Wimbledon

Vi är tillbaka i Göteborg sedan i början av veckan och tiden har såklart spenderats på kontoret och Wimbledon-turneringen. Däremot har jag själv inte tradat alltför många matcher denna vecka, då det är omöjligt att sitta med matcher båda två då vi inte har någon barnvakt. Johannes hoppade över att trada nästan hela Franska Öppna så han var väldigt angelägen om att inte missa något denna turneringen. Och eftersom jag är en sådan snäll och förstående flickvän så har jag skött markservicen och och hållt koll på matcher och scoreboards denna vecka.

Men idag tänkte jag jobba hela dagen. Bokade 10kDementiva som inte alls har börjat bra. 4-0 till Dulko efter 14 minuter. Jag ska greena ut då jag tror att det mycket väl kan bli en 3-setare. Dementiva har servat i denna turnering som hon gjorde stora delar av förra året. Dvs riktigt dåligt, men hon har är duktig på att vända underlägen och Dulko är inte riktigt att lita på.

Det tar sig

Vi gnetar på här i de Jämtlänska fjällen. Jag håller mig ungerfär till 5k i snitt/dag-målet även fast jag slarvade bort en fin dagsvinst igår. Låg 11k plus efter 2 timmars arbete men slutade betydligt sämre. Vinsten försvann på mestadel slarv och dåligt tradat, men idag var fokuset tillbaka.

Det var dystra miner här hemma efter att Sverige åkte ur EM igår. Mamma har plockat ner flaggan som har varit hissad sedan matchen mot Grekland och Johannes konstaterade att det blir en Svensk midsommar istället för en resa till Basel. Jag har fått frågan om vi har tradat någon fotboll under EM. Ytterst lite, är svaret. Vi har gjort en deal om att sluta trada allt annat än tennis. Om ni kunde se våra resultat på andra marknader så skulle ni förstå varför. Johannes trotsade vår deal idag och smygspelade på Tyskland och 4.5 mål. Och han fick in dem. Så fort matchen slutade, försvann han glatt iväg med några Jägerflaskor till grannarna och det ryktas om att de är ute på Storsjön med en båt. Jag hörde också honom säga att vi ska flytta hit till Hallen. Undrar om han vill det i nyktert tillstånd också. I Hallen bor det ca 300 invånare och alla brygger hemma.


Back in business!

Vi kom hem till mamma och pappa i natt från EM. Närmare 250 mil med bil har vi kört i veckan + flyg mellan Stockholm och Munchen. Det har varit en superrolig resa men det känns skönt att vara tillbaka på hemmaplan igen för att jobba och ladda batterierna.

Första dagen efter semestern har bestått av ganska lugn trading. 5k i snitt/dag är mitt mål för denna arbetsvecka. Det målet fungerade bra under Franska öppna. Jag orkar inte med några stora swings just nu så jag grindar på ett tag till med ganska låga insatser.


Här kommer en kort sammanfattning av dagens trading:

Tanasugarn - K.Bondarenko 6-3 6-3
Första matchen ut var K.Bondarenko mot Tanasugarn. Jag klev in och spelade Tanasugarn efter 1:a set sen gjorde jag inte så mycket mer än att boka henne till 1.02 i slutet av setet. Alltid skönt att börja dagen med en plusmatch även om det var en liten vinst.

Gicquel - Gasquet 7-5 7-6
Gasquet bokade jag i tiebreaket i 2:a set. Lättförtjänta 2 k. Synd att jag inte hade hunnit sett över dagen matcher innan start idag. Gasquet har spelat bättre de senaste matchern, men med tanke på han dåliga tennis i år är 1.1 ett löjligt lågt odds innan start.

Cristea - Kirilenko 7-5 6-4
Jag bokade 10k på Cristea när hon skulle serva för match. Kirilenko hade 2 breakbollar till 5-5 så även fast det blev en förlust så var det ett bra spel, då Cristea hade gått upp till minst 1.50 vid ett break.

A. Bondarenko - Erakovic 3-6 6-4 6-3
I matchen mellan A. Bondarenko och Erakov gjorde jag egentligen inte så många fel. Började med att spela Erakov, greenade ut efter att hon vunnit och breakat till 2-0 i andra set och spelade mer på Bondarenko efter att hon vunnit det 2:a setet. Bokade rätt hårt när Bondarenko skulle serva för matchen. Hon tappade serven till 0-30 men hämtade upp det och vann matchen.


Bammer - Kudryavtseva 7-6 6-1 7-5

Matchen mellan Kudryavtseva och Bammer är min sämst tradade match idag. Jag låg bra till i den då jag bokade upp Bammer 7k @ 1.33 efter att hon vunnit det 1:a setet. Marknaden hade ingen som helst förtroende för henne och Kudryavtsevas odds trycktes ner alldeles för mycket redan innan 2:a set var färdigspelat. Jag trodde Bammer var skadad men sen vände hon matchen och i slutet av 3:e set hade jag tradad bort allt grönt och lite till. Trevligt att se att marknaden har fel ibland iaf.

Ingen märkvärdig trading idag men 5k/dag-målet blev uppnått och min bok landade in på 6670 sek plus (de andra matcherna är Johannes).


Angående Johannes blogg

Johannes blogg har inte fungerat sedan blogg.se bytte servrar, därav den obefintliga uppdateringen. Men problemet ska snart vara åtgärdat.


På en alptoppDagen har vi spenderat i alpbyar och uppe i bergen. Det är helt fantastiskt vackert här. Vi tog bussen upp till Örnnästet och Hitlers gamla alpstuga. Eller stuga är kanske fel ord eftesom byggnaden är enorm. Ca 2700m längst uppe på en bergsrygg är den byggd. Jag som är höjdrädd tyckte det var lite läskigt. Vi åt lunch ute på terrassen och det stupade verkligen rätt ned. Men otrolig utsikt såklart. Molnen rörde sig snabbt där uppe och vädret växlade mellan strålande sol, regn och alldeles dimmigt.

Johannes syster Frida och hennes Mark åkte tillbaka till London ikväll så nu är det bara jag och Johannes igen. Vi bestämde oss för att ta det lungt ikväll. Imorgon checkar vi ut från hotellet och åker dit vi känner för. Jag är sugen på att ta en sväng till Venedig eller kanske Schweiz. Eller så hyr vi skidor och åker till någon glaciär i närheten. Vi har ju 2 dagar på oss innan vi ska vara i Innsbruck då Sverige möter Spanien.

Vi är svenska fans allihopa


Vilken underbar dag det var igår. Stämningen var på topp. Och bättre blev det såklart när Zlatan gjorde det första målet. Hela Salzburg var invaderat av glada Svenska fans.

EM-festen är i full gång


Stämningen är på topp. Solen skiner. Allt är toppen. Ikväll hejar vi fram Sverige till seger.

Snart i ÖsterrikeDet har varit fullt upp hela helgen. I helgen var vi pa bröllop och i söndags hade vi kalas för Tilda som fyllde 4. Ingen trading med andra ord, men jag sag att jag inte missade nagot i Paris-finalerna.

Just nu sitter vi pa flygplasten i München och väntar pa en hyrbil. Om ca 2 timmar beräknas vi bara framme i Salzburg och var alpstuga som vi har hyrt de första 3 dygnen.

Nu ska vi skynda oss sa att vi hinner se matcherna pa nagon restaurang i Österrike.

Sätter punkt

Johannes anlände från Göteborg i morse så dagen har spenderats med familjen. Vi tradade dock Federes match mot Monflis och det blev en liten slant. Och med den matchen sätter jag antagligen punkt för årets Roland Garros.

I morgonbitti åker vi till Härnösand för att gå på bröllop och på söndag ska vi ha grillfest/födelsedagskalas för Tilda som fyller 4 år. Sedan bär det av till Österrike.

Bäst när det gäller - Finalisterna som gör upp om årets titlar är inte alls några överraskningar. Men det brukar ofta vara så när det är grand Slams.

En utförlig sammanfattning med resultat och reflektioner från turneringen kommer senare i helgen.


Glada nyheter


Pengar är ju inte allt här i livet, det är ju huvudsaken att man har hälsan - så för att väga upp mitt negativa inlägg nedan om feltryck och datorkrasch så tänkte jag redovisa reslutatet efter 3:e veckan med Cambridge.

Den här veckan har jag återgått till lite mer vanliga matvanor, även om jag fortfarande går på diet. Proteiner, sallad och Cambridgemåltider står på menyn ett par dagar till. Jag vet att Johannes har lagt till lite mer än så, men han tappar fortfarande i vikt.

Jag är iaf jätteglad att jag lät mig övertalas till att köra den här kuren. Det har gått över förväntan även om det var lite trist mellanåt. Jag har fått mail av ett par läsare som har hängt på oss och också kör dieten. Hoppas att det går lika bra för er och försök att inte fuska även om det känns tungt, det är så värt det när det är klart. Jag har lite finslipning av formen kvar men nu är jag jättemotiverat till att fortsätta röra på mig och äta bättre. Och det var det som var det huvudsakliga målet.

Det bästa är ju såklart att röra på sig och äta bra från början så att man inte hamnar där vi gjorde:)

Dagens trading


Vilken jäkla skitdag det har varit idag.
Det har verkligen inte gått min väg. Först så kraschar datorn under Safina-matchen och jag får alla vad jag har liggande matchade innan datorn börjar fungera som den ska igen. Jag tog det iofs inte så hårt eftersom det inte var någonting jag kunde påverka.

Men i matchen mellan Jankovic och Ivanovic har jag ingenting att skylla på än mig själv. Jag orkar inte redovisa hela matchen men efter en lite skakig start för min del så lyckas jag trada upp en fin vinst på Jankovic lagomt tills hon blir favorit i det avgörande setet. Jag sitter med 36k på Jankovic och 0 på Ivanovic när Jankovic ska serva till 5-3. Jag greenade ut en del och började göra iordning bet för eventuell problem med serven. Det blir 0-15, 0-30, 0-40 och jag skickar iväg för att lägga över resterande 25k på Ivanovic. Trodde jag. När betet är i luften ser jag att jag tryck fel. Jag har inte en chans att radera det och bokar alltså Ana istället för att spela henne. Innan jag hinner andas så är det utjämnat till 4-4, Ivanovic står under 1.50 och jag har minus på henne.

Jag blir helt handlingsförlamad, det var länge sedan jag gjorde ett sånt feltryck. Dyrt blev det också även. Ivanovic vann de resterande gamen, 6-4 slutade setet och jag fick 3500 sek. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi tro att jag skulle lyckas få mindre än 20k i matchen oavsett vem som vann det avgörande setet. Nämen, det känns skitbra att riskera en stor summa, omsätta 600.000 och vinna 3500 sek.

Dagen toppar jag med att förlora tiebreaket i dubbelmatchen. Vid ställningen 8*-7 och egen serv till mina spelare så har jag +623kr på de andra och +7k på mitt dubbelpar. Efter GSM så är min vinst 623kr då tiebreaket slutar med 8-10. Så går det alltid när jag inte greenar ut. Det vet jag så jag får skylla mig själv.

Egentligen ska jag vara glad att en sådan är katastrofdag inte slutar minus.


Safina till final

Safina - Kuznetsov 6-3 6-2


Det blev en rätt enkel seger för Safina idag. Jag trodde nog att den skulle bli en jämnare match. Själv bestämde sig min dator för att krascha i mitten av 1:a set och det tog nästan hela 2:a set innan den fungerade som den skulle igen. 8k kostade det då jag hade bokningar på Safina som låg. Lite trist men inte så mycket jag kan göra åt det. Min fina svit med gröna matcher fortsätter iaf.


 


Dagens semifinaler

Idag spelar damerna sina semifinaler och det kan gå precis hur som helst. I matchen mellan Jankovic och Ivanovic tror jag mest på Jankovic. Sedan har jag ju haft Safina som favorit till att vinna turneringen. Men jag vet de fasiken om hon vinner idag. Kuznetsova har haft en lätt resa till semin medans Safina har fått rädda matchbollar i  2 senaste matcherna. Undra om marknaden kommer att våga trycka ner Kuznetsova till 1.01/1.02 om hon får en stor ledning idag. Jag kan tänka mig att det är en och annan storspelare som fått sig en smäll i hennes matcher.


Som sagt matcherna kan sluta hur som helst idag.


Gael Monflis klar för semifinal


Monflis - Ferrer 6-3 3-6 6-3 6-1

I Australien Open var Tsonga den stora sensationen då han gick enda till final. Idag har ännu en fransman visat att han hör hemma ibland världens obsolut bästa spelare. Efter en tid med skador är Monflis tillbaka - Med besked.

Ferrer var klar favorit från start @ 1.28, men det visar sig att han ska stöta på patrull redan i första gamet då han genast får sin serv bruten. Det breaket räcker för att Monflis ska vinna det inledanade setet.

I mitten av set nr 2 ökar Ferrer tempot och Monflis får allt svårare att hänga med. Ferrer utjämnar till 1-1 i set och går till 1.22. Alltå under startodds. Monflis såg väldigt trött ut, men det visade sig bara vara ett spel för galleriet. Det fanns massor av kraft kvar i fransmannen och han bryter Ferrero blankt i det 1:a gamet. Själv tappar han endast 4-5 bollar i sin egna serv under set 3.

Monflis stod i 1.88 när han skulle börja serva i det 4:e setet. Ett högt odds visar sig det vara för han låter Ferrer endast vinna 1 game till i matchen.

Jag spelade på Monflis @ 3.20 efter att han hade hållt serven till 2-0 i det första gamet- Ett ganska kasst odds med tanke på att det var så tidigt i matchen.  Men jag bestämde mig iaf  för att inte trada matchen allt för mycket, utan bara övervaka den. Dock spelade jag 12k på Ferrer @ 1.23 när han tog det 2:a setet. Jag trodde att Monflis var slut. Men jag bokade tillbaka till 1.30 vid 0-40, så ingen större skada skedd. Ibland är det synd att man har TV-bilder. Hade jag inte sett hur trött han såg ut hade jag aldrig spelat Ferrer. Jag tyckte egentligen att oddset var för lågt med tanke på den jämna matchen. Men som sagt det gjorde inte så mycket, det fanns alltid de som ville spela Ferrer.

Monflis, Federer, Nadal och Djokovic är vidare till semifinal.

Ops she did it again....


Safina - Dementieva 4-6 7-6 6-0

Dinara Safina utsåg sig själv till favorit att vinna årets titel i Paris redan innan turneringen drog igång. Lite kaxigt kanske, men jag är benägen att hålla med henne. Dock tycker jag att hon har gjort det lite extra svårt för sig på vägen. Först räddar hon matchboll mot Sharapova och sen så gör hon samma sak mot Dementiva. Skillnaden idag vara att hon var dubbelbreakad till 5-2. Men hon grejade det också, trots att hon behövde 7 setbollar för att plocka hem det 2:a setet. I det 3:e och avgörande setet fanns det bara en spelare på planen. Dinara Safina satte allt.

Jag var sjukt missnöjd efter matchen mellan Sharapova och Safina. Det är jag inte idag. Tvärtom. Jag är supernöjd med matchen. Varför? Jag var inte med under 2:a set då Dementiva stod så lågt. Jag var med Tilda just då. Däremot hade jag lagt upp boka 1.02 av det lilla pluset jag hade på Dementiva. 0-25k hade jag när matchen vände. Tradade bort en del i gamet där Dementiva hade breakbollar till 6-5. Ville ha 5 k att boka upp för igen om hon skulle serva för matchen. Men så kan det gå. Hade Dementiva tagit några av breakbollarna  hade jag gjort rätt. 

Kuznetsova, Safina, Jankovic och Ivanovic är alltså klara för semifinal.  


Lugn trading idag

Idag blir det försiktig trading. Det har gått så bra den sista veckan så jag känner ingen stress inför nästa veckas ledighet. Jag sitter ute på altanen i solen med matcherna framför mig och dyker det upp ett bra läge så är jag beredd. Inga posioner från start alltså i dammatcherna som precis har börjat.

Det ska bli intressant senare idag och se vad Monflis kan göra emot Ferrer. Och Gonzales har ställt till det för Federer förr, frågan är om han räcker till idag.

Tradingmjukvaror - Övertyga mig!

Varför gå krypa när man kan springa? Frågade en läsare mig för ett tag sedan. Han syftade på varför jag inte använder av något tradingprogram

Varför ändra på ett vinnande koncept? Undrar jag.

Jag använder mig inte av några tradingmjkukvaror när jag arbetar. Det har jag aldrig gjort det heller och än så länge har det gått bra. Att sitta och uppdatera oddsen manuellt medans jag tradar kan kanske tyckas onödigt när det kan göra automatiskt åt en. Men i ärlighetens namn så tycker jag inte att det är så ansträngande. Det känns liksom naturligt numera. Dessutom gör det att jag har stenkoll på marknanden. 

Jag är övertygad om att de som tradar med ett tradingprogram och trivs med det också tradar bättre med hjälp av det. Mycket handlar om att känna sig bekväm när man trada. Bekväm med den datorn man tradar på, bekväm på den plats man tradar från, bekväm med insatserna etc. Och jag känner mig bekväm med min trading och hur boken ser ut nu, kanske för att jag är så van med det. Jag saknar egentligen inga funktioner när jag tradar. Visst skulle det kanske vara bra att kunna se fler odds som ligger på kö, men de är ju egentligen felodds som jag inte vill ha. 

Men jag är inte främmande till att pröva en mjukvara vid rätt tillfälle. Allt som kan öka ens marginaler är bra.

Ni är uppemot 200 st som läser denna blogg varje dag. Jag antar att många av er håller på med trading själv. Använder ni er av någon mjukvara? Varför? Vad är så mycket bättre? Hur mycket bättre blev era resultat?

Day off


Idag tar jag ledigt, måste fira att den rena kuren är avklarad. Det blev 20 dagar utan mat för mig. Nu får vi lägga till fisk och sallad tills på lördag.

 Jag ska ta med mig syrran in til Östersund för shopping, middag och bio. Ska försöka möta upp mina bästa kompisar också.

Lycka till med all trading idag!


Aldrig nöjd


Safina - Sharapova 6-7 7-6 6-2


Jag har blivit ombedd av en läsare att också posta röda siffror. Men tyvärr jag är inne i ett winning strike så jag har inga negativa resultat att redovisa just nu. Däremot  så mår jag inte bra efter den här matchen. Just nu ser jag bara allt dåligt jag gjorde.

Efter att Sharapova vände 2:a set så spelade jag på henne. Enda anledningen till att jag gjorde det var för att boka upp henne om hon fick matchboll/ar. Jag hade inga planer alls på att gå plus på matchen om Sharapova vann. Och visst, jag bokade henne på 1.02-1.06 under gamet där hon servade för match. Men bara för några 100-lappar. Jag sa till syrran som satt bredvid när Sharapova hade sin matchboll. "Hon kommer förlora. 100% säkert. Jag måste boka mer" Men det enda jag lägger in är 1.01. Så jäkla snålt! Vad spelar det för roll om jag bokar 1.01 eller 1.02 eller tillochmed 1.03? Det här är första matchen med Sharapova jag inte har haft minst 50k på hennes motspelare. Dessutom visste jag att jag bara skulle få min 1.01 bokning om hon vann matchbollen. Och det är ju verkligen som att slänga pengarna i sjön.

När det blir tiebreak så spelar jag en stor del av pluset till 1.25 på Sharapova. Det spelet kan jag ändå inte ångra. Hon fick faktiskt 5-2 och egen serv.

Under det 3:e setet så kan jag inte heller ångra det trads jag gjorde. Det kostade lite när Safina tappade 40-0 till break i det första servgamet. Att Safina skulle vinna kändes ganska klart efter att hon breakad Sharapova den andra gången. Maria spelade inte bra. Det fick mig att tänka på när hon stod i 1.02 och tappade matchen mot Radwanska i US-Open förra sommaren. Det jag kunde ha gjort annorlunda i 3:e set var väl att trycka på allt jag har på Safina. Men kan jag inte ens offra röda siffror på 1.02 så gör jag det heller inte till 1.70.


Jag ska ta med syrran och gå på en promenad. Kanske kan jag vara nöjd ändå när jag har fått distans till matchen. Men jag vet inte vad som är värst att missa en 1.01 eller inte boka upp en 1.01-1.02 trots att man tradar matchen. Vilket fall så måste jag ta en paus några timmar nu för jag känner mig supertilt. Nej, jag kommer aldrig att bli nöjd med den här matchen!

Jag måste ändå ge cred åt Maria Sharapova. Vilka tradematcher hon har bjudit på under turneringen.


Omvärdering

Sharapova - Safina anses båda ha ca 50% chhans att vinna matchen på förhand. Det beräknas alltså bli en jämn match. Vilket det också blir. Men ändå så värderar marknaden om oddsen till Sharapovas fördel. Jag har sett matchen och hon spelar bra och är taggad till tänderna. Men Safina spelar också bra.

Efter att Safina har hållt serven 3-2 så står hon i 1.93. När hon sedan får en breakboll så går hon ner till 1.85. 1.85?! Sharapova räddar 2 breakbollar i det gamet och håller serven till 3-3. När Sharapova sedan får breakboll i nästa game så går hon ner till 1.55. Hon tar såklart sin första breakboll och handlas ner runt 1.44. Vilket är vansinigt. Visst hon har breakat till 4-3 men hon har inte hållt sin serv än. 1.44 skulle inte Safina stå i om hon vunnit setet efter så jämt spel.

Sharapova blir tillbakabreakad och ställningen är nu 4-4. Då står hon i 1.77. 

Det bli ytterligare 3 hold och Safina håller serven  till 6-5 och går ner till 2 ggr. Alltså startodds fast hon både är garanterad tiebreak och kan breaka hem setet. Sharapova håller dock blankt och det blir 6-6. Tiebreaket är Sharapova favorit att vinna enligt marknanden. Och visst gör hon det. Det är ingen som verkar speciellt orolig att hon inte ska göra det, trots att Safina hade 2 setbollar i följd.

Marknaden hade rätt som så ofta. Sharapova räddar 2 setbollar vinner tiebreaket och går ner till 1.33. Undra hur mycket Safina skulle behöva leda matchen med för att gå ner till 1.30. 1-0 i set och 2-0 i game kanske?

Jag kan hålla med om att kanske Sharapova skulle ha varit större favorit innan start men nu var hon inte det. Och det är inte så att hon har varit överlägsen i matchen. Hade det varit Sharapova som hade börjat serva först i matchen  och lett med 1 game så hade jag också tyckt att hennes odds ska vara lägre. Men marknaden bestämde sig rätt tidigt att Sharapova skulle vinna setet. Och som alla vet så har marknaden alltid rätt. Setbollar emot sig eller inte.

Egentligen så tycker jag inte att marknadens värdering på Sharapova var så fel men det jag inte kan förstå är varför inte Safina ska gå ner lika mycket vid ett eventuellt break. För det hade hon inte gjort, då hade hon inte handlats till 1.85 vid breakbollarna. Safina hade dessutom redan hållt sin egen serv och det betyder mycket. Speciellt i damtennis.

Vem finns värdet på då det är jämt i matchen och båda står runt 2ggr ? På Sharapova såklart! När marknaden agerar som den gjorde i det här setet så är det säkrast att lägga över pengar på Sharapova eftersom hon går till 1.33 vid setvinst. Safina hade som lägst gått ner till 1.58. (1.65 vid 2 setbollar).

Värdet efter första set tycker jag helt klart låg på Safina till 4 ggr pengarna eftersom det var Sharapova som skulle börja serva. Det kan mycket väl bli en 3-setare. Sharapova har haft en förmåga att tappa set och Safina är duktig på att vända underlägen. Det regnar just nu och Safina leder det 2:a setet med 1-0 game och 30-15. Oddset är 1.53 på Sharapova. Det är iofs ett bra odds med tanke på att Safina inte har hållt serven än. Jag själv tradade skitdåligt i det första setet och tog inte vara på några av oddsen som jag tyckte det fanns värde i. - 150 kr på båda.


Dagens matcherNy vecka. Nya möjligheter. Ju längre in i turneringen vi kommer dessto svårare tycker jag att det är att utse vinnare. Här är iaf lite kort om vad jag tänker om dagens matcher:

Gonzales - Genepri: Gonzales är klar favorit och spelar han som han gjorde i slutet av matchen mot Wawrinka så blir han omöjlig för Genepri. Men det är bäst av 5 set och spelar han som han gjorde i början av matchen mot Wawrinka så kan det mycket möjligt bli en intressant match att trada. Genepri har bl a slagit ut Andreev som har spelat bra på slutet så det finns helt klart ett värde i hans höga odds från start. Värd att hålla koll på.

Zvonareva - Dementiva:
2 starka tjejer som har spelat bra. Jag tror att Dementiva vinner men jag räknar med en 3-setare.

Federer - Benneteau: Benneteau fick en match mot Federer i present av Söderling. Kanske var det så att Robins undermedvetna inte ville spela mot Federer igen. Och vem vill det när Federer är i form. Federer vinner antagligen enkelt, men att boka hans låga odds kommer jag nog att göra. Vem vet han kanske skadar sig.

Sharapova - Safina: Svår match. Det speglar också oddsen. Safina är i kalasform och jag har trott att hennes chanser att vinna årets upplaga av Roland Garros är stora. Men det är Sharapovas också. Och Sharapova är en mästerskapspelare som aldrig ger upp, dessutom har hon spelat in sig i turneringen mer och mer. Om Safina har en bra dag så tror jag att hon vinner. Jag kommer inte att ta position från start.

Ljubicic - Monflis:
Ljubicic har en grym serv. Monflis har ett stort spel. Om Monflis lyckas läsa Ljubicics servar kan det mycket väl bli en 5-setare. Det Monflis har som fördel är att han springer på varenda boll. Ljubicic lunkar. I bästa fall. Men är också rutinerad och det betyder mycket i sådana här sammanhang.

Stepanek - Ferrer: Jag ska egentligen inte uttala mig om den här matchen och antagligen inte heller trada den. Jag har svårt för Stepanek. Jag har förutfattade meningar och tycker att han är överskattat. Äh va f*n Ferrer vinner. All in!:)

Azarenka - Kuznetsova: 2 mycket duktiga tejer. 6 är antalet förlorade game Azarenka har under de 3 matcher hon har spelat i Paris. Kuznetsova har inte heller förlorat ett set. Men ingen av dem har mött något allt för svårt motstånd än. Kan bli en mycket bra match att trada och jag tycker det finns ett värde i Azarenkas odds.

Kvitova - Kanepi: Servar Kvitova som hon gjorde i förra matchen så har hon en stor chans att vinna idag. Det är bara att vänta och se hur matchen utvecklar sig.

Lycka till!


Veckan som gått

I morgon drar den andra och avslutande veckan igång av Franska öppna. Allt som oftast  brukar början av turneringarna vara bäst att trada tycker jag och veckan som gått var inget undantag. Sharapova bjöd på en riktigt bra första match. Från 1.01 upp till 2.30 då hon var 2 bollar från att förlora matchen. Dock ingen match jag lyckades tjäna några pengar på. Också i den andra matchen hon spelade gick hon upp från 1.01 till 1.25, då hon tappade 2:a set. Men nu verkar hon ha spelat in sig i turneringen och blir allt säkrare.

Systrarna Williams åkte som favoriter i 2 raka set. Samma dag. De tjejerna som slog ut dem, Pennetta och Srebotnik, åkte ut idag. Som favoriter.

Safina, Zvonareva och Dementiva har varit starka turneringen igenom. Ivanovic också, även om verkade lite darrig i matchen mot Wozniacki. Men hon verkar ha fått kontroll på nerverna nu. Idag vann hon med 6-0 6-0. Imponerande!

Jancovic har vunnit sina matcher i 2 raka, men har haft lite problem på vägen. Hon hamnade i underläge och hade setbollar emot sig i matchen mot Erakovic. Hon hade också setboll emot sig i 1:a set mot Cilbulkova. Idag tappade hon en 5-2 ledning och 3 matchbollar till tiebreak mot Radwanska i 2:a set. Men alla gånger klarade hon upp det och matcherna har hon vunnit med 2-0 i set. Som så många ggr förr.

Schnyder har hittat formen lagomt till Paris och idag tog hon sig vidare till kvartsfinal utan problem. Det gjorde också tuneringens stora sensation - Suarez Navarro. Även Kvitova är en underdog som har slagits sig fram till kvartsfinal.

Förövrigt är alltså de 4 bäst rankade i världen kvar turneringen.

På herrsidan är nr 1, 2, 3 och 5 kvar till andra veckan. Federer tappade ett set mot Montanes, men thats it. Han har spelat strålande tennis och den gamla goda formen verkar ha infunnit sig. Nadal är favorit att vinna hela turneringen och hittills har han gjort det mesta rätt. Idag lekte han med sin landsman Verdasco. Även Djokovic har ångat på i veckan.

Ferrero hade inga problem i turneringen tills han mötte Hewitt. Han vann dock i det 5:e och avgörnade setet. men de var en jämn match. Ferrer fick problem med någon skada och klev av sin första match efter att ha vunit 1:a set.

Davydenko och Nalbandian förlorade båda sina matcher efter att ha vunnit de första 2 seten. Båda 2 var stora favoriter innan start och båda 2 handlades till 1.01.

Även vårt svenska hopp, Robin Söderling var (för)stor favorit innan start och tappade sin match. Han spelade mot Benneteau och vann 1:a set enkelt. Hade också setbollar i det 2:a setet. Men efter att han missade dem så svek han psyke. Han vann sedan endast 1 game i de 3 resterande seten. Det finns även förevigat när han i 3:e set häver ur sig sitt missnöje till domaren. Söderling verkar vara tämligen omogen på plan. Han och Murray borde kanske gå en angry managment-kurs.

Unga Gulbis har imponerat i tuneringen och vann i 3 raka idag mot Llodra. 145:e rankade Chardy var den som slog ut Nalbandian. Även Tursonov fick smaka på fransmannens tunga spel, men idag slutade sagan för Chardy då grusspecialisten Almagro var snäppet bättre. Men Chardy hade sina chanser i matchen. De 2 första seten gick till tiebreak. I det 1:a tiebreaket var han chanslös. I det 2:a hade han 2 setbollar, varav en han bara skulle lägga över. Men han ville göra det snyggt och sköt en lob i stället som Almagro hann upp. Den ångrar han nog nu. Även i det 3:e setet hade han 3 breakbollar till 4-2 men inte heller de lyckades han förvalta och matchen slutade med siffrorna 7-6 7-6 7-5. Jag tradade inte matchen utan såg den bara på eurosports stream. Och tur var väl det för jag hade antagligen gått back på matchen då jag tyckte Almagro stod lågt.

Monflis som tycktes ha stora problem med skador veckan innan Franska öppna har inte visat sig ha några problem denna vecka. Han hade en jämn  femsetare  mot Melzer i lördag som han vann.


Jag klev in och började trada turneringen i tisdags. Det har varit blandad kvalite på mitt spel. Ingen minusdag men absolut ingen jättebra dag heller. Jag har inte räknat ut hur mycket plus jag ligger än. Det är 5-siffrigt men ingen stor summa. I onsdags och torsdags hade jag ett flertal matcher där jag slaskade iväg några 100-lappar i. Det känns inte som om de matcherna spelar så stor roll just då, men det gör dem. Jag gick inte back de dagarna men inte heller så mycket plus.

När jag satt mig ner och gick igenom matcherna jag tradat så såg jag ett genomgående mönster. Jag körde för lågt och när jag kör för lågt så greenar jag inte ut. Så i fredags ändrade jag taktik och sen dess har jag inga röda matcher. Jag tradar mycket bättre när jag kör med lite högre summor. Har skrivit ner lite tankar kring detta och sammanfattar det kanske i ett inlägg senare. Varför jag köre för lågt var för att jag började med att ha en sjuk otur och jag kände att jag inte orkade förlora. Har man den känslan kan man lika gärna ta ledigt. Men nu är självförtroendet tillbaka igen.


Suarez Navarro - PennettaSuarez Navarro - Pennetta 6-3 6-2

Kvalspelaren Suarez Navarro avancerar ytterligare i Franska öppna genom att slå ut Pennetta
Set  1:
Jag kom om in i matchen vid ställningen 2-2, serv till  Navarro.
Game 5: Vid 30-30 spelade jag 6k på Pennetta @ 1.45.  Hon fick breakboll  men missade den och det blev hold. 
Game 6: Bokade break igen -  10k @ 1.55. 0-15, 0-30, 0-40. Hade ett fint läge att spela tillbaka på 2.06.  Gjorde det inte och Navarro missade såklart all breakbollar och det blev hold.
Game7: Stod över att spela break denna gång.  Navarro tappade 30-0 till breakboll men höll serven iaf. Hold.
Game 8: Låg kvar och hoppades på break. Och Navarro breakde till 5-3.
Game 9: Låg kvar i position och gjorde iordning för att skicka  bet vid ett eventuellt 0-15 läge. Men Navarro höll och tog hem setet.  Hold och ner till 1.5.
 
Set 2:
Navarro breakade genast i det 2:a setet så  jag behövde inte göra så  många fler moves. Greenade ut @ 1.09.

Skulle jag bara ha valt en vinnare innan start så skulle jag nog ha valt Pennetta. Men det är ju tur att det inte är det jag sysslar med. Ivanovic pågick samtidigt men jag valde att inte boka henne. Bra beslut 6-0 6-0.


RSS 2.0