The end of story

US Open 2009 är nu över.

Kim Clijsters gör come back 2 turneringar innan US Open. Kim Clijsters kör över hela världseliten och blir den som står sist kvar med segerbucklan. Hon slår sig dessutom direkt in från att ha varit orankad på 19:e plats i världen. På endast tre spelade turneringar. Det säger en del om standarden på damtennisen. Men all heder åt Kim.

Del Potro - Federer blev spännande. 3-6 7-6 4-6 7-6 6-2 blev siffrorna, till Del Potros fördel. Federer verkade sur och muttrig i det sista setet. Han kände kanske att han hade slarvat bort matchen. Jag vet inte varför, men jag tycker alltid synd och Federer när han förlorar. Med 15 Grand slam-titlar och sisådär över 50 miljoner dollar i prispengar så är det inte ett dugg synd om karln. Nygift och nybliven pappa åt tvillingar är han också. Nej, det var kul att någon annan vann faktiskt.

Och vi gick faktiskt plus för första gången på tre år på US Open. Ingen jättestor summa, men med tanke på kräftskivenatten som kostade femsiffrigt så är det bra. Stackars Johannes har fått slita för att ta igen det. Match för match, men han lyckades.

Men nu lägger vi US Open bakom oss. Tre månader kvar till semester.


Stockholm halvmaraton

För er som inte läser min andra blogg och alltså inte är uppdaterade med vad jag har gjort i helgen, kommer en redogörelse här. Jag har alltså varit nere i Stockholm och sprungit Stockholm halvmaraton med Johannes lillasyster Sara. Hela Johannes familj förutom just Johannes och hans äldsta syster Frida har varit i Stockholm i helgen (Johannes mamma och hans lillasyster Magdalena bor där).

Det såg ut som att vi skulle ut och resa långt, inte åka från Nacka till stan. Sara hade packat ner alla våra grejor i en väska om vi körde hem till Magdalena och Ulf.

Magdalena fyllde 29 år så vi födelsedagslunch och massor av tårta på Minna och Uffes bakgård. Tårta är bra stuff när man ska springa långt :)

Minna hade modevisning med sin lilla gavidmage.

Precis innan start i min startgrupp. De vita ballongerna som syns längst fram är farthållarna.

Sara startade 5 min efter mig så jag stod och väntade in henne i målfållan där hon kommer inspringandes med en tjej som hon sprungit tillsammans med hela loppet. Anna heter hon och ska springa NY marathon om några veckor. Coolt!

Mitt lopp:

Göteborgsvarvet i maj sprang vi på strax under och runt 2 timmar. Då hade jag bara tränat några pass innan. Tills igår hade jag iaf sprungit en hel månad så jag kände mig lite mer förberedd. En tid under 1.55 var målet.

Jag springer inte med klocka och har inget intresse av att kolla av hur jag ligger till varje kilometer så jag får gå på känsla. Jag öppnade rätt bra och det kändes som lätta ben. Jag startade långt bak i min startgrupp så jag fick tränga mig för att komma fram i början. Varje startgrupp hade farthållare så efter drygt två kilometer kom jag ikapp den killen som skulle hålla ett 2 timmarstempo. Jag bestämde mig för att så länge jag kunde hålla honom bakom mig var det lungt. Vid 4 kilmometer var det första vätskekontrollen och redan där började jag känna att det skulle bli jobbigt. Vid fem km var första mellantiden och jag såg på skylten att jag sprungit i ca 25 min, vilket var enligt plan.

Jag fick lite nya krafter och det flöt på bra till 10 km där jag såg att jag fortsatt ha ungerfär samma tempo. Tillochmed 15-16 km kändes det egntligen bra, sen slog det till och benen stumnade. Efter 16 km hade jag ingenting att ge utan fick gå på vilja in i mål. Vid 18 km övervägde jag att bryta, men eftersom det bara var 3 km kvar så kämpade jag på. Jag missade 19 km skylten så jag blev glatt överraskad när skylt 20 kom och det bara var 1 km kvar. Tillochmed en liten spurt fick jag in på upploppet när jag såg målfållan.

Jag är jättenöjd med tiden 1.51.24, med tanke på att det gick så tungt sista fem så trodde jag inte att jag skulle hamna under 1.55. Så här efterhand känner jag att jag nog skulle ha tafit det lugnare de första femton för att kunna springa jämt hela loppet. Jag tänkte 3 saker när jag korsade målinjen:

1. Phu, jag klarade det. Tur att jag inte bröt.
2. Hur f*n tänkte vi när vi anmälde oss till Stockholm Marathon. Dubbelt så långt liksom...
3. Jag är glad att jag avstyrde Berlin Marathon nästa helg.

Men nästa gång springer vi under 1.50. Right Sara?

Det hjälpte såklart att vi fick uppbackning under loppet av Fred, Maria, Göran, Filip, Minna och Ulf. Sen var det många vätskekontroller, druvsocker och runt 12 km fick man energibars, de rekomenderar jag ingen att ta. Det var som kola som fastnade i tänderna och gommen.

Här kommer mina mellantider:

Distans Totaltid Sträcktid Min/km Plac
5 km 0.24.54 24.54 4.58/km 464
10 km 0.50.50 25.56 5.11/km 489
15 km 1.17.28 26.37 5.19/km 518
20 km 1.45.28 27.59 5.35/km 587
Mål 1.51.24 5.56 5.24/km 596

Positivit är att jag sprang första milen dryga 1 ½ min snabbare än jag gjorde på Midnattsloppet som bara var just en mil. Och då tycker jag Midnattsloppsbanan var enklare. Roligt att det kan bli så mycket bättre på tre veckor.

Btw så har jag lite träningsvärk i benen idag och väldigt ont i knäna. Det blir vila många dagar nu. Inte som efter Gbg-varvet då jag inte kände någonting och sprang en mil dagen efter.

Dilemma


Bilder från när vi satt på läktaren på Roland Garros och såg finalen. 3-0 i set till Federer.

Egentligen så borde jag sova. Eller måste jag sova rättare sagt. Men nu är det så att jag gärna skulle vilja se Robin Söderlings match mot Roger Federer. Jag åkte ju faktiskt tillochmed ner ändra från Norrland till Paris när de spelade mot varandra i finalen i Franska öppna. Mamma bjöd vi med oss som barnvakt också, men hon sprang mest runt på champ elysees och shoppade.

Tre av få svenska fans på finaldagen.

Vi såg inte bara på Tennis utan turistade runt och drack vin.

Och firade Tildas födelsedag en hel dag lång. Bl a på Disney World...

...och i Eiffeltornet.

Fast 11-0 till Federer i Inbördes möten. Man kanske skulle sova ändå.

För övrigt rullar det på här hemma. Efter vansinnesnatten efter kräftskivan hade vi ett dåligt dygn till. Men vi bytte taktik och nu börjar vi så smått återhämta oss.

Till er som undrar så är min bloggmail: cillen@tildanilsson.se


SEXNOLLNOLLSEX


Haha, damtennis i ett nötskal.

Min gissning är att det kommer att bli ett jämt avgörande set. Vi får väl se!

Crazy!


Nadal vann i tre raka. 7-5, 6-4, 6-4. Det hade man inte kunnat trott om man bara hade följt matchen via marknaden. Den litade inte alls på Nadal idag och det kändes bara som att den låg och väntade på att få pressa upp honom till oanade höjder. Nu var det så att Almagro servade som en tjej och gjorde en del oprovocerade misstag så Nadal var aldrig uppe högre än 1.25. Vilket iofs var höjden av vansinne då någon bokade 100 k på Nadal till oddset till 1.25 när Nadal ledde matchen med 2-0 i set och hade en breakboll emot sig. Efter ett Nadal tog det andra setet så kunde man fortfarande få spela på 1.04, samma odds som jag bokade när Almagro ledde matchen med 1-0 i game i det första setet. Jag själv spelade på 1.03 när han servade för matchen och hade 15-15.

Diagramet avser Nadal.

Anledningen till denna madness berodde såklart på att Nadal har varit skadad och tog i trainer i det tredje setet. Men det var inte knäet som han tog behandling för utan en muskel magen. Och till saken hör att även Almagro fick behandling för ryggen samtidigt. Men det var det ingen som brydde sig om.

Synd att man är så off annars hade man kunnat göra sig en fin hacka i matchen. Synd att TV:n är trasig i arbetsrummet.

Nu ska jag slötitta på William - Clijsters. Hoppas att den inte blir spännande så att jag somnar, klockan sju i morgon är det uppstigning. Heja Kim!


Söndagsnöje


Vi hade kräftskiva med grannarna igår och idag är jag så jäkla bakis. Ska aldrig mer dricka alkohol! Har ni hört den förut? Iaf så är jag alldeles för trött för att sätta mig och jobba, utan istället tänker jag se Nadal - Almagro från soffan i vardagsrummet. Almagro gick direkt fram till 2-0. Jag tippar på att setet slutar 6-2 eller så. Till Nadal alltså.

Btw så fick jag en smärre chock när jag loggade in på kontot. Någon har spelat efter att vi ramlade hem runt femtiden i morse och det resulterade i två megaförluster. Och en sönderslagen TV. Jag tror att jag ska uppfinna ett alkolås till datorn. Jag själv gjorde något liknande i smått berusat tillstånd den helgen Madonna spelade i Gbg. Inte i samma omfattning men likväl en större förlust, runt 30k om jag inte missminner mig. Idiotiskt! Ska bli intressant att höra förklaringen när han vaknat. Som jag förstått det när jag gick igenom matcherna så ser det ut som om han hade sjuk otur i Safinamatchen, den andra ser ut som ren tilt. Well, det blir en slitsam vecka som kommer med andra ord. Fan, jag hade tänkt att plocka ut en del från kontot igår, men det låg massa förtidstrades ute så jag struntade i det. Jag visste att förtidsspelen skulle bli dyra på ett eller annat sätt.

Kräftskiveoutfiten. Porrstövlar är en succe på fest. Jajamen!

Note to myself: Ring och flytta ner maxlimiten.


Bränner otur!

Haha, titta vad jag precis hittade på Johannes facebook. Jag misstänkte att han höll på med något igår när han satt och fnissade på kontoret.

From the album: "Cissi bränner otur" by Johannes Nilsson

Cissi ligger i soffan till synes helt uppgiven med gardinerna neddragna. Jag frågar vad hon gör, men hon svarar inte utan bara ligger där och namndroppar rakt ut i tomma luften.
På kanal5 pågår ett frågesportsprogram som går ut på att lura av folk pengar. Jag tänker för mig själv, " att folk går på sånt - att de orkar".

Jag lånar Cissis iphone för att ringa ett samtal till Börje. Då möts jag av detta:

Var är världen på väg?

Resten av dagen så ungefär ut såhär.


Johannes släppte av mig på gymmet.

Jag sprang ett 5 km på bandet.


Sen åkte vi till Wilma och klippte oss.

Sen åkte Tilda och Johannes till Liseberg, medans jag hälsade på min bror och hans tjej som precis har flyttat till Göteborg.


Till sist åt vi middag med Johannes kompisar från Härnösand.

Några bet från Iphonen blev det igår, men annars var det en mer eller mindre ledig dag.

Last night

Gårdagen var av sällan skådat slag. Matchen mellan Safina - Rogowa var väl inte så mycket att säga om. Vi missade starten och kom in fel i matchen i avgörande set. Sånt händer. Men sen gick det uför. Jag höll på att natta Tilda så jag hade ingen riktigt koll på vad som hände men när jag kommer tillbaka så ligger vi en del back. Inte så mycket att säga om det heller. Men sen så sitter vi i matchen mellan Wawrinka och Lapentti.

Wawen tar de två första seten efter att ha haft en del problem och vi sitter med en ganska stor risk på honom. Eller jag kanske snarare ska säga med en väldigt stor summa plus på Lapentti. I stort sätt från början av andra set till att Lapentti vänder matchen så har vi hela tiden mellan 200.000k - 500-000k grönt på Lapentti. Det tredje setet går till tiebreak och Wawrinka går fram till 5-3. Hade han vunnit det tiebreaket så hade allt vart frid och fröjd. Tror tillochmed att vi hade en tusenlapp grönt på Wawrinka just då. Han vann inte tiebreaket utan förlorade det med 6-8. Jag orkar inte dra alla turer i matchen men den slutar iaf med att det går till ett femte och avgörande set. Vilket såklart hade varit drömmen om nu inte allt det gröna på Lapentti någonstans på vägen hade bytts ut till rött. Det är lite svårt att hantera att ha suttit med som mest en halv miljon på en spelare som lyckas vända ett stort underläge och när det är utjämnat vara all red.

Lapentti vinner matchen med siffrorna 4-6 3-6 7-6 7-6 6-3 och istället för att få en stor vinst, så får vi den största förlusten någonsin i en enskild match.

Ingen kul natt. Som mest låg vi sexsiffrigt back, men med hjälp av Ivanovic - Bondarenko och några andra marknader så slutade det inte så illa. Fortfarande inte mycket back, men förlusten mer än halverades iaf innan natten var slut. Det tar vi igen lätt! På några dagar iaf.

Btw så är det roligt att se att både Sharapova och Clijsters är tillbaka på WTA-touren på allvar. Sharapova spelade riktigt bra igår. Nu är det bara Henins comeback som saknas, sen kanske det kan bli lite ordning på damsidan.


Dinara Safina - Rogowska


Diagramet avser Safina

Dinara Safina. Nr ett i världen.

Hur är det möjligt att världsettan ska ha sånna problem mot ett 18-årigt wildkard, rankad 157:a. En spelare som står 1.01-1.02 från start ska inte tappa set. Men det är väl det som är det fina med tennis.

Safina lyckades nu reda upp problemen och vinna matchen. Men hon låg under med 0-3 i sista set och hade 2 brekbollar emot sig till 0-4. När hon räddade de så kändes det ganska klart att hon skulle vinna matchen. Det är ju så det brukar se ut när de bästa spelarna spelar mot mindre erfarna.

Var det någon av er som lyckades bra i matchen?

Själv så kom vi in i avgörande set och boken blev röd ganska snabbt. Tror det slutade med runt 20k back. Det hade nog inte blivit mindre minus om Rogowa hade vunnit.


US Open dag 1

Bråttom! Jag ska iväg och fixa lite saker men här kommer ett kort summering från igår:

Johannes satt från den första matchen till den sista under US Opens första dag. Jag droppade av tidigare. Jag hade klivit upp sju på morgonen och det här med att vara vaken många timmar i sträck är verkligen inte min starka sida.

Vi var lite sena och hade inte fått igång all utrustning till att den första matchen började. Ena skärmen krånglade och det trådlösa internetet ville inte gå igång på back up datorn. Så det var lite irriterat och spännt i början. Sen kom det 5 ungar inflygades och höll på att riva Tildas rum. Men efter det flöt det på bra.

35 marknader hann vi med iaf och snittet hamnade på ca 880 sek/marknad. En bra start!

Dock så har jag ett vagt minne av en sektion inatt någonstan vid 4-tiden i morse. Jag sov, Johannes jobbade. Jag vaknar av att Johannes stormar in i sovrummet och högljutt berättar om en match (jag är van). Samtalet löd ungefär såhär (tror jag, var rätt trött):
Johannes: Cillen, Cillen jag sitter med 666.000 på Dushevina och noll på Venus... bla bla bla.
Jag: Hmm... Bra!
Johannes: Hon står i 1.12 nu och Venus ska serva vi 4*-3. Avgörande set. Ska jag lägga över så att jag har 40-50 tusen på V? Ska jag greena ut?
Jag: Ja gör det! 40.000 är bra...
Johannes: Hmm, fan nu börjar hon serva. Jag har inte greenat ut.
Johannes: Fan, hold. Ner till 1.02. Fan.
Jag: Mmm...Fan!
Johannes: Dushevina har gameboll... Nej hon tappar det. GSM.
Johannes: Äh jag kunde ha gjort 62k på båda ser jag nu. Fick bara 8.
Jag: Synd...

Annars var det faktiskt några 1.01-1.03 som förlorade igår. Speciellt på sidomarknaderna. Det kan hända att vi har gått in turneringen med lite för stor respekt. Men, men.

Bring it on day two!


RSS 2.0