Dagens sista match


Kvitova - Szavay 7-6 6-4 6-2

Dagens sista match avslutades nu mellan Kvitova och Szavay. Jag kom in i slutet av 2:a set och började spela 10k @ 2.1 på Szavazy. Hon breakade hem setet (då hade jag 6,5 k kvar på henne). Hon gick först ner till startodds och sedan efter att ha hållt serven ner till 1.30. Jag la in boka 10 k på 1.15 iaf hon skulle få breakbollar. Hon fick 3 st, jag tog bort mina odds. Dumt gjort eftersom det inte blev break.

Bokade sen break igen efter att Szavay började strula med serven (runt 1.68). Det blev break och Kvitova gick ner till 1.90. Jag gjorde några misstag under några game. Men inga större. Ganska bra tradat. Synd bara att jag tog bort min bokning på 1.15.

Jag vet att Szavay var ganska stor favorit innan start och jag tycker att startoddset var rätt. Däremot tycker jag hon var för stor favorit inför det avgörande setet. Matchen hade varit jämn och båda 2 hade servat bra. Vad jag såg hade Kvitova  bara problem med det servegamet som hon förlorade setet i. Men å andra sidan så hade Szavay 3 breakbollar till 2-0 och hade hon tagit dem så hade matchen kanske slutat helt annorlunda.

En ganska bra dag trots att jag varken tradade Davydenkomatchen, Ferrermatchen eller Söderling (jo förresten jag slängde ju in mammas rulle på Benneteau @ 2 ggr). Bara gröna matcher för mig idag och det är inte alla dagar. Jag hade för mig att det brukar vara spelledigt på söndagar (om de inte ligger efter) i denna turnering. Men det kanske bara är Wibledon. Jag ser iaf på Betfair att det ska spelas matcher under morgondagen. Vilket som så tänker jag iaf försöka vara lite ledig. Är lite sjuk och dessutom har jag suttit framför datorn från morgon till kväll i flera dagar.

Psykfall


Benneteau - Söderling 1-6 7-6 6-0 6-1

Ja vad säger man. Robin Söderling må ha stor tennis i sig med någon mental styrka har han inte. Jag blir inte klok på den människan.

1.01 förlorade igen


Ljubicic - Davydenko 4-6 4-2 6-3 6-2 6-4

För någon dag sedan var det Nalbandian @ 1.01 som tappade 2-0 i set och förlorade mathen. Idag var det Davydenkos tur. Lubicic och Chardy är vidare, Davynko och Nalbandian är det inte.

Jag tradade inte någon av dessa matcher då min sambo gjorde det. Jag tror dock inte att han är nöjd med resultatet trots att han såklart gick plus.

Gail Monflis


Monflis - Melzer 4-6 7-5 4-6 6-0 6-2

Hej! Det finns inte så mycket tid men jag ska försöka klämma in lite bloggning mellan matcherna. Gail Monflis och Jurgen Melzer avslutade precis en 5-setare. Finfin tradematch. Jag var inte med i hela matchen men lyckades få lite grönt iaf. Melzer tröttnade efter att ha missat 2 breakbollar i det 4:e setets första game. Som lägst handlades Melzer runt 1.35.

Det har varit många bra matcher idag. Ferrer och Hewitt hade också en tuff uppgörelse i 5 set. Det var Ferrer som tillsut vann. Gonzales vände 0-2 i set mot Wawrinka. På damsidan har det varit mindre spännande. Sharapova, Safina, Dementiva, Zvonareva, Jankovic och Azarenka vann sina matcher tämligen enkelt i 2 raka. Däremot åkte Medina Garrigues ut mot Kanepi efter att haft ett break upp i det 3.e setet.

Just nu splelar Ljubicic och Davydenko. Sjuk match. Runt 300k handlades @ 1.01 på Davydenko efter att han vann det 2 första seten. Men matchen vände och nu har precis Ljubicic breakat i det 5:e setet och leder 2-1. Han är nere i 1.50 nu. Det ser ut som om en 1.01 ska torska igen.

Maria Sharapova vidare


Maria Sharapova
vann matchen mot Mattek. Men hon precis som förra matchen så tappade hon andra set. Men idag fick hon ihop sitt spel bättre än vad hon gjorde mot Rodina i det avgörande setet. Då var hon 2 bollar ifrån att förlora matchen. idag hade hon greppet hela 3:e setet igenom. Som högst handlades hon till 1.25.


Serena Williams uteSist Serena Willliams och Katarina Serabotnik möttes var i våras på det gröna gruset. Då vann Serena matchen efter att ha förlorat det första setet med 3-6. Samma siffror förlorade hon det inledande setet med idag, men idag lyckades Serabotnik förvalta sin ledning och vann matchen i 2 raka set.

Jag undrar vem det blir som ska ta hem titeln på damsidan i år. Sharapova spelar sådär, Serena är ute, storasyster Venus har inte övertygat alltför mycket, Ivanovic ser ut som ett nervvrak. Safina kanske?

Dag 5 Franska öppna

Det är verkligen intensiva dagar nu. Tennis från förmiddagen till sent på kvällen. Dagen har innehållet blandat trading. Både bra och dålig, det är lätt att tappa fokus om man inte unnar sig lite rast ibland. Jag är nästan glad att jag går på diet för att hinna äta är nästan otänkbart. 

Apprå på  dieten, så pratade jag med min kära sambo ikväll och jag var ju såklart tvungen att fråga hur det gick med kosten. Han hade bestämt sig för att börja upptrappningen idag så han hade ätit fisk - Makrill. När han sa att han hade köpt makrill så skrek jag nästan rakt ut, då jag tyckte han sa Mcfeast. Men så var ju inte fallet som tur var:) Det är ganska klokt av honom att börja äta lite proteiner idag istället för på måndag. För upptrappningsperioden bör vara minst en vecka och på lördag om lite mer om en vecka så ska vi på bröllop sedan drar vi till Österrike. Jag funderar på att avbryta ren kur på lördag och börja äta sallad och proteiner då. Jag har redan planerat alla sallader som jag ska göra i veckan med mamma:)

De sista av kvällens matcher avbröts pgr av mörker och återupptas i morgon. Sitter med lite pengar låsta i några av de matcherna. Självklart så bokade jag upp en mindre förmögenhet på fröken Sharapova till 1.01-1.02, efter att hon vunnit 1:a set. Jag tycker att hennes startodds är för lågt med tanke på hur hon betedde sig i den förra matchen. Och mycket riktigt hamnade hon även i underläge i det 2:a setet idag. Men tyvärr så tror jag att Matteks chanser att vinna 2:a set försvann när mörkret kom och matchen avbröts. Hon hade ett break upp men tappade det i det sista gamet som spelades. Hon leder dock fortfarande 2:a set med 3-2 (inget break). Sharapova har visat sig vara svag i de 2:a seten på slutet men nu hinner hon ladda om till i morgon och det skulle inte förvåna mig om hon vinner matchen med 6-2 6-3.

Dagens:
• Skräll - David Nalbandian 2-0 i set @ 1.01, tappar matchen och förlorar mot wild cardet och för mig okände Jeremy Chardy.

• Säkraste - David Ferrer gjorde verkligen narr av hemmaspelaren Santoro, då han endast lät honom vinna 1 game av de 3 spelade seten. Jag bokade Ferrer @ 1.06 och det var helt klart mitt sämsta spel idag. Som att slänga pengar i sjön.

• Jämnaste match - Meltzer och Daniel spelade en femstetare som Meltzer tillslut vann. Siffrorna blev; 4-6 6-3 2-6 6-3 6-4. Själv låg jag på fel sida från det jag klev in till det att matchen slutade. 2400 sek minus.

•Svensk - Ja, vi har ju bara en (förutom dubbelspelare men de orkar jag inte hålla koll på), men eftersom Robin vann i 3 raka set så måste han ju få vara med på min lista.

•Inte alls oväntade - Mauresmo åkte ut. Som favorit. I två raka. Mot en ung kvalspelare från Spanien. Jag är inte förvånad. Amelies dagar är räknade som tennisproffs. Det vet hon det vet jag.

• Antal regnavbrott - 1.


Förövrigt så hände det inte så mycket spännande idag. På damsidan så förlorade förutom Mauresmo, Chakvetadze och Kirilenko. Jankovic hade lite problem i 2:a setet men redde (tyvärr) upp det. 18 av de 23 matcher på som tjejerna spelade, avgjordes i endast 2 set.

På herrsidan var det väl Nalbandian och Blake som lite oväntat fick lämna turneringen. Även om det inte kändes som någon jätteskräll att Gulbis skulle kunna slå Blake. Federer tappade det 1:a setet men släppte sen inte ifrån sig många bollar. Nadal gjorde vad han skulle, likaså Davydenko, Ferrer, Ljubicic, Stepanek, Söderling...

Jag ska försöka hinna med att redovisa fler reslutat och tradade matcher, men som sagt jag har fullt sjå att hinna med alla matcher dessa dagar.


1.01 lostNalbandian, en av världens bästa grusspelare, vann de första 2 seten med 6-3 6-4. Självklart var han nere i 1.01. Men wild cardet Chardy vänder matchen och vinner med 6-1 i det 5:e setet. Sjukt!


Mått och vikt efter vecka 2


Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi får börja äta mat igen. Förvisso bara proteiner och sallad tillsammans med Cambridgemåltider hela vecka 4. Men jag ser verkligen fram emot det för nu är jag riktigt less på den här dieten. 16 dagar har gått utan att dricka eller äta något än vatten, te, kaffe och shakerna. Dessutom är jag hemma hos mamma nu och som de flesta mammor (jag är ett undantag) så lagar hon massor av god mat = väldigt jobbigt!

PausBartoli får lägga till ytterligare en förlorad tresetare i statestiken då hon precis förlorade mot Dellacque. Jag var mycket nära att få boka 10k till när Bartoli stod i 1.28. Men skönt med en plusmatch till iaf. Hade jag greenat ut mina 10k på båda spelarna i Sharapovamatchen, så hade jag varit ganska nöjd med dagen men nu får jag jobba vidare några timmar till. Jag måste dock ta en paus nu med lite frisk luft och sol på altanen.

17 dubbelfel av världsettan
Det nyblivna världsettan Maria Sharapova hade stora problem i sin första match som hon spelade mot Rodina. Det 1:a setet vann hon enkelt med 6-1 och gick ner till 1.01 men resten av matchen blev betydligt jämnare. Rodina hade 3 breakchanser till 5-3 i det avgörande setet och var 2 bollar från match vid ställningen 5-4 var hon 2 bollar från match. Men det blev Maria Sharapova som tillsut vann med 8-6. Men hennes spel stämde inte idag och hon slog hela 17 dubbelfel.

Ferrero gav upp


Juan Carlos Ferrero vann det 1:a setet i tiebreak men efter ställningen 2-2 i det 2:a setet så bryter Spanjoren. Varför vet jag inte. Mamma som sitter i samma rum som mig måste ha varit en av de första som såg det för när hon sa till mig att Daniel hade vunnit så fanns det fortfarande en del kvar på 1.30 och massor på 1.50 att boka. Jag spelade tillbaka det mesta av mitt plus efter tiebreaket och hade redan lämnat matchen, men en trevlig överraskning blev det.

Någon som vet varför han bröt?

Its a rainy dayDag 3 i Franska öppna har passerat och jag klev in i turneringen idag. Dock blev det sparsamt med trading då det
återigen har regnat i Paris. Väderprognosen för kommande dagar ser inte den bästa ut, men förhoppningsvis bjuder resterande turnering på färre regnavbrott.


Trots regn så har det hunnits spelats klart en del matcher idag. Av de herrarna som kunde spela hela sina matcher under dagen var det ingen som gick till mer än 3 set. Davydenko skåpade ut Johansson med 6-3 6-3 6-3, bättre gick det för Söderling som besegrade Monaco med 6-2 6-3 6-1. Wawrinka fortsätter att visa fin form och slog Kohlschreiber med 6-3 6-4 6-3. Capdeville vann över Zverev i 3 raka. Jag kan tänka mig att det var fler som hade förväntat sig mer av Seppi i dagens möte mot Ancic men det blev den svensktränade Kroaten som tog hem det med 6-2 7-6 6-2. Seppi brände nog sitt krut innan Franska öppna då han har spelat många långa matcher de senaste veckorna. Lite otaktiskt.


Nadal klev in i turneringen idag men det hann bara spelas 2 game innan matchen avbröts.

På damsidan vann Kuznetsova övertygande mot Nakamura, inte heller formstarka Safina hade några problem mot K Bondarenko. Hemmaspelaren Mauresmo spelade en jämn match mot Savschuk men lyckades till publikens glädje plocka fram rutinen till det 3:e setet dom hon vann med 6-1.

Intressanta matcher:
Än så länge har jag endast ge morgondagens matcher (de som alltså inte redan har startat) en snabb överblick så jag ska inte utala mig alltför mycket om dem. Men rent spontant kan jag tycka att Monflis @ 1.38 mot Clement står lågt, med tanke på hans skadeproblem. Det är absolut inte nödvändigt att skynda och ta position före start, men det kan helt klart vara värt att hålla koll på matchen.

Hewitt
@ 1.45 mot hemmaspelaren Mahut spelar sin första match sedan höftskadan.

Simon - Stepanek kan bli en bra match.

På damsidan spelar Petrova @ 1.58 mot Rezai. Rezai kändes stark i början av året, men har inte visat någon alltför övertygande form på slutet, men det har inte heller Petrova gjort. Det kan nog bli en bra match då jag tycker att Petrova ofast är överskattad, speciellt i år.

Sharapova är verkligen en mästerskapspelare som har en förmåga att plocka fram det bästa när det gäller. Hon är helt klart en av dem som tippas kunna gå hela vägen i turneringen. Men grus är inte hennes bästa underlag och hon har haft en förmåga att tappa set den sista tiden. Hon vinner säkert i morgon mot Rodina, men 1.03 är ett lågt odds.

Nu får vi se vilka matcher som hinner spelas under morgondagen. Spelschemat ligger såklart lite efter pgr av regnskurarna och det är iaf minst 15 matcher som har påbörjats men ännu inte avslutats.
 

Påväg norrut

Snart åker jag och Tilda med tåget hem till Hallen. Väl hemma kommer det bli massor av trading och självklart också bloggning.

Under tiden kan ni läsa mitt (och alla andras) gästinlägg som jag skrev på DowntheLine.se för några veckor sedan. Och klaga nu inte om jag skrivit något galet eller konstigt för jag sköt på det och fick skriva det i all hast mitt i natten.


Jag laddar inför Roland Garros

image120
Enligt min mening så bli ju en blogg så mycket trevligare med bilder. Huset i Hallen.


I helgen kommer det att bli mycket ledigt. Jag ska passa på och njuta av det vackra vädret för på måndagkväll drar jag och Tilda Norrut. Närmare bestämt hem till huset i Hallen (ja, byn heter så) och där snöade det tydligen förra veckan.

Jag är sjukt laddad inför Franska öppna som drar igång på söndag och det känns som en bra ide att byta miljö inför turneringen. I Hallen finns det gott om barnvakter och massor att göra för Tilda. Vi är i vanliga fall ganska duktiga på att dela upp dagarna här hemma, men inför en sådan här stor turnering känns det skönt om båda kan fokusera. Och det är alltid skönt att trada ensam. Det fungerade bra på Australien Open då jag spenderade hela turneringen hemma hos mamma och pappa, medans Johannes åkte upp efter kvartsfinalerna. Han gör nog detsamma denna gång. Det blir nog skönt för honom också att ha lite egentid.

Hallen är bra - det är där vi har gjort våra bästa resultat.image121
Självklart blir det inte bara jobb. Familjen betyder mycket för mig och det ska bli roligt att träffa alla, speciellt min söta syster.


I morgon ska vi tydligen till Stenungsund för att se EM-truppen träningspela. Kanske inte det roligaste lördagsnöjet jag kan tänka mig. Egentligen ska vi dit för att byta fotbollsbiljetter (Sverige-Slovenien på Ullevi) mot Pol Pott-biljetter som vi ska ge till Johannes farmor och farfar och bytet ska ske där de tränar.


Denna vecka har det gått bra. Vi hade ett litet krismöte i söndags om la nya strategier. Det var främst money managementet som behövdes ses om. Och de nya rutinerna har gett resultat. Dessutom sänktes insasterna en del. Jag personligen körde lite för lågt i många matcher under gårdagen och det fungerar inte rikigt för min spelstil, då jag får en tendens att slaska istället för att greena ut som jag oftast gör i vanliga fall. Men en bra vecka som sagt som har resulterat i att boken återigen visar grönt i maj månad. Det trots att Betfair site krånglar var dag.

Dagens mest intressanta match

image119
Genepri - Ancic 4-6 6-3 7-6

Jag är helt slut just nu. Alla som har eller har haft ett barn i trotsåldern förstår varför:)

Usch vad jag tradade dåligt idag. Eller egentligen inte för jag tradade skitbra i de flesta matcherna bara inte hela vägen in i mål.

Ancic - Genepri var nog dagens bästa match att trada.

1.
Ancic som stor favorit innan start vinner det 1:a setet går ner till 1.08. 
2. Genepri breakar sedan och vinner det 2:a setet med 6-3. Ancic går upp runt 1.44-1.50.
3. Ancic får genast övertaget i det 3:e setet och leder här med 3-0. Går ner till 1.05
4. Genepri hämtar upp det till 3-3 och oddsen börjar röra sig upp  mot 1.50 igen.
5. Genepri breakar till 6-5 och står i 1.25 när han ska serva för matchen.
6. Ancic breakar tillbaka och står runt 1.60 inför tiebreaket. Ancic känns som den lite starkare under början av tieberaket men det är jämt  och han pendlar mellan 1.18 - 1.62. Han har även matchbollar i tiebreaket.
7. Men det slutar med att det blir Genepri som vinner tiebreaket med 10-8. När matchbollen är vunnen rasar han ner till 1.01, men då är det någon som trycker fel och vill spela till 3 ggr på Ancic.

Jag kan tillägga att jag bokade Ancic vid ett flertal tillfällen men spelade tillbaka på 1.08 vid 2 tillfällen. Matchen mellan Bolelli och Kiefer pågick samtidigt på TV så jag lade mest fokus på den. Ett litet plus blev det iaf. Men bra match att trada. Eller vad säger ni?

I dagens sista match hade jag lite otur. Bartoli @ 1.50 innan start spelade mot Peng. Oddsen började gå ner på Bartoli innan matchen börjar till ca 1.35 men eftersom scoreboarden slutade fungera på matchen innan så bokar jag inte i tron om att matchen kanske är igång. Men så är inte fallet utan matchen startar och scoreboarden sätter igång. Jag bokar Bartoli till 1.44 efter att Peng har hållt serven till 1-1. Peng breakar sedan Bartoli och får gameboll till 3-1, men missar den och Bartoli får istället breakboll. Då lägger scorebrädan av. Jag kände bara att jag inte orkade sitta och gissa i en match till vad resultatet är och Tilda hade precis kommit hem från barnvakten så jag greenade ut till ett skitodds. Resultatet; 6-1 1-0 Ret´d. 

Nästa vecka börjar Franska Öppna och det är där spelarnas fokus ligger, så bli inte fundersamma om resterande veckan kommer att bjuda på fler svaga insatser och underliga matcher. Jag tror inte att det är någon (av de bättre)spelarna som riskerar att skada sig eller bli trötta inför nästa vecka i de pågående tuneringarna. Det skulle vara Monflies isof som vägrar bryta matchen fast han måste ha behandling i var och varannat game. Inte för att han har någon chans i Paris iaf. Dessutom har turneringen i Pörtschach bara avklarat 1:a omgången pgr av regnavbrott. Hoppas de får fortsatt fint väder annars kan det bli många matcher samma dag för spelarna.


Förövrigt flyter det på dieten. Vi påbörjar dag 10 i morgon och fortfarande inget fusk. Dock har vi inte löst det här med Öl-frågan inför EM, men det ordnar sig nog.


Mått och vikt efter vecka 1

image118
Nu har det gått 1 vecka sedan vi klev på dieten så i morse åkte vågen och måttbandet fram igen. Jag är supernöjd med första veckan. Det har gått över förväntan och ingen av oss har fuskat en enda gång.

Tyvärr fick vi ett tråkigt besked idag. Konsulten som vi kontaktade oss innan vi startade kuren hävdar att det inte är bra att dricka alkohol veckan efter dietens slut då man befinner sig i ett upptrappningsstadium. Enligt henne så är det bättre att avsluta kuren en vecka tidigare men det vill jag absolut inte göra. Att avstå alkohol har jag inget problem med, men veckan efter är ju lite speciell då vi ska på fotboll i Österrike. Och fotbolls Em utan öl - Nej tack!

Så imorgon blir det ett besök hos henne för lite rådgivning, Det måste ju gå och lösa på något vis...

1.01 - 1.01

Att Robin Söderling har en förmåga att chocka och tappa matcher vet nog de flesta om vid det här tillfället. Idag visade också Tomas Johansson prov på svagt psyke.

Han spelar mot en no body som blev inbytt i sista sekunden - Tabara, som så vitt jag vet inte har spelat någon match på ATP-toren i år.

Johansson som står runt 1.25 innan start vinner planenligt trots en liten skakig start det första setet och fortsätter att ha grepet om matchen med hjälp av ett break även i det 2:a setet. Han handlas till 1.01, men plötsligt så tappar han matchen. Och det slutar med det avgörande set.

Johansson verkar helt borta och förlorar ytterligare de 3 första gamen i det 3:e setet och han står nu nästan i 5 ggr. Men då vänder matchen igen. Johansson hämtar upp de förlorade gamen till 3-3, men tappar det igen till 3-5. Tamara får sedan 3 matchbollar i egen serv och det är hans tur att handlas till 1.01.

Tror ni att han vinner? Nejdå, Johansson räddar matchbollarna, breakar och tar sedan matchen till ett tiebreak. Som han vinner.

Sjukt bra tradematch!

Dyrt träningspass - "men, om, kanske"

Precis hemkommen från ett pass på gymmet. Där dock inte kvällens träningspass jag syftar på i rubiken ovan, utan det är passet jag var på igår som antagligen kostade oss uteblivna vinster. Stora uteblivna vinster!

Finalen mellan Federer och Nadal startade lagomt tills jag åkte iväg för att träna igår. Jag övervägde länge om jag skulle hoppa över motionen för att var hemma och jobba istället. Jag försökte tillochmed avboka passet timmen innan men det var för nära inpå. Så jag bestämde mig för att ta ledigt och åkte iväg då Johannes och sa att han också tänkte skippa matchen för att vara med Tilda.

Jag kommer hem lagomt till tiebreaket i 2:a set. Johannes är smått stressad då Tilda hade fått ett utbrott exakt samtidigt som någon/några har lämnat kvar väldigt mycket pengar på låga odds till Federer trots att Nadal (som vanligt) håller på att vända 1-5 underläget till vinst i det 1:a setet. Nadal vinner (såklart) det 1:a setet med 7-5 trots poblem med låret, men går ändå bara ner till 1.80 vid setvinst. Matchen fortsätter att svänga och det blir Nadal som tillslut vinner det 3:e setet.

Det var länge sedan jag slutade tänka; "tänk om". Men igår dök faktiskt den tanken upp en kort sekund. Jag missade en kanonmatch pgr av att jag bestämde mig för att träna just då. Dessutom kunde inte heller Johannes trada den eftersom det är helt omöjligt tillsammans med lilla Tilda.

Jag hade till 100% bokat Nadal innan start, jag hade till 110% spelat Nadal till de skyhöga oddsen som han stod i innan han förlorat 1:a set. Visst han hade medical timeout och funderade antagligen på att eventuellt bryta matchen om det inte blev bättre. Men det är sådana lägen jag älskar i tennismatcher. Det är bara att boka. Är det så illa att han måste bryta så gör han det då med all sannolikhet i det 1:a setet och då gäller ändå inte spelen. Men kan han fortsätta spela så kommer oddsen att gå upp. Det värsta som kan hända är egentligen om han fortsätter det 1:a setet förlorar det och sedan bryter. Men hur ofta ser man Nadal bryta en match? Och det hade inte kostat så mycket dels eftersom Federer stod väldigt lågt och dels för att jag garanterat hade haft plus på Federer att boka för. Och även om jag mot all förmodan inte hade bokat Nadal från start så hade jag ändå bokat Federer vid medical timeouten. Det gör jag alltid, såvida de inte är något benbrått det handlar om.

Jaja, Ingen förlust på matchen iaf och det kommer alltid nya bra matcher. Faktum är att denna dag faktiskt har bjudit på en rad härliga tradematcher. Är det inte underbart med tennis!?


Federer och Nadal i final

Jag tog ledigt igår och funderar på att göra det idag också.

Självklart ska jag se finalen mellan Federer och Nadal hursomhelt. Det blev ju en riktig spännande match igår mellan Nadal och Djokovic. Djokovic hade onekligen sina chanser att vinna matchen med sina 19 breakbollar i Nadals serv. Självklart så räddade Nadal 15 av dem.

Hade Djokovic vunnit matchen igår så hade han tagits Nadals plats som världstvåa, men nu blev det ju inte så och det är Nadal mot Federer idag. En drömfinal för de flesta som gillar tennis.

Den kommande veckan bjuder på härligt mycket tennis. Det börjar redan idag med

THE HYPO GROUP TENNIS INTERNATIONAL och ATP World team cup.


 


Dagens semifinaler

image116
Nu börjar det dra ihop sig mot slutet i tuneringarna i Hamburg och Rom. Och här kommer mina tankar inför dagens semifinaler som börjar strax;

Federer spelade väldigt bra igår och Seppi såg sliten ut i slutet av matchen mellan Keifer. Men Seppi har onekligen spelat bra denna tunering, frågan är om han kan ladda om. Jag tror knappast det, men jag kommer säkert att lägga en liten slant på honom ändå.

Cornet fick vila igår då Williams lämnade återbud. Hon kan ha en mycket bra chans att slå Chakvedtadze som har spelat 3 stycken 3 setare mot bra spelare i denna tunering. Det är antagligen därför Cornet är en liten favorit i dagens match. Det kan nog bli en bra tradematch. Kom ihåg att Chakvetadze har visat sig vara stark i det 3:e setet.

Sist Djokovic och Nadal möttes var i Indian Wells i år, då vann Djokovic med siffrorna 6-3 6-2. Men det var på hard court. Idag spelas matchen på grus och alla vet ju att Nadal är världens bästa på underlaget. Nadal kommer säkert hamna i underläge någon gång i matchen, men jag tror att det blir världsettan som får möta världstvåan i morgondagens final. Med andra ord åker alltså världtrean ut i dag.

Oj, matchen mellan Jankovic och Sharapova tippar jag blir dagens bästa tradematch. den här kan verkligen sluta hur som helst. Spontant skulle jag sätta Sharapova som vinnare, men hennes spel just nu är inte helt övertygande. Mitt tips är att vänta och se hur matchen utvecklar sig.

Lycka till!

Summering av dagen

Jag landade back idag. Summan var inte alltför stor så den bryr jag mig egentligen om, utan det som stör mig är att jag tradade riktigt dåligt. På första plats hamnar matchen mellan Jankovic - Williams, på andra plats kommer Seppi - Keifer.

I dammatchen hade jag chans att greena ut bra vid flera tillfällen och i herrmatchen skulle boken ha visat mycket mer plus än vad den gör.Verdasco blev utklassad av världsettan Federer idag, som i sin tur spelar bättre och bättre för varje vecka som går.

Montanes började med att breaka Djokovic idag (det kostade mig 2k), men efter det gamet var det serben som styrde spelet

Chakvetadze vann det 1:a setet mot Pironkova, tappade det 2:a men vann sen enkelt det 3:e. Precis som hon har gjort i alla hennes 3 matcher denna tunering. Siffrorna för hennes 3 spelade tredje set är följande; 6-0, 6-1, 6-1. Kan vara värt att ha i åtanke om hennes nästa match går till 3 set.

I det 1:a setet mellan Jankovic och V Williams blev det 9 break av 12 spelade game. Setet vanns tillsut av Williams. Men marknaden hade bestämt sig för att Jankovic inte kunde förlora och som alla vet har marknaden alltid rätt. Jankovic vände naturligtvis matchen och vann, det trots att Williams hade gameboll till 3-0 i det avgörande setet.

Dagens längsta, svängigaste och mest spännande match spelades mellan Seppi och Kiefer. Seppi @ 2.20 vinner det 1:a setet enkelt. Handlas sedan i det 2:a setet som lägst till 1.02 då han har dubbelbreak. Men till den tyska publikens stora glädje, får Kiefer nya krafter och vänder setet och matchen. Han breakar Seppi tidigt i det avgörande setet och håller sina egna servar tills det är dags att serva hem matchen, (han står då i 1.15, är nere runt 1.08 som lägst), då blir han breakad blankt och går upp till 2 ggr. Han får sedan breakboll till 6-5 i det nästa gamet men missar dem och förlorar sedan matchen genom att få sin serv bruten i gamet efter. Snörpligt för Keifer och hemmapubliken.

Nadal lät inte landsmannen och vännen Moya vinna alltför många bollar/game i kvällens möte. 2 raka set till gruskungen. Moya får ta revanch framför Nintendo wii istället.

Sharapova fortsatte att ha problem i dagens match mot Schnyder. Förlorar det 1:a setet men klarar sig ur knipan som så många ggr förr och vinner matchen iaf. Marknaden tvivlade såklart aldrig på Maria.


Översikt på kontoret

image114
image115
Här är vår arbetsplats. 26 tums skärmarna på den översta bilden är nyinköpta och de ger en bra överblick över vad som pågår under matcherna då vi använder den ena till scoreboards och översikt över matcherna. På den andra skrärmen tradar vi samt har live streams uppe.

Den mindre datorn bredvid är extradatorn som går på trådlöst nätverk. Den datorn använder jag som back up vid eventuellt datorkrångel. Dessutom brukar lägga extra live streams där.

På den lilla TV:n i hörnet rullar det TV-matcher.

Det är jätteskönt att ha ett kontor där man får sitta ifred och jobba och det är bra att ha 2 uppkopplingar och många skärmar. Men ifjol jobbade vi på laptops sittandes i soffan och jag kan inte påstå att det gick sämre då. Idag tänkte ta med mitt arbete till lekobus-landet då barnvakten fortfarande inte kan komma. Det fungerade utmärkt igår. Bra uppkopplingt, lungt och skönt Tilda kan springa runt och leka med andra barn.

Inför i morgon

image113
Jag har precis gått igenom morgondagens matcher och här är kommer några korta förtankar om dem.

Federer har börjat hitta formen. Han har anlitat en grustränare så det verkar som om han är motiverad till spelet, även om han fortfarande är lite ojämn. Hittills i denna tunering har spelat mycket bra och varken Neminen eller Söderling hade någonting att sätta emot. Jag tyckte att Federer stod högt mot Robin idag, då svensken endast hade tagit 1 set mot Federer på 5 matcher. Dessutom har inte Robin spelat alltför bra på slutet.

Samma odds som Federer stod mot Söderling idag står han i mot Verdasco i morgon. Jag bokade inte Federer idag men kommer att göra det imorgon. Verdasco har absolut större chans att vinna matchen än vad Söderling hade. Verdasco är en gruspelare och han spelade bra idag mot Ferrer.
Pironkova har imponerat i denna tunering. Först slog hon ut Ivanovic och idag en sliten Azarenka. I morgon möter hon Chakvetadze som låg under stort i matchen mot Bondarenko, även mot Radwandska tappade hon ett set idag. Det kan vara lite svårt att veta vart man har Chakvetadze då hon är en humörspelare. Vissa dagar ser det inte ut som om vill spela alls. Jag tror mycket väl att Pironkova kan slå Chakvetadze.

Jag har faktiskt inte så stor koll på Montanes förutom det att han slog ut Fish, Acasuco och Tipsarevic med övertygande spel. I morgon möts han och Djokvic för första gången och det kan vara värt att boka Djokovic av just den anledningen.

Unga Cornet är verkligen en duktig spelare som syns mer och mer. Hon kommer nog att kunna slå sig upp i den absoluta toppen. Jag tror dock inte att hon rår på S Williams imorgon. Det som verkligen talar för Cornet är att hon är riktigt bra på grus medans det är Serenas sämre underlag.

Keifer - Seppi är en svår match. Båda är i form. Båda är bra på grus. Det är ingen match som jag kommer att ta någon position från start i. Skulle jag vara tvungen att välja en vinnare skulle jag välja Seppi.

Sist Moya och Nadal möttes blev det en riktig rysarmatch. Nadal vann efter att ha stått i 100ggr. Så högt kommer han inte handlas till imorgon. Nadal vinner i 2 raka sen går de och spelar TV-spel tillsammans.

Jag har inte sett V Williams spela på ett tag. Jankovic däremot spelar ofta. Och ofta om inte nästan varenda match så har hon problem med andningen. Och jag vet inte hur många ggr jag har hört henne säga efter hon vunnit att hon funderat på att bryta matchen. Jag litar inte ett dugg på Jankovic men matchen kan vara värd att hålla koll på. Det bästa är om Jankovic skulle ta ledningen i matchen för att sedan ta en medical timeout. Då kan det bjudas på kalasodds.

Sharapova har haft lite problem under tuneringen, men som så många ggr förr så fixar hon det. Idag vände hon 1-5 till 7-6. Schynder förlorade 1:a set mot Bartoli idag men vände och vann. Den här matchen kommer jag att vänta med och se hur den utvecklar sig.Klokaspel - Ny tennis site!

Sverige har fått en ny spel/tennis site. Klokaspel heter den och drivs att ett gäng spelare. Snygg layout och trevligt innehåll. Kika in den ni med! Precis som alla läsvärda sidor/bloggar så lägger jag upp den i min länklista till höger i bloggen. Jag hann inte att redovisa alla dagens matcher men det blev en ganska bra dag trots försiktig trading. Eller ansvarsfull trading kanske jag ska säga - kloka spel:) Greenade ut eller bokade upp låga odds på alla matcher även om det med facit i handen inte var rätt beslut. "Safade bort" väldigt mycket pengar idag, men jag hade bestämt mig för att detta skulle vara en dag med låga risker. Dessutom ville jag inte missa en match där en 1.01, 1.02, 1.03 tappar och förlorar. Jag har tagit tillbaka min förlust från igår och lite till även om det inte alls var det som var målet. Igår var igår och idag är idag.  Starkt gjort ändå av oss båda att koppla bort gårdagens katastrofala trading och börja på nytt.


Höga odds

Jag hade plockat ut 2 matcher idag. Den ena var Seppi, den andra var Pironkova. Grundplanen var att spela 3k på honom (vilket jag gjorde men greenade ut). Gick det in så skulle jag lägga vinsten på Pironkova som utklassade Ivanovic igår. Båda handlades runt 3.50 innan start. Höga odds enligt mig. Azaraneka har spelat bra på gruset, men hon har också spelat väldigt många matcher den senaste tiden och det brukar komma en reaktion av det, dessutom var Pironkova väldigt bra igår.

Jag övervägde att spela Pironkova innan jag gick iväg med Tilda på lekobuslandet. Men räknade med att jag skulle hinna hit i tid till matchen startade. Tyvärr så tar allt oftast längre tid med en 3-åring än vad man planerar. Så jag hann logga in lagomt till hon breakade och de båda stod i ca 2 ggr. Jag la ett litet bet på henne och nu har hon iaf vunnit 1:a set. Jag har inga TV-bilder här, men Azarenka har till 100% medical timeout just nu.

Edit: Jag hann inte mer än posta inlägget när jag ser att Azarenka brutit matchen. Jag skulle alltså ha hållt mig till min plan i morse. Seppi och Pironkova. Jag kanske tillochmed ska sluta trada matcher och bara plocka ut vinnare. har varit väldigt bra på det på slutet:)
 

Seppi

image111
Diagramet avser Seppi

Seppi - Monaco 6-0 6-3

Det blev en enkel seger till Seppi. Precis som jag hade förutspått. Även fast jag kanske inte riktigt trodde att han skulle vinna med hela 6-0 i det inledande setet. Jag hade tänkt att bara spela på Seppi utan trada matchen. Men då hade jag ju såklart fått räkna med att ta en förlust om Monaco hade vunnit istället. Såhär i efterhand så hade jag tjänat mer på att göra som jag tänkt från börja. Men jag ångrar inte att jag greenade ut, det är altid nice med säkra pengar, även om det nu kostade några tusen.

image112Jag tradade också matchen mellan Verdasco - Ferrer parallellt. Jag hade tradat så jag hade bra plus på Verdasco men jag valde att boka bort det mesta på låga odds efter han breakat Ferrer i det 2.a setet. Jag resonerade så att jag skulle ångra mig mer om jag inte hade mycket grönt på Ferrer ifall det skulle komma en matchvändning. Sist de spelade tappade Verdasco @ 1.02 5-2 i avgörande set och förlorade matchen. Det gjorde han dock inte idag. 500 plus iaf.

Nu ska jag ta en paus och promenera bort till lekobuslandet med Tilda.

Change of plans

Vi hade bokat upp Tildas barnvakt i ons-fre för att vi ska kunna jobba samtidigt båda 2. Tyvärr ringde hon i morse och ställde in pgr av nackspärr. En liten besvikelse, inte minst för Tilda som tycker om henne. Men det är inte så mycket vi kan göra åt det, utan vi får dela upp dagen som vanligt istället.

Jag sitter just nu med matchen mellan Monaco - Seppi. En solklar bokning på Seppi såklart. Förstod inenting när jag såg att Monaco stod i 1.36 innan start. De var ett tag sedan Monaco spelade bra och Seppi har ju visat storform på slutet. Och mycket riktigt - 6-0 till Seppi i 1:a set.

Pgr av den usla dagen igår så är det låga insatser som gäller idag. Jag har egentligen redan kommit över gårdagen så för mig känns det lungt. Om jag hinner så ska jag redovisa lite resultat idag på bloggen. Jag blir oftast bättre på att greena ut när jag väljer att visa resultaten offentligt

Värsta dagen på länge....

....om inte någonsin. Känns väldigt tung just nu. Synd för annars har det gått bra i maj. Vi har inte diskuterat dagen än, men min åsikt är att en av den stora utlösande faktorn för att det gick som det gick idag är gamespel. Inte säkert att Johannes håller med utan det är endast min åsikt.

Jag personligen är inte alls förtjust i gamespel överhuvudtaget och försöker hålla mig ifrån det. Alltför korta positioner och i ärlighetens namn så vet jag att vi ligger en del back på det. Dessutom tar det allt för ofta fokus från matchspelet. Sen är det självklart alltid så att hade några få breakbollar gått annorlunda så hade det kunnat blivit mycket plus istället. Men boken ska inte påverkas så mycket som den gjorde idag pgr av att några fåtal bollar "gick fel". Min erfarenhet är att gamespel spelas när man vill ha snabba pengar.

Men som sagt detta är bara min åsikt.

image110
Det har inte bara blivit jobb idag. Jag kom precis hem från lite shoppingmingel med veckorevyn topshop. Den där Ebba von Sydow är verkligen ett socialt geni.

Och katten Selma är hemma igen och verkar må ganska bra efter den lilla operationen. Det känns skönt!


28 matcher

Johannes är på djursjukhuset med hans gamla katt Selma. Slagsmål är anledningen. Så går det när han inte uppfostrar henne. Min katt Selmer skulle aldrig ställa till det sådär....

Jag postade just ett färdigskrivet inlägg åt Johannes på hans blogg och då läste jag att jag blivit tilldelad damernas matcher idag. Vi får väl se hur det blir med det. 28 matcher ska spelas idag så jag tror nog att vi kan lyckas samsas om dem.

Safin spelar bland de första idag. Hans matcher har blivit väldigt svängiga på slutet, så den är helt klart värd att hålla under uppsikt. Safin har visat ganska fin form på slutet, även om han inte lyckas hålla ihop spelet alla ggr. Men han verkar trivas rätt bra på gruset dessa dagar. Berdych däremot gör idag debut på underlaget för i år. Sist han spelade en match var  kvartsfinalen i Miami 4 april mot Nadal. 6-7 2-6 blev siffrorna till Nadals fördel. Jag minns matchen mycket väl. Blev en dyr historia. Berdych gjorde dubbelfel till 7-7 i tiebreaket. Förövrigt spelade han rätt dåligt matchen igenom.

Idag kliver Federer in i tuneringen. 1.09 står han i mot Neminen. Kan kanske vara värt en lay.

Dag 1 Cambridgedieten

image117
Idag har jag och Johannes inlett vår 21-dagarsdiet a la Cambridgekuren. Vilket innebär att vi inte får äta något annat än 3 Cambridgemåltider per dag. Dagsintaget kommer att ligga på 470 kcal.
Minst 4 liter vatten ska drickas varje dag och det enda som är OK utöver detta är kaffe, The och måttlig mängd med Cola light. Inte ens tuggummi får tuggas då det kan rubba ketosfasen.

Första dagen har gått jättebra. Inget speciellt stort sug efter mat och sötsaker. jag har läst att dag 2 och 3 kommer att vara de värsta, så vi får se vad som väntar i morgon. Förövrigt kan humöret svaja lite undet dieten. Inget som jag har märkt av idag dock. Jag och Johannes rök ihop endast 1 gång idag. Det är typ 2 ggr mindre än vanligt. Tillochmed när det var 1 matchboll ifrån att vi blev 44k fattigare var det hur lugnt som helst hemma. Som tur räddade Bennetue den och minuset trots att han sedan ändå förlorade matchen till Moya.

Klarar vi att hålla denna diet tillsammans med lite motion så kommer vi att vara fit for fighta lagomt inför resan till Österrike och Fotbolls EM i juni.


Domarmiss

En något märklig match avslutades precis mellan Robredo och hemmaspelaren Kohlschreiber.

Tysken vann 1:a set och hade sedan i det 2:a setet breakboll till 4-2. Robredos boll ropas ut av linjedomaren, men huvudomaren håller inte med och ändrar beslutet. Sen ser han att märket av bollen är klart ute och ändrar sig igen. Då blir Robredo galen och nästan hotar med att lämna planen, så tävlingsledaren (heter han så?) kopplas in och det bestäms att Kohlschreiber inte vinner bollen trots att den var ute

Bollen ska spelas om men huvudomaren ropar ut 40-40 istället för 40-A och omspel. Det sätter sig såklart Kohlschreiber emot då han inte bara blir bestulen på breaket utan förlorar även poängen. Domaren ändrar sig igen till 40-A och det bollen spelas om. Men Kohlschreiber tappar fokus och det blir Robredo som vinner både det gamet och gamet efteråt. Setet slutar sen i tiebreak där Kohlschreiber tappar 5-3 till 7-5.

Matchen förlorar han sedan med 6-3 efter att haft ett break upp.

Det är ju såklart omöjligt att säga till 100%, men jag tror att Kohlschreiber hade vunnit i 2 raka set om inte domaren hade bestulit honom på breaket. Robredos boll var lång. Spelarna vet det, linjedomaren vet det och huvudomaren vet det. Märket visade ute och TV-bilderna visade ute. Synd att de inte har Hawkeye vid sådana här tillfällen. Trist att en match ska avgöras pgr av att en domare säger fel.

Jag ska egentligen i klaga för vi tjänade på detta men jag tycker lite synd om Kohlschreiber sm hade matchen i sin hand.

Förövrigt så har dagens 1:a omgång i Hamburg hittills bjudit på 4 tresetare och i de 2 matcher som inte gick till 3 set slutade med att spelarna som låg under bröt. Den 2:a omgången har även påbörjats idag. 3 matcher. 3 favoriter som vann enkelt med 2 raka.

Matcher som tankas

I förrgår var det Nadal som var den stora sensationen att åka ut i Roms turnering. Idag var det Henins tur att lämna turneringen i Berlin. Det trots att hon vann det 1:a setet och gick fram till 2-0 i det 2:a. Självklart handlades hon på 1.01.

Egentligen kunde Safina ha vunnit med 2 raka set mot världsettan. Hon hade 5-2 30-0 när hon tappade det 1:a setet. Men istället för att tappa humöret och koncentrationen som sin bror Safin har en tendens att göra när han tappar matcher, lyfte hon sitt spel igen och Henin hann helt enkelt inte med i svängarna. Det avgörande setet vann Safinamed hela 6-1. Kanske har Safin något att lära av lillasyster?...

Johannes är helt övertygad att de flesta stora favoriter som åker ut tidigt i sådana här turneringar förlorar med flit för att tanka, så också självklart idag. Både att Henin och Kuzntesova gjorde det. Jag däremot tror inte alls att det är så. Och av erfarenhet har vi lärt oss att det inte är någon ide att ens diskutera sådana här saker sinsemellan eftersom det ibland kan leda till heta konversationer. Dessutom är det sällan någon av oss som ändrar uppfattning.

Självklart så vet jag att det förekommer att spelare tankar vissa turneringar av en eller annan orsak. Men jag har väldigt svårt att tro att Henin som inte har spelat en tunering sedan hon utklassades av Williams i kvartsfinalen i Miami för över en månad sedan ska ha planerat att förlora tidigt i denna turnering. Franska öppna närmar sig och borde vilja ha så många grusmatcher i kroppen som möjligt innan den startar. Och om hon nu skulle vilja förlora varför göra sig ansträngningen att vända 2-5 till 7-5 i det 1:a setet? Varför skulle Kuznetsova vinna det 1:a setet med 6-1 för att sedan förlora matchen?

Dessutom lever jag med den övertygelsen att spelare som Henin och Nadal som är absolut bäst eller bland de bästa i världen inte har den mentaliteten att gå in och inte vilja vinna en match. Precis som att jag är övertygad att dessa 2 spelare tillsammans med bl a Federer, Ferrer, Ivanovic, Williams och Sharapova inte heller är inblandade i uppgjorda macher. Då blir man inte världsetta och absolut inte så länge som Henin har varit det. Däremot kan alla ha en eller fler dåliga dagar där det helt enkelt inte stämmer. De är ju trots människor och inte maskiner. Jag tror att Safina idag var för stark för Henin som varit borta ett tag.

Johannes tror att det är något skumt med väldigt många matcher som inte ser ut att gå som de "ska". Jag hör dagligen från stolen bredvid orden; uppgjort, fixed, tankning, läggmatch. Själv så är jag nog för naiv och godtrogen ibland för att inte se allt det osportsliga som händer runt om på banorna. Sanningen kanske finns någonstans mittemellan...


Gruskungen besegrad idag av Ferrero

image108

Nadal förlorade precis sin första grusmatch sedan finalen i Hamburg mot Federer förra året. Det var landsmannen Ferreo som var den starkaste i dagens match och siffrorna blev 7-5 6-1. 2 raka set förlorade alltså Nadal med som stod i 1.05 innan start.

Jag hade nog trott Ferrer var den som hade störst chans att slå Nadal denna sässongen. Ferreo har inte spelat alltför bra i år, men nu verkar ju onekligen formen ha infunnit sig. Nadal spelade inte alls särsklit bra idag, det påpekade kommentatorn på Viasat tidigt i matchen. Nadal såg lite sliten ut, dessutom hade han problem med foten. Antagligen sitter han snart på ett flyg hem till Menorca för några dagars vila.

Betfair kraschade idag för 2:a dagen i följd. Inte heller Betfair2 fungerade idag. Som tur var fixade de till det medans Nadal fortfarande stod i låga odds. Det hade varit trist att se på TV:n att Nadal förlorade matchen utan att kunna boka honom. 

Nu ska jag ta och skruva ihop lite nya möbler till kontoret medans Johannes är och köper arbetsmaterial. Ytterligare en skärm ska upp på skrivbordet. Den trådlösa uppklopplingen har också uppgraderats så nu fungerar den lika bra som vårt andra bredband. Använder ju oss av 2 olika uppkopplingar för att ha en backup om/när något händer.

Välgörenhet?

image107
Diagramet avser Azarenka

Azarenka vann precis sin matchboll mot Chakvetadze. 1-6 7-6 6-4 slutade matchen. Azarneka låg under med ett break i avgörande set men vände alltså och vann.

När Chakvetadze vid 6-5 i det andra setet skulle serva hem matchen stod hon runt 1.05. Det trots att Azarenka egentligen  haft övertaget i stort sett hela det andra setet. När Azarenka skulle serva hem matchen vid 5-4, efter att ha vänt ett underläge i det 3:e setet så stod hon 1.35. Jag som hade pluset på Azarenka hade såklart tänkt att boka av, men 1.35 kändes dyrt. Nä hon hade 40-15 - 2 matchbollar, handlades hon till 1.11. Vid 40-30- 1 matchboll, stod hon i 1.28. Höga odds tycker jag, det var ju inte så att Chakvetadze var någon storfavorit innan start.

Jag layade inte av mer än att jag tog bort minuset på 1.11. Det kändes som välgörenhet att boka 1.35 när hon skulle serva för matchen. Då väntar jag hellre och greenar ut vid ett eventullt 0-15 läge.

Nu är det dags för lunch ute i friska luften. Johannes sover fortfrande så det börjar väl bli tid att väcka honom.

Det kommer att bli en bra dag idag

Wow, jag började precis dagen med att vinna ett tiebreak. 7-1 till Azarenka mot Chakvetadze. Jag känner på mig att detta kommer att bli en bra dag. Precis som gårdagen. Och solen skinner. Allt är toppen!

Lite update

Oj, det var nästan en vecka sedan jag bloggade här sist, ser jag nu. Tiden går fort när man har roligt... Vi överlevde iaf utgången förra helgen, men man är ju inte 20 längre så lite slitna var vi dagen efter trots att det var rätt lungt.

April slutade minus, det känns lite surt. Nu ligger såklart fokus på att göra maj till en bra månad. Och fortsätter spelarna på att bjuda på liknande matcher som de har gjort i dagarna så ska det nog gå fint. Då tänker jag t ex på matchen mellan Gonzalez - Vliegen. Gonza som 1.30 favorit innan start spelar riktigt dåligt och tappar 1:a set med 1-6. Även i stora delen av det 2:a setet spelar han han sämre än Vliegen och ligger under med ett break tills Vliegen ska serva för matchen, då breakar Gonzalez tillbaka och därmed vänder motgång till framgång och vinner matchen.

Dagens mötet mellan Del Potro och Andreev utvecklades till en mycket märklig match. Andreev som favorit vinner 1:a set med 6-1, förlorar sedan det 2:a setet med 0-6 och blir genast breakad i det avgörande setet. Oddsen sjunker som en sten och det spekuleras om att Andreev ska bryta matchen då han har haft medical timeout. Men sedan börjar han spela bra. Breakar tillbaka och matchen blir istället väldigt jämn. Andreev förlorar tillslut matchen iaf då han blir breakad efter att ha haft gamebollar till 5 lika. Den officiella scoreboraden var helt weird under matchen och bidrog till att oddsen låg fel vid ett flertal tillfällen. Bet 365:s score var mycket mer tillförlitlig att följa.

Även Safin har bjudit på 2 bra tradematcher. Blake gjorde en svag insats igår mot Gremelmayer, som också slog ut Tursunov idag. Även Nalbandian och Canas blev överkörda som favoriter i dagens matcher och förlorade i 2 raka set.


RSS 2.0