Tankar inför morgondagen

image105

Vi ligger minus denna månad och tiden börjar rinna iväg. April fick en dålig start och det har präglat i stort sett hela månaden, även om det egentligen bara handlar om en eller två matcher i skillnad. Jag är övertygad om att april fortfarande kan bli en plusmånad, men det är trist att hela tiden ligga efter, då marginalerna är små. 7-8 bollar som hade gått annorlunda är allt för att boken skulle visat grönt i stället. Mycket grönt. Det var så nära både igår och idag...

Jag har inte räknat med att varje månad ska visa plus även om det såklart är ambitionen, men det är trist om redan den 4:e ska bli den första som inte gör det. Ser man till hela 2008 så är resultatet fortfarande bra, så bra att en halvdålig månad inte ska knäcka en. Men det är jobbigt när det känns som om det mesta går emot en. När allt går emot en...
 
I morgon spelas 8 matcher. Som jag ser det på det just nu så känns det som i stort sett alla favoriter kan få problem. Ja, kanske inte Nadal då.

Andreev har spelat bra på slutet, det har iofs Almagro också gjort. Han var i final i söndags mot Ferrer och han hade en lätt match idag. Då Monaco bröt i det andra setet, efter att ha förlorat det 1:a.

Ferrer vann finalen mot Almagro i helgen, men han var illa ute, inte bara i den matchen utan även i några av de tidigare i tuneringen också. Idag slog han dock Safin enkelt medans Tipsarevic fick kämpa för att hålla sig kvar i tuneringen. Men man ska aldrig räkna bort Tipsarevic som aldrig verkar vilja ge upp och Ferrer kanske börjar känna sig lite sliten efter de långa matcherna från förra veckan. Dock kommer jag att ha i åtanke att Tipsarevic är lite småskadad. Är trött på förlora på matcher där spelare bryter.

Nadal- kungen av grus, spelade idag mot Ancic och vann tämligen enkelt. Landsmannen Ferrero bör inte heller bli något problem.

Kohlschreiber vars bästa underlag är hard court, har spelat bra på gruset denna vecka, Han slog grusspecialisten Acasusco i 2 raka, kanske inte säger allt för mycket, då Acasusco inte verkar vara i den allra bästa formen för tillfället. Davydenko vann sin match efter att ha brutit finalen i söndags. Men dubbelspelaren Boelli var inte helt borta i dagens match och Davydenko behövde ett tiebreak för att vinna det 2:a setet. Jag litar inte en sekund på ryssen och kommer inte spela honom från start.

Att se Federer stå i 1.24 mot Monflis innan start trodde jag för någon månad sedan inte ska vara möjligt. Men tiderna förändras och Federer spelar inte sin gamla vanliga tennis dessa dagar. Det ska bli kul att se vad som händer i morgon. Förhoppningsvis kanske Federer kan göra en repris från idag. Eller så blir det kanske Gail Monflis som slår ut världsettan ur denna tunering. Han har iaf inte förlorat ett set på sina 2 matcher i Moanaco, det har Federer...

Robredo slog ut Söderling idag. Nalbandian höll på att förlora 1:a set mot Rochus. Men han redde upp det och körde över belgaren i det 2:a setet. Men Nalbandian är känd för att vara ojämn i många av sina matcher. Robredo kan nog ha en bra chans om han har en bra dag imorgon.

Djokovic - Murray, svår match. Murray slog utan Lopez i två raka set, men det var inte allt för mycket som skiljde spelarna åt. Också Volandri slog Murray ut. Även Djokovic vann sin match i 2 raka mot Ljubicic, med det jag såg av matchen så kunde det lika gärna vara Ljubicic som tagit det 1:a setet. I det 2:a var han rätt chanslös.

20-åriga Sam Querrey stod i 1000 ggr att vinna tuneringen i söndags, och har som underdog slagit ut både Moya med 2-1 i set och idag Seppi i 2 raka set. Frågan är om han kan göra om bedriften imorgon mot Gasquet, som idag var överlägsen mot Vliegeln. Gasquet vann med 6-1, 6-2 och blev varken breakad eller hade en breakboll emot sig. Han måste vara den enda i tuneringen som inte har det, då även Nadal fick sin serv bruten idag.

Det är matcherna som TV-sänds som går första att trada imorgon även om det absolut heller inte är optimalt. Scoreborden ligger långt efter och uppdaterar ibland flera bollar i taget. Streamen har flera ggr lagt av. Så jäkla trist att få resultaten långt efter jämt och ständigt. Jag vill ju kunna trada i gamen, utan att bli blåst för att resultatet är något annat. Hur står ni andra ut?!

Btw, tänk på att det många ggr kan löna sig att inte ta positon från start. Att övervaka matchen och invänta ett bra läge  är ofta ett bra beslut om man är osäker på hur matchen ska utveckla sig.

Kommentarer
Postat av: Mange

Känner samma sak angående de 7-8 bollarna, när man sitter i fin position, spelaren har ett fint övertag och är ohotad och sen tappar allt i ett TB och sen losar sista set, tänker jag på lapentti som knappt tappade en boll i egna serven på två set för att sen förlora tre raka bollar i tibreak som han inte kan hämta upp igen, eller som ivo karlovic som var ett fint värdespel igår leder med 8-7 i TB och har egen serve men missar. Hade som tanke att trada ut efter första set där på Ivo men han tappar ju allt och andra set så lufsar han bara runt...Sånt här är så trist..

2008-04-24 @ 12:04:56
Postat av: Moona

Idag tackar jag den fula ankungen o Sam....
Dom räddade min dag.....

2008-04-24 @ 18:30:16
Postat av: Swingtrader Igor

Även jag har upplevt samma sak,det handlar om 2 öre en boll,två bollar med den stör mig så jävla mycket,månaden har varit fantastisk bra men kunde varit betydligt bättre:-(

2008-04-24 @ 19:22:26
URL: http://betfairswingtrader.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0