Favoritfall i varma Miami

Blogg.se började med att byta sina servar i lördags och inte förrens nu fungerar det igen, därav bloggpausen.

Ojoj vilken start på tunerinen det har varit. Favorit efter favorit har förlorat och många av de som inte har förlorat har haft stora problem under matcherna. De enda storfavoriterna som egentligen har gjort vad de ska är Henin, V WilliamsFederer och Nadal.

Här är några stora favoriter som har förlorat:
Djocovik mot Anderson 7-6 3-6 4-6
Nalbandian mot Malisse 1-6 4-6
Hewitt mot Acasuco 3-6 6-7
Ferrer mot Johansson 4-6 5-7
Schiavone mot Cibulkova 6-3 4-6 4-6
Schynder mot Kanepi 0-6 1-6
Chakvetadze mot Lisicki 5-7 1-6
Hantuchova mot Sugiyama 4-7 7-6 5-7
Ivanovic mot Davenport 2-6 3-6
Davenport mot Safina 3-6 4-6-7
Tsonga mot Benneteau 3-6 3-6

Matcher som har svängt:
Davydenko låg risigt till i de 2 senaste matcherna men redde upp det. Serena Williams förlorade första set mot Pennetta efter att haft ledningen. Pennetta hade även breakbollar till 4-1 i 2:a set men missade dem och sedan vann hon endast 2 game till i matchen. Jankovic var påväg att åka ut reda i första matchen mot Sofia Arvidsson, då svenskan hade 5-1 i avgörande set. Sofia missade även matchbollar i tiebreaket. Blake började bli breakad i sin match mot Santoro, men tog sedan över matchen helt och det såg ut som om det skule bli en promenadseger, men plötsligt så tröttnar han helt, tappar övertaget och förlorar 2:a set. I det avgörande setet kunde det ha slutat hur som helst då båda spelarna var märkbart tagna av värmen. Blake gjorde få försök till att vinna bollarna i Santoros servgame. Anagligen sparade han krafterna till slutet av matchen. En taktik som uppenbart gick hem då han lyckades breaka hem matchen. Ancic har haft 2 tuffa matcher. Den 1:a var mot Murray där han hade matchboll emot sig i avgörande tiebreak och den andra matchen mot Monaco avslutades alldeles nyss. Ancic såg trött ut från första boll men var iaf den som var starkast av dem i slutet.

Hantuchova mot Sugiyama var en riktig rysare då japanskan vann 1:a set och sedan tappar en betrygande ledning i 2:a set. I 3:e set breakar Hantuchova tidigt och går spelas till 1.01, 1.02, men matchen vänder igen och det slutar med att Sugiyama tillslut vinner den. Det har varit funnits många fler matcher som vari bra att trada, synd bara att man inte hinner med alla.

Och hur har det gått för team Lund dessa dagare då undrar ni såklart. Det har gått lite upp och ner. Bra plus på tuneringen så här långt men det har hänt att det har spelats på fler av favoriterna som har förlorat eller haft problem. Det är lite farligt att kunna så mycket om spelarna för att det gör att man inte riktigt tror att de kan förlora eller tappa matcher. Det har varit en sanslös vecka såhär långt, det hade helt klart varit lönsamt att boka alla favoriter från start.  Mars månad är nu också slut och den visar fint grönt i boken, dock tappade vi strax innan 12-slaget, men april har börjat fint! Och vi får vara nöjda med tanke på den dåliga scoreboarden och framförallt de usla streamarna som ibland ligger väldigt långt efter och ibland inte funkar alls.

Jag och Johannes är ensamma hela veckan då Tilda bestämde sig för att åka och hälsa på min mamma och pappa i Jämtland Jag tror att hon var lite less på sina föräldrar:) Men vi fick ett glädjande brev från kommunen förra veckan där det stod att hon var välkommen att börja förskolan nu till hösten istället för nästa som vi hade räknat med. Det är 3 timmar/dag så det blir perfekt för henne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0