US Open

US Open har äntligen dragit igång. Tyvärr så känns det sekundärt, då fokuset ligger på andra saker för tillfället. Men vi har kört på så gott vi kan iaf och ca 50 tennismarknader inkl gamespel har hunnits med.


Här är några utvalda matcher från gårdagens trading:

Ivanovic - Dushevina 6-1 4-6 6-4

Jag missade 1.01-kalaset på Ivanovic, men fick boka min beskära del på låga odds innan Dushevina tog upp matchen till 1-1 i set. Ivanovic vann matchen men hon hade fick 15-40 när hon servade för matchen. Hade Ivanovic tappat serven till 5-5 igen så hade det varit en öppen match och det hade inte känts helt fel.


Haas - Gasquet 6-7 6-4 5-7 7-5 6-2

Jag kom in i precis rättan tid och lyckas pricka in 2 break i slutet av det 1:a setet. Kunde göra 6k på båda spelarna efter ca 2 minuter. När tiebreaket började så hade jag 0 på Haas och 8k på Gasquet. Tyvärr så väljer jag att byta sida så att jag har 10k på Haas istället efter att han har hållt serven till 1-0 i tiebreaket. Gasquet går fram till 6-1 snabbt och oddset rasar ner till 1.28. Jag visste att det var ett ganska dåligt beslut, eftersom Haas inte hade gått ner lika mycket som Gasquet om han vunnit setet. Dessuom är det bra att ha grönt på båda att trada med, speciellt eftersom det är bäst av 5 set.

Efter 3:e set så har jag har jag mina 6/6 igen.

När Gasquet sedan har 2 breakbollar i det 4:e setet har jag lagt upp boka 40k på Gasquet @ 1.10. Jag fick bara 1k matchad, hade jag lagt 1.11 istället så hade jag fått allt matchat. Haas höll sin serv och breakade sedan hem setet. Vilket fortfarande var det bästa för mig då jag hade 0 på Gasquet och 15k på Haas när det stod 2-2 i set.

Vid ställningen 2-1 till Haas i det avgörande setet så tappar Gasquet 40-0 till break. Jag tiltar lite smått eftersom jag gick emot mina principer och spelade på Gasquet vid just 40-0. Jag hade iaf kvar 9k på Haas efter breaket, men jag väljer att boka upp för rubbet. Men Gasquet är väck och förlorar med 6-2.

Usch, dålig tradad match av mig.

Jag hinner inte visa några fler marknader just nu, men det fanns en hel del bra matcher igår och boken visar en del plus på US Open so far. Federer, Nadal (även om tysken Phau bjöd på bra motstånd) och systrarna Williams vann sina matcher komfortabelt iaf och är vidare till nästa omgång.

Fint besök
Efter att scoreboraden för New haven har fuckat oss både en och två gånger så beslöt vi oss för att ta det lungt med tennisen i väntan på US Open. Och det passade bra då Christian från Betfair är i stan. Igår blev jag medjbuden för att se Sveriges träningslandkamp mot Frankrike. Kvällen slutade i vanlig ordning sent och jag trillade hem strax före klockan 06.00 i morse, efter x antal öl och drinkar och några timmars livepoker på Casiont. En mycket trevlig kväll!

Ikväll var det för omväxlings skull vi som fick bjuda Christian på middag. Kräftor och vin hemma i vårt vardagrum. Johannes som var hemma med Tilda igår har precis gett sig iväg till Cosmopol med Christian. Jag anar att de kanske hamnar i någon bar först. I helgen har Betfair anordnat någon pokerträff på en bar/nattclub, så vi ska försöka fixa barnvakt så att vi båda kan följa med. Annars får vi singla slant.

Jag är alldeles för trött för att överhuvudtaget se vad det är för tennis ikväll. Sängen och en film lockar mycket mer. Jag fattar inte hur Christian orkar...


Nej!


aftonbladet.se

Fan, Sanna ramlade efter 1:a häcken.

Ny vecka


På onsdag börjar Tildas inskolning till förskolan vilket innebär nya rutiner. Det kommer att bli toppen för henne att få nya kompisar. Och toppen för oss som får 3 timmar barnfritt varje dag. Hennes skoltider passar ganska bra med resten av tennisåret också.

Det är ingen tennis dagtid denna vecka utan den börjar runt 16.00 och vi har delat upp dygnen i 2 pass. Jag tror dock att jag kommer att ta med Tilda och smita iväg en stund ikväll till gymmet. Jag behöver träna och Tilda kan vara hos barnpassningen. Vi gör allt för att trötta ut hennes så att hon ska somna tidigt på tisdagkväll.

Jag har skummat igenom kvällens matcher och har valt ut några som verkar bra. Men det blir ingen position innan start, utan det blir att sitta och bevaka matcherna och vänta på bra lägen. Vi ligger bra till resultatmässigt i augusti, trots 3 riktigt dåliga dagar förra vecka. Vi lyckades iaf snygga till siffrorna de sista dagarna.


Peking so far

Sverige har fått 2 silvermedaljer i cykling att glädjas åt tack vare Gustav Larsson och Emma Johansson. Tomas Johansson och Simon Aspelin spelade till sig en final i dubbel. Väl där blev framförallt Federer men också Wawrinka ett för svårt motsånd men Sverige kan räkna hem ytterligare ett silver.

I singeln åkte alla svenskarna ut snabbt. Nadal krönte sin redan fantastiska karriär med ett OS-guld. Gonzales som sticker upp då och då fick OS-silver och Djokovic vann över Blake i bronsmatchen. I damernas final blev det helryskt och det var tillsut Dementiva som vann den ädlaste valören. Safina fick silver och bronspengen gick till ytterligare en ryska, Zvonareva. Systrarna Williams som snörpligt förlorade sina matcher, trots övertag, fick iaf trösta sig med guld i dubbeln.

Therese Alshammars baddräkt sprack inför försöken och den händelsen tillsammans med den då de 5 simmarna som satt och drack öl under herrarna dubbelfinal i tennis, iförd landslagsdressar, var väl det intressantaste som svensk simning bidrog med under detta OS. Amerikan Michel Pelphs briljerade iaf och tog 8 guld.

Brottaren Ara Abrahamian
blev tveksamt bortdömd i semifianlen och slängde sedan sitt brons i backen och gick ifrån prissermonin. Skandal - alltså inte Ara, utan korrupta domare.

Fotbollstjejerna gjorde som förväntat; åkte ut mot Tyskland i kvartsfianlen. De svenska handbollstjejerna slog Brasilien och möter grannlandet, Norge i kvartsfinal. Det blir kjempegott.

Karolina Kluft tog sig inte ens till final i 3-steg, förhoppningsvis så lyckas hon bättre i längdhoppet. Men huvudsaken är ju att hon har roligt...

Sanna Kallur var glad efter sitt försöksheat. Benet kändes bra och trots att hon inte tävlat sedan 6 juni så hade hon den näst bästa tiden i försöken. På måndag väntar semi.

Stefan Holm är vidare till final i höjdhoppet. Tyvärr hade inte Linus Thörnblad turen på sin sida iadg. I det andra hoppet på 2.25 så hoppade Linus över ribbad. Linus landade. Ribban låg kvar... den låg kvar.. men lagomt till Linus hann resa sig så gled ribban av. Även i det 3:e hoppet så var det nära. Men för att citera Gunde "nära skuter ingen hare".New Haven


Pilotpentennis.com

Idag drog kommande veckas turnering igång så smått. Den kommer att gå av stapeln i New Haven för både damer och herrar.

De sidade damerna:

Anna Chakvetdatze
Daniela Hantuchova
Marion Bartoli
Agnez Szavay
Patty Schnyder
Flavia Pennetta
Alixe Cornet
Dominka Cibulkova

De sidade Herrarna:
Fernando Verdasco
Ivo Karlovic
Igor Andreev
Juan Monaco
Andreas Seppi
Mardy Fish
Marc Gicquel
Simone Bolelli
Jurgen Melzer
Marcei Granollers
Jose Acasuso
Eduardo Schwank
Vicktor Hanescu


De bästa spelarna står över denna turnering för att ladda upp inför US Open som drar igång den 25:e augusti. Och det kommer säkerligen vara flera av spelarna i New Haven, som inte kommer att prestera på topp nästa vecka pgr av samma anlening. US Open är den 4:e och sista Grand slamen för året och det är ingen som vill komma trött till New York.

Del Potro tog sin 19:e raka seger genom att vinna kvällens final mot Troicki. Han har spelat många matcher i sommar och har uttalat sig om att han känner sig sliten så jag har mycket svårt att tro att han kommer att lägga sin själ i denna turnering också. Det skulle iaf vara dumt om han gjorde det, då matcherna i US Open spelas till bäst av 5 set och tenderar att bli långa.

Eurosport kommer att TV-sända en herrsemifnal på fredagkväll, herrarnas final på lördag och damernas final på söndag.

Europas fotbollsligor har dragit igång och OS pågår fortfarande så det återstå att se hur mycket spel det kommer att vara på Betfair under nästa veckas tennis. Vi kommer att vara där iaf:)

Weird marknad


Kunitsyn - Devvarman 6-4 6-1

Matchen mellan Kunitsyn och Devvarman avslutades just. Och någon eller några på marknaden agerade  väldigt konstigt under matchen.  Kunitsyn vandrade upp till ca 1.80 innan start och han står högre efter att han hållt serven till 1-0. När Devverman leder med 4-3, ett break så är det någon som vill spela honom till 1.40.  Lågt med tanke på att han inte ens har tagit setet och själv blivit breakat och haft problem med sina servar. Det är hela tiden någon som vill spela honom oavsett om han vinner gamen eller inte. När Kunitsyn har en setboll i Devvarmans serv så går det fortfarande att spela honom runt startoddset 1.80.

Kunitsyn vinner 1:a set med 6-4 och går ner till 1.50, han håller sedan serven enkelt och går ner till 1.44. Dvs 6 punkter. Han breakar sedan och håller till 3-0 då går det fortfarande att spela på 1.20.

Igår när Devvarman vunnit första set mot Kendrick och ledde med 2-0 i game så pressades han ner till 1.05 och då var han inte favorit från start. Har jag missat någonting? Vem är Devverman? Nästa Nadal? Skulle inte tro det....

Devvarman är 23 år från Indien, rankad 314 och spelar på ATP-touren för första gången.

Jag orkade inte ge mig in i matchen med någon större summa även det hela tiden fanns fina odds på Kunitsyn. Dels för att tankar kom om att det var något skumt med matchen och dels för att scorebaorden slutade fungera under några game. Nu vann iaf Kunitsyn enkelt, så matchen var säkert ren. Men någon hade väldigt fel där ute.

Det blev en ganska bra dag för oss, skönt med tanke på dagarna innan. Nu ska jag sova så at jag orkar se finalen i dubbel. Får se om svenskarna orkar prestera efter den långa matchen igår.


Roddick....Troicki - Roddick 6-0 6-2 6-4

...bjuder på stora swings igen och förlorar från 1.04. Fasinerande sport det här. Troicki servar som en kratta i det första setet och Roddick vinner enkelt 6 game i rad. Handlas ner från 1.26 till som lägst 1.04, sen vänder matchen och Troicki vinner.

Jag greenade ut rätt tidigt, med tanke på hur Roddicks match utvecklades sig igår så ville jag sitta med en öppen position och grönt på båda sidorna för att kunna boka upp om någon tog ledningen. Nu blev det bara ett relativt odramatiskt avgörande set med endast 1 break. Troicki hade i jämfört i början av matchen ingen problem med sin serv. Han bjöd på ett 0-15 som bäst.

Aspelin och Johansson till final i dubbel


Aspelin/Johansson - Llodra/Clement 7-6 4-6 19-17

Det blev en lång match mellan det svenska dubbelparet och Llodra/Clement. I nästan 5 timmar spelade de och det var svenskarna som tillsut var starkast och vann med siffrorna 19 -17 i det avgörande och mycket spännande setet. De kommer att få möta Wawrinka/Federer i final. Schweizarna slog ut favoriterna Bryan/Bryan. Kanske blir det ett OS-guld för Federer ändå...

Andy Roddick @ 17.5 ggr


Roddick - Schwank 4-7 6-4 7-6

Jag kunde inte ha valt en sämre dag att ta ledigt på.
Serena Williams @ 1.02 LOST
Roger Federer @ 1.1 LOST
Venus Williams @ 1.11 LOST

Och inte nog med det så bjuder Andy Roddick och Eduardo Schwank på en av de bästa tradingsmatcherna i år. Vi gick och la oss tidigt ikväll så det inte var någon av oss som orkade köra nattmatcherna. Men jag kunde inte somna så jag gick upp för att se om hur det gick för Roddick.

Jag hann trada sista gamet och tiebreaket och fick en tröstslant. Men det var synd att ingen av oss var vaken under hela matchen för det var en riktigt bra match.

Jag har läst tråden på Betfairs forum och om jag har förstått det rätt så gick matchen till ungefär såhär; Roddick @ 1.16 förlorar första set. Vinner sedan det 2:a, efter att ha varit uppe runt 2 ggr. Han handlas ner runt 1.35 i det avgörande setet. Roddick får sedan 3-1 (?) (ett break) och handlas till 1-03/1.04. Schwank vänder sedan matchen till 5-4 och har 2 matchbollar i egen serv och är nere i 1.06 som lägst. Roddick räddar matchbollarna och vinner sedan matchen enkelt i tiebreaket.

Från 1.03 upp till 17.5 ggr för att sedan vinna matchen. Snacka om swings.

Det var inte något fel på de andra 3 matcherna som spelades i samma turnering inatt heller. Faktum är att alla 4 matcherna gick till 3 set. Jag småtradade de 2 sista matcherna, men var alldeles för trött för att orka prestera på topp. Plus iaf.

Nu ska jag sova en stund så jag orkar följa någon OS idag.

Scorebord i Japan och Kina i höst

Jag har fått en fråga om hur scoreborden brukar vara i Asien efter US Open.

Niklas:
Hej cecilia, efter us open kommer det ju en del tävlingar i japan å china bland annat, undrar om du vet hur scoreboarden där brukar vara, är den som vanligt i dom turneringarna eller sämre? å hur är det med live stream tv bilder?

Svar: Scoreboarden ifjol från Japan var tyvärr helt värdelös. Om jag minns rätt så hade de en egen därifrån och den fungerade lite som den ville. I Kina var det lite bättre och det visades några matcher på TV.

Jag vet inte hur mycket som kommer att visas i år. På dagenstv.com är det lätt att få översikt över vilka TV-kanaler som sänder från olika turneringarr. Men de har inte lagt upp så långt fram i tiden än. Jag vet inte heller vad/om någon spelbolag kommer att streama. Men håll koll på Bet 365, bwin, tennisform och Betfair när det är dags för matcherna
.

Gårdagens trading

Hej! Vi har varit inne i ett riktigt loosing strike de senaste 2-3 dagarna. Jag hade några riktiga skitmatcher igår och nedan redovisar jag några utvalda matcher från gårdagens trading. Och ni som efterfrågat röda matcher, här kommer de:Williams - Cornet 3-6 6-3 6-4

Dagen började riktigt illa med en förlust på matchen mellan Williams - Cornet och det resultatet präglade indirekt  resten av dagen. Efter att ha missat att boka Williams låga odds från start så kliver jag in i absolut det sämta tillfället i matchen. Jag spelar Cornet när Serena servar och har 30-30 i början av 2:a set.

Själva spelet var väl OK, men efter att Serena har hållt sin serv så ligger jag kvar i positon. Det gör jag inte i vanliga fall, men eftersom jag kände mig smått frustrerad redan innan matchen så vägrade jag byta sida, what so ever. Självklart bokar jag mer efter att Serena tagit setet, det trots att hon servat hur stabilt som helst i hela det 2:a setet. Cornet blir såklart breakad rakt upp och ner från 30-0 redan i det första servgamet och det breaket räcker för att hon ska förlora matchen. Williams å andra sidan förlorade knappt  någn boll i egen serv.

Det var länge sedan sist som jag tradade så dåligt som jag gjorde i den här matchen. Eller tradade var kanske inte rätt ord. Jag spelade. På Cornet. Bära eller brista. Och det brast.


6-4 6-4
Jag tyckte mig komma över förlusten på Williams rätt snabbt och efter lite självransakan så börjde jag trada Nalbandian .-Monflis. Jag hade ingen bollförboll-uppdatering så jag började försikigt.

Fick snabbt upp det till ca 5k grönt på båda spelarna och låg bra till på Monflis när han vann det första setet. Tradade sedan break med det pluset jag hade i nästan alla game. Det kostade rätt så mycket då det endast blev ett break. Monflis bryter Nalbandians serv till 5-4 oc jag har ca 4.500 kr kvar på Monflis när han ska serva för match. Skulle kanske ha greenat ut och varit nöjd,men Monflis får problem med serven och jag bokar upp för det mesta pluset. Tyvärr höll han serven och vann matchen.

Jag skulle kanske ha greenat ut på 1.07 och varit nöjd, men jag hade nog inte helt kommit över det dåliga spelet i matchen innan så 4k kändes inte som någon tröst. Sen är det svårt att trada utan liveuppdatering.Kirilenko - Dubois 1-6 6-2 7-5

Efter att ha plusat några småsummor på några dubbelmatcher så sätter jag igång med turneringarna i USA  - de som egentligen var mina planerade arbetstimmar. ´

I den här matchen så tradade jag bra och hade något riktigt stort på gång, men jag sabbade det. Jag börjar med att spela 10k på Kirilienko @ 1.44 då det är Dubois som börjar serva. Det blir 0-30 men eftersm scoreborden inte uppdaderade de första bollarna så reagerar inte marknaden. Dubois håller från 0-30 så jag upp Kirilenko rätt rejält. Dubois vinner 6 game av 7 och går ner till ca 1.45. Det är Kirilenko som börjar serva så jag sitter still med pluset på Dubois och lägger in boka 20k på 1.18. 0-40 direkt och det ser ut som om Kirilenko ska tappa serven igen. Jag flyttar tyvärr ner min 1.18 några snäpp så jag får inte allt matchat, vilket var synd så Kirilenko räddar 4 breakbollar totalt i det gamet.

Jag greenar ut och har ungefär lika mycket på båda spelarna när Kirilenko vinner det 2:a setet och går ner tlll strax över startodds. Jag bokar är upp Kirilenko igen och det känns ju bra när Dubois sedan får 3 gamebollar till 4-1. Vid 3-1 40-0 kan man boka 1.20. Och vad gör jag? Jo, jag spelar istället för att boka, det trots att jag redan sitter med mycket plus på Dubois. Jag spelar vanligtvis ytterst sällan på 40-0 längre då det är mycket mer lönsamt att boka 40-0 då oddsen ofta inte rör sig så mycket mer vid hold. Men igår var inte en vanlig dag och 40-0 är inte hold och det blir inte 4-1 utan istället blir det break till 3-2. Kirilenko vände matchen till sin fördel och jag bokar bort allt plus på henne när hon har en matchboll i Dubois serv.

Kirilenko tar matchbollen och jag får ingen vinst. Dåligt gjort av mig för jag trodde inte att Dubois skulle kunna vinna matchen efter att ha tappat ledningen.


Falla - Serra 7-6 7-6

Bra trading av mig i den här matchen, helt klart dagens bästa även om det inte blir någon stor vinst. Men jag låg plus från 1:a bollen till den sista. Gjorde ca 25 stora trades i matchen, ca 70 totalt och de flesta var bra. Jag konstaterade tidigt i matchen att de båda hade problem med att hålla sina servar så jag bokade break hårt i många game. Det blev "bara" 6 break (är egenntligen gansk många break på 2 game i en herrmatch på hart court) av 24 game i matchen, men i många game så lönade det sig iaf pgr av att det var så många breakbollar, totalt 25 st.

Båda gamen slurtade i tiebreak som Fall vann. Serra hade 4 setbollar i Fallas serv vid ställningen 6-5 i det första setet och han både servade för set och hade setbollar i tiebreaket i det 2:a setet. Hade han vunnit tiebreaket så hade det kunnat blivit en riktigt bra match för mig då jag hade 35k på honom. Tyvärr så tappade jag fokus just i tiebreaket för att jag samtidigt var inne i machen mellan Haas -  Mahut.

Men som sagt helt OK tradat i matchen och hade några fler av breakbollarna suttit så hade det blivit riktigt lönsamt.


Tennis / Cetkovska v Osterloh : Matchodds13-aug-08 19:30 13-aug-08 22:29 -12 828,49
Osterloh - Cetkovska 6-1 6-1

Under den här matchen händer det något som inte får hända. Jag har tradat upp så jag har ca 10k plus Cetkovksa och 10k minus på Osterloh när Cetkovska har 3 breakbollar till 5-4 i det första gamet. Jag håller på att boka av runt 1.22 men jag hinner inte lägga upp alla odds för alla fönster börjar stängas av. Det är Tilda som av misstag kommer åt datorns on/off-knapp med foten. '

När jag äntligen kommer in på matchen igen så har istället Osterloh setboll i egen serv, som hon tar. Och efter det så vinner Cetkovska endats 1 game till i mathchen. Jag kunde ha klivit av med minus ca 2500/2500 efter första set men less som jag var så spelade jag istället mer på Cetkovska. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att Osterloh som hade 8 breakbollar och problem med att hålla serven i alla game utom 1 i det 1:a setet engelt skull vinna 6 game av 7 i det 2:a setet. Men det gjorde hon.

Jäkligt irriterande fölust med tanke på att Cetkovksa var nere under 1.20 i början av matchen då hon hade ledningen. Men det är bara att räkna in på kontot "outförutsedda utgifter".Dechy - Srebotnik 7-5 2-6 7-6

Min sista match för natten och den slutade allt annat än bra. Även här låg jag bra till och hade egentligen ingen minus förens i det absoluta slutet i matchen. Det är svårt med nattmarknader som har dålig omsättning. Det är inte lätt att få sina odds matchade och det är ofta nästan tomt på marknaden. Den här matchen slutade i tiebreak och i vanliga fall så ska jag kunna greena ut då men det gick inte, trots att jag hade pengarna på favoriten som precis hållt sin serv blankt. Sen att Srebotnik endast vinner 1 boll i tiebreaket känns ju sådär.

Sammanfattning av gårdagens trading: Dålig start på dagen, med en förlust i en match som jag inte skulle ha klivit in i av flera anledingar: Okoncentrerad, ensam med Tilda, dålig koll på marknaden, taskig sinnestämmning, dålig diciplin. Tradade sedan bra i några matcher och en vanlig dag så skulle det ha blivit en bra dag. Skillnaden var att jag inte greenade ut, vilket jag i vanliga fall brukar var bra på. Och att jag bokade bort alltför mycket plus i slutet av matcherna. Anledningen till det var att jag jagade stora vinster för att "ta igen" tidigare förluster. Jag brukar också vara bra på att både röda ut och nolla om matcherna inte går min väg, det gjorde jag inte igår. Jag gjorde det gamla nybörjarmisstaget - att hoppas. Jaja, även solen har fläckar:)

Igår var den sämsta dagen för mig på flera månader. Men efter en utvärdering, ledig dag och en lång promenad så är det nästan glömt. Det var en dålig dag på jobbet helt enkelt, sånna har man ju haft förr. I morgon blir det nya tag.


Dagens trading

Här är dagens trading. Jag är lite sur på mig själv för jag sabbade matchen mellan Dubois och Rodina. Jag kunde ha gjort bra med plus flera ggr. Jag satt mad 0 på Dubois och plus 14k på Rodina när Rodina ledde med 4-1 och dubbelbreak i det 2:a setet. Hon handlades runt 1.8 då. Setet slutade i tiebreak som Dubois vann och jag drog på mig en helt onödig förlust. Annars en helt OK dag med tanke på likviditeten på matcherna. Är det fler än jag som längtar till US Open?

Nu blir det film, The X-files: I Want to Believe.

3:e set mellan Pazek - Cetkovska


Inför 3:e setet, Paszek på serv

Cetovska 1-0 (break)

Cetkovska 2-0 (hold)


Cetkovska 3-0 (dubbelbreak, medical timeout)

Cetkovska 3-1 (break)

Cetkovska 4-1 (break och GSM by retirement)

Jag tog några print screen i 3:e set mellan Pazek och Cetkovska, för att visa hur jag låg till mellan gamen. Nu var det en ganska dålig match att visa upp eftersom den bara gick åt ett håll. Dvs mitt:) Dessutom spelade de bara 5 game då Pazek bröt.

Som ni ser så var Cetkovskas odds högre efter att hon hållt serven til 2-0, det berodde på att hon hade problem med serven då tappade 40-15 till breakboll x 2.

Jag funderar på att göra bokslut för ikväll. Johannes och Tilda är snart hemma så mys med film i sängen lockar mycket mer än att sitta vid datorn just nu.

Cincinnati


Ditty - Yuan 2-6 6-1 6-4

Damerna i Cincinnati är igång. Hittills har det spelats 2 matcher. Den första vann Pin enkelt på 55 minuter. Den andra var lite mer tradevänlig och slutade med seger till Ditty efter 3 set. Jag gjorde bort mig lite i det andra setet men det gjorde inte så mycket för det bjöds på några felodds i det avgörande setet som jag hann att ta, så det blev en plusmatch iaf.

Joahnnes var märkbart tagen efter morgonens session så han åkte till Liseberg istället för att jobba. Klokt av honom, det är ingen ide att trada tilt. Hoppas han är fith for fight snart iaf, men några fler nattmatcher på OS blir det nog inte för vår del.

Na Li


Na Li - Kuznetsova 7-6 6-4

Kuznetsova hade ingen bra dag idag och är ute ur OS-singeln redan i första omgången. Hon tappade 5-2 i det första setet till tiebreak och sedan setförlust. I det 2:a setet börjar Kuznetsova med att gå fram till 2-0 men tappar den ledningen också. Na Li får 5-3 och egen serv, men lyckas inte serva hem matchen trots 1 matchboll. Hon breakar dock hem matchen istället och är ni vidare til 2.a omgången.

Ca Odds på Kuznetsova under matchen:
Startodds - 1.45
5-2  - Kuznetsova 1.16
Tiebreak - 1.60
0-1 i set - 2.60
2-0 i 2:a set - 1.66
3-5 (Na Li servar för match) - 8.7
4-5 - 3.50

Jag klev in och spelade på Na Li efter att hon höll serven till 1-2 i det 2:a setet så det blev en rätt bra början på dagen. Bet 365 hade score på matchen så det fanns hyfsat bra likviditet på marknanden. Jag kommer bara att trada matcher på OS som jag har bollförbollresultat på. Johannes satt uppe inatt/morse och körde och jag vet att han hade TV-bilder på vissa matcher, men vi gick om varandra i morse så jag har inte pratat med honom hur de och scorebordsen fungerade. Dömma av resultatet så såg det inte ut som om det var optimal trading iaf.

Förövrigt har vi bestämt vilka sporter vi ska trada under OS. Det blir bara tvåvägsmarknader och sånna sporter som vi gått plus på innan; Tennis, basket, badminton, Vollyboll och beachvolyboll. Jag har röstat på att vi ska låta bli fotbollen men jag vet inte om vi är överens på den punkten än. Vi har iaf fått en fin start på OS, mest tack vare Johannes om hittade några bra basket och Vollybollmatcher.

Det är inte bara OS denna vecka. Idag drar det igång 2 turneringar i USA. En för damer och en för herrar med helt OK startfält.

Olympiska spelen 2008

Strax drar OS-invigningen i Peking igång. Jag älskar OS, vinter som sommar. Vi har tittat på lite resor till Kina, men vi blir hemma. Det känns inte rätt att ta med sig Tilda dit och att lämna bort henne för 5:e gången denna sommar är inget alternativ. Vi får nöja oss med att följa tävlingarna hemma framför TV:n, och det är ju inte fy skam det heller, det är ju ändå där man ser allt bäst.

Friidrott
Som gammal friidrottare så tycker jag att det är det som roligaste att följa under sommar-OS, dock känns den Svenska OS-truppen inte alltför stark i år då Kluft har bytt bort sjukampen, Kallur har varit skadad och Kajsa och Olsson är inte med.

Carolina Klüft
har ju varit ett säkert guldkort när det gäller sjukamp. Men det kändes ju inte rätt i hjärtat längre så hon la ner efter 19 raka sjukampssegrar och satsar nu istället på ländhopp och tresteg. Trist tycker jag, eftersom att följa hennes i sjukampen brukar vara en av de aboluta höjdpunkterna under stora mästerskapen - det på banan vill säga, utanför verkar hon bara vara lite för mycket. Carro är en grym tävlingsmänniska, men jag tror knappast att hon kommer att ta någon medalj detta OS.

Sanna Kallur har en av världens bästa häcklöpningsteknik och många fina placeringar bakom sig men lårets baksida har ställt till stora problem för henne och faktum är att inför OS har hon inte tävlat sedan 1/6 då hon kom 2:a i Berlin på tiden 12.54.

Stefan Holm gör sitt sista OS och han är en av favoriterna till att ta guld. Stefan är är duktig och väldugt rutinerad. Det ska bli kul att följa herrarnas höjdhopp och jag hoppas att Stefan hoppar bra.

Linus Thörnblad är 9 år yngre än Holm och han kliver in i sitt 2:a OS. Han årsbästa är 2.30 att jämföra Med Stefan holms 2.37. Förhoppningvis så får vi följa två svenskar i final.

Kajsa har lagt hoppskorna på hyllan och det är Emma Green som ensam får representera Sverige i damernas höjdhopp. Emmas årbästa utomhus är 1.94 vilken är en bra bit ifån Blanka Vlasics 2.07. Blanka har dominerat damernas höjdhopp i år och det skulle inte förvåna mig om hon lyckades slå världsrekord under OS.


TennisJag kan inte erindra mig om att jag någonsin har följt en tennismatch under något olympiskt spel. Jag vet inte hur mycket tennis som kommer att visas i år, men förhoppningsvis så blir det en del. På Betfair är Federer favorit till att vinna. Jag unnar verkligen Federer ett OS-guld, men jag tror inte att han kommer att vinna. Lottningen inför första omgången är klar och det ser ut att kunna bli en rad spännande matcher redan från start. Svenskarna har minst sagt fått tuffa motståndare redan från start.

LOTTNINGEN

Roger Federer (SUI x1) v Dmitry Tursunov (RUS)
Lee Hyung-Taik (KOR) v Rafael Arevalo (ESA)
Tommy Robredo (ESP) v Andreas Seppi (ITA)
Tomas Berdych (CZE) v Ivo Karlovic (CRO x14)
Gilles Simon (FRA x10) v Robin Soderling (SWE)
Frederic Niemeyer (CAN) v Guillermo Canas (ARG)
Thomaz Belluci (BRA) v Dominik Hrbaty (SVK)
Chris Guccione (AUS) v James Blake (USA x8)
Nikolay Davydenko (RUS x4) v Ernests Gulbis (LAT)
Paul-Henri Mathieu (FRA) v Nicolas Lapentti (ECU)
Komlavi Loglo (TOG) v Kevin Anderson (RSA)
Max Mirnyi (BLR) v Nicolas Kiefer (GER x15)
Fernando Gonzalez (CHI x12) v Sun Peng (CHN)
Marin Cilic (CRO) v Juan Monaco (ARG)
Olivier Rochus (BEL) v Ivo Minar (CZE)
Janko Tipsarevic (SRB) v David Ferrer (ESP x5)
David Nalbandian (ARG x7) v Zeng Shaoxuan (CHN)
Nicolas Massu (CHI) v Steve Darcis (BEL)
Simone Bolelli (ITA) v Victor Hanescu (ROM)
Gael Monfils (FRA) v Nicolas Almagro (ESP x11)
Mikhail Youzhny (RUS x13) v Jiri Vanek (CZE)
Jarkko Nieminen (FIN) v Thomas Johansson (SWE)
Rainer Schuettler (GER) v Kei Nishikori (JPN)
Robby Ginepri (USA) v Novak Djokovic (SRB x3)
Andy Murray (GBR x6) v Lu Yen-Hsun (TPE)
Agustin Calleri (ARG) v Ivan Ljubicic (CRO)
Marcos Daniel (BRA) v Jurgen Melzer (AUT)
Frank Dancevic (CAN) v Stanislas Wawrinka (SUI x9)
Radek Stepanek (CZE x16) v Michael Llodra (FRA)
Sam Querry (USA) v Igor Andreev (RUS)
Lleyton Hewitt (AUS) v Jonas Bjorkman (SWE)
Potito Starace (ITA) v Rafael Nadal (ESP x2)Damernas lottning

Min och Johannes utmaning under detta OS blir att försöka undvika att lägga spel på annat än tennis. Har jag nämnt någon gång hur dåliga vi är på andra sporter än just tennis?:) Så snälla gud, låt det finnas bra scorebords från tennismatcherna detta OS:)


Parmiddag

Vi hann inte med något IKEA igår, utan det blev en hel dag på stan istället med shopping och långlunch på O`learys. Kvällen avslutades på Liseberg med Magnus Uggla och sen middag. Jag somnade direkt efter vi kom hem men Johannes satte sig plikskyldigt framför datorn och jobbade. Han var dock väldigt missnöjd med tradingen, men det tycker jag inte att han ska vara. Det var fler än en lågoddsare som förlorade inatt, men bara för att en spelare som haft en stor ledning förlorar, betyder det inte att man drar in en självklar storvinst. Det är lätt att komma fel även i matcher som på pappret sätt ut som en bra tradematch. Johannes gick bra plus igår, så jag tycker helt klart att han ska vara nöjd.

Ikväll ska vi på parmiddag hemma hos Börje och Lisa, tillsammans med Henrik och Frida. Så vi får se om det blir något arbete inatt. Det beror nog på hur mycket vin som serveras till maten.


Kvällens matcherIkväll/natt spelas det lite fler matcher än igår. Jag som precis har lyckats vända dygnsrytmen till hyfsat normalt är inte så sugen att sitta uppe på nätterna denna vecka. Det kommer ändå bli mycket sådant framöver med OS och US Open. Så det blir nog Johannes som kommer att sitta uppe med de sista matcherna.

Jag ser inga självklara vinnare i dagens matcher. Moya visade ju fin form förra veckan, men å andra sidan spelade han en riktigt dålig match mot Haas för 2 veckor sedan. Men Moyas matcher är alltid värda att hålla koll på, det händer då och då att han gå ner riktigt lågt och förlorar matcher.

I Rogers Cup åkte Safin ut i andra omgången mot Wawrinka, i Cincinnati mötte han mot Tursunov i den första omgången och redan 2 minuter in i matchen visade safin upp sitt dåliga humör. Han gnällde sig i genom matchen och förlorade i 2 raka. Isner spelade bra förra veckan men åkte ut i andra omgången efter att Andreev räddat 2 matchbollar.

Nu ska jag skynda mig iväg för en sväng på IKEA med mor och far. Johannes var väldigt angelägen om att följa med men nu får jag inte upp honom. Det är lika bra att han får sova om han ska orka jobba inatt:)

Amsterdam


Söta Johannes - lite Robert Wells varning?

Söta Börje

Johannes steker

Fylleshopping

Det blev en riktigt rolig Amsterdamresa tillsammans med Börje och Lisa. Lägenheten som vi hyrde var helt OK, även om vi inte vistades där alltför mycket. Dagarna spenderade vi genom att äta, dricka, shoppa, promenera i stan och bara umgås.

Det är inte mycket tennis denna vecka. Lite tråkigt, men ganska passande. Mamma och pappa kommer hem med Tilda idag som har varit i Norrland 1 vecka, så det blir fullt hus här några dagar.

RSS 2.0