Vi har iaf tur med vädret

Jag kommer såklart inte att sluta blogga bara för att Johannes har bestämt sig för att göra det. Jag tror iofs inte att han kommer att hålla sig borta alltför länge heller. Men det är ingenting som jag har pratat med honom om och inte heller någonting jag kommer att lägga mig i.

Att det förekommer uppgjorda matcher är både jag, Johannes och det flesta andra som tradar på Betfair väl medvetna om. Det har vi levt med i flera år nu och jag tycker att jag har lärt mig att hantera det bra. Är det en match som är en solklar läggmatch så brukar jag bara skratta åt det och antingen kliva av matchen eller låta den vara. Däremot är jag ganska trött på att höra Johannes säga att var och varannan match är uppgjord. Jag hör det dagligen och även om jag ofta inte delar hans uppfattning så blir jag påverkad av det. Det är svårt att bekvämt gå in med större summor och trada samtidigt som att man har i bakhuvudet att det kan vara någonting skumt med matchen.

Enligt Johannes har nästan varenda match varit uppgjord denna vecka. Ljubicic la sig efter att ha misslyckats serva hem matchen. Berdych tappade sin match och förlorade från låga odds, självklart var det planerat. Ja, i stora drag kan man också säga att alla ryssar i Rysslandsturneringen har gjort upp matcherna. Och att de flesta Fransmän skulle vinna i Lyon står skrivet i stjärnorna.

Det är säker flera av spelarna som gör upp matcher veckor som denna men jag vägrar ha detta som arbete och tro att de flesta tennispelarna ät korrupta och lägger sig bara för att de förlorar en match som de på pappret borde ha vunnit. 

Tillochmed när Nadal förlorade semifinalen mot Simon förra veckan var Johannes tvungen att säga:

-Tror du att han la sig?
-Ja, självklart gjorde han det svarade jag. På hemmaplan, efter att ha vunnit första set och haft ledningen i andra. Att han sedan ansträngde sig att breaka tillbaka när Simon servade för matchen, ta ledningen i tiebreak för att sedan förlora matchbollen med minsta möjliga marginal, var nog bara för att showa för hemmapubliken.

Det är klart att Nadal ville vinna matchen, det tror nog egentligen Johannes också. Han kunde väl bara inte låta bli att slänga ur sig någonting efter att ha missat matchen och en 1.01.

Att Llodra la sig mot Robredo är jag dock helt övertygad om. Oddsfallet innan start samt de enorma summorna på 2-0 i setspelet talar sin tydliga språk. Jag tänkte att det kanske kunde röra sig om någon skada innan start, men Llodra spelade en bra match förutom de 2 gamen han gav bort, dessutom så finns det ingen anledning för någon att spela så mycket på 2-0 i set om det handlar om att Llodra inte känts sig OK och inte tänkt att fullfölja matchen.

Det omsattes över 1 milj på på 2-0 i set till Robredo på ett odds som var alldeles för lågt. Jag har aldrig sett det tidigare. Likviditeten på sidomarknaderna brukar inte alls vara speciellt stora. Och definitvit inte i en förstaomgångsmatch i en skitturnering. Jag har full förståelse för de som har bokat 2-0 i set (även om man kanske kan tycka att det borde ha ringt varningsklockor), eftersom oddset var för lågt. Men frågan är inte vilka som har bokat utan vem det är som har spelat hårt på oddset.

Att Betfair genast rättade marknaden och betalade ut pengarna trots att om jag uppfattade det rätt var många som hörde av sig redan under matchen, är såklart beklagligt. Men jag förstår Betfair, de måste såklart ha klara bevis innan de agerar. Att utreda matchen innan de rättar den hade såklart varit ett alternativ, men det är många som skulle ha blivit missnöjda med att ha sina pengar frysta. Jag hoppas dock att de verkligen utreder denna match i efterhand för matcher som denna gör att det inte mer attraktivt att trada tennis på Betfair.

Det bästa hade varit om Betfair hade stängt matchen redan innan den startade med tanke på de onormala oddsröreslerna och setoddsen. De andra spelbolagen gjorde det. Självklart så är det inte heller enkelt för Betfair att börja voida matcher innan start, men i detta fall så hade det varit bättre. Jag tror ingen av de spelare med rent mjöl i påsen hade tagit illa upp av att få sina bet voidade pgr av att Betfair stängt matchen pgr av att något inte stod rätt till. Nu är det antagligen så att Betfair inte hade koll på detta innan start eftersom det också hade en reklambanner med matchen på deras förstasida.

Nog om detta!

Vi har jobbat mer eller mindre varje dag sedan vi kom hit. Det har gått riktigt dåligt. Men skam den som ger sig. 25 matcher idag. Vi delar nog på arebtsdagen idag. I morgon tänkte vi vara hellediga och åka och hälsa på Johannes syster, Magda och hennes Ulf, som också är här på semester denna vecka, men 30 minuter bort.

Nu ska jag springa ner till poolen innan matcherna börjar.


Kommentarer
Postat av: moona

arcade,,, dagens melodi,,, tack till JOh,, hahah....

2008-10-24 @ 01:33:52
Postat av: Mekong

Väl drastiskt beslut tycker jag! Har ju egentligen inte hänt något nytt! Var han full eler hade han förlorat lite väl mycket?

2008-10-24 @ 20:01:02
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: Mekong

Eller har J ägnat sig åt någon av investerarens 7 dödssynder eller kanske åt allihopa?1. Att nyttja alkoholhaltiga drycker!

2. Att höja insatser efter förluster!

3. Att var girig!

4. Att vara högmodig!

5. Att vara lättjefull!

6. Att vara vred!

7. Att avhålla sig från handel på Vera Zvonareva!

2008-10-25 @ 12:39:30
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: småspelaren

Ja, inte är det lätt för betfair. En del matcher är lite småskumma och andra är helt uppenbara, men var ska man dra gränsen för när det är lämpligt att voida? Det skulle bli gnäll hur de än gjorde, och att som i nuläget låta allt passera är iaf en konsekvent regel som alla begriper.

2008-10-25 @ 14:43:01
Postat av: Mekong

Det är ju mycket värre i finansvärlden! Där har dom spelat summor på tusentals miljarder och hela jordens ekonomi är hotad. Förresten! Ni har väl för Guds skull inte kvar några aktier i Swedbank??

2008-10-25 @ 15:27:33
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: Cecilia

Mr Mekong:Japp lite drastiskt kanske, men sån är han. Men han kanske kommer på bättre tankar snart...Angående de 7 dödsynderna så passar de flesta in mycket bra:) Jag gillar den 7:e dödsynden bäst:)Nop inga aktier kvar i Swedbank, dessutom har vi flyttat våra sparpengar til en annan bank.

2008-10-31 @ 12:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0