Miami 2008 Sony Ericsson Open

Igår startade som sagt kvalmatcherna i Sony Ericsson Open. Imorgon onsdag drar turneringen igång på riktigt och finalerna spelas helgen den 5-6 april. Det är 96 damspelare och lika många herrspelare som är med och slåss om titeln. Prissumman ligger på $7.54 miljoner, varav hälften går till killarna.

Ifjol vann Djokovic herrarnas tunering då han besegrade Canas med 6-3 6-2 6-4. På damsidan förlorade Serena Williams första set med 0-6 mot Henin, men vann sedan de 2 andra seten med 7-5 6-3 och därav matchen.
image73
Djokovic vann även finalen i söndags mot Fish, jag tyckte att han bitvis spelade ganska dåligt under flera matcher i Indian Wells, men jag tror ändå att han går till final även i denna tunering. Han är nog sugen att försvara titeln och poängen från ifjol nu när han närmar sig Nadals 2:a plats och Federers 1:a plats på ATP-rankingen. Fish gjorde en otrolig bedrift  i Indian Wells, då han slog ut toppsidade spelare som Davydenko, Hewitt, Nalbandian och Federer. Han hämtade även upp ett 5-2 underläge med hjälp av bländande spel i finalens 2:a set som han vann med 7-5. Djokovic applåderade sin motståndare vid ett flertal tillfällen under matchen då han inte hade en suck att retunera hans slag. Men kan Fish gå lika långt i denna tunering? Nej, jag tror inte att han lyckas spela till sig ännu en final i Miami även fast jag är övertygad att hans självförtoende är på topp och att han har publiken på sin sida. Djokovic berömde Fishs spel i segertalet och sa att han förtjänade att vara rankad bättre än sin 98:e placering. Och han är betydligt högre rankad nu än före Indian Wells, han tjänade nämligen 58 placeringar på sitt spel där och ligger just nu på plats 40. Spelaren som är rankad snäppet högre än honom är Robin Söderling.

Nadal
spelar på samma halva som Djokovic, det ryktades om att han var lite skadad i förra matchen då han förlorade mot just Novak med 6-3 6-2. Jag såg inte matchen själv men Johannes som gjorde det sa att det bara var några blåser på fötterna och att han spelade bra i 2.a set men att Djokovic var bättre. Men visst kan han slå Djokovic, det har han gjort 6 av 9 ggr, varav senast i 2007 års slutspel, då iofs mot en väldigt sliten Serb. Djokovic kommer att möta Kevin Anderson i 2:a omgånegn och Nadal kommer att möta D Becker. De ska inte vara några problem för 2:an och 3:an i världen, men man vet aldrig.

Andra herrspelare som har bra chans att vinna om de har bra dagar och känner sig fräscha är bl a; Mario Ancic, James Blake, Andy Murray, Nicolay Davydenko, Rickard Gausget, J-W Tsonga, Andy Roddick, Robin Söderlig och Federer såklart.

Jag tycker det är lite trist att Federer inte har spelat lika bra i år som han brukar göra. Om det beror på att hans sjukdom, omotivaion eller något annat vet inte jag, men han kanske borde sig skaffa en coach om han ska ha någon chans att fortsätta som världsetta. Slag som brukar se så enkla ut stämmer inte inte för honom längre. I fjol blev Federer utslagen av Canas i 4:e omgången så han behöver inte vinna tuneringen i år för att försvara sin
poäng som Djokovic måste göra. Nadal tog sig till kvartsfinal förra året.

image74
På damsidan så har Sharapova tyvärr lämnat återbud pgr av att hon känner av den gamla axelskadan. Lite trist, alltid roligt att se Maria spela. Men Henin är tillbaka efter att ha vilat sedan Dubai och förlustmatchen mot Schiavone. Justine Henin är lottade på samma halva  som spelare som; Alona Bondarenko, Serena Williams, Maria Kirilenko, Virginie Razzano och Flavia Pennetta. Henin är nog väldigt sugen på revansch och i hennes första match är motståndaren Kirilenko.

På den undre halvan spelar just Schiavone. Fler duktiga spelare på denna halva är bl a vinnaren av Indian Wells; Ana Ivanovic som antagligen kommer att få möta  Davenport (som bröt förra matchen pgr av ryggproblem). Den matchen borde Ana vinna lätt. Jag tror att det blir hon eller Dementiva som kommer spela final mot Henin den 5:e april om inga skador inträffar. Ivanovic kanske är sliten efter många matcher i Indian Wells, men jag tror inte det, då hon vann de flesta matcher snabbt och enkelt. En anna duktig Serb på denna som också spelar på denna halva är Jankovic, hon möter vår egna Sofia Arvidsson i första matchen och den kommer hon säkerligen att vinna. Hantucova ska inte heller räknas bort och hon kommer säkert som vanligt ta sig långt även i denna tunering.

Systrarna Bondarenko kan ställa till det för de flesta när de spelar på topp. Alona var stark mot Sharapova i förra veckan. Frågan är om de orkar då de även spelar många dubbelmatcher. Systrarna Williams avstod tuneringen i Indian Wells då de tycker att de blivit behandlad illa av publiken där tidigare, men i som sagt Miami spelar de och Serena är titelförsvarare. Den senaste tuneringen de spelade var Bangalore Open 3-9 mars, då vann  Serena finalen i 2 set mot Schnyder. Venus tog sig till semifinal där hon blev utslagen av just syrran i ett avgörande tiebreak. Så de är helt klart i form. Men bara en av de har chans att ta sig till final då de spelar på samma halva.

Här finns länkar till alla TV-tider för Miami:
Lördag 29/3: Viasat sport 3/Viasat sport 1: 17.20-05.00 
Söndag 30/3: Viasat sport 3/Viasat sport 1: 17.00-03.00 
Måndag 31/3: Eurosport : 13.30-16.00 och 19.30-21 Viasat sport 3: 17.00-03.00
Tisdag 1/4: Viasat sport 3/Viasport 1: 12.00-01.00 och 03.00-05 Eurosport: ca 16.00-21.00
Onsdag 2/4
Torsdag 3/4 
Fredag 4/4
Lördag 5/4: Semifinalen Herrar och Damfinalen
Söndag 6/4: Herrfinalen

Eurosport kommer att visa WTA-tuneringen och Viasat-kanalerna kommer att visa ifrån ATP. Det kommer alltså finnas massor att tennis att trada med livebilder, nu får vi bara hoppas på att vädergudarna är snälla så att vi slipper regnavbrott.

image72

Kommentarer
Postat av: niklas

Hej

vet du om betfair kommer sända några matcher?

2008-03-25 @ 18:08:57
Postat av: Cecilia

Re Niklas: Jag vet faktiskt inte, hittade ingen när jag sökte iaf. Kanske någon annan som vet?...

2008-03-25 @ 19:06:06
Postat av: Swingtrader Igor

Betfair kommer inte sända.

2008-03-26 @ 10:40:32
URL: http://betfairswingtrader.blogspot.com/
Postat av: teo813

De kommer att sända från och med 29e Mars enligt livestreamings programm.

Sändningar brukar vara snabbare än viasats sändningar (för er lyckliga som bor i sverige och njuter av riktiga bredbandshastigheter...)

:-)

2008-03-26 @ 22:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0