Veckan som gått

I morgon drar den andra och avslutande veckan igång av Franska öppna. Allt som oftast  brukar början av turneringarna vara bäst att trada tycker jag och veckan som gått var inget undantag. Sharapova bjöd på en riktigt bra första match. Från 1.01 upp till 2.30 då hon var 2 bollar från att förlora matchen. Dock ingen match jag lyckades tjäna några pengar på. Också i den andra matchen hon spelade gick hon upp från 1.01 till 1.25, då hon tappade 2:a set. Men nu verkar hon ha spelat in sig i turneringen och blir allt säkrare.

Systrarna Williams åkte som favoriter i 2 raka set. Samma dag. De tjejerna som slog ut dem, Pennetta och Srebotnik, åkte ut idag. Som favoriter.

Safina, Zvonareva och Dementiva har varit starka turneringen igenom. Ivanovic också, även om verkade lite darrig i matchen mot Wozniacki. Men hon verkar ha fått kontroll på nerverna nu. Idag vann hon med 6-0 6-0. Imponerande!

Jancovic har vunnit sina matcher i 2 raka, men har haft lite problem på vägen. Hon hamnade i underläge och hade setbollar emot sig i matchen mot Erakovic. Hon hade också setboll emot sig i 1:a set mot Cilbulkova. Idag tappade hon en 5-2 ledning och 3 matchbollar till tiebreak mot Radwanska i 2:a set. Men alla gånger klarade hon upp det och matcherna har hon vunnit med 2-0 i set. Som så många ggr förr.

Schnyder har hittat formen lagomt till Paris och idag tog hon sig vidare till kvartsfinal utan problem. Det gjorde också tuneringens stora sensation - Suarez Navarro. Även Kvitova är en underdog som har slagits sig fram till kvartsfinal.

Förövrigt är alltså de 4 bäst rankade i världen kvar turneringen.

På herrsidan är nr 1, 2, 3 och 5 kvar till andra veckan. Federer tappade ett set mot Montanes, men thats it. Han har spelat strålande tennis och den gamla goda formen verkar ha infunnit sig. Nadal är favorit att vinna hela turneringen och hittills har han gjort det mesta rätt. Idag lekte han med sin landsman Verdasco. Även Djokovic har ångat på i veckan.

Ferrero hade inga problem i turneringen tills han mötte Hewitt. Han vann dock i det 5:e och avgörnade setet. men de var en jämn match. Ferrer fick problem med någon skada och klev av sin första match efter att ha vunit 1:a set.

Davydenko och Nalbandian förlorade båda sina matcher efter att ha vunnit de första 2 seten. Båda 2 var stora favoriter innan start och båda 2 handlades till 1.01.

Även vårt svenska hopp, Robin Söderling var (för)stor favorit innan start och tappade sin match. Han spelade mot Benneteau och vann 1:a set enkelt. Hade också setbollar i det 2:a setet. Men efter att han missade dem så svek han psyke. Han vann sedan endast 1 game i de 3 resterande seten. Det finns även förevigat när han i 3:e set häver ur sig sitt missnöje till domaren. Söderling verkar vara tämligen omogen på plan. Han och Murray borde kanske gå en angry managment-kurs.

Unga Gulbis har imponerat i tuneringen och vann i 3 raka idag mot Llodra. 145:e rankade Chardy var den som slog ut Nalbandian. Även Tursonov fick smaka på fransmannens tunga spel, men idag slutade sagan för Chardy då grusspecialisten Almagro var snäppet bättre. Men Chardy hade sina chanser i matchen. De 2 första seten gick till tiebreak. I det 1:a tiebreaket var han chanslös. I det 2:a hade han 2 setbollar, varav en han bara skulle lägga över. Men han ville göra det snyggt och sköt en lob i stället som Almagro hann upp. Den ångrar han nog nu. Även i det 3:e setet hade han 3 breakbollar till 4-2 men inte heller de lyckades han förvalta och matchen slutade med siffrorna 7-6 7-6 7-5. Jag tradade inte matchen utan såg den bara på eurosports stream. Och tur var väl det för jag hade antagligen gått back på matchen då jag tyckte Almagro stod lågt.

Monflis som tycktes ha stora problem med skador veckan innan Franska öppna har inte visat sig ha några problem denna vecka. Han hade en jämn  femsetare  mot Melzer i lördag som han vann.


Jag klev in och började trada turneringen i tisdags. Det har varit blandad kvalite på mitt spel. Ingen minusdag men absolut ingen jättebra dag heller. Jag har inte räknat ut hur mycket plus jag ligger än. Det är 5-siffrigt men ingen stor summa. I onsdags och torsdags hade jag ett flertal matcher där jag slaskade iväg några 100-lappar i. Det känns inte som om de matcherna spelar så stor roll just då, men det gör dem. Jag gick inte back de dagarna men inte heller så mycket plus.

När jag satt mig ner och gick igenom matcherna jag tradat så såg jag ett genomgående mönster. Jag körde för lågt och när jag kör för lågt så greenar jag inte ut. Så i fredags ändrade jag taktik och sen dess har jag inga röda matcher. Jag tradar mycket bättre när jag kör med lite högre summor. Har skrivit ner lite tankar kring detta och sammanfattar det kanske i ett inlägg senare. Varför jag köre för lågt var för att jag började med att ha en sjuk otur och jag kände att jag inte orkade förlora. Har man den känslan kan man lika gärna ta ledigt. Men nu är självförtroendet tillbaka igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0