Domarmiss

En något märklig match avslutades precis mellan Robredo och hemmaspelaren Kohlschreiber.

Tysken vann 1:a set och hade sedan i det 2:a setet breakboll till 4-2. Robredos boll ropas ut av linjedomaren, men huvudomaren håller inte med och ändrar beslutet. Sen ser han att märket av bollen är klart ute och ändrar sig igen. Då blir Robredo galen och nästan hotar med att lämna planen, så tävlingsledaren (heter han så?) kopplas in och det bestäms att Kohlschreiber inte vinner bollen trots att den var ute

Bollen ska spelas om men huvudomaren ropar ut 40-40 istället för 40-A och omspel. Det sätter sig såklart Kohlschreiber emot då han inte bara blir bestulen på breaket utan förlorar även poängen. Domaren ändrar sig igen till 40-A och det bollen spelas om. Men Kohlschreiber tappar fokus och det blir Robredo som vinner både det gamet och gamet efteråt. Setet slutar sen i tiebreak där Kohlschreiber tappar 5-3 till 7-5.

Matchen förlorar han sedan med 6-3 efter att haft ett break upp.

Det är ju såklart omöjligt att säga till 100%, men jag tror att Kohlschreiber hade vunnit i 2 raka set om inte domaren hade bestulit honom på breaket. Robredos boll var lång. Spelarna vet det, linjedomaren vet det och huvudomaren vet det. Märket visade ute och TV-bilderna visade ute. Synd att de inte har Hawkeye vid sådana här tillfällen. Trist att en match ska avgöras pgr av att en domare säger fel.

Jag ska egentligen i klaga för vi tjänade på detta men jag tycker lite synd om Kohlschreiber sm hade matchen i sin hand.

Förövrigt så har dagens 1:a omgång i Hamburg hittills bjudit på 4 tresetare och i de 2 matcher som inte gick till 3 set slutade med att spelarna som låg under bröt. Den 2:a omgången har även påbörjats idag. 3 matcher. 3 favoriter som vann enkelt med 2 raka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0