Årets upplaga av US Open

Idag riktas sensommarens sken till de i USA aktiva konstnärs händer. Kittlar fint i magen. Berusad i två veckor - av tenniskonst. Beskåda Roger Federers profylaxiska spel. Han är som Edith Södergran - en poet. Fast på tennisbanan.

Och det är med blandad känsla som jag räknar ner timmarna till att turneringen startar. Det finns alltid en känsla av upprymdhet och förväntan inför Grand slams. Alla de bra spelarna är på plats. Alla de bra spelarna gör sitt yttersta. Vi kommer inte att få se läggmatcher och tankningar i den omfattning som oftast är vardagsmat en del av de mindre och mer obetydliga matcherna. Och det är skönt. Men det är också det som kan göra allt en aning svårare. Det är mindre skrällar i US Open än vad de är i de tre tidigare Grand slamsen som har spelats under året. Kanske beror det på att de har haft mer tid att spela in sig på underlaget än vad de har haft i Franska Öppna och Wimbledon.

Det är med en aning respekt som jag kommer att kliva in och trada US Open. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Detta är en av våra sämsta turneringar. 90.000 sek back förra året.


Välkommen till världen - US Open 2009


Murray - Benneteau

Jag får ursäkta frånvaron. Det har tagit tid med flytten till det nya huset under sommaren. Men nu har vi kommit iordning och Tilda är inskolad för heltid på dagis. Så från och med nästa vecka kommer vi att försöka jobba mycket. Både förtid och som vanligt live under matcher.

Det är just nu Johannes som sitter framför spakarna så jag har lite tid över mig att posta statusen för denna match. Det är nära. Benneteau leder med 1-0 i set och hade 2-0 i det andra setet (han har knappt handlats som favorit). Murray har nu precis hämtat upp det till 2-2.

Kan bli bra match så jag ska springa upp på kontoret och hälpa till. Om det finns tid så upptaderar jag under matchen.

kl 19.30 Murray har breakat och leder med 3-2 i det andra setet.


Kl 19.42 Murray servar vid ställningen 4-3. Vi kör!Kl 19. 52 SET MURRAY

Murray börjar serva i det tredje setet.

Kl 20.03 1-1 i game. Benneteau har räddat 4 breakbollar.
Kl 20.25 GSM Murray 4-6 6-3 6-1

Jag kan berätta att det är speciellt en person i det här huset som inte är glad just nu. Och det beror inte på att Murray vann utan på att vi tradade bort 35.000 efter att vände matchen och vann alla game utom två. Undrar och MR Nilsson tycker att det är mitt fel. Jag tror det. Well, detta var bara en match av några på en vecka som varit den värsta i sommar.

RSS 2.0