Tungt

Jag är tillbaka i Göteborg. Jag har inte varit hemma på 2 månader så det är väl dags att komma tillbaka till vardagen igen.

AO har inte alls gått något vidare. Den här månaden är en katastrof. Efter att vi båda fick en jättebra start på året så har det gått mycket upp och ner. Mest ner. Efter lite mer än en vecka in på det nya året hade vi dragit in rejält. Jag vet inte exakt vad toppen var men mellan 200.000 - 250.000 sek låg vi plus som mest tillsammans. Men det var då, nu ligger vi back på månaden istället. Inte någon jätteenorm summa, men vad spelar det för roll. Det värsta är att efter att vi var nere och vände på botten, så började vi om och jobbade upp oss till ett bra resultat igen innan vi djupdök åter en gång. Så nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Eller förlåt, det är ett bit kvar till ruta ett.

Så. Vår plan med att minska swingsen höll inte. Allt kändes så bra, men jag tappade all diciplin efter att Johannes förlorade allt han vunnit första gången. Jag menar absolut inte att det är hans fel utan jag vet mycket väl jag skulle ha tagit ett par dagars ledigt för att få distans tills jag kunde hantera det. Men det är inte bara det. Det blev för mycket motgångar samtidigt. Min nya dator fungerade bra i ca 1 vecka, sedan har det krånglat avbrutet genom att koppla ur sig från det trådlösa bredbandet. Jag trodde att det var internetet som det var fel på men ingen annan i huset märkte av det så jag bytte dator med Tilda och då försvann problemet. Driften på Betfair har inte heller varit pålitligt, men det är inte bara jag som har fått befara det. Sajten har laggat, i vissa matcher har jag inte haft någon aning om vilka bet jag lyckats skickat iväg, vilka jag har lyckats ta bort eller vad jag har fått matchat. Andra marknader ha jag inte ens lyckats komma in på. Sånt gör en frustrerad. Sen vet jag inte hur många setbollar - matchbollar - breakbollar som har missats och kostat massor. Men det är inga ursäkter.

Mår man dåligt, är tilt etc: avstå!
Krånglar internet/datorer: trada inte förrens arbetsverktygen fungerar som de ska.
Missar man setbollar, matchbollar eller dylikt och inte har greenat ut: Vidta åtgärd och hoppas inte att det ska ordna sig av sig själv.

Det enda som jag inte kan ta på mig själv är när Betfair laggar.


Här har jag ett ex på ett en väldigt fin svit. -22k på drygt 33 timmar och 13 av 17 matcher med negativt resultat.


Jag har inte tradat en enda tennismatch sedan Gonzales - Gasquets 3:e omgång i lördags, där jag lyckades sabba allt plus jag hade i matchen i det sista och 5:e avgörande setet. Det trots att jag fick boka stort på galet låga 1.11 innan Gonzales ens utjämnat till 2-2 i set. Men 21 raka holds i det sista setet kostade mycket, men det fanns några bra lägen iaf. (Anldeningen till att avgiften är 4,1%  är för att jag körde på ett konto som knappt användes ifjol). 

Nu är det inte så att jag inte har kört något pgr av matchen ovan eller andra dåliga resultat, utan för att jag helt enkelt inte har haft tid. Det har varit skönt med några dagar ledigt efter att ha suttit varje natt/dag de senaste veckorna. Det är bara att inse att denna månad kommer att sluta minus, trots att vi låg riktigt bra till. Vi får börja om på nytt igen och jag hoppas att självförtroendet infinner sig igen. Men just nu känner jag mig rätt opepp, som min 18-åriga syrra brukar uttrycka sig.


Busy week

Bloggen har krånglat därav den uteblivna uppdateringen men nu verkar den fungera som den ska igen.

Trots att veckan som varit har bjudit på en hel del motgångar så har den varit mycket bra resultatmässigt. Speciellt för Joe. Men vi har inte fått någonting gratis. Vi satt båda med fina bokningar på Mauresmo när hon blev överkörd av Bartoli i Brisbanes semifinal. Tyvärr så bestämde plötsligt sig Mauresmo att kliva av matchen i slutet av det första setet och alla spel blev ogiltiga. Lite trist men inget att göra åt.

Igår var nog det den värsta dagen på länge. Både jag och Johannes missar matchen mellan Williams och Stousur. Willams som storfavorit tar ledningen i matchen och går ner till 1.01. Tappar sedan matchen och Stousur får 40-0  när hon servar för matchen och även hon handlas ner till 1.01. Men hon missar alla matchollarna och blir istället breakad och förlorar sedan matchen. Helt sjukt. 1.01 som går upp till 100 ggr och sedan vänder och vinner. Det var lite trist att missa matchen, det tar väl sisodär 3 år innan det händer igen. Men denna matchen var inte den stora motgången igår utan det var finalen mellan Stepanek och Verdasco.

Stepanek  vänder 0-1 i set till 1-1 och 4-1 (dubbelbreak). Handlas till 1.01-1.02 och tappar ledningen till 4-3 30-40, alltså breakboll till 4-4. Bollen blir i spel och Stepanek lyckas på ett tursamt sätt vinna bollen och håller sedan serven. Den bollen var värd mycket. Vi har aldrig varit så nära att vinna så mycket pengar i en tennismatch tidigare. Men det ville sig inte riktigt och Johannes kunde knappt andas efter matchen.

Men trots en del oflyt så har vi fått en bra start på året ocn nu har det precic börjat en ny vecka med massor av matcher.


Dagens trading


Totalt 5/1 = 15048 sek

Johannes tänker gå in i arbetskoma medans han är hemma i sin ensamhet. Jag däremot får kombinera arbete med vardagliga saker. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp det än, men helt klart är att det är lättast att arbeta under natten då Tilda och alla andra sover och det är lungt och skönt. Problemet är att det blir för lite sömn eftersom der inte känns riktigt rätt att sova hela dagarna, så det får bli några timmars arbete på natten, sedan sova och köra ett par matcher på eftermidagen efter att ha varit ute med Tilda.

Fredrik frågade hur mycket vi räknar med att tjäna per peson och månad. Och om vi är nöjda med en "vanlig" lön eller om vi har högre krav.

Självklart så är målet i första hand att vi ska kunna försörja oss på detta. Och det har vi gjort under de 2 åren vi har tradat heltid. Vi har inte bara lyckats få det att gå runt utan det har gått bättre än vad vi först trodde att det skulle göra. Jag tänker inte gå in på hur mycket vi har dragit in under dessa 2 år, men det är en del mer än vad vi tjänade innan på våra tidigare heltidstjänster, så kraven har såklart höjds. Dessutom har vi vant oss med att ha höga utgifter varje månad (vi försöker förbättra oss:)) så vi skulle aldrig klara oss på det vi tjänade innan. Fredriks fråga hänger också ihop med något jag har funderat på inför 2009. Nämligen vilken nivå i insats som jag ska lägga mig på.

Det är ingen hemlighet att vi har ganska höga swings ibland. Inget fel med det eftersom vi vet att vi går plus på det. Men jag tycker att det kan vara väldigt psykiskt påfrestande under de perioder det svänger rejält. Vi har nu i början av året satt upp ett dagsmål på 4k/dag. Jag kan tycka att det känns som ett ganska litet mål eftersom det är sällan jag är nöjd med att "bara" gå 4k plus på en dag och det är absolut ingen wow-känsla att vinna 4k på en enskild match. Men kan man sänka insatserna och få bort de stora förlusterna så blir ändå slutresultatet bra. 4k/dag * 25 arbetsdagar = 100k/månad. Och då klingar det genast bättre med 4k/dag. Det finns såklart även nackdelar med att trada med lägre risker i en match eftersom som det är som jag skrev tidigare idag; lätt att bli passiv när målet i matchen är uppnått.

Jag tänker testa att trada med små swings så att jag uppnår målet med 4k/dag i ett par veckor. Det är perfekt när man ska bygga rulle. Sen får vi se hur lä'nge jag orkar hålla diciplinen. 


Nattens trading


Jag orkar inte gå in närmare på nattens matcher just nu, för jag har snart varit vaken ett dygn och måste sova. Men här är resultatet och det blev som planerat en lugn trading med korta positioner, små risker och framförallt utan stora swings. Dagsmålet är överstiget så med det är jag nöjd även om jag tradade dåligt i 2 av matcherna. Jag tycker att det är lätt att bli för passiv när jag har satt upp små mål med matcherna. Sen hade jag sjuk otur i den sista matchen. Det blev inte många rätt där så att jag är glad att jag tog mig ur utan större förlust för jag låg ganska illa till ett tag.


Nu drar det i gång!


Davydenko, Roddick, Federer, Nadal, Murray och Blake möttes
 
Det har spelats en uppvisningsturnering för några av världens bästa herrar i veckan och både världsettan, Nadal och världstvåan, Federer fick se sig slagen av Murray. Det börjar bli en vana för Federer som endast har vunnit 2 av de 7 möten dem emellan. Vi åkte till Härnösand över helgen för att hälsa på Johannes pappa, så vi tradade bara någon match i turneringen. Men i jämfört med ifjol så har vi fått en bra start efter semestern och det känns såklart skönt för bara om en liten stund drar tennissäsongen igång på allvar.

Först ut är damturneringen ASB Classic som spelas i Auckland och Bwin streamar direkt därifrån. Den förstasidade i turneringen är OS-mästarinnan Dementiva och andrasidad är den duktiga Danska, Wozniacki som klättrade många placeringar på världsrakningen under 2008.

Johannes har precis satt sig i bilen för att åka hem till Göteborg så vi kommer att jobba på olika håll i ett par veckor. Jag känner mig rätt ringrostig och vi har enats om att vi kommer att starta året lungt och bygga lite rulle.


Sammanfattning av 2008

Jul och nyårsafton är överstökad, klapparna öppnade och nu är tennisen igång igen. Äntligen.

Men jag ska först försöka att sammanfatta det gågna året som precis som 2007 var kantat av både en hel del framgångar  men också en del perioder med tunga förluster. Efter att ha gått igenom P&L dag för dag 2007/2008 så kan jag bara konstatera det jag såklart redan visste; att swingens är stora. Periodsvis enorma.

Efter att ha kommit hem från Thailand förra dec så inledde vi det nya arbetsåret med en dålig run. Jag tror vi hade 9 av 9 minusdagar. Inte bra för ekonomin och framförallt inte bra för självförtroendet. Speciellt med tanke på att de sista månaderna 2007 inte var särskilt vinstgivande. Vi delade på oss inför årets första grand slam ocn när Australien Open startade så vände motgångarna och jan och februari blev väldigt bra. Mycket bättre än beräknat. I februari hade vi den bästa striken någonsin, då vi drog in ca 450.000 på 8 dagar. Självklart som alltid kom det en reaktion med en nedåtswing och vi förlorade ca 200.000 av dem innan månaden var klar, men det är så det går till (även om det var en extrem stor swing för oss) och på det hela taget var vi mycket nöjda med inledningen av året. Det var även i slutet av feb som Johannes var i Malmö 1 vecka för hjälpa Betting promotion.

I mars åkte vi åter till Thailand. Det blev en resa med sol och bad. Som alltid när vi är bortresta så förlorade Roger Federer efter att ha handlats till låga odds. Denna gång var det Murray som slog ut den nu föredetta världsettan. Samtidigt som vi var i Thailand så införde Betfair en Bot. Vi kallade den för boten Anna.

Utdrag från min blogg:
Det är skittrist det som har skett, jag är absolut inte glad för Betfair skalpar och tar en del pengar från marknaden, dessutom utan delay. Det är förjävligt att de utger sig för att vara en oddsbörs där spelare spelar mot andra spelare nu när det själva verket inte verkar vara så längre. Det är ännu mer förjävligt att de valde att sätta igång detta utan att informera oss - deras kunder.  Men nu är det så och det är bara att gilla läget eller byta jobb. Och byta jobb tänker inte jag göra, iaf inte just nu. 

Trots botar och semester så blev mars blev en lyckad månad med fina resultat. Dessutom så togs boten bort efter en tid.

April däremot började dåligt och den första minusmånaden var ett faktum. I slutet av maj så var det dax för den andra grand slamen för året, Roland Garos och vi bestämde återigen att arbeta på olika håll. Jag åkte hem till Hallen och jobbade därifrån och Johannes var kvar i Göteborg. Franska öppna gick bra. Vi drog inte in lika mycket som på Australien Open, men det berodde på att jag jobbade större delen av turneringen själv då Johannes var lite trött på tennisen och sysslade med ett tillfälligt projekt som tog mycket tid. Men jag var helt klart nöjd med resultatet.

Efter Franska öppna åkte vi ner till Österrike/Schweiz för att följa Sverige under fotbolls EM. Sverige spöade som bekant Grekland, men förlorade mot Spanien och vi hade grymt roligt.

I slutet av juni startade Wimbledon. Eftersom Johannes hoppade över större delen av Franska Öppna så var det han som arbetade mest av oss under Wimbledon då vi inte hade någon barnvakt. Men Wimbledon 2008 kommer att vara ett minne för livet eftersom vi fick uppleva det plats. Jag och Johannes var nedbjudna till London av Betfair och vi hade några grymt roliga dagar där tillsammans med Christian.

Juni och juli blev 2 helt ok månader och augusti blev riktigt bra och vi lyckades klämma in en resa till Amsterdam däremellan.

US Open är tydligen ingen turnering för oss. Varken 2007 eller 2008 gav den gröna siffror. Däremot gick september över förväntan ändå. Det var en månad då vi gick plus på både tennis, fotboll, hästar och hundar.

Oktober däremot var en tung månad. Vi låg mycket bra fram till den 15:e men det slutade som den sämsta månaden i år. Kan kanske bero på att vi tog en sista minuten till Gran Canaria och jobbade därifrån. Det blev en mycket dyr semester. Vi reparerade skadan en del i november. I december hade vi som bekant vår "riktiga" semester och jag loggade inte in på Betfair en enda gång under hela månaden.

Resultatmässigt så blev 2008 ett bra år, ganska likvärdigt med 2007. Jag är nöjd, inte jättenöjd men ungefär enligt plan och blir 2009 likadant så kommer vi med 100% säkerhet fortsätta ytterligare ett år. Men det beror ju såklart också på hur Betfair beter sig. Kommer de att fortsätta höja avgiften för de kunder som under långa perioder går plus på Betfair så kommer snart ingen att kunna livnära sig på detta. Jag ska dock tillägga till er som undrat, att vi har inte behövt betalat någon premium charge eftersom vi ligger på över 20% i avgifter och jag hoppas att vi även i framtiden kan undgå avgiften för är man väl inne i systemet så är det svårt att ta sig ur.


RSS 2.0