Dagens matcher


Sista dagen på månaden och om det inte sker något under så kommer det att bli en dålig månad. Lite tråkigt med tanke på att den första halvan av månaden började mycket bra, men efter det kom några riktigt tunga förluster.

Det är inte så mycket kvar av årets tennissäsong och det känns både skönt och tråkigt. Jag ser mycket fram emot en riktig semester i Thailand samtidigt som det inte pågår några tennismatcher men fram tills dess hade det gärna fått funnits fler matcher än vad det kommer att göra. Det är egentligen bara slutspelen kvar samt Davis cup finalen.

Dagens matcher:
Murray -
Nalbandian: Murray spelade inte sin bästa tennis igår mot Verdasco men jag tror att han kommer att vinna idag. Nalbandian hade en enkel match mot Del Potro igår. Förutom de första gamen som spelades rikitigt bra av de båda Argentinarna så var det en riktigt dålig match av Del potro. I det andra setet såg det inte ens ut som om han försökte och Nalbandian vann nästan varenda poäng.

Förhoppningsvis så kan båda spelarna höja sig i dagens match och bjuda på en bra match.

Nadal - Davydenko: Rent spontant så tycker jag att det är ett högt odds på Nadal idag. Det tyckte jag iofs igår när han spelade mot Monflis också igår och även fanst Nadal vann i två raka så hade han problem i sina egna servgame. Nadal räddade 9/9 breakbollar i matchen.

Oddsen på Nadal kanske är befogade, Davydenko har vunnit sina matcher enkelt och han är en av de som spelar bäst i världen. När han har lust vill säga. Sist dessa 2 möttes på hard court så var det faktiskt Davydenko som vann i 2 raka, men då spelade han på topp.

Federer - Blake: Låga odds på Federer, men så är han i riktigt bra form också. Blake har spelat några turneringar sedan sitt skadeuppehåll och igår slog han ut Kohlschreiber i 2 raka. Federer tar nog detta, men kanske kan han tappa ett set.

Roddick - Tsonga: På pappret dagen jämnaste match. Trots ett dåligt 2:a set av Tsonga igår så lyckades han slå ut Djokovic. Jag hoppas på en jämn match, dock så tror jag stenhårt på Roddick men håller på Tsonga. Helt värt att hålla koll på iaf.

Sammanfattningsvis så tror jag att alla favoriter i Paris komer att vinna idag. Jag hoppas att jag har fel och att det kommer att bli bra matcher.

Vi har iaf tur med vädret

Jag kommer såklart inte att sluta blogga bara för att Johannes har bestämt sig för att göra det. Jag tror iofs inte att han kommer att hålla sig borta alltför länge heller. Men det är ingenting som jag har pratat med honom om och inte heller någonting jag kommer att lägga mig i.

Att det förekommer uppgjorda matcher är både jag, Johannes och det flesta andra som tradar på Betfair väl medvetna om. Det har vi levt med i flera år nu och jag tycker att jag har lärt mig att hantera det bra. Är det en match som är en solklar läggmatch så brukar jag bara skratta åt det och antingen kliva av matchen eller låta den vara. Däremot är jag ganska trött på att höra Johannes säga att var och varannan match är uppgjord. Jag hör det dagligen och även om jag ofta inte delar hans uppfattning så blir jag påverkad av det. Det är svårt att bekvämt gå in med större summor och trada samtidigt som att man har i bakhuvudet att det kan vara någonting skumt med matchen.

Enligt Johannes har nästan varenda match varit uppgjord denna vecka. Ljubicic la sig efter att ha misslyckats serva hem matchen. Berdych tappade sin match och förlorade från låga odds, självklart var det planerat. Ja, i stora drag kan man också säga att alla ryssar i Rysslandsturneringen har gjort upp matcherna. Och att de flesta Fransmän skulle vinna i Lyon står skrivet i stjärnorna.

Det är säker flera av spelarna som gör upp matcher veckor som denna men jag vägrar ha detta som arbete och tro att de flesta tennispelarna ät korrupta och lägger sig bara för att de förlorar en match som de på pappret borde ha vunnit. 

Tillochmed när Nadal förlorade semifinalen mot Simon förra veckan var Johannes tvungen att säga:

-Tror du att han la sig?
-Ja, självklart gjorde han det svarade jag. På hemmaplan, efter att ha vunnit första set och haft ledningen i andra. Att han sedan ansträngde sig att breaka tillbaka när Simon servade för matchen, ta ledningen i tiebreak för att sedan förlora matchbollen med minsta möjliga marginal, var nog bara för att showa för hemmapubliken.

Det är klart att Nadal ville vinna matchen, det tror nog egentligen Johannes också. Han kunde väl bara inte låta bli att slänga ur sig någonting efter att ha missat matchen och en 1.01.

Att Llodra la sig mot Robredo är jag dock helt övertygad om. Oddsfallet innan start samt de enorma summorna på 2-0 i setspelet talar sin tydliga språk. Jag tänkte att det kanske kunde röra sig om någon skada innan start, men Llodra spelade en bra match förutom de 2 gamen han gav bort, dessutom så finns det ingen anledning för någon att spela så mycket på 2-0 i set om det handlar om att Llodra inte känts sig OK och inte tänkt att fullfölja matchen.

Det omsattes över 1 milj på på 2-0 i set till Robredo på ett odds som var alldeles för lågt. Jag har aldrig sett det tidigare. Likviditeten på sidomarknaderna brukar inte alls vara speciellt stora. Och definitvit inte i en förstaomgångsmatch i en skitturnering. Jag har full förståelse för de som har bokat 2-0 i set (även om man kanske kan tycka att det borde ha ringt varningsklockor), eftersom oddset var för lågt. Men frågan är inte vilka som har bokat utan vem det är som har spelat hårt på oddset.

Att Betfair genast rättade marknaden och betalade ut pengarna trots att om jag uppfattade det rätt var många som hörde av sig redan under matchen, är såklart beklagligt. Men jag förstår Betfair, de måste såklart ha klara bevis innan de agerar. Att utreda matchen innan de rättar den hade såklart varit ett alternativ, men det är många som skulle ha blivit missnöjda med att ha sina pengar frysta. Jag hoppas dock att de verkligen utreder denna match i efterhand för matcher som denna gör att det inte mer attraktivt att trada tennis på Betfair.

Det bästa hade varit om Betfair hade stängt matchen redan innan den startade med tanke på de onormala oddsröreslerna och setoddsen. De andra spelbolagen gjorde det. Självklart så är det inte heller enkelt för Betfair att börja voida matcher innan start, men i detta fall så hade det varit bättre. Jag tror ingen av de spelare med rent mjöl i påsen hade tagit illa upp av att få sina bet voidade pgr av att Betfair stängt matchen pgr av att något inte stod rätt till. Nu är det antagligen så att Betfair inte hade koll på detta innan start eftersom det också hade en reklambanner med matchen på deras förstasida.

Nog om detta!

Vi har jobbat mer eller mindre varje dag sedan vi kom hit. Det har gått riktigt dåligt. Men skam den som ger sig. 25 matcher idag. Vi delar nog på arebtsdagen idag. I morgon tänkte vi vara hellediga och åka och hälsa på Johannes syster, Magda och hennes Ulf, som också är här på semester denna vecka, men 30 minuter bort.

Nu ska jag springa ner till poolen innan matcherna börjar.


Semester


Vi åker på en impulsresa (bokade ikväll) en vecka till Gran Canaria om några timmar. Det ska bli skönt med lite sol och värme efter många timmar framför datorn den senaste tiden. Vi ska försöka jobba därifrån, men det beror på hur pass bra internet fungerar. Datorerna är iaf med så någon form av uppdatering blir det säkerligen under veckan.

Helgen


Helgen spenderades i Stockholm. Jag och Johannes började lördagen med lite shopping sen hann vi precis in att se när Neminen gjorde dubbelfel på matchbollen mot Nalbandian. Det var bara att sätta sig i baren och vänta på Söderling - Nishikori. Tyvärr så blev även nästa match en kort historia 6-1 6-0 till Robin.

Det passade oss egentligen bra eftersom vi bestämt träff med Fredrik och hans tjej, Jenny kl 17.00. Middag och drinkar med dom innan vi begav oss till Råsunda och VM-kvalet. Vi rundade av kvällen rätt tidigt med några drinkar på Gondolen eftersom några av oss kändes oss lite småkrasliga.

Vi bodde hemma hos Johannes mamma och man i helgen och under en promenad igår längs Finnboda Hamn så dök min mamma upp från ingenstans. Hon hade tagit tåget från Östersund för att överraska mig på min födesledag (27 år, inte så mycket att fira men mamma tar alla tillfällen till akt). Så hon och Johannes är ute och köper presenter till mig nu. Jag som blev sjuk efter helgen ska försöka snabbkurrera mig med Te och värktabletter. Middag på stan är planerad tills ikväll.

En trevlig avslutnig på dagenDen här dagen har varit precis som de flesta andra, dvs en dag med stora swings som slutade plus. Det blev dock ingen trading ikväll till de TV-sända mactherna utan vi tog ledigt och bjöd Börje och Lisa på middag istället. Det kändes som det var vår tur efter Börjes fantastiska matlagning för någon helg sedan.

Johannes drack 2 glas vin en wiskhey och däckade så fort han kom innanför dörren.

Nu ska jag kolla om vi missade några intressanta matcher sedan blir det sova. Imorgon är tennisbanan bokad på eftermiddagen då ska jag försöka sno några fler game av Johannes iaf.

Bildbevis


Johannes klagade på sin blogg för någon dag sedan att det var begravningsstämning hemma pgr av att jag tyckte att han skulle plocka undan efter sig eftersom jag hade städat (efter honom) hela dagen.

Det är låg stämmning här hemma idag. Nästan begravnings. Cissi anklade mig igår kväll för att inte plocka undan efter mig här hemma. Vi kom inte vidare eftersom vi tydligen har olika verklighetsuppfattningar i frågan.

Ja, jag vet inte jag....


Såhär såg det förövrigt ut för någon vecka sedan när jag klev upp. Johannes hittade inte något av Tildas 15 par skor så han rev ut en hel garderob och självklart lät han det ligga tills jag tog reda på det.

1:a omgången bjuder som vanligt på galna matcher

What a day!

Jag skulle gärna ge en utförlig rapport om dagen men laptopen som jag sitter med är fått något fel och kopplar ur sig från det trådlösa nätverket titt som tätt, så det får bli kort innan jag slänger ut datorn genom fönstret.

Stora swings idag igen, det börjar bli vanligt i det här hemmet. Själv så föredrar jag att trada med mindre swings. Jag greenar ofta ut och får kanske lägre vinster men färre och betydligt mindre förluster än när vi tradar tillsammans. Det är lättare att köpa sig ur en position med 3-10k minus än 20-50k minus. Hellre många "mindre" vinster än en stor förlust, större vinst, stor förlust, stor vinst osv.

Idag hade det dock inte behövts så stora risker för att få jackpot då det var många skrällar som vände och vann.

1.01 lost. Erani - Azarenka 1-6 6-4 6-3
Azarenka handlades det ca 1 milj på 1.01. Hon förlorar, helt galen marknad förövrigt. Jag vet inte om matchen var skum eller om hon var skadad. Jag tror såklart på det senaste med tanke på att hon såg sliten ut och hade problem med ryggen, axeln eller vad det nu var i förra matchen. Dessutom trodde jag att det var en medical timeout mellan set 2 och 3. Joahnnes tror självklart på det första alternativet. Konstiga odds var det iaf.

1.10 lost. Petzschner - Wawrinka 6-7 6-2 7-6
Galen match. Wawrinka står ganska lågt från start runt 1.20 kanske? Jag är inte säker. Han vinner iaf det försa setet och går ner till 1.10. Han förlorar set nr 2 och går upp till 1.62. Han breakar sedan blankt och vid 2-0 i det avgörande setet så står han runt 1.16. Men han tappar matchen igen och Petzschner spelar fram sig till 5-4 och egen serv. Det är nu hans tur att stå runt 1.15. Han klarar dock inte serva hem matchen utan det blir ett avgörande tiebreak som Petzschner vinner med 7-5.

1.09 lost. Penetta - Venus Williams 6-4 2-6 6-4
Williams @ 1.1 från start upprepar sig. Precis som i matchen mot Jankovic i söndags så blir hon breakad i sitt första servgame i det 3:e och avgörande setet och sedan tar hon inte vara på någon av breakbollarna tillbaka. Idag missade hon 4 av 4, i söndags 5 av 5. I båda matcherna slutade det med stora förluster. Jag trodde dock inte en sekund att hon skulle vinna idag, men det var inte jag som tradade matchen.

1.05 lost. Schwank - Simon 4-6 7-6 7-6
Simon servade för match i det 3:e setet, blev breakad och förlorade sedan matchen.

1.03 upptill 2ggr. Safin - Okun 7-6 3-6 6-4
Safin handlades ner till 1.03 under det första setet ikväll. Men han har stora problem mot en 30-åring från Israel rankad 521 i världen. Han lyckas tillochmed tappa 30-0 till breakboll vid ställningen 4-4 i det avgörande setet och under några sekunder ligger oddsen runt 2ggr. Han vinner dock matchen. Pinsamt hade det varit annars, på hemmaplan och allt.

1.01 lost. Acasuso - Bachinger 7-6 3-6 7-6
Acasuso som 1.50-favorit vinner det första setet och går ner till 1.15. Han förlorar det 2:a setet och blir genast breakad i det 3:e. Bachinger lyckas hålla alla sina egna servar enkelt och får matchbollar i Acasusos serv. Han handlas på 1.01-1.02. Acasuso räddar breakbollarna och breakar sedan enkelt när Bachinger serar för matchen. Det är vilda västern på marknaden och jag som sitter vid datorn och följer Pim Pims match ser detta och hinner få helt galna bra odds på breakbollarna/breaket (3.85 på Aca t ex). Jag greenar dock ut i tiebreaket men mer lättförtjänta pengar är svårt att få.

Hur gick det för oss idag då? Plus men patetiskt resultat med tanke på matcherna. Vi hade kunnat satt Tilda vid datorn och bett henne trycka, det hade säkert genererat mer. Men det är lätt att säga efteråt med facit i handen. Det saknas inte vinster, dock så blandas de med förluster.

Men i slutändan är alla plusdagar bra dagar.

Nu ska jag se på Heroes men först ska jag smyga in och se om det är Dymamit-Teo som Johannes tjattar med på MSN. Jag håller på att garva ihjäl mig åt deras konversationer. Roliga killar de där!

Veckans frågor1. Hej Cecilia och tack för en läsvärd blogg. Jag har en allmän fråga till dig. Tror du att du kommer fortsätta att leva på trading under resten av ditt arbetsliv, eller kommer du någonsin bli tvungen att ta ett "vanligt" jobb igen? Kanske har du tjänat ihop tillräckligt med pengar så att du kan leva på räntor den dag du slutar. Jag har själv haft planer på att försörja mig på trading, men det känns lite grann som att man hamnar lite utanför samhället, man får ju tex ingen pension och man har inget skydd om man blir sjuk. Samtidigt finns ju också risken att förutsättningarna ändras så att det inte längre är möjligt att försörja sig på trading. I USA har tex allt spel via nätet förbjudits.

Svar: Hej Oskar! Tack! Det är svårt att säga men jag tror inte att jag kommer att leva på att trada på Betfair resten av mitt arbetsliv. Jag tar som sagt ett år i taget och förutsättningar kan absolut försämras. Det har de ju redan gjort med tanke på Betfairs nya avgift. Men så länge jag trivs med det jag gör och vi kan leva på det så är det bara att köra på. Men 40 år till med Betfair, nja...

Som det känns nu så kommer jag aldrig att ta ett "vanligt" jobb igen. Att bestäma arbetstiderna själv är någonting som jag värderar väldigt högt. Starta eget i någon form är någonting som jag skulle kunna tänka mig om jag lessnar på detta. Jag har inga problem med att arbeta mycket bara det är roligt och jag får bestäma själv.

Du kommer att hamna utanför samhället om du bestämer dig för trada heltid. Det känns kanske långt fram att tänka på pensionen redan nu, men det är viktigt att hela tiden spara för framtiden. Det är också svårt att få barnomsorg.

2. Hej! Jag vill tacka för en trevlig och rolig läsning. Eftersom man får fråga dig om man undrar över något så tänker jag ställa min första fråga. Hur fungerar det när man spelar/Bokar? Ha det så bra /Micke

Svar: Hej Micke!


Lay = Boka (spela på utfall)
Back = Spela (gå emot utfall)

Att boka en spelare kan man enklast säga är samma sak som att spela på den andra spelaren. Det spelar alltså ingen roll om du spelar den ena spelaren till tex 2 ggr (ex 1) eller bokar den andra spelaren till 2ggr (ex 2). Utfallet bli det samma. Bestämer du dig att spela på en spelare på ett odds som redan är utsatt så se till att spela på den sidan där oddset är bäst. Ofta är de samma på båda sidorna men är det en låglividetsmarknad så kan det ligga odds uppe på ena sidan som är sämre än på den andra.

Exempel på odds:
Boka 1.01 = spela 100 ggr
Boka 1.10 = spela 11 ggr
Boka 1.20 = spela 6 ggr
Boka 1.50 = spela 3 ggr

Antingen så kan du spela/boka på de odds som redan är upplagda av andra spelare eller så kan du själv erbjudna egna odds som andra kan spela på. 

Ska du trada en match så kan du t ex välja att boka spelare A @ 1.25 för 2500 kr. Det är alltså samma sak som att spela 2500kr på spelare B till oddset 5 ggr. Går spelare A upp fem tick till 1.30 så kan du då välja att spela tillbaka eller greena ut för att få 375 kr (inkls avgifter) säkrade på båda spelarna.

Det bästa sättet att lära sig är att testa dig fram. Antingen utan pengar eller med små summor till en början. Det är lätt att trycka fel eller spela på felodds (händer förövrigt mig fortfarande då och då) innan man har vanan inne.

Lycka till!

3. 2 frågor: 1. vad gör du när du tagit ställning (till ett i ditt tycke för lågt odds) innan om favoriten i det här fallet vinner rätt ut ibörjan och bara sjunker och sjunker. Du bokar mer men det ser förgäves ut. tar du bara förlusten då eller försöker du decimera förlusten senare genom att spela på låga odds ?

2. När du är bra plus i mitten av en match, greenar du inte ut då och är nöjd med resultatet ? jag antar att du tycker det finns mer pengar att tjäna på att fortsätta trejda i en tradevänlig match och tycker det är "värt risken" att man hamnar fel senare i matchen.

Svar: 1. Oftast så spelar jag tillbaka och minimerar förlusten. Ibland tar jag risken. Hamnar man fel från början i en match så kan man faktiskt tjäna på att röda ut för att sedan invänta ett bra läge att börja trada igen. Sitter man med för mycket rött på 1 spelare blir det lätt att man inte kan hantera det och börjar "jaga tillbaka" vilket leder till att man fattar fel beslut.

2. Självklart! Jag tradar oftast med taktiken att ha grönt på båda spelarna/lagen. Jag greenar ofta ut i mitten eller vid andra tillfällen i matchen för att kunna sitta med öppna positioner om matchen svänger.

4. Hej, måste bara fråga... hur gick snacket under er tennismatch? Hade ni satt några startodds?
Räknade ni i vinst%chans el odds istället för vanliga tennisräkningen?

Antar att ni drabbats av någon slags arbetsskada ändå? :-)

Svar: Riktigt så illa är det inte:) Tyvärr så är Johannes bättre på att spela tennis än vad jag är (men jag är bättre på de flesta andra sporter). Till mitt försvar så kan jag säga att jag har bara spelat 10ggr i mitt liv medans han har spelat mycket som ung på tennisbanan i Frillesås som hans morfar är  (eller har varit?) delägare i. Dessutom är ju Johannes lång som en flaggstång. Däremot så kan jag med all säkerhet säga att jag skulle vinna om vi spelade bäst av 5 set av den enkla anledningen att han aldrig skulle orka:)

Rollercoaster


Vilken vecka vi har haft! Som en bergodalbana har det varit. Jag åkte på en riktigt smäll när Jankovic räddade 0-40 i slutet va det 2:a setet mot Williams igår. Jag satt och pratade i telefon samtidigt och såg bara att det spelade på 1.04 på Williams. Jag antog att det var break, men sedan såg jag 1.09, 1.16, 1.20... Inte långt efter så hade Williams förlorat setet.

Jag låg inte illa till varken när det stod 1-1 i set eller efter att Jankovic ledde det avgörande setet med 2-0. Jag hade en del minus men inte så att det inte var hanterbart. Men däremot så bokade jag upp väldigt mycket på Jankovic efter att hon hade breakat till 2-0. Hon räddar 5 av 5 breakbollar och jag tiltar och bokar mer och klarar inte av att spela tillbaka fast jag ser att Williams är slut. Jag hade kunnat gjort minus 16 på båda när Jankovic ledde med 4-1, det hade inte varit någon big deal. Speciellt eftesrom jag precis hade vunnit på Petrova. Jankovic vinner det sista setet med 6-2 och jag åker på den största förlusten i år efter att ha suttit och kämpat i match efter match.

Nej, jag och Jankovic går helt enkelt inte ihop. Jag hade trott att hon skulle bli slaktad av Williams. Det slutade med att jag blev slaktad av Jankovic istället. Jag såg redan i början av matchen att Venus inte rörde sig speciellt bra, dessutom så servade hon inte som hon hade gjort i tidigare matcher. Och jag låg med plus på Jankovic största delen av matchen. I första set  hade Jankovic både ett break upp och setboll i tiebreaket. Idag blev det ingen förlust på henne iaf.

Sen tryckte jag på hårt på Williams innan hon fick 40-0 i Jankovics serv  vid 4-3. Jag skulle såklart ha bokat när hon var nere i låga odds men jag var inte uppmärksam. Jag hade 1.01-1.03 som låg hade jag vetat att det inte redan var break sp hade jag såklart tagit några tics högre.

Jankovic räddade 14 av 16 breakbollar i matchen.

Det slutade ändå plus på dygnet, men det som stör mig är att under den här veckan så har vi förlorat på följade matcher:

Na Li
- Serena Williams @ 1.01 (0-6 6-1 6-4).
Berdych - Roddick @ 1.03 (6-7 7-5 7-6).
Jelena Jankovic - Venus Williams @ 1.04 (6-7 7-6 6-2).

Det får inte hända, det är matcher som dessa som tillsut gör skillnad i slutet av året.


Lågt odds i första set


Petrova - Azarenka 6-4 6-4

Imponerande spel av Petrova idag. Rent spontant så tyckte jag att det var ett bra odds på Azarenka @ 2.40 innan start, men jag ändrade mig snabbt och det första betet blev på Petrova.

Anmärkningsvärt var att oddsen snabbt sjönk till 1.14 när Petrova gick fram till 4-0 i det första setet. Visst hon var en liten favorit och hade vunnit alla gamen, men ibland undrar jag om vissa av er där ute inte följer damtennismatcher. En 4-0 ledning är absolut inte samma sak som att vinna setet och då kan hon inte gå ner lägre än målodsset för 1-0 i set. Jag bokade såklar upp. Ett sk freebet eftsom jag antagligen fåt tillbaka samma odds eller ett fåtal tick sämre om/när hon vinner setet.

Azararenka vinner sedan 3 game i rad och Petrova går upp runt 1.45 med ett break upp. Bara att spela. petrova vinner setet och oddsen landar på 1.28 med 1-0 i set. Dvs 14 punkter högre än innan hon vann setet.

Petrova går fram till 2-0 i det andra setet och handlas runt 1.05. Jag sitter med herrmatchen (fick 0) parallellt och bokar inte upp så mycket. Petrova tappar det till 2-3 och handlas runt 1.40. Men hon vinner sedan ganska enkelt. Azarenka var tydligen rätt sliten idag medans Petrova både servade och rörde sig mycket bra.

Plus på matchen och nu saknas det bara några få 1000-lappar för att vara tillbaka efter den hemska natten igår.

Snart börjar matchen mellan Williams och Jankovic. Jag tror att jankovic kommer att bli slaktad där ute. Men jag väljer att avvakta och se hur de spelar innan jag kliver in i matchen.

Att hålla sig till plan

Vaknade upp och fick två kallduschar idag, ja inte bokstavligt talat men kallduschar var det.

Kalldusch nr 1: Jag har missförstått Betfairs Premium Charge totalt. Men efter att vi har fått hjälp att förstå av en av de som har blivit drabbad mest i Sverige så är det nu glasklart. Det här känns inte bra!

Kalldusch nr 2: Johannes körde nattpasset och alla 8 kvartsfinalerna i Japan hade slutat med 2 raka set. I samtliga av herrarnas matcher hade favoriterna vunnit enkelt: 6-1 7-5, 6-3 6-3, 6-0 6-4, 6-3 6-4. Enligt Johannes hade ingen av de 4 matcherna rört sig (märkbart?) ett tic över startoddsen. Inte bra ur tradingperspektiv, speciellt inte enligt vår vanligaste strategi. En tung natt med andra ord då insatserna var höga. Det hade säkerligen inte gått bättre om jag hade tradat. Jag hade antagligen inte kört lika högt men jag hade med största sannolikhet förlorat på samtliga matcher. Tur att jag sov och slapp uppleva skiten.

Hur ska jag hantera det här då tänkte jag innan jag tog mig ann dagpasset. Planen blev att trada med så lite risk som möjligt och greena ut i största mån som går. Jobba tillbaka lite i taget.

Match nr 1 Peng - Niculesco 6-7 6-3 6-4: Jag kunde greena ut 15k på båda spelarna efter 5 minuter när min under dog vann första set. Förträngde dock min plan när jag kom på att det skulle vara mycket bättre att börja passet med ca 33.000 plus. Slutade med att jag fick ca 7k minus. Tradade bra förövrigt under matchen och kunde ha gjort ca 8/8 till och med på på näst sista bollen i matchen. Det gjorde jag ej. Det är vikigt att hålla sig till sin plan!


Match nr 2 Azarenka - Dementiva 7-6 3-6 6-1: Jag var inte aktiv i denna matchen från start pgr av matchen ovan men jag var jag med i de 2 sista seten. Gjorde en dundermiss och bokade 25k på Dementiva @ 1.95 när hon låg under med 0-30 i sin serv någon gång i början av setet. Jag fick aldrig  tillbaka det betet eftersom marknaden hela tiden pressade på henne inför set 3. Jag låg dock rätt bra till iaf när det avgörande setet började. Azarenka tog genast intiativet och jag gjorde inte om misstaget i matchen innan utan greenade snabbt ut. Helt i onödan iofs eftersom Azarenka genast gick fram till 5-0. Men tack vara denna match så låg jag nu plus på dagspasset.


Match nr 3 Stepanek - Schwank 3-6 7-6 6-4: Whii, den här matchen kommer jag kanppt ihåg. Men med hjälp av P&L så kan jag erindra mig om att jag spelade på Stepanek i slutet av matchen. Och ytterligare en grön match och målet började närma sig om än med små, små steg.


Match nr 4 Petrova - Li 6-2 6-3: Enkel match. Spelade Petrova @ 2.20 när hon låg under med ett break i början av matchen. Petrova vann sedan övertygande. Jag var dock tvungen att boka upp henne på låga odds iaf Na Li skulle vända matchen som hon gjorde mot Serena. Men det händer ju aldrig mig. Grönt igen!


Match nr 5 Giquel - Mannarino 6-4 7-3: Jag tyckte att Giquels startodds @ 1.28 var väldigt lågt så det blev en solklar lay. Han förlorade i 2 raka. Tyvärr, så gjorde jag misstaget att inte greena ut tillräckligt @ 1.13 efter att  Mannarino breakade i det andra setet. Han blir genast tillbakabreakad och i de resterande gamen så lyckas trada bort nästan allt mitt fina plus som jag skapat. Men matchen slutade lite grönt iaf även om jag var väldigt besviken på mig själv.


Match nr 6 Williams - Safina 6-4 6-2: Ytterligare en mycket enkel match. Ned tanke på hur Williams spelat så tyckte jag att hennes startodds var väldigt högt. Dock så avvaktade jag tills hon hade hållt serven till 4-4 innan jag tryckte på, på hennes odds. Safina spelade bra men hon var inte i närheten av att serva lika stabilt som Venus. Safina blir breakad och Williams servar enkelt hem matchen. Jag greenade ut och inväntade nästa match. Venus förlorade endast 2 bollar i egen serv i det första setet, jisses bättre än herrarna.


Match nr 7 Tursunov  - Moya 6-3 6-3: Moya spelade som en kratta och jag spelade ganska tidigt i matchen på Tursunov. Självklart så måste han strula till det för sig själv genom att få breakbollar emot sig. De flesta av mina bet i matchen gick fel, summa blev att det slutade med att jag i princip hela tiden spelade på låga odds och bokade tillbaka på högre. Och inte tvärtom som är strävan. Matchen gick in i "operation få bort röda siffor". Det lyckades jag med iaf. 86 sek plus tillochmed:)

Match nr 8 Jankovic - Zvonareva 7-6 7-6: Med tanke på deras möte i förra veckan så förväntade jag mig en bra match. Jag ligger med grönt på Zvonarea som spelar till sig 5-3 och egen serv. Jag tänker i mitt stilla sinne, bra odds på Jankovic. Hon kommer att klara sig ur detta, det gör hon alltid. Trots mina kloka tankar så byter jag inte sida. Jankovic vänder och vinner setet i tiebreak. Jag rödade dock ut med en mindre förlust på båda när tiebreaket började.

Jankovic började serva i det andra setet så jag bokar upp henne igen. Break och hold genast på Zvonareva och hon går upp så högt som till 1.55 - 1.60. Jag kan såklart göra grönt igen men eftersom jag tycker att Jankovic är skyldig mig en del genom åren så gör jag det ej. Jankovic breakar sedan tillbaka och håller serven till 5-4. Någongång där så spelar jag 35k @ 1.15 på Jankovic, hon får 30-0 i Zvonarevas serv men ryskan håller.

Jankovic går ut och servar får 0-15 och tar in trainer. Hon har brytit en nagel på foten och måste ha hjälp att plåstra om tån. Pang! Och upp till 1.50 och jag sitter med 36k minus på henne . Jag ser dock att det inte är någon skada och hinner spela mer på ganska höga odds. Jankovic småhaltar ut och sätter 3 servess. Hon borde bli skådis när tenniskarriären är över. Jag kan nolla iaf tack vare hennes lilla manöver. Det finns ingen spelare som jag tycker är så svår som Jelena Jankovic att trada. Hon klarar sig ofta ur knepga situationer samtidigt som hon kan tappa stora ledningar och alla dessa "skador".


Match nr 9 Mathieu - Tipsarevic 7-6 6-3: Svår match, ingen av dem spelade speciellt bra, jag hamnade snett innan tiebreaket. I det andra setet satt jag med minus 11k på och plus 12k på Tipsarevic när Tisparevic skulle skulle serva till 4-4. 0-15 direkt och jag spelar 40k på 1.28. Det blir break och Mathiue servar hem matchen trots stora problem. Jag lyckas iaf omvandla 11k minus till +700 sek. Hade varit tråkigt att avlsuta dagen med ett minus.

Utvärdering av dagen: Det är alltid svårt att sätta sig och jobba när man redan ligger mycket minus. Det är viktigt att tänka framåt istället för bakåt.

Jag hade en plan för dagen. En bra plan spm jag inte följde till 100%. Jag plusade på dagen men är inte nöjd. Hade jag bara greenat ut i den första samt femte matchen som jag hade bestämt mig för att göra så att resultatet varit 37k mer. Antagligen hade jag fått mer på matcherna eftersom jag också hade agerat annorlunda. Men bara 1 förlust av 8 matcher iaf,

Det jag känner mig nöjd med är att jag klarade av att skaka av mig nattens resultat genom att minimera riskerna istället för att chansa som är lätt hänt om man jagar. Det jag också är nöjd med är att jag lyckades kämpa och komma ur utan minus i de matcher som inte gick min väg. Jag satt med mellan 5-11k minus på både Jankovic, Mathiue och Tursunov bara minuter innan de vann sina matcher. Ibland händer det att jag struntar i matcher där jag har minus på de som står i låga odds och går till nästa match.


Det lönar sig att lägga in felodds ibland


Roddick - Melzer 7-6 6-2

Jag hade aldrig tänkt att kliva in i Roddicks match för jag såg att rsiken att det skulle bli tiebreak i första set var ganska stor. Dock fick Melzer en chans att bryta Roddicks serv i slutet av första set så jag bokade lite. Ingen större summa. Det blev dock som jag befarade, ett tiebreak som Roddick vann enkelt.

I det andra setet så dubbebreakar han och går snabbt ner till 1.01. När han skulle serva för matche så la jag in boka Melzer 10ggr för att nolla. Jag visste att jag aldrig skulle få det men ibland är det händer det att någon trycker fel. När Roddick vann matchen så var jag precis påväg att bokföra en förlust på 1700 sek när jag ser att jag nästan har noll. Det måste vara någon som skickade fel när Roddick servade för matchen och fick breakboll emot sig. Även om han inte hade räddat breakbollen så skulle han inte ha gått upp så många tic eftersom han hade dubbelbreak.

Alltid trevligt med gratispengar även om det inte var någon stor summa.

Nu ska jag väcka Johannes. Jag hade tänkt att han skulle jobba medans jag tar med mig Tilda till gymmet.


P&L September

Trots många tunga dagar och nästan en hel vecka där vi gick break even så hamnar Septembers resultat över plan. 65% mer än budgeterat. Vilket var nödvändigt eftersom vi också brände 57% mer än planerat.

Tennis plus
Fotboll plus
Hästar plus
Hundar plus (3 lopp tradade. +21k:))
Hockey minus (2 matcher -3.8k)
Motor sport minus(1 lopp -9k)


Dagens agenda

8.30 - 11.15: Jobba.
11.30: Hämta Tilda från Dagis.
12.00-12.55: Core plus på gymmet.
13.30-16.00: Jobba.
16.30-17.30: Ridlekis för Tilda.
17-22: Barnvakten är inbokad. Middag och bio med Johannes.

En dag på oddsbörsen

Ännu en dag på spelbörsen till ända. Vissar dagar handlar det bara om att kämpa. Käma från den första matchen till den sista. Idag var en sådan.


Vi halkade ner rätt rejält redan när Tsonga slog in matchbollen i en av morgonmatcherna. Dålig start på dagen och en fruktansvärd start på oktober. Jag talar om ett femsiffriga belopp. Det värsta är att det var en match som vi låg bra i, det skulle aldrig ha blivit någon förlust. Jaja så är det ibland men dagen hade bara börjat så det var bara att gå vidare och försöka jobba sig tillbaka.
 
Målet blev någon tusenlapp i taget, det fungerade bra tills Kuznetsova missade breakbollar till för att serva för matchen och vi bokar fel odds av misstag, inget större feltryck men följden blev att Johannes sedan spelade på 1.25 istället för att boka. Det här kommer kosta sa jag. Och mycket riktigt Schnyder håller serven, breakar och vinner sedan matchen. Tillbaka på ruta 1.


Spelar lite på hästar i väntan på TV-matchen. Halkar ner en bit till. Matchen mellan Azarenka och Radwanska börjar, båda står runt 2 ggr.


Första spelet blir ett hårt bet på Radwanska. Azarenka håller serven och röda siffror är redan ett faktum. Byter iaf sida så att pluset hamnar på Azarenka. Hon vinner setet med 6-1 och går ner till 1.22. Det är Radwanska som börjar serva och eftersom hon inte har varit i närheten av att hålla sin serv en enda gång i matchen så är det bara att sitta still. Hon börjar med att få 0-30 och oddsen sicker iväg ner till 1.13. Boka uppmanar jag detta är en överreaktion på siffrorna i setet innan, oddsen är för låga. Radwanska blir inte breakat utan håller serven och går snabbt fram till 3-0 i det andra setet. En vanlig syn bland dammatcher. Det är ofta att den som vinner första set enkelt slappnar av och förlorar andra set.


Radwanska lyckas få 5-2, handlas runt 1.80, men tappar setet och förlorar matchen. Vi fick en ganska stor vinst som täckte både förlusten i Kuznetsovamatchen, hästarna + lite till.


Sen åker jag på gymmet för att träna. När jag kommer hem så hör jag genast på Johannes att någonting inte står rätt till.
Jag - Vad är det som är fel?
Joe - Ingenting, jag ligger jämt sedan du åkte.
Jag -Jaha, men?
Joe.- Lova att inte bli arg nu.
Jag - Ok, vad?
Joe - 17 milj handlades på Williams under 1.10...
Jag - Hon förlorade...
Joe - Hmm.. jag hade minus 37k på Na Li när hon hade 3 matchbollar, lyckades iaf trada 0 i matchen.
Jag - Men din Idiot!


Jag tänkte under mitt yogapass att när jag kommer hem då har nog Williams förlorat. Och det gjorde hon efter att ha tagit det första setet med 6-0. Både 1.01, 1.02, 1.03 är matchat. Jag tycker lite synd om Johannes, han har både tillsammans med mig och själv suttit och kämpat sedan 05.00 i morse, sedan är han inte riktigt med när Na Li började spela bättre pgr av att gick och hämtade Tilda hos grannarna. Ja, och när han sedan kliver in i matchen så blir det också galet. Jag skulle aldrig ha åkt och tränat.


Hur slutade dagen då undrar ni?
Jo, trots;
30k minus på Tsonga
16k minus på Kuznetsova
5k minus på hästar
22k minus på Inter


Så ligger vi 12k plus totalt idag. 3k plus på sportbetting och 9 på Betfairs roulett och no or no deal (?!), ingenting som ingår i vår vanliga reportoar men alla knep är tillåtna. En lite märklig dag måste jag säga.


Plus på dagen

Det börjar kännas i benen efter tennisen idag. Förutom att vi stod och bollade så spelade vi ett set. Johannes vann med 6-1 efter att jag tappade 40-0 till break vid ställningen 1-2. Dessutom så tror jag att han försökte träffa mig med flit på slutet, för jag fick väja för flera hårda bollar. En träffade låret som är blått nu. Men det var roligt iaf, hur roligt det nu är när man förlorar. Nästa gång!


Zakopalova - Kirilenko 4-6 6-2 7-5

Jag fick grönt i matchen mellan Kririlenko och Zakopalova, så dagen slutade plus. Men jag är inte helt nöjd med tradingen i matchen. Nedan har jag valt ut några nyckeltrades som jag gjorde/inte gjorde i matchen:

Set 1: Kirilenko 6-4


1. Jag tycker att Kirilenkos odds var för lågt från start så jag börjar med att boka 17k @ 1.25 då det är Kirilneko som börjar att serva. Hon håller serven, får 15-0 i Zakopalovs serv och handlas snabbt ner till 1.13. Jag tycker att det är galet lågt och bokar mer (utfall rätt). Kanske skulle jag ha tagit i lite mer men det är svårt efter att ha kört matchen innan där de hela tiden pressades på Wozniacki trots en jämn match.


*Zakopalov blir den första som breakar. Ställningen är *3-2 och Kirilenkos odds går upp runt 1.50. Men Kirilenko breakar genast tillbaka till 3-3 och går ner runt startodds igen. Jag är en aning passiv här men tjänar dock en del på breaken.


2. *4-3 och break igen. Jag spelar 10k på @ 1.70 Kirilenko och får genast boka tillbaka på 1.55 (utfall rätt). Börjar spela tillbaka igen, 15k på 1.79 som snitt (utfall rätt även om jag borde ha väntat). Eftersom spelet inte kommer igång så anar jag ett medical timeout och mycket riktigt; 2 sekunder efter att jag har spelat på Kirilenko så är Zakopalova favorit. Det spekuleras i om Kirilenko ska fortsätta spela. Det gör hon och som ofta efter en medical timeout så går hon ut och vinner gamet. Break 4-4.


3. Jag bokar 20k på 1.45 efter breaket. Kirilenko håller dock enkelt och breakar sedan hem setet. Inget större fel på henne alltså (utfall fel). Jag spelar tillbaka en del på vägen (utfall rätt).

Set 2: Zakopalova 6-2
Kirilenko gick ner till ca 1.15 efter att hon tog det första setet. Jag sitter med 0/22k på Zakopalov och gör egentligen inte så mycket i det här setet eftersom Zakopalova börjar med att bryta Kirilenkos serv. Zakopalova vinner det andra setet ganska enkelt med 6-2.

Set 3: Zakopalova 7-5

4.Zakopalova går snabbt fram till 3-0 (dubbelbreak). Jag greenar ut en del på vägen och bokar sedan upp 10k på 1.11 samt 10k på 1.15 (utfall rätt). Självklart skulle jag ha bokat mer men jag trodde verkligen att Kirilenko var helt slut. Dessutom tappade jag fokuset i matchen.

5.Kirilenko breakar till 1-3, håller serven till 2-3 och får sedan breakbollar för att utjämna. Det är panik på marknaden och jag får boka 12k på 1.66 innan hon har breakat (utfall rätt). Spelar dock tillbaka på Kirilenko vid 40-40 (utfall fel). Zakopalova håller serven till 4-2.

Kirilenko håller till 3-4 jag har spelat tillbaka en del på Zakopalova (Utfall fel).

6. Här kommer ett stort misstag av mig. Jag layar Zakopalova 15k @ 1.57. Jag kände direkt att det var fel och Zakopalova håller enkelt till 5-3. (utfall fel).

7 Jag spelar tillbaka 25k @ 1.26 innan Kirilenko ska serva (utfall rätt). Sen kommer mitt största misstag i matchen! Zakopalova får 40-15 i Kirilenkos serv, dvs 2 matchbollar och jag bokar inte upp. Jag har 1.02 som ligger men jag vet att jag egentligen bara får det matchat om hon vinner matchen och då är det meninglöst. Zakopalova missar totalt 5 matchbollar i detta game och jag bokar inte upp mer än någon 1000-lapp trots att jag sitter med mycket grönt på Zakopalova (utfall fel). Kirilenko håller till 4-5.

8. Zakopalova ska serva för matchen och står i ca 1.28. En självklar lay såklart eftersom det är sällan att en damspelare som missat 5 matchbollar i gamet innan lyckas serva hem matchen. Zakopalova får 15-0 och jag bokar upp 10k på 1.19 (utfall rätt). Sen blir jag helt passiv och ser i princip bara på när Zakopalova blir breakat till 5-5 (utfall fel).

9. Kirilenko går ner till ca 1.60. Scoren visar 15-0 och jag är precis påväg att lägga över hela degen på Kirilenko men jag ser på marknaden att det inte stämmer. Jag avvaktar och Scoren uppdaterar till 0-30 istället. Kirilenko blir breakad. Jag hade tänkt att agera efter 1:a bollen. Dvs boka break om det blev 0-15 eller tvärtom, men det är svårt att fatta stora beslut när marknaden säger en sak och scoreboarden en annan. Jag brukar oftast gå efter marknaden men någon hade skickat fel flera ggr i matchen så jag var inte 100% säker på resultatet.

Zakoplalova servar enkelt hem matchen vid sitt andra försök och en mycket bra tradematch får sitt slut.

Utvärdering: Att boka Kirilenko i början av matchen var rätt beslut. Sen spelade jag tillbaka lite för tidigt runt 1.70 vid ställningen 4-3 till Zakopalova eftersom Kirilenko handlades upp runt 2.1 sekunderna efter pgr av medical timeouten. Men utan timeouten så hade det varit ett bra odds att handla på, så traden i sig var rätt.

Att sedan boka 20k på 1.45 vid 4-4 tycker jag inte heller är fel eftersom Kirilenko både upåger sig för att vara skadad och har haft problem med sina senaste servar. Nu blev utfallet fel eftersom Kirilenko vann setets resternade game.

I 2:a set gjorde jag inte så många move. Visst hade jag kunnat boka upp Kirilenko mer, men jag ville inte sätta mig i en stor röd position med tanke på att jag förlorade i matchen innan. Dessutom så hade jag ganska mycket grönt på Zakopalova som låg under med 0-1 i set.

Visst borde jag kanske ha bokat upp
mer på Zakopalova när hon gick ner till 1.11 vid 3-0 och dubbelbreak i det avgörande setet. Men det är svårt att spela mycket på en spelare som 1. är skadad, 2. förlorat ett flertal game i rad. Dessutom så kom hade Tilda precis kommit hem från dagis och gjorde allt för att få in uppmärksamhet. Jag tappade fokuset totalt och ropade flera ggr att Johannes skulle ta henne. Men han pratade med Herr Dahlenmark i telefon så jag fick ingen hjälp.

När sedan Kirilenko vände höll på att vända matchen och hade breakbollar till 3-3 så låg jag iaf helt rätt eftersom jag hade mycket plus på Kirilenko. Jag gjorde också rätt som bokade upp henne vid breakbollarna sedan var jag kanske lite för snabb att spela tillbaka, men återigen det var bara duce och ett break hade skapat panik på marknaden och då är det alltid trevligt att ligga rätt.

Att jag sedan layade Zakopalova ganska hårt vid 4-3 egen serv @ 1.57 var inte bra. Jag kände direkt att det var ett panikspel från min sida. Jag var ofokuserad och kände att matchen höll på att glida mig ur händerna, men det kostade inte så mycket eftersom jag tog tillbaka det på 1.26.

Det stora misstaget kommer som sagt när jag sitter med mycket plus på en spelare som har totalt 5 matchbollar och inte bokar upp. Men jag tar inte på mig allt själv för Johannes kom och la sig i och det gjorde mig oerhört stressad tillsammans med att Tilda stod och drog i mig. 9 ggr av 10 så bokar jag upp vid dessa situationer. Jag påstår inte att det var hans fel utan det var jag som inte kunde hantera att det blev rörigt runt omkring. Det gäller att vara 100% fokuserad när man tradar och det var jag inte.

Ok plus på matchen men dåligt agerat i det 3:e setet.


RSS 2.0