Små lätta moln ser jag på min himmel...

MIN HIMMEL SOM ÄR BLÅ
Bilder från keron.seVårt hus:-)

Jag såg precis att Johannes redan har delget på sin blogg att vi fick huset som vi var och kikade på förra veckan i Olofstorp. Och idag har vi skrivit på kontraktet. Det känns lite overkligt och helt fantastiskt såklart. Det är ju det här som vi har jobbat hårt för och nu är det vårt. Ett riktigt hem där vi kan se vår dotter växa upp. När vi först sökte så ansåg vi våra chanser att bli beviljade vara små pgr av vår annorlunda sysselsättning- eller moderna som vi väljer att kalla det -utan fasta anställningar som trygghet. Men det gick vägen. Både hos Keron och hos banken och det känns någonstans som ett erkännande. Johannes hade satt upp ett kompendium där vi presenterade oss, våra arbestuppgifter och våra inkomster de senaste åren från Betfair.

Den 1 juli ska huset stå färdigt och klart för inflyttning och vi kommer att ha 2 badrum, 2 sovrum, 1 gästrum, 1 arbetsrum, 2 vardagsrum, balkong på övervåningen och altan med gräsmatta nere, tvättstuga OCH walk in closet så nu slipper vi bo, leva  och arbeta ihop en liten 3:a.

Området är helt perfekt. Som att bo på landet fast ändå nära till stan.

Skitnatt

Sämsta dagen den här månaden:

Ibland har man dagar då det känns som om det inte går att göra fel. Och ibland har man dagar då man gör ALLT fel. Idag var en sån. Ingenting stämde och inget gick rätt. Nyckelordet är greena ut. Eller bristen på att inte greena ut vill säga. Att det ska var så svårt ibland.

Det värsta är att jag måste förklara resultatet för Johannes när han vaknar och jag har ingen bra förklaring. Jag tror jag låter honom få en lång sovmorgon idag. Det får bli en dag ledigt sedan ska jag klistra upp lappar på kontoret till nästa gång. GREENA UT, GREENA UT, GREENA UT!

Ja ni kan se själva. Inte ett rätt.

Night off

Betfair laggar så jag lägger ner för ikväll. Iaf för en stund. Jag fick iaf in dagsmålet - förutom 73 sek - i förra matchen. Synd att betfair inte fungerade om det ska så att man kunde trada matchen riktigt. De som körde ner Dementiva till 1.08 INNAN hon tagit det andra setet fick iaf inte rätt. 6-1 blev det till Cetkovska i det 3:e setet.

Melodifestivalen


Johannes var säker på att Malena skulle vinna finalen. Jag nästintill förbjöd honom att spela på denna tillställning. Men det gjorde han iaf utan min vetskap och han fick rätt . Tur (eller skicklighet) för han att hon vann:) Jag tror att Johannes är mer glad för att han fick behålla sin heder än vad han är åt resultatet.


Last night

God morgon! Usch, det är snart kväll och jag har precis vaknat men det var jag som körde nattpasset igår. Det är skönt att sitta uppe på nätterna men jag föredrar helt klart dags och kvällsjobb istället. Jag kommer så ur rytm med allt annat omkring. Tur att jag har Johannes som tar hand om allt på dagarna men snart tycker jag att det är dags att skifta igen. Han var iaf vänlig att komma  in och väcka mig med både Burger King och lördagsgodis på sängen.

Nattens trading: Det började bra, 16k + de 2 första timmarna och utökade statistiken från 18 till 21 gröna matcher. Sen tryckte jag fel i matchen mellan Shedova - Azarenka så istället för de 7k grönt jag hade på båda spelarna fick jag 8k minus. Efter det fick jag lite hjärnsläpp en stund. Lite småtilt bokade jag upp Safina 30k på odds runt mellan 1.20-1.30 i det första setet. Hon räddar 4 setbollar i tiebreaket och vinner den första hon får. Jag greenade inte ut och fick en minusmatch igen. Det blev totalt 7 röda matcher i rad och istället för 16 plus låg jag nu 6 minus.

Tog en paus. Räknade ut hur jag låg till och började om och efter ytterligare 4 matcher låg jag ca 8k plus igen, sen hamnar jag illa till i matchen mellan Massu - Schwank men det reder ut sig. Tyvärr så har jag ingen möjlighet att trada mathen som pågår parallellt och självklart så förlorar Kuznetsova från 1.08 (Johannes vaknade och klev in i matchen på slutet, de andra sporterna är hans med).

Väldigt besviken på mig själv för att jag började slarva i natt. Ett feltryck och jag tappar huvudet en stund. I samtliga minusmatcher som jag drog på mig hade jag eller kunde jag ha gjort plus i förutom Zvonareva (där jag bokade ett för högt odds när jag inte fick det korrekta). Det som var bra var att jag tog ett break, satt upp ett nytt mål och kom igen. Jag får tänka på att mitt dagsmål var 4k och det klarade jag plus lite till.

Jag hade planerat in ett gymbesök men de har redan stängt så det får bli en löptur ute istället. Sedan blir det Melodifestivalen.

18 av 19 matcher

Det här måste vara den bästa striken på länge. Inte den totala summan kanske men antalet gröna matcher är 18 av 19 st. (De 2 nedersta tror jag att Johannes körde men de får vara med än då för det blev så fint tillsammans) Synd på den enda minusmatchen för det var rent slarv. Jag kanske ska anamma det här med små insatser ett tag igen ändå, det är ju skönt att slippa förlusterna och sluresultatet blir ju kalas och ett snitt på 2530 kr/marknad är ett bra snitt. I nattens 2 sista matcher (längst upp) så höjde jag dock insatserna/riskerna lite. Det var för mycket bra odds i de sista seten i båda matcherna så det gick inte att låta bli. Men en positiv sak till med att köra med lägre insatser i nattmatcherna som det regel är dålig likviditet i är att man lättare kan köpa sig ur positionerna.

Nu ska jag göra iordning frukost till Tilda innan hon ska på dagis sedan ska jag väcka Johannes som ska ut och köpa U-2 biljetter. Sen ska jag sova!

Lite nattligt svammel

Ibland kan jag tycka att man (jag) får en konstig syn på pengar när man handlar med stora summor fram och tillbaka. Man blir avtrubbad när det gäller vinster och förluster (det beror så klart på att man har swings och det skulle vara för jobbigt bli för känslosamt engagerad varje gång det blir en stor dipp eller topp) samtidigt som jag ser de pengar vi har på banken på ett helt annat sätt.

Självklart måste man skilja på de pengar som man som tradingkapital och de pengar som man har till annat för det skulle vara omöjligt att trada bra om man hela tiden satt och jämförde de belopp man tradar fram och tillbaka och de förluster man får med sakliga ting, som att nu förlorade jag en Mulberryväska, en månadshyra, ett par skor, en bil etc. När jag tradar en match så tänker jag på beloppen som siffror och inte pengar samtidigt som jag måste tänka på att delar av det vi tjänar på Betfair ska plockas ut som lön. Men ibland kan kontrasterna bli stor. Sist vi var på IKEA så diskuterade vi länge och väl hur vida vi skulle köpa ett sängbord eller ej. Det slutade med att vi åkte hem utan. Vi tyckte det var för dyrt. Det kostade 700 kr:) Vi kunde inte köpa ett sängbord som vi verkligen ville ha men vi har åtskilliga gånger förlorat 50k i en enskild match. 

Sen kan jag ta matchen ovan som ett exempel. Jag sitter framför TV:n med laptopen i knät och funderar på om jag ska flytta mig till kontoret för att jobba någon timme eller ej. Jag öppnar iaf upp Betfair och en scoreboard i soffan för att se om det finns något av värde ute. Väntar med att göra något en stund tills jag ser att Mirza som favorit från start har ett break + något game upp i sista set , så jag spelar 5k på henne vid ett tillfälle och odds som jag tycker är bra. Någon minut senare har hon vunnit matchen och jag har greenat ut och tjänat 470 sek. Tänker inte mer på det eftersom varken matchen eller summan var något speciellt. Antagligen som kommer jag ens inte att komma ihåg det imorgon. Men sedan när jag sitter där i TV-soffan så böjar jag fundera (kanske är det lyxfällan som har påverkat mig-:)) 500 kr är alltid 500 kr och om jag ska köpa t ex en tröja så tänker jag mig alltid för (hehe eller oftast) om jag tycker att den är värd det. Jag kan tillochmed tycka att 500 kr för en tröja är för dyrt ibland. 

Sen tänker jag vidare (värst vad jag tänker ikväll va?!) på hur det var när jag jobbade i restaurangbranschen, då fick jag arbeta 7-8 timmar för att tjäna 500 kr netto. Så alltså är 470 kr för mindre än 10 minuters arbete ganska bra. Hade jag pluggat eller haft "ett vanligt jobb" - jag hatar den frasen - med Betfair som "extraknäck" eller hobby så skulle ju 500kr/dag eller varannan dag vara jättebra för att dryga ut kassan. Till och med hur bra som helst. 

Det känns iaf väldigt skönt att tänka på det här sättet ibland för att få perspektiv. Jag har aldrig tvivlat eller varit orolig att vi ska stå där en dag utan att kunna betala våra räkningar. Inte ens under de sämsta perioderna, (som aldrig är speciellt långa) för jag vet om det skulle komma till en punkt då det skulle gå så illa att vi var tvugna att trada ihop 1000kr/dag för att klara vårt levende så skulle det då inte vara något problem. Om man bara är ute för att tjäna någon 100-lapp per match så är det inte speciellt svårt. Det gäller bara att ha diciplin och att vänta på rätt läge.

Varför tradar jag inte några "säkra" 100-lappar grönt i varje match då undrar kanske någon? Svaret är rätt enkelt: Vi har hittat en nivå som gör att vi tjänar bra med pengar. Och visst våra siffror visar röda  vissa veckor/månader ibland men i slutet av de flesta månadena och främst i slutet av åren så har vi alltid nått ett resultat som vi har varit nöjda med. Men absolut så kan det vara skönt ibland att ta en arbetsdag och sätta upp små, små mål i varje match som omväxling. Om inte annat så slipper man swingsen.

Ikväll t ex när jag egentligen inte var så sugen på att arbeta så har jag tagit det väldigt lungt och riskerat max 500 sek i varje enskild match. Och med riskera menar jag inte att jag har satsat högst 500 sek från start utan bestämt mig för att röda ut med 500 - 500 minus som värsta senarium. Det fina med kråksången är att om man ligger med en liten risk är att det är lätt att trycka på åt andra hållet för att få bort minuset om något går fel. Sitter man med 10k minus är det inte lika enkelt och då kan man lätt trassla in sig och hamna i en väldigt röd situation om det vill sig riktigt illa. En annan fördel med att sitta och trada med så summor är att man kan ligga i eller ta rätt position om det blir en riktig svängig match. För många ggr så är man ju faktiskt med när en match vänder men man ligger redan så risigt till att man inte kan dra fördel av det.

SORRY. I got carried away, som det heter, men jag hoppas ni fattar något av mitt svammel, jag börjar bli rätt trött. Det jag ville få fram var väl att det är viktigt att ibland sätta sig ner och tänka för att få perspektiv på saker och ting.

Är Sharapova tillbaka?

Johannes sa att Maria Sharapova hade flyttat fram come back efter skadeuppehållet men nu ser jag att hon spelar dubbel tillsammans med Vesnina. Betyder det att hon är tillbaka? Någon som vet?

Btw så ser det inte ut att gå så bra för dem. De ligger under med 5-1 i första set mot Makarova/Poutschek.

Lyxfällan

Det var ingen av oss som jobbade igår och det verkade inte som vi missade så mycket trots att det var en förstaomgång. Vi kanske tillochmed tjänade på att inte jobba igår vem vet.

Just nu kollar vi på lyxfällan. Underhållning på hög nivå! Vi får se om någon av oss sätter oss och jobbar senare, det verkar inte som om någon av oss är orkar ikväll, dessutom så ligger vi som sagt så bra till i februari att vi inte känner någon stress.

Jag hittade 3 kartonger pizza undangömda i ugnen när jag kom hem från gymmet igår, så dieten är härmed avslutad. Skönt tycker jag! Johannes gick ner 4.6 kg p 5 ½ dagar så han ser mycket smalare ut och nu har vi varit och köpt massor av nyttig och god mat, lite träning på det så blir det nog toppen. Jag var och köpte ett gymkort till Johannes förra veckan så det ska nog lösa sig.

Jag fick en kommentar om att vi aldrig verkar dra jämt. Så är verkligen inte fallet, vi tycker vi har det jättebra:) Jag hoppas att ni tar det vi ibland skriver med en nypa salt och ironi. Och skulle jag tycka att vi hade riktiga relationsbaserade problem så skulle jag väl för sjuttsingen inte skriva det här där vem som helst kan läsa det. Vi har både varit tillsammans och jobbat ihop hela mitt vuxna liv och är så säkra på varandra att vi inte har något emot att bjuda på oss själva ibland. Sen är det så klart att det händer att det känns påfrestande att alltid vara, bo och jobba tillsammans, det tycker nog de flesta par som lever så tätt in på varandra som vi gör.

Det rullar på

Johannes sov när jag kom hem från gymmet igårkväll. Lika bra var väl det för vi går på diet sedan en vecka tillbaka. Eller egentligen så är det Johannes som går på diet inför sin 30-årsdag och jag har hängt på som stöd fast jag kanske inte har gått in för det lika hårt som han gör eftersom jag tränar. Det har iaf gått ganska bra men igår var energin låg här hemma och det ledde till både ett och två bråk. Det första var på morgonen när vi var ute på en promenad. Efter Johannes hade pratat skavsår i mina öron under 30 minuter försökte jag säga någonting. Han avbröt mig genast och jag höjde rösten för mycket. Han gick med långa snabba kliv ifrån mig. Jag gick åt andra hållet.

Jaja, ingen av oss är långsura så det gick över snabbt, men sen tände det till på eftermiddagen också. Han tycker att det beror på mig. Jag tycker att det beror på honom. Vi får skylla det låga kalointaget och för lite sömn. Det mest intressanta när Johannes ska tala mig till rätta är att han använder frasen; "I min värld". Vaddå i hans värld? Planeten Johannes eller? Där allt bara krestar kring Johannes. Jag vill också ha en egen värld. Orättvist!

Ok, nog om privatlivet. Vi blir sams lika snabbt som vi brusar upp så nu är allt frid och fröjd igen. Vi var tillochmed och tittade på ett hus i morse.

Det blev en lugn och skön jobbkväll helt själv igår iaf och jag hade 8 av 8 plusmatcher (alltså tennismatcher, hästar, cricket och annat skit försöker jag undvika. Vi har kommit fram till att vi livnär oss på tennis de flesta andra sporter är bara en dyr hobby). Vissa var bara någon kr plus men 100% grönt, det händer inte var dag (typ aldrig). Det trots att jag gjorde bort mig i 4 av dem. Men målet var 1000 kr/marknad, så jag är nöjd och jag rikserade inte mer än 1-3k i någon match. Vi ligger så bra till i mars så vi försöker ta lite i taget just nu för att inte tappa resultatet. Februari slutade också helt OK, så det  ar synd att vi fuckade upp januari för annars hade vi haft en drömstart på året.

Jag ska skriva ihop ett inlägg senare om vilka förändringar vi har gjort från smällen i januari.

Btw så har jag tränat 13 av 16 dagar. Det ni!


Tomma läktare


Set 1

Just nu ligger Tomas Johansson under med 0-1 i set mot Levy i Davis Cup. Johansson hade en setboll vid 6-5 men missade den och förlorade sedan tiebreaket. Johansson ser lite trött ut bitvis men det är mycket kvar av matchen. Jag har iaf spelat emot Sverige.

Stolarna gapar tomt i hallen och det ekar när bollen träffar racket. Inte ens Johanssons lagkamrater sitter kvar på bänken.

RSS 2.0