Peking so far

Sverige har fått 2 silvermedaljer i cykling att glädjas åt tack vare Gustav Larsson och Emma Johansson. Tomas Johansson och Simon Aspelin spelade till sig en final i dubbel. Väl där blev framförallt Federer men också Wawrinka ett för svårt motsånd men Sverige kan räkna hem ytterligare ett silver.

I singeln åkte alla svenskarna ut snabbt. Nadal krönte sin redan fantastiska karriär med ett OS-guld. Gonzales som sticker upp då och då fick OS-silver och Djokovic vann över Blake i bronsmatchen. I damernas final blev det helryskt och det var tillsut Dementiva som vann den ädlaste valören. Safina fick silver och bronspengen gick till ytterligare en ryska, Zvonareva. Systrarna Williams som snörpligt förlorade sina matcher, trots övertag, fick iaf trösta sig med guld i dubbeln.

Therese Alshammars baddräkt sprack inför försöken och den händelsen tillsammans med den då de 5 simmarna som satt och drack öl under herrarna dubbelfinal i tennis, iförd landslagsdressar, var väl det intressantaste som svensk simning bidrog med under detta OS. Amerikan Michel Pelphs briljerade iaf och tog 8 guld.

Brottaren Ara Abrahamian
blev tveksamt bortdömd i semifianlen och slängde sedan sitt brons i backen och gick ifrån prissermonin. Skandal - alltså inte Ara, utan korrupta domare.

Fotbollstjejerna gjorde som förväntat; åkte ut mot Tyskland i kvartsfianlen. De svenska handbollstjejerna slog Brasilien och möter grannlandet, Norge i kvartsfinal. Det blir kjempegott.

Karolina Kluft tog sig inte ens till final i 3-steg, förhoppningsvis så lyckas hon bättre i längdhoppet. Men huvudsaken är ju att hon har roligt...

Sanna Kallur var glad efter sitt försöksheat. Benet kändes bra och trots att hon inte tävlat sedan 6 juni så hade hon den näst bästa tiden i försöken. På måndag väntar semi.

Stefan Holm är vidare till final i höjdhoppet. Tyvärr hade inte Linus Thörnblad turen på sin sida iadg. I det andra hoppet på 2.25 så hoppade Linus över ribbad. Linus landade. Ribban låg kvar... den låg kvar.. men lagomt till Linus hann resa sig så gled ribban av. Även i det 3:e hoppet så var det nära. Men för att citera Gunde "nära skuter ingen hare".



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0