovik mot Anderson 7-6 3-6 4-6
Nalbandian mot Malisse 1-6 4-6
Hewitt mot Acasuco 3-6 6-7
Ferrer mot Johansson 4-6 5-7
Schiavone mot Cibulkova 6-3 4-6 4-6
Schynder mot Kanepi 0-6 1-6
Chakvetadze mot Lisicki 5-7 1-6
Hantuchova mot Sugiyama 4-7 7-6 5-7
Ivanovic mot Davenport 2-6 3-6
Davenport mot Safina 3-6 4-6-7
Tsonga mot Benneteau 3-6 3-6

Matcher som har svängt:
Davydenko låg risigt till i de 2 senaste matcherna men redde upp det. Serena Williams förlorade första set mot Pennetta efter att haft ledningen. Pennetta hade även breakbollar till 4-1 i 2:a set men missade dem och sedan vann hon endast 2 game till i matchen. Jankovic var påväg att åka ut reda i första matchen mot Sofia Arvidsson, då svenskan hade 5-1 i avgörande set. Sofia missade även matchbollar i tiebreaket. Blake började bli breakad i sin match mot Santoro, men tog sedan över matchen helt och det såg ut som om det skule bli en promenadseger, men plötsligt så tröttnar han helt, tappar övertaget och förlorar 2:a set. I det avgörande setet kunde det ha slutat hur som helst då båda spelarna var märkbart tagna av värmen. Blake gjorde få försök till att vinna bollarna i Santoros servgame. Anagligen sparade han krafterna till slutet av matchen. En taktik som uppenbart gick hem då han lyckades breaka hem matchen. Ancic har haft 2 tuffa matcher. Den 1:a var mot Murray där han hade matchboll emot sig i avgörande tiebreak och den andra matchen mot Monaco avslutades alldeles nyss. Ancic såg trött ut från första boll men var iaf den som var starkast av dem i slutet.

Hantuchova mot Sugiyama var en riktig rysare då japanskan vann 1:a set och sedan tappar en betrygande ledning i 2:a set. I 3:e set breakar Hantuchova tidigt och går spelas till 1.01, 1.02, men matchen vänder igen och det slutar med att Sugiyama tillslut vinner den. Det har varit funnits många fler matcher som vari bra att trada, synd bara att man inte hinner med alla.

Och hur har det gått för team Lund dessa dagare då undrar ni såklart. Det har gått lite upp och ner. Bra plus på tuneringen så här långt men det har hänt att det har spelats på fler av favoriterna som har förlorat eller haft problem. Det är lite farligt att kunna så mycket om spelarna för att det gör att man inte riktigt tror att de kan förlora eller tappa matcher. Det har varit en sanslös vecka såhär långt, det hade helt klart varit lönsamt att boka alla favoriter från start.  Mars månad är nu också slut och den visar fint grönt i boken, dock tappade vi strax innan 12-slaget, men april har börjat fint! Och vi får vara nöjda med tanke på den dåliga scoreboarden och framförallt de usla streamarna som ibland ligger väldigt långt efter och ibland inte funkar alls.

Jag och Johannes är ensamma hela veckan då Tilda bestämde sig för att åka och hälsa på min mamma och pappa i Jämtland Jag tror att hon var lite less på sina föräldrar:) Men vi fick ett glädjande brev från kommunen förra veckan där det stod att hon var välkommen att börja förskolan nu till hösten istället för nästa som vi hade räknat med. Det är 3 timmar/dag så det blir perfekt för henne.

RSS 2.0