Gårdagen

Igår var det ingen bra dag. Jag valde att avstå att jobba efter att Johannes lackat ur under matchen mellan Canas och Acasuso. Jag hade somnat en stund med Tilda i sängen och vaknade av att Johannes fick ett utbrott på kontoret. Då hade Canas tappat 2-0 i game i det 3:e och avgörande setet. Johannes hade suttit med 40k på honom och inte bokat av. Det slutade istället med att bli en dyr historia när Acasuso vinner matchen.

Förutom förlusten i matchen så blev vi in en plattskärm fattigare då Johannes slängde den i golvet efter att han påstått att jag tjafsade om startoddset. Vilket jag absolut inte gjorde. Han sa att Canas var megafavorit innan start och jag påpekade bara att det var han inte. När matchen började stod Canas runt 1.80, kanske något lägre, han var ner en sväng på 1.50 i början av setet när han hade fördel i Acasusos serv. Fast jag fattar att han blir förbannad, mest på sig själv tror jag. Synd bara att det alltid ska gå sönder saker.

Jag följde bara matchen i början så jag har ingen koll på odssrörelsena men enligt Johannes så var matchen 100% uppgjord.

Vi ligger fortfarande över plan i september så jag hade tänkt att ta det ganska lungt med tradingen idag. Tyvärr så brände jag iväg 8k helt i onödan på matchen mellan Wozniacki och Dulko. Väldigt slarvigt gjort eftersom jag låg så bra till. Jag kan kan ta tillbaka den förra förlusten  i matchen mellan Kirilenko och Zakopalova. Men jag har inte bestämt mig vad jag ska göra med matchen än. 1-1 i set, kirilenko på serv och jag har pluset på Zakopalova.

Om några timmar har jag och Johannes bokat en tennisbana så då är det upp till bevis.

Fan mail

Det är inte alla dagar som man får fan mail. Idag var en sådan. Här är ett utdrag från min facebook det har han säkert ingenting emot.

i like your tall leg sorry:D
and i also like your grenns on bf to:P
actually you are my hero and one day i must be like you:)
www.zizu-betfair.blogspot.com
can't I?? :)

you are a relly perfect women

i m sorry i try to write with my little english...

take care


Han har en betfair-blogg också.

Tilda är på skolan, johannes sover och jag har krånglat med datorn på kontoret vars internet inte ville fungera. Det var dock bara en drivrutin som behövdes uppdateras så nu är den fit for fight igen. Pågår det inga macther eller är det scoreboarden som krånglar?

Jag ska inte jobba just nu iaf, måste fixa med några saker innan Tilda ska hämtas från skolan.

Veckans frågor


Mitt tidigare frågeinlägg var uppskattat så jag spinner vidare på det. Varje söndag tänkte jag sammanställa eventuella frågor som har ramlat in under veckan via kommentarer och mail. Det låter väl bra?

1. Hej!  Jag undrar om du kan hjälpa mig svara på en fundering jag har. Om jag vill spela på tennis och jag har en som jag tror lite mer på som jag vill satsa på. Men jag kan även tänka mig att följa det live.

Ska jag spela på den jag tror kommer vinna eller är det bättre att boka den jag inte tror kommer vinna? Mvh Danne


Svar: Hej Danne! Att spela den ena spelaren eller boka den andra är egentligen samma sak. T ex att boka 1.10 är samma sak som att spela på 11 ggr. Se till att ta det bästa oddset bara om det inte är samma vill säga.

2&3. Då ni tradar fotboll, vad använder ni er av för strategier och system då?

Hej! Kan du berätta lite kort om vilken strategi ni använder då ni tradar på fotboll ? Tackar på förhand :-)


Svar: Nu är det så att det egentligen bara är de senaste 2 månaderna som vi ligger plus på fotboll. Så sent som i sommras så bestämde vi oss för att lägga ner all fotbollstrading helt för ett tag eftersom resultat inte var bra. Men nu när det finns mycket fotboll att trada så tog vi beslutet att göra ett nytt och lite kanske lite mer seriöst försök. Det är mest Johannes som har kört fotboll och står för de flesta resultaten men jag försöker hänga på och är både positvit inställd till det och verkligen sugen på att trada fler fotbollsmatcher. Även om det självklara för min del såklart är att fokusera mestadels på resterande tennissäsong.

Den strategi som mest har används skulle jag vilja säga är att boka på över och under antal målmarknader. Det är mindre trading och mer att inta positioner där det finns ett värde.

Har ni missat heltidstradern och fotbollsexperten Theos exellenta gästinlägg på Johannes blogg så finner ni det här!

4. Hej, vet du om det finns några andra oddsbörser än Betfair där man kan trada live på tennis. I så fall slipper man ju den nya premiumavgiften. Eller är likviditeten för låg?

Svar: Det finns andra oddsbörser än Betfair som har livespel på tennis, Betdaq och Betsson är 2 av dem, men det är precis som du verkar anta; likviditeten är för låg. Vi har konton på andra oddsbörser men det är bara på Betfair som vi tradar. Däremot så brukar vi har andra spelbolag uppe under vissa matcher för att kunna se vad deras odds ligger på. Något vi diskuterat från och till är att att använda oss av andra spelbolag för att kunna sälja av spel vi gjort på Betfair eftersom oddsen ofta skiljer sig en del, men det är ingenting som vi har sysslat med än.

5. Hej Cecilia! Jag följer din blogg nästan dagligen och tycker ditt arbete verkar toppen. Jag skulle tycka det var intressant om du kunde beskriva hur upplägget på arbetet ser ut. Johan

Svar: Hej Johan! Precis som dicilplin är planering A och O när man har ett arbete som day trader. Så varje söndag försöker jag och Johannes ha veckomöten där vi planerar kommande vecka. Vi lägger tillsammat ett schema där vi utgår från turnerinstiderna. De variera såklart väldigt mycket från vecka till vecka beroende vart i världen det spelas tennis just då. Eftersom vi har Tilda så fungerar det oftast bara att en i taget jobbar och eftersom vi båda vill jobba så mycket som möjligt så delar vi upp tiden mellan oss så gott det går. Går det matcher när Tilda sover eller är på förskolan så jobbar vi ibland båda 2. Antingen tradar vi då matcher tillssammans eller var för sig.

Exempel schema:


Oftast så jobbar vi mycket under veckorna och försöker vara ledig under helgerna. När det vankas Grand slams så brukar jag ta med mig Tilda och åka hem till mina föräldrar i Hallen, på det sättet kan vi jobba mycket båda två. Jag gjorde det inte under US Open och den turneringen gick inge vidare för oss. Det har väl inte med det att göra men Hallen är fina grejor, där blir det alltid bra resultat.

Det är lätt att det ibland blir för många timmar framför datorn. Vi gillar att arbeta mycket men det är viktigt att också ha ett socialt fungerade liv. Vi gillar att resa mycket och träffa släkt och vänner. Jag försöker att träna några pass varje vecka och nu har vi bokat in barnvakten 2-3 ggr i veckan så att vi kan hitta på saker tillsammans utan barn och utanför hemmet. På tisdag ska vi spela tennis och på torsdag blir det bio. Mår man bra så presterar man bättre.

Tsonga vann i Thailand

Oj fan, min gamla guldgosse Tsonga vann visst finalen mot Djockovic idag. Men jag orkade inte släpa mig till datorn pgr av alkoholintaget i går kväll så det blev ingen trading i matchen. Johannes gjorde iaf det genialiska att boka upp hårt på Tsonga @ 1.06 när han skulle serva för matchen vid 5-4. Tyvärr gick det inte riktigt in trots 4 breakbollar (0-40/40-A). Synd, marginalerna har inte varit på vår sida denna vecka.


FödelsedagfestNu drar vi på fest:) Ha en trevlig kväll!

Dax för helg

Det blev en del stora swings idag. Med hänsyn till familj och släkt som läser bloggen så ska jag inte visa upp exakt hur stora de blev:) Dagen slutade tillslut rött med ett fyrasiffrigt belopp så ingen större skada skedd. Men det var mycket nära att det hade blivit en av de bästa dagarna på länge. Marginalerna var dock inte riktigt på vår sida. Dagar som denna gör iaf att man inte behöver tänka på premiumavgiften.

Johannes minglade precis iväg till Liseberg för att lyssna på Håkan. Jag stannar hemma och laddar inför morgondagens födelsedagsfest hemma hos Börje istället. Jag tänkte ta ledigt i morgon. Månaden är snart och eftersom jag inte har shoppat ett enda plagg i september så blir det en heldag på stan i morgon. Enligt vår nya månadsbudget så har jag 4500:- kvar att spendera på kläder och smink. Och enligt Johannes så får man inte flytta överblivet plus till nästa månad och det vore ju tråkigt om den gick till spillo liksom. Dessutom behöver jag verkligen följande:

Skinnbyxor
Paljettväst
Nytt smink
Converseskor


Nu ska jag skynda mig och hämta hem Tilda som är hemma hos en kompis och leker, sen blir det de 2 nya avsnitten av Heroes i soffan.


Today

Det blev en rätt bra dag idag. Ja, den är ju inte slut än men det är iaf ingen mer tennis idag. Vi hade möte med Tildas nya barnvakt så det blev bara en halv dags arbete. Men 11 matcher hann vi med och här kommer ett kort sammanfattning utav några utvalda:

Zvonareva - Schiavone 7-6 6-2
Zvonare stod i 1.40 från start. Hon vinner det första setet i tiebrak och går ner till 1.15. Schiavone breakar och håller serven till 2-0, då kan man spela Zvonareva till 1.47. Alltså över startodds för ett tidigt break i damtennis. Högt odds enligt mig, ett break tidigt I damtennis betyder ofta inte alltför mycket. Behöver jag tillägga att Schiavone inte vann något fler game i matchen. 7-6 6-2 blev Zvonarevas segersiffror.

Jag fick förövrigt 7k minus på den iaf trots en stor bokning efter 1:a set och ett högt odds på Zvonareva i början av 2:a set. Att det ska vara så svårt att leva som man lär ibland.

Mahut - Neminen 6-4 3-6 6-3


Jag kom in i slutet av matchen och gjorde bara några fåtal moves. Jag började med att boka Mahut @ 1.14 när han var ett break upp och på serv i det avgörande setet. Han blir tillbaka breakad och jag lägger över pluset på honon. Han breakar sedan igen och servar hem matchen. Jag bokar upp honom en del på vägen till matchbollen.

Inte så mycket att säga om det. Det var en bra match att trada, synd att jag inte klev in tidigare men jag satt upptagen med dammatchen ovan.

Petzschner - Zverev 7-6 3-6 6-1Den här matchen tradade jag mycket bra och jag var egentligen aldrig inne med någon risk, då det gick rätt från det första betet. Dessutom började jag med att satsa endast 3k på Petzschner @ 2.3 i slutet av det 1:a setet  och med det jobbade jag mig sedan upp. Bokade Petzschner efter tiebreaket. Lyckades sedan byta sida hyfsat bra vid rätt tillfällen när breaken kom. Ibland är det så enkelt.

Det enda jag ångrar i matchen är kanske att jag bokade upp Petzschner för hårt efter att han breakat till 3-1 (1 break), men han fick breakboll emot sig i gamet efter så egentligen så tycker jag att det var rätt gjort eftersom Zverev var favorit och jag hade tjänat massor om han hade vunnit bollen. Sen var det inte lätt att förutspå att Petzschner skulle vinna det sista setet med 6-1.

Ivanovic - Cornet 6-1 7-6

Usch vilken hemsk match. Jag råkade tilta ur en aning efter att ha spelat 78k på 1.04 innan Ivanovic tappade gameboll till att bli rebreakad. Sen blev det bara fel och det slutade med att jag röda ut och bytte match. Det var ju såklart inte heller rätt beslut och jag var inte helt nöjd när Cornet breakade och fick serva för setet. Ivanovic gick upp till 1.28 men som tur var så torskade hon iaf inte setet utan vann matchen genom ett tiebreak.

Övriga matcher som är värda att nämnas är bl a dagens största favorit, Gonzales som spelade mot en 130 rankad japan. Gonza stod i 1.06 från start börjar med att ligga under med 0-3 (ett break). Hämtar sedan upp det till 2-3 men torskar setet iaf och börjar det 2:a setet med att ligga under med 0-2. Det blir Gonzales som vinner matchen tillsut ändå trots den katastrofala starten.

Förstasidade Ferrer åkte ur turneringen i Kina. 6-3 6-3 till Sela. Ferrero hämtade upp ett underläge i första set mot favoriten Verdasco och vann sedan ganska enkelt. Söderling slog Gabashvili med 6-1 6-3.

Nu ska jag ladda inför Idol!


Lungt och skönt

God morgon! Johannes sover som en stock och Tilda är på förskolan. Vilket betyder att det kommer att bli ett lungt och skönt morgonpass idag. Det lossnade lite igår men annars har det gått ganska trögt de senaste dagarna. Inte minus men ungefär samma lika som när veckan började. Det spelar inte så stor roll eftersom målet för månaden är uppnått + lite till, så det viktigaste nu är att bibehålla det. Det roligaste är att vi är mer plus på fotboll än tennis denna månad, precis som förra månaden. Till och med jag ligger plus på fotboll. Vadan detta?Veckan som gått

Söndagkväll och ännu en vecka har passerat. Swingens denna vecka har varit ganska stora men det har fungerat bra. Och septembers bok som visade rött i måndags har nu ersatts av gröna siffror och vi ligger nu enligt plan, vilket är bra eftersom nästa halva månaden har gått. Och det är faktiskt plus just nu på alla sporter som har tradats i september;  tennis, fotboll och hästar. Kors i taket!:) Nu gäller det bara att fokusera månaden ut.

Veckans stora samtalsämne bland Betfairs kunder är så klart den nya Premium avgiften. Enligt Betfair så kommer den nya avgiften att beröra 0.5% av Betfairs kunder - De mest vintsgivande kunderna. Det innebär att det ska betalas 20% i kommission på alla bruttovinster. Avgiften kommer att träda i kraft den 22 denna månad. Det går att läsa mer på Betfairs hemsida under Betfairs avgifter.

Om jag har tolkat/räknat/förstått allt rätt så kommer vi inte att påverkas av detta just nu, eftersom vi redan betalar en hög % i avgift. Dels pgr av att vi ibland har stora swings, vilket innefattar en del större minusmatcher och dels för att detta är beräknat på en 60 veckorsperiod och de 2 sista månaderna ifjol gick dåligt för oss trorts att vi hade en hög omsättning (många plusmatcher men ändå minus totalt). Vilket gjorde att vi betalade över 20 % i avgift. Men räknar man bort de månaderna (och vi inte får några fler) så kommer vi att förlora på detta på sikt om detta berör vårt konto. Men jag fårstår inte riktigt än hur Betfair kommer att räkna.

Övriga saker som har hänt i tennisvärlden denna vecka:
Robin Söderling
har avbrytigt samarbetet med sin tränare Peter Carlsson efter 8 år tillsammans. Robin vill ha förändring och letar nu efter en ny tränare. Magnus Norman ska tydligen hjälpa honom en del tills vidare. Hoppas han satsar på en bra mental coach också...

Jag läste här att Davydenko friades denna vecka från anklagelsen att han frivilligt skulle ha lagt sig när han bröt i det 3:e setet mot Vasallo Arguello förra året. Enligt ATP så finns det inga bevis.

Simon lyckades försvara titeln och vann finalen idag i Bukarest mot Moya. Schnyder vann damernas turnering i Bali.

Maria Sharapova kunde inte spela US Open i New York pgr av sin axelskada. Hon var iaf på plats under turneringen och sedan stannade hon uppenbarligen kvar i NY för hon har suttit front row på flera visningar under fashion week som har pågått där hela veckan..
 

Jag är inte avundsjuk. Nej inte alls...
Efter regn kommer sol eller iaf bättre väder...

Vårt arbetschema är alltid mest hektiskt i början av veckorna för att sedan komma att avta alltmer till helgen. Och det inte utan anledning eftersom det är under den första och andra omgången som flesta och oftast också de bästa tradematcherna spelas. Det spelas bara 2 mindre turneringar denna vecka, en i Bali och en i Rumänien, så det är inte en uppsjö av matcher att välja mellan. Utan det är ganska lagomt, man hinner ändå bara trada 1 match aktivt i taget.


Här kommer några konkreta exempel på en bra tradematch från första omgången som spelades i Rumänien grusturnering igår:

Gasquet - Hernadez 3-6 6-4 6-4


Vi hade en liten diskussion här hemma igår om hurvida Gasquet skulle vara favorit till att vinna den här matchen eller ej. Jag tyckte att han skulle vara en liten favorit och Johannes ansåg att Hernadez skulle ha haft det lägsta oddset från start. Ganska oväsentligt egentligen eftersom vi båda var rörande överrens om att Gasquet startodds @ 1.25 var på tok för lågt. Marknaden tycktes inte hålla med oss för de pressade på Gasquets odds som om det inte fanns någon morgondag.

Gasquet är den bättre spelaren av dem 2. Men även om han har spelat bättre på slutet än tidigare i år så är han ingen höjdare på grus. Som å andra sidan är det underlaget Hernadez behärskar bäst. Dessutom är det en liten skitturnering i Rumänien, nästan helt utan publik och det kändes inte som om han var alltför motiverad. Hur som helst så var det en självklar lay.

Det blev tillochmed en betydligt större bokning på Gasquet än vad som var tänkt pgr av ett litet missklickt av Joe. För en gångs skull blev det ett lyckat feltryck, för strax efter så bröt Hernadez, Gasquets serv och det var spanjoren som vann det första setet. Självklart spelade vi tillbaka en del av "feltrycket", men det var fortfarande mycket grönt kvar när han tog setet.

Hernadez fortsätter att pressa Gasquet och det känns som om han har ganska bra kontroll på matchen. Men han missar sina breakchanser i det 2:a setet och det hör ju till en bra tennismatch att den ska svänga ett par varv. Så istället blir det den lite "lama- I DONT CARE - Gasquet" som breakar till 5-4 för att sedan plocka hem setet med några bra servar. Tyvärr så ligger vi inte alls så bra till när Gasguet utjämnar till 1-1. Och en stor summa grönt på båda sidor har nu förvandlats till all red.

Marknaden pressar såklart ner Gasquet till runt 1.45. Helt korrekt odds enligt mig, med tanke på staroddset och matchens karaktär. Det är Hernadez som börjar serva och det känns som han totalt har tappat momentom för han börjar med att förlora de 3 första bollarna i egen serv, 0-40 alltså. Detta har jag sett så många ggr tidigare. En sämre spelare som vinner första set, har övertaget i det 2:a setet, men efter att inte ha kunnat ta tillvara på chanserna förlorar till 1 lika i set för att sedan klappa ihop totalt.

Hernadez tar sig i kragen, räddar de 3 breakbollarna och håller sin serv. Gasquets odds går upp från 1.12 till ca 1.50. Här blir det en stor bokning på Hernadez igen. Och ser man på, han breakar Gasquet och matchen svänger ytterligare 1 gång. Hernadez tar ledningen med 3-0 i avgörande set och det känns faktiskt inte så tokigt att sitta med 40k på honom. Inget jättebra resultat med tanke på monsterbokningen från början och matchen utveckling. Men efter att ha varit röd på båda sidor så är det skönt att vara grön igen.
 
Men Hernadez grejar det inte ändå och han tappar sin 3-0 ledning
, vinner endast 1 game till i setet och förlorar matchen. Det blev en såklart en grön match i vår bok. Men med tanke på hur matchen utvecklade sig var det slutliga resultatet inte alltför bra. Johannes var inte alls nöjde, men jag är glada för alla plusmatcher med tanke på den usla starten denna månad. Det känns faktiskt som om vår senaste bad run är slut och nu behövs det inte mycket för att ligga plus denna månad. På tennis vill säga, vi har ju fotbollen också. Tänk att en sådan trevlig sport kan göra så mycket skada.

Gasquet och Hernadez var i gott sällskap igår då det gäller bra tradarmatcher, 7 av de 10 matcherna i  Rumänien gick till 3 set i går.

Idag har det bokats hårt på Hantuchova. Det känns inte 100% rätt, men tjejen har inte varit bra i år så de återstår att se hur hon spelar i idag.


Frågor och svar

1.Trevligt intiativ. Jag vet att ni båda har skrivit tidigare att ni tar ett år i taget. Kommer ni fortasätta nästa år? /Martin
Vi hade en väldigt kort överläggnig där vi bestämde att vi kör på 1 år till. Så svaret är Ja.

2. Hur mycket omsätter ni på ett år?
Omsättningen säger inte så mycket, men vi har omsatt strax över 300 miljoner hittills i år. Men det är många blankningar.

3. Är marginalerna stora?
Nej! Marginalerna är små men stabila. Den dagen vi skulle ligga på 1% så skulle vi snart kunna lägga av:)

4.Först av allt så skulle jag vilja tacka för en grym blogg! Sen är jag nyfiken på vad du skulle sysselsätta dig med om du slutade trada? MVH Johan
Tack!:) Förhoppningsvis så skulle jag inte behöva arbeta den dagen vi bestämer oss för att sluta trada, så jag skulle sysselsätta mig att shoppa, resa, umgås med vänner och familj:)

Nej, skämt å sido. Om vi tröttnar på att trada så har vi fått en del erbjudande om att jobba som oddssättare. Jag är inte orolig för framtiden eftersom vi är rätt drivna båda 2 och det är väl tur för vi har inte haft "vanliga" jobb på flera år (förutom jag som jobbade deltid på restaurang sommaren/hösten- 06) och utan utbildning så är CV:et ingenting att skryta med. Starta eget kanske...

Johannes tillägger: Bli hemmafru och passa upp på mannen.
Ingen skillnad mot hur vi har det idag med andra ord...

5.Hur länge tror du att ni kommer trada på heltid och ha det som erat "arbete"?
Som sagt, vi tar 1 år i taget. Så det enda säkra svar jag har är att vi kör på som vanligt ett år till och fortsätter det att gå bra och att jag fortfarande tycker att det är roligt, så blir det ytterligare ett år.

6.Hur länge tog det att lära sig trada? Vad började ni på för bankrulle? Gick det lika bra i början som nu?
Det tog ungefär 6 månader. Jag satt bredvid Johannes i flera månader när han började trada. Jag följde marknaden, matcherna och alla trades han gjorde.

Bankrullen från början var liten. Jag tror vi satt in ca 2000 i taget och tradade bara med små belopp.

Ja, de gick bra redan från början men man kan säga att marginalerna förbättras något varje kvartal. Vi insåg ganska snabbt att detta var någonting vi kunde livnära oss på, så jag ska upp mig från min deltidstjänst, vi drog till Thailand i dec och sedan i jan 2007 så satt vi igång att trada på "heltid" och på den vägen är det.

7.Vad tycker du att det är för skillnad att trada herr vs dam tennis?
Rent generellt så blir det fler break i dammatcher eftersom deras serv ofta är svagare och det gör att ett break i herrtennis ofta betyder mer än i damtennis. Johannes försöker undvika damtennismatcher för han påstår att han får magsår av dem.

8.Vad tycker du är bästa sporten att trada förutom tennis ? Skulle gärna vilja ha ha nån mer sport att trada när det inte är så mycket tennismatcher, det är så tråkigt när det bara är någon eller några matcher per dag och man kanske inte får trada nånting vissa dagar.
Basket tycker jag är den bästa sporten att trada förutom tennis.

9.Hej. Vad är det bästa/sämsta med ditt arbete? Bra blogg;D.
Hej! Det bästa förutom att jag tycker att det är grymt kul är att det är flexibelt och att vi bestämmer själva när, var och hur ofta man vill jobba. Det sämsta är den sociala biten. Inga arbetskamrater och många långa timmar framför datorn. Dessutom är det ju sjukt påfrestande de perioder när det går dåligt. Tack!:)

10.Hej! Håller med grabbarna ovan, grym blogg. Jag är lite nyfiken på hur ni gör med pensionssparande? Och hur blir det om ni skaffar fler barn, är daytrading nåt som man kan basera SGI på och få ut föräldrapeng? Eller sparar ni upp så ni har råd att en av er inte jobbar?

Själv är jag i vägskälet om jag ska våga satsa fulltid på detta eller bara ha det som, en hitills, lönsam hobby.
Ha det bra, och igen, tack för en trevlig blogg. Mvh Johanna

Hej Johanna! Tack!:) Vi pensionsparar en viss summa i kapitalförsäkringar varje månad. Daytrading är ingenting man kan basera sitt SGI på, utan om vi får ett till barn så kommer kommer vi att få dela upp tiden så gott det går. Precis som vi gör nu. Nackdelen med att ha ett arbete som oss är att vi inte har den trygghet som vi skulle ha haft om vi var anställd iaf någon av oss skulle råka ut för en olycka, så det gäller att hela tiden spara och lägga undan för framtiden.

Vi skulle dock önska att vi fick någon extra frivecka av Betfair/år.

Lycka till med vad du bestämer dig för att göra!

11. Vad är er största vinst och förlust i en match? Jag vet inte exakt. Den största vinsten på en enskild match var ca 110.000 sek. Sen har vi fått in en del matcher mellan 70-90k. Den största förlusten är vårt maxminus 50.000 och det har hänt flera ggr. Men oftast tradar vi med mindre swings vilket betyder mindre vinster och mindre förluster.

12. Jag har en fråga: Hur bär man sig åt att bli "VIP-kund" hos Betfair? Det verkar som om du och Johannes blir bjudna på mycket grejor av dem.
Dricka mycket sprit mycket snabbt! Jag vet inte om jag skulle kalla oss för "VIP-kunder", vi är kunder som betalar mycket avgifter. Betfair tjänar pengar på oss och de verkar tycka det är viktigt att vi är nöjda med dem och det tror jag är en av anledningarna till att vi blir bjudna ibland. En annan faktor som jag tror kan spela in är att vi är duktiga på att skapa marknander. Tex så skulle vissa nattmarknader nästan vara tomma om inte någon av oss var där.

Jag tror inte att vi blir bjudna på fler "saker" än deras andra stora kunder, däremot så märks kanske våra resor mer eftersom vi är 2 st och vi dessutom bloggar om det. Jag har fått uppfattningen av att Betfair är duktiga på att anordna events, där både stora och mindre kunder är inbjudna. De är duktiga på att skapa goda kundrelationer och vi är väldigt tacksamma för allt vi får hänga med på. Men var f•n är våra Betfairhoddies, Christian?:)

13.Har ni tjänat miljoner på spel/trading?
Ja, vi har tjänat "miljoner" men inte så mycket mer än det. Tyvärr, så har vi inte sparat dem. Vi måste ha hål i fickorna eller nåt...

14.Har du testat någon tradingmjukvara än och isof vilken?
Nop. Ingen av oss har någonsin varken laddat ner, tittat på eller testat någon.

15.Hej, och tack för en väldigt trevlig blogg. Min fråga: Tradar ni annorlunda (risk, position, tillfälle då ni lägger er order etc), då ni inte kan följa matchen live utan förlitar er på scoreboard. Som ni nämnt är ju ett problem att det inte uppdaterar i tid, visar fel, men också att den visar rätt men en spelar utmanar domslut som då visar sig vara felaktigt. En annan vital skillnad bör vara att då man inte ser spelarna har man heller ingen aning om en spelare spelar halvskadad eller har visat sån dålig inställning att de mer eller mindre gett upp vissa bollar.
Hej och tack! Ja och nej. Strategierna är detsamma men oftast så har vi inte lika många och stora ordrar som ligger om uppdateringen är dålig. Så, visst kan man säga att risken och positionen blir mindre/kortare utan livebilder. Dessutom så brukar osmättningen vara bättre om det är en stor match som går på TV och då är det lättare att ligga med stora positioner eftersom det alltid finns odds att trada ut till. Det är väldigt sällan man råkar ut för att en spelare utmanar domslut om det inte finns TV-bilder eftersom det inte finns Hawkeye på de matcherna.
 
Jag föredrar att trada matcher med livebilder, men det kan också vara en stor nackdel eftersom man lätt kan påverkas av hur spelarna "ser ut" för tillfället på plan. Men blir någon skadad så kan det vara guld värt.

Det är viktigt att komma ihåg att det egentligen marknaden man tradar och inte matchen och det som egentligen avgör är om det finns courtsider på marknaden eller ej.

Jag kan också säga att både jag och Johannes har en fördel gentemot många andra traders, att trada marknaderna utan TV-bilder och dåliga scoreboard, eftersom vi är duktiga på att läsa av marknaden boll för boll. Oftast använder man ju bara scoreborden/livebilderna för att få det man redan vet bekräftat.

16.Tycker du att du/ni förändrades som person efter att ni blev framgångsrika traders som tjänar bra?
Nej, det tror jag absolut inte! De som känner oss vet att vi är ödjmuka och väldigt tacksamma för att vi har möjligheten att arbeta med något som både är roligt och lönsamt. Sen är det inte så att vi drar in några enorma summor varje år och lever värsta lyxlivet. Vi behöver inte snåla på vardagliga saker, men det gjorde vi inte innan heller. Vi reser och konsumerar mycket men vi bor billigt i en förort och vi kör ingen jättedyr bil. Målet är att en dag kunna köpa ett hus, men dit är det en bit kvar. Kanske går det fortare nu när vi har lagt en budget:)  Däremot så vet jag att vi har blivit rätt avtrubbade när det gäller pengar. Självförtroendet är kanske också något som har blivit bättre, iaf så tycker Johannes att hans har blivit det.


17.Jag förstår om du inte vill berätta exakt hur mycket ni tjänar (fast det vore intressant att veta). Men hur ligger ni till resultatmässigt i år jämfört med ifjol?
Resultatmässigt så ligger vi enligt plan och ganska jämt med ifjol. Slutet av tennissäsongen-07 gick inte alls bra för oss. Det var färre och sämre matcher än vad vi var vana vid, dessutom tror jag att vi mest gick och väntade på semestern. Så förhoppningsvis så har vi lärt oss något från förra året och kan hantera det bättre i år.

18.Intressant jobb du verkar ha! Utvecklas du fortfarande som trader eller tycker du att du är fullärd?
Jag är helt övertygad om att jag utvecklas mer ju fler matcher jag tradar. Det händer varje vecka att jag tradar matcher dåligt och det viktigt att hela tiden utvärdera sina misstag för att bli bättre. Jag fattar så många och snabba beslut i varje match att det är omöjligt att göra rätt varje gång och då gäller det att reparera misstaget så snabbt som möjligt. Det är viktigt att hålla sig kall även fast det inte alla gånger är så lätt.
 
Jag tradar ju i stort sett bara tennis, så jag är absolut inte fullärd som trader. Det kanske låter klyschigt, men jag tror inte att det går att bli fulllärd.

19.Får ni aldrig dåligt samvete och funderar över vems pengar det är ni vinner? Känns det aldrig som att man borde dra sitt strå till stacken? Är ni aldrig oroliga för att ni helt plötsligt inte skall vara bra traders längre och inte kunna leva på det? Jag menar det gäller ju verkligen att vara bland de allra bästa i detta gigantiska pyramidspel för att få det att gå runt... Hur ser erat MM ut?
Nej, vi får aldrig dåligt samvete däremot så kan vi ibland undra varifrån pengarna kommer.
 
Menar du dra ditt strå till stacken genom att förlora eller betala skatt? Oavsett så är svaret nej. Däremot så skulle vi inte ha något emot att betala skatt på det vi tjänar. Då hade vi haft möjlighet att få  t ex huslån. Men lagstiftningen är som den är och det är inte så att vi väljer att inte betala skatt. Dessutom så drar vi in pengar in i landet som vi sedan konsumerar (onormalt mycket) här, så jag tycker att vi drar vårt strå till stacken!

Nej vi är inte oroliga. Vi kommer alltid att kunna livnära oss på detta om det är det vi vill. Däremot kan vi komma till en punkt där marginalerna försämras och man måste ta en lägre risk.

Våran kassahantering är inte den bästa, men vi jobbar på det. Den tänkta normalrisken på en enskild livematch brukar ligga på 3-6k med en maxlost på 50k/marknad. Maxförlust och genomsnittlig risk justerar vi ibland efter tradingkapitalet. De gånger vi har haft en lång förlustperiod brukar vi gå ner i insats. Om det är rätt eller fel finns det skilda åsiker om, men det fungerar för oss.

Men generellt sätt så kan man säga att vi försöker köra så högt som möjligt utan att at det ska kännas obekvämt. Vår rulle är oftast inte så jättestor, utan vi gör konternuerligt utag efter vissa summor. Maxinsättningen har vi lagt på 20k.

20. Har man nån chans till en date med dig :)
Allt har ett pris...

21. Vilken strategi använder du dig mest av och du tycker funkar bäst när du tradar? 
Oftast tradar jag boll för boll och letar värdeodds för rätt korta positioner. Ett exempel på det kan vara att oddsen vid 30-0 redan är samma ibland som vid hold eller att oddsen på breakboll är nästintill samma som vid break.
Att boka en spelare i ledning 5-2 är ofast gratis, eftersom oddsen ofta går att blanka ut om spelaren vinner setet.

Oftast så bokar jag den spelare som för tillfället är favorit.

Tack för visat intresse! Uppstår det fler frågor eller om  det är något svar ni vill ha mer utvecklat så släng iväg en kommentar nedan så svarar jag vid tillfälle.


Roger Federer, femfaldig US Open-vinnare


Bild aftonbladet.se
Federer - Murray 6-2 7-5 6-2

Jag gläds verkligen åt Federers vinst i årets US Open-final. Det var roligt att se Federer spela bra igen och han vann i 3 raka set mot Murray. Skotten gör också en bra turnering som igår kväll slog ut Nadal och spelade till sig sin första final i grand slam.

Ingen av oss här hemma gav oss in i matchspelet, vilket var tur för det var ingen vidare bra match att trada. Vi konstaderade båda 2 igår att det värde som fanns låg i Federers startodds @ 1.55. Men som sagt det blev inget spel från start utan det spelades några gamespel under matchen istället. Och det blev några bra game att trada i. Hur som helst så slutade US Open minus för oss. Precis som ifjol. Tyvärr har funnits annat, viktigare, som har tagit fokus från oss under turneringen, men så är det ibland.

Nu blir det operation "vända tillbaka dygnet" som gäller, då det spelas turneringar under dagtid denna vecka. Skönt! Betfair streamar en del av herrarnas matcher från BCR Open denna vecka, så det är bra. Det är alltid värdefullt att ha livebilder.

Tills i morgonkväll ska jag försöka hinna svara på och publicera frågorna.


Vad göra?


Johannes sitter och småskrattar vi jobbdatorn och jag frågar vad som är så roligt.

En kille på Betfairs forum har spelat bort 14.000 pund på kreditkortet MEN sen fick han en dröm:
Am about 14 grand down on Credit Cards gambling. had a dream a few weeks back that Muzza won it so went balls to the chopping board at 16s, 14s and 10s trying to chase back my career gambling losses. Am now a match away and am shaking here. THAT was special.

Nästan hela forumet skriker Trade out. Inte Johannes såklart han är av en annan åsikt:):
Well, imo dont trade out now.

If you trade out 50/50 you will probleby try to get the rest of your 14k loss back later and then lose your winnings from this match.

If Murray wins and you trade out you might get a mental block also.

Let it ride and then you have a fair chance to get it back. Put up a green out lay on 1.1 on Murray so that if he lose from sub 1.11 you wont bather.

Svårt val! Murray står i 2.80 nu. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra. Trada ut och vara en bit på vägen eller hoppas på det bästa för att bli skuldfri.

Vilken match av Murray förresten. Bollar som Nadal brukar vinna enkelt fick han inte bara tillbaka utan förlorade också. I vissa game var den nyblivna världsettan helt utspelad. Murray vann med 3-1 i set, men Nadal hämtade upp 0-2 till 1-2 och ett break upp i det 4:e setet innan han förlorade. Nadal hade tillochmed breakboll till dubbelbreak.

Det ska bli en riktigt rolig final att se i morgon, Federer mot Murray.

Frågor?

 
Att ha frågestunder är väldigt populär bland modebloggarna och eftersom jag ibland är dålig på besvara kommentarer och mail så tänkte jag köra en här som jag sedan sammanställer i början av nästa vecka.

Så passa på att fråga om det är något ni undrar över gällande trading, mitt jobb som daytrader etc,  så ska jag svara så gott jag kan!

Ställ eventuella frågor i kommentarfältet nedan eller maila mig på min bloggmail som ni finner under kontakt till höger.

Vi får hoppas på bättre väder

Den sista semifinalen avbröts igår pgr av dåligt väder och kommer förhoppningsvis att spelas klart ikväll. Murray leder matchen med 2-0 i set mot Nadal. Nadal har övertaget med 1 break i det 3:e setet. Oavsett vem som vinner matchen så kommer det att gynna Federer i finalen som är planerad tills imorgon, eftersom han får extra vila och uppladdning. För Nadal så är det ett måste att vinna de resterande 3 seten för att få möta Federer. Det vore grymt om Murray gick till final, samtidigt som det alltid är häftigt att se Nadal ta sig ann Federer, eller som det har varit på sista tiden Federer ta sig ann Nadal i en grand slam.

Murray var helt klart strået vassare än Nadal igår, men det skulle inte förvåna mig ett dugg om Nadal tog sig ur den här knipan och vinner. Han brukar ju liksom lyckas göra det, men då måste han serva bättre. Och Murray serva och returnera sämre.

Damernas final ska spelas inatt. Williams står i 1.30 mot Jankovic. Det känns som om det kommer att bli en enkel seger för Williams. Jag kan se henne bryta Jankovics serv, men jag har svårt att se att Williams kommer att bli breakad alltför många ggr. Willams har ju mycket mer rutin när det gäller grand slams-finaler då detta är Jankovics första. Men det kanske blir en jämnare match än vad jag tror, Jankovic är ju en grym fighter och vill nog väldigt gärna ta hem denna titel. Dessutom så kan också vinnaren titulera sig världsetta på måndag. Spännande!


Greena ut!

Nä, man kanske skulle ha hängt med familjen till Bulgarien denna vecka istället, det hade iaf blivit betydligt billigare än att slaska iväg pengar på US Open. Vi är inne i en bad run just nu helt enkelt och besluten blir inte bra.

Jag låg mycket bra till i matchen mellan Safina - Williams, men den slutade rött. -5k tror jag att det blev. Jag fattar inte hur jag lyckade sabba det då jag hade bokat rätt stort på Williams som började med att tappa serven. Jag tradade så att jag hade en brytpunkt för att nolla @ 1.07 på Serena och ändå får jag minus. Lite otur var det också för Safina hade många gamebollar som hon förlorade. Men hon spelade inte bra ikväll och jag såg det tidigt i matchen utan att agera. Dåligt tradat av mig. Williams - Jankovic i final alltså. Kul för dem!

Igår så bokade vi Djokovic när han ledde matchen stort. Roddick hämtade upp 0-2 i set till 1-2 5-3 30-0, och sen gör han 2 dubbelfel och en stor miss och blir breakad. Självklart så förorar han sedan tiebreaket.

Back to basic: Greena ut, Greena ut, Greena ut...

Om det är någon som inte råkar ha lika bra koll som mig på TV-serier, så kan jag berätta att det går att ta hem avsnitt 1 på säsong 3 av Dexter nu. Hoppas avsnittet är bra för jag tänkte roa mig med det innan jag somnar.

Update

Vi har haft så mycket annat att tänka på under den senaste tiden så bloggarna har hamnat i skymundan. Jag har inte tradat så mycket vecka jag har inte något speciellt att rapportera. Jag var lite sugen på att trada matchen mellan systrarna Williams men Johannes höll på med gamespel igår, så jag avstod. Blir bara irriterad när det inte går att skicka vad eftersom saldot pendlar hela tiden. Dessutom tycker jag inte att vi ska hålla på med gamespel. Absolut ingenting som vi går plus på i längden. Men Johannes gör ju som han vill.

Det är 2 trevliga kvatsfinaler som spelas kväll. Sensationen från Luxenburg, Muller, tar sig an världstvåan Federer. Muller kvalade in till turneringen, mötte en okänd spelare i första omgången, sedan har han vunnit följande  matcher;

Haas: vände 0-2 och ett break ner till vinst. Självlart handlades han till 100 ggr innan vändningen.

Almagro: Vänder återigen 0-2 i set genom att vinna det 3:e setet i tiebreak. Almagro var nere i 1.03.

Davydenko: 3-1 i set till Muller. Muller räddade 13 av 15 breakbollar genom att serva bra. Han slog totalt 20 servess i matchen och det var det som tog honom till seger, då han hade 45 Unforced Errors mot Davydenkos 22.

Ja, vad ska man säga om en kille som Muller? Han servar bra och toppar med sina 112 servess listan på herrarnas sida. Men hade det varit en vanlig turnering med bästa av 3 set så hade han varit ute för länge sedan. Det ska bli kul att se hur matchen mot Federer utvecklar sig. Federer är såklart stor favorit @ 1.07/1.08. Det är billigt att boka om inte annat så är  helt klart en match att hålla koll på, med tanke på Federes tidigare prestationer i år. Jag personligen vill gärna se Federer i en final för att jag tycker att han är värd det, men han ska defenitivt inte räkna ut Muller förrens sista matchbollen är vunnen.

Federer hade lite problem mot Andreev i förra matchen då han förlorade det 1:a setet i tiebreak och räddat en rad breakbollar i 2.a set. Men efter att Federer utjämnade till 1-1 i set så kändes det som om han hade kontroll på matchen. Det blev dock en 5-setare och Federer visade ovanligt mycket känslor när han tappade övertaget i det 4:e setet.

Jag vet inte om det var spel för galleriet men Djokovic såg ju helt väck ut i matchen mot Robredo. Idag står han i 1.70 mot Roddick och det kan ju sluta hur som helst. Funkar Roddicks serv kan det mycket väl vara han som går till semifinal, men det mesta hänger nog på hur fräsch Djokovic känner sig. Det kan bli en mycket jämn match och det finns helt klart ett litet värde på hemmaspelaren. Jag kommer dock att avvakta utan att inta stor position innan start.

Förövrigt så ligger vi lite back på US Open trots en mycket bra start. Vi backade på denna turnering ifjol och det återsår att se på söndag hur det slutar i år. Ger vi fan i gamespel och koncenterar oss på matcherna så ska det inte vara några problem. Är egentligen bara 2-3 matchers skillnad från att det skulle sett ganska bra ut.

Augusti slutade iaf bra. Tillochmed fotbollen visar plus och det är om jag inte minns fel är det den första månaden i år.

Annars så har vi lagt en budget för resten av året. Vi är duktiga på att dra in pengar och minst lika duktiga på att sätta sprätt på dem. Mitt shoppingkonto har krympt avvsevärt och vi ska försöka bli bättre på att laga mat hemma. Tyvärr började inte månaden så bra, då Johannes blev lite överförfriskad på krogen i fredags och söp bort sin telefon. Den var alldeles ny och han kommer att få använda sina nöjespengar för att köpa ny. Dessvärre så fick han för sig att någon tagit hans plånbok också och spärrade korten på fyllan. Börsen hittade han sedan när han vaknade nästa dag. I bakfickan, Där han alltid har den. Iofs så är det ju alltid bra att ta det säkra före det osäkra...

RSS 2.0