Björkman till semi

Björkman är vidare i Memphis efter en dålig start i kvällens kvartsfinal mot Young. Han förlorade 1:a set med 1-6, vann sedan de 2:a setet med 6-2 efter att ha haft 2 breakbollar emot sig i det inledande gamet. Matchen avgjordes sedan i ett tiebreak. Det var en av de svängigaste marknader jag kört på länge. Själv så låg jag illa till nästan hela matchen, men det slutade med en inte alltför stor förlust. Trist bara att jaga i en sådan fin tradematch. Roligt iaf att Björkman vann, hoppas han kan serva bättre i nästa match.

Själva ska vi ta lite ledigt efter helgen. På söndagkväll åker vi till Thailand i 8 dagar. 3500 kr/pers med hotell 1 vecka i Phuket, nästan gratis:) Det ska bli skönt med lite semester för att få upp motivationen, det har gått segt några dagar nu så en paus känns på sin plats.

Dagens matcher

Spännande dag igår. Världsettan Henin åkte ut mot *Schiavone *7-6 *7-6. Henin såg lite bekymrad ut hela matchen och slängde många blickar till sin tränare Rodriges. Får se om Schiavone lyckas ladda om mot *Dementiva idag, som i sin tur slog ut världstvåan Ivanovic igår *5-7 *6-3 *6-3. Båda dessa matcher var mycket bra tradematcher som gick till 3 set.

Gårdages svenska insatser var blandade. I  Memphis utklassade Söderling Hanescu i 2 raka set och Björkman slog imponerande nog Querrey i ett avgörande tiebreak. Arvidsson fick tyvärr se sig besegrad av Peer efter att ha vunnit det första setet med 6-3 och Johansson åkte ut mot Guccione i 2 set. Men 2 av 4 svenska spelare är iaf vidare till kvartsfinal. Söderling tar sig ann Roddick inatt och Björkman spelar mot Young ikväll.

Att tippa vinnare är kanske inte min starkaste sida. Jag har bra koll på spelarna men vem som tillslut vinner matchen är inte alltid så relevant, det jag utgår från när jag väljer matcher är om jag tror att det kommer att bli en bra tradematch eller ej, även om det självklart även händer ibland att jag bara spelar på den som jag tror mig kommer vinna matchen. Om jag iaf skulle gissa utgången på några av dagens matcher så tror jag detta:

Kuznetsova @1.85 - Jancovic: Här tror jag att Kuznetsova vinner. Hon har spelat strålande medans den i vanligt fall så glada Jancovic såg lite omotiverad ut mot Mirza och tog sig vidare enkelt igår pgr av att Chakvetadzes lårskada.

Schiavone @ 2.95 - Dementiva: Det här kan bli en tät match. Om Schiavone lyckas ladda om efter segern igår mot Henin, så tror jag att hon kommer att slå Dementiva som inte servade speciellt bra igår. Dementiva blev breakad 6 ggr i sin 3:setare igår och hade totalt 14 breakbollar emot sig, Schiavone blev breakad 2ggr av 3 breakbollar ggr i en 2:setare .

Ancic @ 1.70 -  Ljubicic : Ancic är en av mina favoritspelar just nu coh jag tror att han kommer att slå landsmannen idag.

En annan som har spelat strålande tennis i år är unga Alize Cornet som möter Jill Crabas idag. Och här tror jag att Cornet vinner.

Sådär det var mina gissningar inför några av dagens matcher. Antagligen så kommer jag ha fel:)

Nya tag:)

Efter en god natts sömn, lite sjävransakan och ett morgonlöppass känns allt mycket bättre idag. Johannes har suttit och grindat med små belopp hela natten och lyckats bra. Så det är små insatser som gäller idag. Jag vet att vissa fortsätter att betta stort efter dåliga dagar, men det brukar inte funka för mig. Utan målet idag är att trada säkert. Det gjorde jag på de flesta matcher igår också. Dagen började bra, förutom att scoreboarden visade fel i tiebreaked mellan Gabashvill-Mayer. De skrev först att Mayer hade 6-3 alltså 3 setbollar så jag tog bort min safe på 1.55 precis när folk börjar spela på dem. Men i verkligheten hade han inte 3 setbollar utan det stod 5-4 och serv till Gabashvill. Mayer förlorar sen tibreaked med 8-6 och vinner sedan inte ett game till i matchen. Det blev ingen stor förlust men ändå surt att det ofta inte går att lita på scoreboarden.

Mina nyckelmacher för igår var 2 dammatcher i Dubai. Först ut var *Schiavone som mötte Bartoli *6-1 *6-7 *6.1. Jag gjorde 2 återkommande misstag i matchen.

Set 1:
Bartoli stod i ca 1.80 från start och jag spelar 8k på Schiavanone vid 40-0 till 2.1. Tycker det är ett bra odds med tanke på att Bartoli inte har spelat bra på länge, dessutom var det varmt ute och fransyskan är inte precis den uthålligaste på WTA-touren. Men sedan gör jag misstaget att spela på Bartoli vid  40-0 i egen serv. En serv som hon inte lyckas hålla ut blir enkelt breakad från att ha haft sina 3 gamebollar. Jag hade aldrig som avsikt att ha pengarna på Bartoli under matchen om det inte skulle varit så att det visade sig att Schiavone spelade riktigt dåligt. Jag spelar såklart tillbaka på Schiavone när hon breakar till ett sämre odds än vad hon stod i innan gamet startade. Men huvudsaken var att pluset åter igen fanns på Schiavone eftersom Bartoli såg helt slut ut från 1:a boll till sista i det 1:a setet. Schiavone tar alltså hem det första setet med 6-1 och förlorar bara 2 bollar i egen serv via 2 dubbelfel. Hon vinner också 32 av 48 spelade bollar i setet och går ner till 1.22.

Set 2:
Ja så, Schiavone står nu 1.22 och det är hon som börjar serva. Jag bokar lite eftersom det är ett lågt odds. I vanlliga fall brukar jag boka mer eftersom det var Bartoli som kunde bryta serven men hon hade spelat så dåligt att det kändes som att ge bort pengar. Synd tänkt av mig eftersom Schiavone blir breakad. Bartoli rycker upp sig och går snabbt fram till 4-1. Jag har nu ganska mycket minus på Bartoli men det kändes ändå bra eftersom hon såg sliten ut även fast hon nu spelade betydligt bättre. Men mycket riktigt så tappar hon sin ledning och Sciavone rasar ner i odds efter att ha varit uppe och dansat på strax över 2 ggr. Schiavone får till och med 3 breakbollar till 5-4 och går ner till 1.1, jag bokar av hälften av minuset på Bartoli. Funderar om jag skulle boka mer men hinner inte då Bartoli snabbt räddar breakbollarna och håller serven. Setet avgörs sedan i ett tiebreak. Bartoli vinner tiebreaked och går ner till 2 ggr.

Set 3:
Jag höll såklart på Sciavone under tiebreaket men det kändes ändå helt OK när hon förlorade då hennes odds blev så bra igen och jag låg forfarande bra till. Gratis pengar tänker jag eftersom Bartoli sällan vinner 1 en 3-setare. 4 av 4 förlorade i år. Hon är helt enkelt för otränad, tjejen måste ju ha iaf 6-7 kg för mycket att släpa runt på på plan och hon såg verkligen trött ut. Schiavone däremot är rikigt vältränad liten och lätt och rör sig snabbt. Och mycket riktigt så är det hon som börjar starkast av de 2. Hon håller sin serv lätt och breakar sedan Bartoli. Men Bartoli breakar tillbaka och servar själv till 40-0. Och här får jag hjärnsläpp och byter sida rakt av till Bartoli på 1.95. Jag ångrar mig så fort jag skickade iväg betet. "Vad gjorde jag nu?!" tänkte jag och försöker att tillbaka det men alla odds försvinner. Jag trodde aldrig att Bartoli skulle ha en chans att vinna det 3:e setet och ändå så väljer jag att spela på henne, inte greena ut som jag kunde ha gjort utan att helt gå över på henne. Och självklart så lyckas hon inte hålla serven från 40-0 utan blir breakad precis som när jag spelade på henne vid 40-0 i första setet. Jag vet inte hur många ggr jag hat lovat mig själv att inte spela på 40-0, det redan kostat mig mycket i år. Det ända rätta vid ett sådant tillfälle är att vänta med att spela tills en eventuellt hold. Och inte ens det hade varit rätt av mig i den här matchen, då jag inte trodde att Bartoli skulle orka spela bra. Ja, hjärnsläpp helt enkelt. Bartoli förlorar sen med 1-6 och jag får mycker minus istället för den fina vinsten jag hade tradat upp under matchen. Ett dåligt beslut och allt är förstört.

Jag kommer aldrig mer att spela på 40-0. Så nu var det bestämt:) Så idag är det små risker och små vinster som gäller och att inte trada tiebreak. Disciplin, disciplin, disciplin...

Idag visar Eurosport 1 från Dubai klockan 11.30 sedan går sändningarna över till Eurosport 2 kl 12.45 (mycket bra då 2:an inte ligger många sekunder ifrån den verkliga tiden). Klockan 16.45 visar eurosport 1 igen.

Usch

Sådär nu har jag bidragit till en mycket tung dag så nu har Johannes fått anledning att gnälla tillbaka:)
Dags att gå igenom regellistan igen! Även jag valde att trada tiebreak idag istället för att göra -3 000 tusen på båda spelarna som var enligt plan om setet gick till tiebreak, slutade sedan med en förlust på 35k, min största för året. Har också gjort massa andra dåliga spel. Körde med för höga insatser idag, det var det huvudsakliga felet.

Nu blir det paus för mig!

En tung natt

Vaknar strax före 06.00 i morse och upptäckte att Johannes haft en dålig natt, den andra i rad. Det är väldigt frustrerande att sitta och kämpa i timmar framför datorn i stort sätt varje dag och sen vakna upp till att hälften av månadsvinsten försvunnit på 2 dagar. Och det svar som jag får är att det beror på otur och datorkrångel. Alltid denna oturen... Jag personligen utvärderar alltid alla marknader jag tradar ovasett om det gått bra eller dåligt, om det var ett en förlust, en liten vinst eller en stor vinst. Kan man inte inse sina fel och svagheter så är det svårt att bli bättre. Nu menar jag inte att Johannes inte har har haft en viss otur och självklart så inser han att det inte bara hadlar om tur och otur när han tradar. Men ibland tror jag att han överskattar sig själv och hans tradetenik. Det är allt som ofta otur när han förlorar och skicklighet när han vinner. Och vad är det för spel att boka en storfavorit (Monaco) till ett för högt odds i avgörande set när denne spelare kan bryta den andras serv, bara för att höja en marknad som redan är ligger för högt?! Vansinnigt enligt mig och självklart (och oturligt!) nog så blir Breizick breakad.

Jag följde 2 av matcherna han körde. Den första var igårkväll när jag precis lämnat över till honom efter mitt "dagspass". Franko Skugor* spelade mot Stefan Koubek *6-2 *6-7 *0-6 . Koubek är spelas som stor favorit innan start, 1.20 men han förlorar första set och spelar riktigt dåligt. Johannes går in i matchen och spelar Skugor vilket var helt rätt han lyckas sedan boka Skugor till 1.04 när han har breakbollar i Koubeks serv. Också väldigt bra gjort av Johannes eftersom det är det lägsta som Skugor handlas till. Han sitter nu med 11k plus på Skugor och 27k plus på Koubek. Han spelar sedan allt som går på Skugor när han har chans att breaka hem matchen till ca 1.40. Helt rätt tänkt, jag skulle ha gjort likadant. Skugor får 2 matchbollar men missar dem och sen går det bara utför både för honom och för oss. Från att ha haft grönt på båda spelarna så lyckas Johannes trada ett minus till 49k på Skugor och minus 45k. Vi har valt att "bara" ha 50k som maxinsats och det är väl tur det.  

Det var otur att Skugor inte lyckade vinna sina 2 matchbollar. Men har man spelat på ett break i ett sådant tillfälle och sedan väljer att inte lägga in en safe så måste man vara beredd att sedan spela tillbaka det man satsat. Jag vet dock att Johannes misskalkylerade när han räknade ut vad oddsen skulle landa på vid ett eventuellt tiebreak och det var därför som förlusten blev så stor. Men jag vet också att han valde att trada tiebreak vilket vi har bestämt att inte göra. Vi tradar alltså aldrig tiebreak om det inte är så att man ligger bra till och använder sig av en del av vinsten.

Jag vet att vissa förluster är svåra att undvika och att det alltid kommer att gå upp och ner. Johannes påstår att jag är kritisk till röda siffror och det är jag till en viss del. Iaf när det handlar om att lyckas få röda siffror i en match som man redan har valt att greena ut i. Men jag är absolut inte kritisk till alla förluster. Det finns många matcher där det är värt att ta en förlust eftersom chansen att vinna mycket varit stor och på sådana matcher vet jag att vi går plus på i längden.

Jag funderade efter att ha sett nattens resultat på att hoppa över dagens matcher. Att trada på dåligt humör är ingen bra ide. Dessutom efter att ha avreagerat mig på en av gymmets motioncyklar tidigt i morse så lyssnade jag på The Voice på vägen hem i bilen och då läste de upp dagens horoskop. Passande nog så skulle alla vågar (jag) "undvika spel idag eller att helst inte spela alls". Väldigt passande tänkte jag och skrattade för mig själv. Jag är verkligen inte vidskeplig men när de sedan läste upp Johannes horoskop så vet jag inte vad jag ska tro, då det löd: Är du vädur så bör du börja röra på dig. Motion skulle göra det mer spenstig. Shit Sherlok!


Kirilenko-Bondarenko

Bondarenko-Kirilenko 3-6 6-3 6-2

Set 1:

Dagens första match på Betfair bjöd på en rad svägningar. Maria Kirilenko var favorit @ 1.40 innan start. Jag hade bestämt mig för att spela på Kirilienko men eftersom det var hon som började att serva så bokar jag istället på 10k på 1.41. Hon börjar med att hålla serven så jag spelade tilbaka på 1.39. Bondarenko håller också sitt första sevgame. Jag bestämmer mig för att boka Kirilenko igen för att ha pluset på Bondarenko som får en del chanser i Kirilenkos servar. Som högst handlades Kirilenko till ca 1.90 vid 2 tillfällen i 1:a set, det var när hon hade en breakboll samt 0-30 emot sig. Men hon räddar underlägena och breakar sedan Bondarenko. Och ett break räcker för att vinna 1:a set. Båda tjejerna spelade bra, men Bondarenko hade för många enfors errors.

Set 2:
Kirilenko står i ca 1.25 när 2:a set inleds. Det är Bondarenko som börjar serva och hon ska bara smasha in gamebollen men skjuter den oturligt i nät och det sluter med att det istället blir break till Kirilenko som sedan även håller sin serv till 2-0. Hon går ner till 1.10 och jag passar på att boka upp 20.000 till eftersom det var en jämn match och tidigt i setet. Dessutom hade jag inte så mycket minus kvar på Kirilenko eftersom jag spelat en del tidigare på 1.90. Kirilenko blir iaf breakad och Bondarenko håller sedan serven till 2-2. Kirilenko går nu upp till 1.35 och tar då en medical timeout. Jisses vad jag älskar dessa timeouter när det är på "rätt" spelare, dvs den som jag inte har pengarna på. Marknaden pressar upp Kirilenko till 1.65 under timeouten och hon går sedan ner till 1.50 när hon ska börja serva. Men det står tidigt i gamet klart att det är hon som tar tagit den största skadan av det långa uppehållet dessutom verkar hon fortfarande ha ont i benet. Hon blir iaf breakad och Bondarenko leder nu 2.a set med 3-2 och bli favorit. Jag greenar ut på till oddset 1.80 på Bondarenko. Det var bra eftersom Bondarenko blir tillbakabreakad. Men sen vinner inte Kirilenko något mer game i setet och matchen blir ine helt oväntat en 3 setare.

Set 3:
Bondarenko är nu en liten favorit och med all rätt eftersom det är Kirilenko som börjar serva och hon har inte lyckas hålla sin serv seda början av 2:a set. Vilket hon inte heller gör nu. Bondarenko bryter alltså hennes serv och går ner till 1.50. Jag har 0 på Kirilenko så jag greenar ut en del och hoppas på ett rebreak. Vilket det blir, blankt tillochmed och kirilenko går ner till 1.70. Jag bokar break igen och Kirilenko som inte längre tycks kunna serva blir breakad igen. Bondarenko ner till 1.44. Jag funderar om det är värt att boka break igen, är det någon av dem som bör kunna hålla serven så är det Bondarenko. Men efter mycket velande så bestämmer jag mig iaf för att boka Bondarenko, men som jag befarar håller hon serven och sen går det ganska snabbt tills hon står som vinnare av matchen.

Men det blev en hyfsad bra vinst iaf.  De där Bondarenko systrarna lyckas ofta bjuda på svängiga matcher. Lillasyster Kateryna var för övrigt den som coachade Alona idag.

Fullspäckad tennisvecka

Om en timme drar dagens första tennismatch igång, Kirilenko-Bondarenko, den följs sedan av ytterligare 45 matcher. Även i natt så spelas det matcher. Det är bara att välja och vraka med andra ord. Mellan 11-14.30 och 16-18 sänder Eurosport 1 från Damtuneringen i Dubai. från Kl 17.00 visas Zagrebs tunering på Betfairs livestream.

Nu ska jag sätta mig och gå igenom matcherna och sen är det diciplin som gäller idag.

Lycka till!

Helgens trading och lite annat

image60

En temligen lugn helg. Jag tog heledigt från datorn i går, både den och jag behövde lite vila. Så ingen trading och ingen bloggning. Istället så såg jag bara på matcherna. Söderling körde över Gilles Simon i 2 raka set och är nu i final i en ATP-tunering för första gången på 2 år. Idag möter han Llodra som tog sig vidare genom att besegra Karlovic i 2 set. Jag är övertygad om att det blir en svensk seger idag!

I fredagsnatt tradade jag några matcher. Jag började med att boka Almagro till @ 1.80 i slutet av andra set. Direkt efter bokningen så breakar Chela. Jag greenar genast ut efter 1:a set @ 1.33. Sedan tar det inte många minuter innan Chela har vunnit matchen pgr av att Almagro bryter. Jag kände på mig att han skulle göra det eftersom han tydligen var småskada, så att sälja Chela var onödigt. Men jag valde att göra det eftersom jag precis klivit in i slutet av matchen mellan Garcia Lopez-Isner. Efter att ha tradad hold i de sista gamen i avgörande set så har jag ett litet plus på båda spelarna inför tiebreaket. Jag har som regel att sällan trada tiebreak, men det här kändes ändå som ett OK tiebreak att trada. Jag använde mig dock bara av det lilla pluset jag redan hade tradad upp. Marknaden var rätt död och det fanns inte så mycket odds att ta men jag lyckas öka min vinst rekativt mycket på båda spelarna.

Nästa match ut var mellan Blake och landsmannen Ginepri. Jag börjar med att Laya 10.000 sek @1.29 på Blake. Ginepri vinner matchen enkelt med 6-2 6-2 så det var lättförtjänta pengar. Enligt de på Betfairs forum som såg matchen via en livestream så spelade Blake en av sina sämsta matcher. Han verkade inte bry sig allt för mycket. Blake vann bara 6 av sina 25 andraservar och totalt 28 av 95 bollar i hela matchen.

Sista matchen för natten var i samma tunering mellan ytterligare 2 Amerikanare. Jag bokar Roddick @ 1.22 så jag har 11.000 sek plus på Fish. Roddick odds hade vandrat upp några punkter innan matchen, det var nog en reaktion efter att Blake förlorade sin match så enkelt. Fish spelar mycket bra och får 3 breakbollar I Roddicks serv till 5-4. Han lyckas inte ta vara på dem och 1:a set avgörs i ett tiebreak där Fish i stort sett leder hela tiden, men han sabbar även de setbollar han får i tiebreaket och Roddick vinner tillslut setet genom att vinna den enda setbollen han får. En setboll som dessutom var i Fishs serv. Det var lite synd att Fish inte kunde hålla ihop den ledningen han hade i tiebreaket för det andra setet vinner han med 6-1. Han börjar även med att få en breakboll i Andys serv i avgörande set men han missar den. Och det verkar som han tröttnar i slutet av matchen. Efter att inte ha haft en enda breakboll emot sig under hela matchen så får han det när han ska serva till 6-6. Självklart så vinner Roddick 1 av de 2 breakbollarna han får och  också därmed matchen. Lite tråkigt med tanke på att Fish spelade så bra, han hade hela 28 servess i matchen. Men som sagt det räckte inte hela vägen.


Haha, vad vi skrattade när vi hörde Johannes tips,  Ainbusk singers i gårdagens melodifasteval. Det var kanske en av de sämsta låtar jag någonsin har hört. Tycker de flesta låtar har vart rätt kassa under de deltävlingar som nu varit.  BWO:s var helt OK, så att de skulle gå vidare kändes självklart. Och Björn Gustavsson är ju underbar! Jag har redan skickat flera mail till 28cm@hotmail.com...

Nu ska jag ut på en morgonpromenad sen ska jag heja på Söderling idag.


Ytterligare 4 favoriter förlorade i Rotterdam

Idag så hoppade vi över alla dagmatcher. Ett mycket dumt beslut visade det sig då alla 4 favoriterna i Rotterdam förlorade. Nadal. Ferrer, Davydenko och Berdych. Och de inte bara förlorade utan förlorade mer eller minde rakt av. Det var bara Nadals match mot Seppi som gick till 3 set. Visst, det är inte säkert att man gått plus på alla matcherna. Men jag bokar till 90% alltid stora favoriter innan start, så det kändes lite onödigt att göra annat just idag. Dessutom förlorade också Kuznetsova och V. Williams i 2 raka set, även de handlades som stora favoriter innan start. 

Men det är bara att glömma och gå vidare. Även fast jag vet att det är just sånna här matcher som kan göra skillnaden om det blir en bra månad eller en mycket bra månad. Det positiva är iaf att 2008 fortsätter att bjuda på favoriter som faller som käglor. Själv så lyckades jag pricka in nästan alla favoriter som vann ikväll. Och med pricka in menar jag inte att jag vann på dem. Tvärtom, minus, minus, minus, minus.... Fast jag får skylla mig själv jag låg bra till i nästan alla matcher jag tradade, men jag struntade att greena ut. En trevlig överraskning som dock räddade hela dagen var när Isner räddade 3 matchbollar i tiebreaket mot Haas och sedan körde över tysken i avgörande set. Jag hade redan räknat in ytterligare en förlustmatch när min dator bestämmer sig för att låsa sig vid 6-3 i tiebreaket, när jag får upp fönsterna igen så har Haas förlorat tiebreaket och står i 1.80.


"Johannes Betfairbloggarnas anfader"
Johannes har suttit mycket koncenterad hela kvällen och försökt få ihop sina tips till aftonbladets spelbolgasfajt, där han tydligen ska vara Betfairs representant. Jag såg att han smög in en flaska Baileys på kontoret. Om det gör att det blir bättre tips eller ej vet jag inte. Men en sak vet jag och det är att Johannes är en svag människa som ofta är för snäll för att säga nej till saker han inte vill göra (en jättebra egenskap enligt mig som jag själv utnyttjar då och då). Och just det här var han inte så supersugen på att göra och han sa ungefär 10 ggr att han skulle tacka nej, ändå kröp det framm i förrgår att han inte kunde säga nej när Klas från Betfair ringde. Hahaha, vad jag har skrattat åt honom. Det var väl det jag visste!:)

 Men det blir nog jättebra och Betfair kommer nog på något sätt att kompensera oss. Johannes för att han skämmer ut sig i en av Sveriges största nyhetsportal och mig för att jag måste gå och lyssna på hans gnäll om hur jobbigt det känns. Nejdå skämt å sido, jag tyckte såklart att han skulle ställa upp, det var ju smickrande att Betfair vill ha honom som representant. Trots det att han varken gör sig bra på bild eller är speciellt bra på att tippa:) Ja, det är var några rader om Betfairsbloggarnas anfader, en titel han btw har utsett till sig själv.

Nu ska jag se ett avsnitt av Prison break och sen ska jag sova. Om några timmar ska Tilda vara på lassarettet för att ta bort stygnen efter olyckan för några dagar sedan.

Vilket trevligt avslut på en bra vecka

image54
Nishikori-Blake 4-6 6-1 6-4 

Japp här kan man snacka en skräll som vann utan att favoriten spelade dåligt. Jag började med att boka Blake
från start. I de första 4 gamen förlorade ingen av spelarna en enda boll i egen serv. Matchen gick på Europsport 2 och säningen var före marknaden, vilket jag hade stor nytta av i hela matchen. När Blake breakade Japanen i 1:a set så hann jag spela tillbaka nästan för allt jag bokat under breakbollarna. Blake går ner till 1.05, 1.06 när han ska serva hem matchen och jag bokar honom igen. Nishikori får breakboll men missar den. Förutom att han förlorar setet så gjorde det inget eftersom Blake aldrig gick under 1.05.

Japanen spelar strålande och vinner 2:a set med 6-1. Det kände i hela kroppen att Blake skulle förlora. Han spelar dock upp sig i början av 3:e set. Här någon gång under sista set kommer Johannes in på kontoret efter att ha städat akvariet. Vi slåss någon sekund om vem som ska trada klart matchen. Men det var inte så mycket att göra. Vi var båda överrens (hehe, som vanligt...) om att Nishikori spelade bäst och att ha det mesta pluset på honom kändes helt rätt. Dock safades vi bort ganska mycket av pluset efter att han breakat Blake, men det kändes ändå som rätt sak att göra eftersom ett rebreak i en sådan här match hör till vanligheterna. Dessutom skulle marknaden ha gjort Blake till en väldigt stor favorit om detta hade skett. Men det gjorde det inte. Amerikanen fick se sig slagen av 18-åringen från Japan. Bra spelat Nishikori. Det tackar jag för:)

Nu ska jag försöka ta mig tid att lägga upp lite fler länkar i mitt navigationsfält till fler spelbloggar än Johannes och Igors som är värda att följa.

En innehållsrik tennisvecka

Det har varit mycket tennis i veckan. 5 tuneringar har spelats och det har bjudits på många bra matcher. Även de svenska tennisspelarna visade framfötterna i veckan. Sofia Arvidsson tog sig till kvartsfinal i Antwerp där hon blev utslagen av Na Li, men hon slog ut några hyfsade spelare på vägen. Tillochmed vinnaren av förra veckans tunering i , Chakvetdtaze fick se sig slagen av svenskan med 3-6 5-7. Iofs såg ryskan lite sliten ut efter förra veckans många 3 setare. Men bra gjort Sofia! Vinnare av Antwerp-tuneringen blev inte oväntat världsettan Justine Henin, även fast hon spelade långt ifrån sin bästa tennis.

I Marseille togs sig även Robin Söderling till kvartsfinal där han tillsut fick se sig slagen i tredje set av Mario Ancic som spelade världsklassig tennis. På vägen till kvartsfinal slog Söderling ut både Neminen och Gasquet. Ancic fick i sin tur se sig besegrad av Andy Murray i dagens final. En av världens just nu bästa servare mötte en av världens bästa retunerare och matchen bjöd på 2 set och 18 breakbollar. Murray lyckades rädda 9 av sina 10 breakbollar medans Ancic bara lyckades rädda 5 av 8. Men "Super Mario" verkar vara tillbaka i toppform efter sina skadeproblem och sjukdomar. Spelar han så här bra så kan han mycket väl ta tillbaka den 7:e plats han hade på världrankingen 2006. Ska väl tillägas också att han tränas av svensken Fredrik Rosengren.

En annan snackis från Marseille är om Djokovic la sig mot Simone. Om han la sig eller vet inte jag. Men jag vet att han har gjort det förr. Samme Rosengren som tränar Ancic hävdar iaf att han gjorde det. Det ryktas även att han försökte förlora matchen tidigare men att motståndaren var så dålig så att det var omöjligt. Om det var så att Djokovic la sig så tror jag inte att han gjorde det för att få pengar utan för att han gelt enkelt inte vill spela för många matcher. Oavsett så avskyr jag läggmatcher och det är dålig stil att inte prestera sitt yttersta mot både publiken och inte minst arrangörerna som betalar mycket pengar för att få spelare som Djokovic att ställa upp i tuneringarna.

I Brasilien Open är Moya i final mot Almagro. Jag tror Almagro vinner. Moya har varit nära att förlora i mer än en match tidigare i tuneringen. Senast igår då han låg under med ett break i avgörande set mot landsmannen O. Hernadez.

I Delray beach-tuneringen är 1:a sidade James Blake i final mot osidade nykomlingen Kei Nishikori. Jag hade aldrig hört talats om Japanen innan denna vecka. Han blev proffs 2007, född 89 och är rankad 244. En riktig skräll med andra ord. Igår var han illa ute mot Querrey (1.02), men räddade 4 matchbollar i tiebreaket. Får se om han kan chocka Blake inatt. Blake bör vinna detta temligen enkelt, men jag är inte helt säker. Kom dock ihåg att Blake är en slowstarter. Han blir ofta breakad i början av matchen för att sedan komma igång och spela bättre. Igår tex blev han breakad i början av båda seten av Genepri men vände båda underlägerna och vann matchen med 6-4 6-4. Vi Lyckades lyckades nästintill vinna max på matchen utan att ta någon stor risk genom att boka Blake från början, Spela tillbaka efter breaket. Boka Blake igen inför 2:a set för att sedan spela tillbaka efter han blivit breakad. En vinnande taktik som gick hem klockrent i den matchen. Ibland känns det så enkelt.... Men långt ifrån alltid!

Så för att sammanfatta denna vecka så har den varit mycket bra för oss. Förlustsviten från förra veckan är bruten. Boken visar grönt igen istället för lysande rött och håller vi i det här så får vi en ny bra plusmånad. Det är oftast så det är; det går upp och ned. Precis som i tennis. Förövrigt ska jag försöka prioritera denna blogg mer nästa vecka. Jag har bloggar mycket denna vecka, men på denna blogg. Min vanliga blogg funkar mycket som ett verktyg för att koppla bort lite från "jobbet". Jag blandar sällan in tennis och trading i den bloggen utan skriver mer om mina andra intressen. Det blir lätt annars mycket fokus och disskutioner inom trading i denna familjen. Inte så konstigt iofs eftersom det är det vi brinner för.

Nu till fInalen mellan Pennetta - Zakopalova. Är det någon mer än mig som tror på en match med många break? Men var försiktiga scoreboarden är kass = dålig likviditet.

Ledig

Denna vecka har det gått bra. Det känns skönt eftersom förra veckan slutade röd. Mycket konstiga marknader dock...

Idag har Tilda bestämt att det ska vara datorfritt då det är alla härtans dag. Så hennes vilja är vår lag. Idag är det bara familjen som gäller:)

Utvärdering del 1

Så där äntligen går det att logga in på bloggen. Blogg.se har legat nere varje gång jag förskt att logga in....

Det här har varit en dålig vecka. Den började bra med massor av diciplin, men den försvann någonstans på vägen. Och de sista dagarna ser riktig illa ut. Här kommer några utvärdingar från utvalda matcher. Mest för min egen skull.

Razzano-Bondarenko 6-2 4-6 7-5
image50
Genomsnittliga odds för matchen

Jag börjar med att boka Razzano men spelar sedan ganska hårt på på henne under 1:a setet som hon vinner enkelt. Fortsätter att spela henne på låga odds i början av 2:a set då Bondaremko spelar riktigt dåligt. Men såklart vänder matchen och när Bondarenko vinner 2:a set har jag 50 k minus på henne och bara ett litet plus på Razzano. Det känns ju sådär eftersom Razzano nu står runt 1.70.

Det är också Razzano som börjar serva så jag bokar upp henne på 1.65. Nu 50 k minus på Razzano och 25k plus på Bondarenko. Bondarenko får en breakboll och jag bokar av en del av henens plus på 1.82. Hon missar den såklart men håller sedan sin serv. Jag bokar upp Razzano igen så jag har 50k minus och 38k. Denna gång blir det break och eftersom Razzano har bett om en medical timeout så går Bondarenko ner till 1.28. Jag tar bort den största delen av minuset. Jag funderar länge på att lägga över allt plus på Razzano ca 28.000 och ha +-0 på Bondarenko. Men jag gör det inte, ett mycket dumt beslut visar det sig eftersom Razzano sedan breakar tillbaka och vinner matchen.
 
En bitvis väldigt dåligt tradad match av mig. Omsätter närmare en halv miljon i matchen och lyckas gå plus 4000 sek. Det hade sett betydligt bättre ut i boken om Razzano hade lyckats vinna i 2 raka set istället eller om Bondarenko vunnit matchen i 3:set. Men så är tennis och i det är ju trevligt att se att matcher svänger.

Razzano-Cornet 6-4 7-5
image51
Alla bet för matchen

Unga Alize Cornet bjuder på bra motstånd i 1:a set men förlorar med 4-6.
Jag har bokat Razzano på odds mellan 1.09 - 1.23 under första set. Spelar sedan 50 k på Razzano till oddset 1.15. Har då 5.200 sek plus på henne. Lägger samtidigt in bet på att boka tillbaka Razzano @ 1.07. 1.09. och en 1.1. Detta för att ha +-0 på Razzano och 20 k plus på Cornet. Razzano breakar och jag får mina vad vid olika tillfällen under gamet.

Jag bestämmer mig för att sitta still med det jag har. Gör några småtrads och har ganska mycket plus på Cornet när Razzano börjar tappa greppet om matchen. Hon ser helt slut ut, och orkar knappt gå mellan bollarna. Jag har nu bokat Razzano på vägen eftersom hon bet om en medical timeout och ska serva för att hålla sig kvar i matchen.

Cornet får 3 setbollar i Razzanos serv, men missar alla. Den medicala timeouten sker aldrig för Razzano tar sig på något sett samman breakar och servar sedan hem matchen. Hon staplar sedan ut från banan. Inte en chans att hon hade vunnit matchen i ett tredje set. Undra om Cornet såg hur trött hon var. Jag tror inte det. Jag förlorade 4000 sek men ångrar inte spelet. Hade fått en fin vinst om Cornet tagit några av de 3 setbollarna hon hade.

Dementiva-Bondarenko 7-5 6-2
image52
Genomnsittliga odds för matchen

Det här är en match jag bara vill glömma. Känner mig lite småtilt när matchen börjar pgr av att Johannes förlorat på fotbollsmatcher kvällen innan. Inte så tilt att det känns som om jag bör stå över tennismatchen, men lite småfrustrerad är jag. 

Bondarenko börjar serva så jag börjar med att spela 4000 på Dementiva på 1,43, vilket var helt rätt eftersom hon breakar och går ner till 1,25. Jag bokar upp så jag har pluset på Bondarenko. So far så good eftersom Bondarenko breakar tillbaka. Dementiva går upp till 1.40 igen. Jag bokar break igen, men nu börjar tjejerna hålla serven ganska enkelt och jag spelar några ggr på hold istället för break.

När det börjar närma sig ett avgörande i stetet så har jag 31.000 plus på Demnetiva och 25.000 minus på Bondarenko. Vilket känns bra, eftersom jag är ganska övertygad om att Dementiva kommer att vinna matchen. Det är bara det att Bondarenko får 2 setbollar i Dementivas serv. Jag får smått panik och byter sida rakt av. Det hade varit ett ganska bra spel om Bondarenko lyckats ta några av setbollarna men det gör hon inte.

Med ett ganska bra spel alltså, inte ett mycket bra spel då Bondarenko inte hade gått ner till mer än ca 1.55, 1.60 om hon vunnit 1.a set. Det hade varit bättre att suttit still och eventuellt gjort ett minus på båda spelarna eftersom då Dementiva går ner till 1.22 om hon vinner 1:a set. Vilket hon gör. Hon räddar setbollarna, breakar sedan rakt av och servar hem setet. 2:a set vinner hon lätt och jag får tillslut 21 k minus.

Fortsättning följer....


K. Bondarenko vänder ytterligare en match och vinner

                        image49
                                      Fjolårets segrare Petrova utslagen i första omgången

En spännande match mellan Kateryna Bondarenko och tuneringens fjolårssegrare Nadia Petrova spelades tidigare ikväll. Petrova handlades @1.25 innan start. Jag reagerade på att hon stod lågt. Visst hon är betydligt bättre rankad (nr 11 i världen mot 43) och hon vann tuneringen ifjol (men gamla meriter är inte mer än gamla meriter), men hon har ganska ofta problem mot betydligt sämre rankade spelare. Petrovas spel har inte imponerat på mig i år. I Australien vann hon iofs de tre första matcherna relativt lätt, men det var mot osidade spelare och hon låg under och hade setbollar emot sig även i del av matcherna hon vann. Hon blev sedan utslagen av Radwanska i 4:e omgången. Dessutom är Bondarenko bra på hårt underlag.

Petrova kändes dock som den något bättre spelaren i första set (1.19 som lägst). Men båda två servade bra och setet avjordes i ett tiebreak som Bondarenko vann. Hon blev en liten favorit att vinna matchen och handlades till 1.47 som lägst, när hon hade breakboll i Petrovas serv. Men Petrova räddadde det och vann 2:a set.

I 3:e set servade de båda hem sina 2 egna game enkelt. I det 5:e gamet blir Bondarenko breakad och Petrova leder med *3-2. Servar sedan till *4-2. Det ser sedan ut som det ska bli 5-3 men Bondarenko kämpar på och vinner genom att spela på linjerna. *4-3 till Petrova. Petrova blir sedan tillbaka breakad och det står nu 4-4 i matchen. Bondarenko håller sin serv och breakar sedan hem matchen. När Petrova hade breakboll till 5-3 så handlades hon som lägst till 1.03. Samma odds som Hendler spelades till i söndags när hon mötte Kateryna Bondarenko och ledde med 6-4 4-0. En match som Bondarenko också tillslut vann. Snacka om att aldrig ge upp.

Det var inte bara Bondarenko som låg illa till under matchen. Det såg inte så bra ut för oss heller trots bokning av Petrova innan start. Men slutet gott allting gott...


Dagens läxa: Spela inte på damspelare som har 40-0. 40-0 är inte detsamma som hold. Jag förlorade mycket av mina plus på 2 matcher idag genom av att göra om samma misstag. 3 ggr dessutom.

Från den ena till det andra. Till Theo om du läser detta; Mamma blev överlycklig idag när hon fick en present på posten. Hon har inte pratat om något annat ikväll. Så det är kanske tur för dig att du inte blir kvar i Sverige så länge till, för risken finns att hon skickar älgkött till dig på posten. Eller en hel älg....

Att trada break och hold

Det blev en bloggledig helg. Som Johannes skrev på sin blogg så var det en hemsk tradehelg. Den började bra men det vände när Gonzales vände sin match mot Cuevas. Dock så räddades en del av helgen när New York Giants spöade New England Patriots och vann Superbowls. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen med amerikansk fotboll. Stora killar under en massa skydd som gör allt för att föra en boll några yard framåt. De lilla jag har sett av det tidigare så har de mest legat i en hög på planen. Men jag tar tillbaka allt nu. Det var ju skitspännande!

Johannes är i Malmö hela veckan så jag kommer inte att trada så många matcher eftersom vi inte har någon dagisplats åt Tilda. Jag kommer istället att välja ut någta matcher/dag då tillfälle ges (och om det finns score till matcherna. Idag slutade den officiella scoreboarden att uppdatera efter 3 game i Loit-matchen från Paris, det var bara att kliva av matchen). Men jag ska passa på att svara på Fredriks fråga när lillan sover;

Hej Cecilia!
Jag satt just och läste igenom lite gammalt här på din blogg. Det finns mycket att lära sig om trading.
Du nämner vid flera tillfällen hur du "bokar/tradar break". Skulle du kunna förklara vad det innebär, hur man gör och tänker? När är denna strategi lämplig att använda osv..
Tack på förhand!


Ett konkret exempel på en match där det lönade sig att trada break har jag jag här. Det var matchen mellan Daniilidou-Azarenka som spelades tidigare idag och slutade 2-6 6-2 7-5.

Jag klev in i sista setet och så här såg gamen ut:

Daniilidou började serva


Game 1.  Azarenka var favorit @ 1.70 Vilket kändes som ett korrekt odds. Kanske något lågt med tanke på att hon tappat matchen och blivit breakad 3 ggr i setet tidigare. Jag vet inte exakt vad hon stod innan start men jag kan tänka mig att hon var favorit @ 1.50 (någon som vet?) med tanke på att hon är en ganska bra servare.  Dandiilidou börjar med att serva starkt 40-0 men tappar det till 40-40. Hon håller dock serven och går ner från som högst över 3 ggr till 1.80.
Danillidou *1-0

Game 2.
  Daniilidou står som sagt nu i 1.80 och det är Azarenka som ska serva. Eftersom hon blev breakad 3 ggr i setet innan så kliver jag nu in i matchen och spelar på Daniilidou. Vilket var bra för hon breakar och går ner till 1.32.
Daniilidou *2-0

Game 3. Jag bokar break igen @ 1.35.  Men Daniildou servar starkt igen och går fram till 40.0. Jag gör misstaget att spela på 1.22 på gamebollen till 3-0 (med avsikt att boka tillbaka till lägre odds), fast jag är väl medveten om att 40-0 inte är samma sak som hold. Och defentivt inte i damtennis. Men jag fick hjärnsläpp och tänkte att Azarenka var helt slut. Mycket riktigt tappar hon sina 40-0, blir breakad och går upp till 1.80 igen. Jag bokar dock tillbaka det jag spelade på 1.22 till 1.30 och 1.35 på vägen upp.
Daniilidou * 2-1

Game 4. Daniilidou breaker enkelt tillbaka och går återigen ner till runt 1.35.
Daniilidou *3-1

Game 5. Daniilidou håller också din serve efter att haft problem. Oddsen svängde mellan 1.32 till 1.50 i gamet och landar tillslut på 1.26. Men med tanke på att hon bara gick ner några punkter även fast hon höll serven så tycker jag att der var värt att spela på break även fast det inte blev något. Dessutom så spelade jag tillbaka en del av det jag bokade på 1.32 till 1.45.
Danillidou *4-1

Game 6.  Jag står över det här gamet och Azarenka håller serven utan problem och Danillidou går upp från 1.30 till 1.45.
Danillidou *4-2

Game 7. Här blir Danillidou breakad efter att ha haft gameboll till 5-2. Hon var som lägst nere i 1.17. Jag missar tyvärr att boka upp henne på de låga oddsen, för Johannes ringer just då för att berätta om sin dag med Betting promotion. Men jag bokar för allt plus jag har på Daniildiou till oddset 1.45 när Azarenka har breakboll. Danillidou är fortfarande favorit till 1.77. Vilket är helt rätt eftersom det är hon nu som kan bryta Azarenkas serv
Danillidou *4-3

Game 8. Jag väljer nu att sitta still med pluset på Azarenka, det visar sig en än gång bli rätt beslut då hon håller serven och går ner från 2.30 till 1.70.
Danillidou *4-4

Game 9.  Här gör jag inte heller något större move. Jag greenar ut lite när båda stod i 2 ggr för att ha ungefär lika mycket plus på båda spelarna. Daniilidou håller serven. Hon blir nu favorit @ 1.65.
Danillidou *5-4

Game 10. Här brukar jag allt som ofta spela på den som kan breaka hem matchen eftersom Azarenka servar under press för att hålla sig kvar i matchen. Men det var tydligen fler som tänkte som jag för Daniilidous odds pressades ner ganska mycket, så jag stod över. Jag hade ju redan grönt på båda spelarna och ville inte sabba det genom att spela på ett odds som jag inte stod för. Azarenka håller iaf serven och går ner från 2.30 till 1.65.
Danillidou *5-5

Game 11. Danillidou håller även hon seven och Azarenka går återigen upp från 1.65 till 2.30.
6-5 Danillidou

Game 12. Dandillidou står nu i 1.70. Här kommer nu mitt klassiska favortispel; Spela på Daniilidou som är garanterad ett tiebreak och i bästa fall kan avgöra matchen i detta game. Dessutom såg jag mer värde i att spela henne denna gång då hennes odds konstigt nog inte trycktes ner lika mycket i detta game. Antagligen pgr av att båda hade servat så pass starkt de senaste 4 gamen, så marknaden förväntades sig antagligen en hold till. Men icke. Enkel break och GSM.
7-5 Danillidou

(Det kan hända att jag har redovisat några av oddsen några punkter för lågt eller för högt i detta exempel. Det var ju några timmar sedan matchen spelades och jag har skrivit ner det jag minns i huvudet ifrån matchen).

Om jag hade tradat hold i game 8, 9, 10 & 11 i så hade det gått att tjäna bra eftersom swingsen var liknande som vid break. Att oddsen svängde så mycket berodde på att de var i slutskedet av matchen och att avgörandet var nära. Men jag ser ofta att det är stora swings även vid hold i många dammatcher. Speciellt då det är svaga servare som spelar. Om jag utgår ifrån mina egna tankar så beror det på att man förväntar sig att de ska bli breakade. Att serva för en damspelare kan många ggr kännas som  något negativt, medans i de flesta herrmatcher är en stor fördel för respektive spelare att vara på serv. Ett break i ett herrmatch har då oftast naturligtvis en större reaktion på marknaden än vad ett break i en dammatch har.

När man ska spela break är svårt att peka ut specifikt. Det är olika från match till match och från spelare till spelare. Jag själv tradar mycket på känsla och det gäller att försöka se till matchernas utveckling. Tennis är en väldigt psykologisk sport där en spelare kan spela näst intill felfrit i ett set för att sedan klappa ihop och förlora varenda boll i nästa set. Se bara på en match som gick i helgen mellan Bondarenko-Hendler i fed Cup;

Hendler vinner 1:a set med 6-4 och går enkelt fram till 4-0 i 2:a set, (1.03). Det ser ut som hon har matchen i en liten ask, men klappar ihop totalt och förlorar 12 av 13 game. Hon förlorar matchen rakt av. Jag hade inga TV-bilder så jag vet inte om hon blev skadad, men så vitt jag vet blev det aldrig någon medical timeout och hon spelade klart hela matchen.

Så sammanfattningsvis kan jag säga att tradar ofta break, då främst i dammatcher. Och mycket beroende på hur matcherna ser ut och vilka som spelar. Om t ex Roddick-Karlovic (2 väldigt bra servare) skulle spela mot varandra så skulle jag avstå att trada break i de flesta game då det är en match som i teorin mycket väl skulle kunna avgöras med 3 tiebreak. Självklart finns det starka servare även på damsidan. Sharapova, Williams, Henin etc...

Det finns säkert statistik att leta fram på när det oftast blir break. Någon sådan har inte jag att redovisa, men enligt mina erfarenheter från de matcher jag har tradat/följt så brukar det löna sig att trada break när en spelare servar under press som t ex när de ska; ´
-Serva för att hålla sig kvar i matchen/setet
-Serva för matchen/setet
-I sista set, då spelarna är trötta.
-Efter att servaren själv har "missat" breakbollar i gamet innan.

Det är heller inte ovanligt att ett break följs av ett re-break.

Hoppas du fick svar på dina frågor Fredrik. Jag ska försöka lägga upp fler exempel när jag hinner.
 


"Pim-Pim" lägger av pgr av axelskadan

image45
Jag och Pim-Pim på Betfair Turbotennis i Zaragoza.

Här och här  finns att läsa mer om varför han slutar.

3 bra matcher att trada

Eftersom Johannes har varit ifrån Tilda en stor del av januari och även ska åka bort nästa vecka så passar han på att spendera massor av tid med henne denna vecka. Det gör han så gärna. De är som ler och långhalm de där två. Jag tycker såklart också att det är jätteskönt att få vara hemma ensam när de är ute på äventyr.

Och det är så skönt att sätta sig och trada i en tyst lägenhet utan risk för att behöva springa iväg och göra andra saker. Det har hittills spelats 3 matcher idag i Moviestar Open och jag har tradat alla 3. Iaf till viss del.

Ventura
-Roitman 4-6 6-3 7-6
Fognini-Marreo 6-4 7-6 6-3

Matcherna mellan Ventura-Roitman och Fognini-Marreo startade samtidigt. Båda matcherna blev mycket bra matcher ur tradings-prespektiv. Tyvärr gjorde jag misstaget att trada båda samtidigt. Fråga mig inte varför, för det är inget jag är speciellt bra på. För min del är det bättre att koncentrera sig på 1 match i taget istället för att trada 2 st samtidigt. Att trada 1 match samtidigt som man valt att "bara" spela på en annan match är en sak, men att trada 2 matcher på samma gång kan bli rörigt.

Jag låg iofs ganska bra till i båda matcherna, så det var ingen katastrof på det viset. Det var bara det att jag lämnade matchen mellan Ventura-Roitman i avgörande set med grönt på båda sidorna för att trada ut den andra matchen. Samtidigt som jag gör det så tappar Ventura sin 5-1 ledning till 5-5. Det är alltså en 1.01 som är i fara. En dröm för min spelstil då jag nästan alltid bokar 1.01, speciellt då jag har grönt på den spelaren. Men idag hade jag ingen 1.01 bokning som låg. Måste ha raderat den samtidigt som jag tog bort andra bet tidigare i matchen. Jag släpper såklart Fognini-matchen för att bara trada de sista gamen samt tiebreaket i denna match. Det var ett bra beslut som jag tjänade några kr extra på. Även fast jag vid ett tillfälle spelade ganska hårt på Roitman då scoreboarden visade hold fast det i själva verket var break till Ventura. Både dem officiella scoreboarden och Bwins har varit fuckt up idag. Ändrat resultat vid ett flertal tillfällen. Hur svårt ska det vara att skriva rätt?

Berlocq-Horna 7-6 6-3 7-6

Matchen mellan Berlocq-Horna kändes också som en mycket bra match på förhand. Jag ligger ganska bra till med pluset på Berlocq efter att han vunnit första set. Johannes har precis kommit hem och vill visa upp vad han har handlat på Coop. Inte just nu, säger jag. Han vet ju såklart bättre än någon annan hur viktigt det är att inte bli störd mitt i en match,

Johannes går  iväg ifrån köket där jag sitter, men jag behöver bara räkna till 3 innan jag ser att han börjar lägga upp egna bet från det kontot som jag tradar ifrån på matchen. Matchen som jag tradar. Jag skulle aldrig göra så om det var tvärtom. Det är en sak att komma med synpunkter, en helt annan att börja betta en match som jag tradar utan att ens säga till innan. Jag som har lite dåligt samvete för att jag inte varit med Tilda på nästan hela dagen väljer att låta Johannes ta över matchen helt. Även om det tar emot, eftersom jag redan har följt varenda boll och oddsröresle i matchen. Joe ligger iaf bra till i början av det andra setet. Han har ökat på det pluset jag hade på Berlocq. Men sen vänder matchen och jag ser att det börjar bli rött på båda sidorna. Väldigt rött. Men Joe ordnar upp det och får bara en mindre förlust. Jag är ändå lite irriterad på honom eftersom han sabbade en bra match. Men jag tvingade honom att ställa sig att laga mat som plåster på såren, så nu är allt frid och fröjd igen:) Men gör aldrig om det!


RSS 2.0