Oddsakademin 2008

Just nu livebloggar jag direkt ifrån Betssons spelbutik som ligger på Götgatan i Stockholm. Det är någon slags efterträff här efter Oddsakademin som har hållts av stapeln idag (anornat av braodds.com). I väntan på pizzan som är beställd så håller jag på att lokalisera mig på Betssons spelbörs. Johannes sitter vid en annan dator och Peter D briljearar i pilkastning medans Chelsea - West visas på Tv-apparater.

Såg att Djokovic och Davydenko gör upp i finalen i morgon. Trodde att Murray skulle ta sig till final men han brände nog sitt krut mot Federer. 

Finalen mellan Williams - Zvonareva

Setvinnare första set:
Zvonareva tappar 5-2 40-0 till tiebreak, där Williams i sin tur tappar 5-1 till 5-7. Jag lyckades med hjälp av 300 kr trada upp 11k på båda under tiebreaket. Jag hade mer upplagt på att boka Venus @ 1.02 i tiebreaket men det inte matchat.

Tyvärr så släppte jag matchspelet och nollade ut inför tiebreaket men den här matchen går det nog att tjäna mer pengar i. Just nu är ställningen 1-0 i set till Zvonareva men 3-0 (ett break) till Williams i det 2:a setet

Matchen:


Williams - Zvonareva 6-7 6-0 6-2

Venus blev slutsegrare i WTA-slutspelet och det blev en bra match. Jag klev som sagt och slutade trada matchen när tiebreaket började i det första setet. Dels pgr av att jag istället klev in i setmarknaden med också för att jag hade varit passiv och tradad ganska dåligt under det första setet så jag låg inte så jättebra till. Nu fick jag ju inte så bra betalt på setspelt med tanke på hur det svängde så jag vet inte om det egentligen lönade sig att jag klev av matchen. Men Johannes sover och jag är själv med Tilda och då är det helt omöjligt att trada en match fullt ut. Jag lyckade få 9k iaf matchen så 20k plus totalt på matchen kommer nog att kännas helt OK om någon timme. Det kändes iaf ganska givet att det var Venus som skulle ta det sista setet.

Motion

Jag har bestämt mig för att vara fit inför stranden/poolen i Thailand så därför har jag hängt på gymmet i veckan. Jag har försökt att få Johannes att röra sig lite mer också. Men förutom att vi spelade tennis i fredags så har det varit fördjäves. Men nu överväger han faktiskt att köpa gymmkort om jag byter gym från Sats till sportlife. Johannes bästa kompis, Börjes flickvän Lisa är nämligen platschef på sportlife och om Johannes och Börje börjar träna tillsammans så tycker han kanske att det är lite roligare. Fast jag förstår inte hur jag ska få Johannes att gå dit om Lisa inte ens har fått Börje att börja gymma än på anläggningen hon driver. Men nu har vi iaf diskuterat det och det är väl ett steg i rätt rikning.

Jag personligen tycker att det är väldigt viktigt att röra på sig när man sitter så många timmar framför datorn som vi gör och jag är övertygad om att man presterar bättre om man motionerar konternuerligt eftersom man blir så mycket piggare. Om inte annat så rensar man tankarna under ett träningpass. Självklart så behöver man inte gymma, några promenader i veckan är bättre än ingenting.

Jag var på yoga i förmiddags och det kan jag verkligen rekomendera, framförallt om man har haft en dålig/stressig dag på jobbet. Och det är faktiskt en del killar på passen också även om majoritet är tjejer. Hmm, jag kanske ska starta någon form av betfairyoga, alla kan sitta med en varsin laptop... Idag hade jag dock lite svårt att släppa tankarna på jobbet. Jag lämnade nämligen Johannes i slutet av andra set i matchen mella Tsonga och Davydenko och det kändes inte bra så jag ville bara att passet skulle ta slut.

Jag tradade ingenting igår heller. Tårtan tog så lång tid att baka för mig och Tilda så det var Johannes som körde båda matcherna. Tyvärr, för jag var rätt sugen (alltså på att jobba inte på tårtan).

Idag spelas det iaf finnalen mellan dessa båda damer:


Venus Williams @ 1.42 - Vera Zvonareva
: Kan bli en mycket intressant match. Venus är såklart favorit innan start men Zvonareva är den som har imponerat mest under veckan och hon kan mycket väl vinna denna match om hon håller huvudet kallt. Jag tror att Venus kommer att inleda starkast, men hon har haft en förmåga att "tappa" matcherna på slutet så förhoppningvis så blir denna final en 3-setare.


Lördag

Jag har precis kommit hem från gymmet och Johannes sover fortfarande. Jag tror att vi bara kommer att vara hemma och jobba i helgen eftersom det börjar ta slut på arbetsåret för vår del.

Idag är det semifinaler i Doha och det är 2 kluriga matcher.

Zvonareva 1.75 - Dementiva: Zvonareva har redan driftat ner från 1.92 innan start och jag är benägen att hålla med marknaden. Men det blir inget spel innan start för min del. Den här matchen har potential till att bli en bra match att trada så det blir en öppen position inledningsvis.

Williams 1.76 - Jankovic: Williams står betydligt högre i denna match än sist de möttes. Då förlorade tillsut Venus efter att ha haft 1-0 i set 4-2 och 3 breakbollar till att serva för matchen. Det kostade mig totalt 45k så jag tror att jag överlåter denna match till Johannes idag. Jankovic förlorade igår mot Zvonareva men det var en match som egentligen inte betydde någonting (förutom en del extrapengar)  så det ska man inte dra några stora växlar va. Däremot så har Jankovic haft en del problem med ryggen under veckan. Men å andra sidsan litar jag inte riktigt på Jankovic och alla hennes problem.

Nu ska jag väcka Johannes och se om han är lite sugen på att köra fotboll innan tennisen börjar. Själv måste jag springa på affären jag har lovat Tilda att hon ska få baka en tårta tills imorgon då det är farsdag.


Williams - Williams


Venus - Serena 5-7 6-1 6-0

Glömde visst att trycka på publicera när jag skrev detta inlägg, så det är några dagar gammalt.

Lite märklig match. Inte bara på plan utan även marknaden beteede sig även underligt. Serena var favorit runt 1.40 från start ganska lågt odds med tanke på hur jämna deras matcher brukar vara. Men å andra sidan kan oddsen i gruppspelen kunna vara lite konstiga och eftersom Venus redan har vunnit 2 matcher så hade det inte förvånat mig alls om hon gett lillasyster matchen. Och det var nog fler som trodde det för det pressades på Serena i det 3:e setet trots att hon precis förlorat med 1-6 (trippelbreak). 

Set 1:
Men det konstiga var att i varken i det första eller det andra setet så hade hon inte alls marknadens förtroende på samma sätt. Tvärtom faktiskt, med tanke på startoddset så stod hon väldigt högt efter att hon vunnit det första setet. Runt 1.25 handlades hon i setpausen inför det andra setet (hon handlades som lägst till 1.20 med ett break upp innan hon tog setet), men det beror på att det första setet var så jämnt.

Set 2 & 3:
Serena började med att tappa serven i inledningen av det andra setet och vid ställning 0-2 så handlas hon över startodds. När Venus dubbelbreakar så går oddsen upp till som högst 1.55 därför var var det lite underligt att det plötsligt kom sånt stort tryck på Serena som alltså hanlades ner till 1.42 när Venus började serva i det 3:e setet. Det alltså trots att hon bara hade tagit 1 game i det senaste setet. Hon fick 3 enskilda chanser att bryta Venus serv i det första gamet och var nere på 1.19 men Venus håller och vinner setet med 6-0.

Till och med på vid 5-0 och matchboll i Serenas serv så var det 1.02 som man fick boka om man inte hade något upplagt.

Jag själv började med att spela Serena i det första setet men bytte sida i början av det 2:a. Tyvärr så följde jag med marknaden i inledningen av skiljesetet, men jag gjorde bedömningen att det var ganska riskfrittt eftersom det alltid fanns att spela tillbaka på Venus. Det blev ett helt OK resultat på matchen tillslut iaf även fast jag gjorde några misstrades på vägen.

Doha

Damenars matcher igår blev väl inga höjadera att trada. Safina tappade ledningen och förlorade setet mot V Williams, men det var 2 raka set till favoriterna i samtliga matcher.

Förhoppningsvis så blir det någon 3-setare idag.

Ivanovic@1.74 - Zvonareva: Jag tycker att det är fel favorit här. Zvonarea gjorde en riktigt stabil match igår medans Ivanovic svajade och gjorde många errors. Kanske kommer hon igång mer tills idag. Kan bli en bra match iaf.

V Williams@ 1.36 - Demetiva: Blåser det lika mycket idag så kan det bli svårt för Dementiva att hålla serven och det är nog just Dementivas serv som kommer att avgöra här. Har hon en dålig dag och servar dåligt så kommer hon få svårt att slå Venus.


S Williams@1.46 - Safina: Svår match! Jag tror dock på Willams men jag har inte set henne spela på ett tag och hon kan ibland vara lite ojämn. Safina hade inte sin bästa match igår och måste höja sitt spel mot Serena för att ha någon chans.


Det pågår även en Callengerturnering i Bratislava. Bwin kör turneringen men det tenderar satt skriva fel resultat nu och då men de streamade matcherna går bra att följa dock är likviditeten dålig.

Let´s party
Tsonga och Gasquet in action

Googlade Tsonga och hittade dessa bilder på honom och Gasquet. Jag tycker dem är helfestliga, påminner lite om när min andra hälft är ute och slår klackarna i taket. Ja, minus magrutorna då förstås...

Tsonga har all rätt att fira även ikväll då han vann finalen mot Nalbandian i Paris masters. 6-3 4-6 6-4 slutade matchen och Tsonga imponerade med starka servar, hela 25 servess gjorde han mot Nalbandians 4.

Det var dock en jämn match. I det sista setet hade Nalbandian 4 chanser att bryta Tsongas serv, 1 chans vid ställningen 4-2 och 3 chanser när Tsonga servade för match. Han missade dem alla 4 medans Tsonga tog till vara på den enda breakbollen han fick när Nalbandian servade i det 3:e setet. Men det var en välförtjänt seger, säkert mycket tack vare hemmapubliken som hejat fram honom under veckan.

Roligt att Tsonga är tillbaka han har ju varit en av mina favoritspelare under året. Men han kanske inte ska fira segern allt för länge då han i och med denna titel blev klar för slutspelet i Shanghai som går av stapeln mellan den 9-16 november. Gasguet har dock mer tid för att cluba.

Finn 4 fel

Phu, det är tur att jag inte sysslar med endast betting utan tradar matcher för jag hade fel om alla 4 matcherna igår. Alla favoriterna åkte ur Paris masters på ett eller annat sätt. Men jag brukar poängtera att det är vikigt att inte tro för mycket om matcher innan start, det är egentligen ganska oväsentligt vem som vinner matchen och det kan vara farligt att  tro för mycket på en spelare. Det är bättre att vara open minded under en match och trada marknaden. Men jisses alla matcher fel på förhand...

Murrays förstaservstatistik var inget att hurra för i går och han var knappt under startoddset en enda gång. Det var Johannes som jobbade igår och och trots att han trodde hårt på Nallen så blev det minus på matchen. De var synd att Nalbandian endast tog 1 av 6 breakbollar i Murrays serv under det första setet för vi satt med 40k på honom varje gång.
 
Federer lämnade walk over pgr av skada och Nadal bröt av samma anledning efter att ha förlorat det första setet med 6-1 mot Davydenko. Det var ju vänligt av honom att spela klart setet iaf så inte beten blev voidade. Jag anade redan innan matchen startade att det var något som inte stämde eftersom oddsen på Nadal hade driftat upp och tydligen så hade han haft behandligar under morgonen men bestämde sig för att testa spela iaf. Davydenko har dock en hyfsad statistik de 3 senaste seten; 6-1 6-1 6-1.

Tsonga vände och vann igen. Roddick tog det första setet med 6-4 och får hela 10 chanser till att bryta Tsongas serv i det 2:a setet. Han handlas som lägst @ 1.05, men Tsonga räddar 10 av 10 breakbollar och blir istället den som breakar hem setet. Roddick får det första servgenombrottet i skiljesetet men även den ledningen tappar han och matchen avgörs i ett tiebreak som Tsonga vann med 7-5 (tappade 6-2 till 6-5). Roddick förlorade från 1.05 i matchspelet och 1.01 i marknaden om vem som skulle slå flest servess då Tsonga gick om Roddick i det 3:e setet och slog 15 ess mot Roddicks 14.

Jag vet egentligen inte om jag vågar gissa på dagens matcher offentligt igen men jag tycker iaf att det finns ett värde @ 2.60 på Davydenko. Jag förstår inte varför Nalbandian ska vara så stor favorit. Tsonga möter Blake i dagens semi och är favorit @ 1.62. Han har momentum och hemmaplan men å andra sidan så hade han lika gärna kunnat förlorat igår och dessutom så har han spelat 3 tuffa 3-setare medans Blake fick vila igår.  

Det kan bli 2 mycket bra matcher idag.

Vi har inte bestämt vem som ska jobba idag. Johannes hade passet igår så jag tycker att det är min tur men det är lördag och vi är bjudna på födelsedagsfika hos Lisa och Börja kl 16.00 så vi får se vad som hinns med.

Nu ska jag läsa kommentarerna ifrån det förra inlägget. Jag antar att ni bara har skrivit snälla saker:)


RSS 2.0