Svaga insatser

Det svenska hoppet, Söderling, åkte ut idag i 2 raka set mot Robredo. Söderling hade 14 breakbollar emot sig under matchen. Han räddade 4 av dem. Robredo hade 16 emot sig och räddade 3. Så visst, det hade lika gärna kunna vara Söderling som vunnit matchen. Och han hade 4 setbollar i det 3:e setet, men han lyckades inte ta vara på någon av dem. Och tiebreaket förlorade han enkelt med 3-7. Kanske kunde han inte släppa alla missade chanser till break i det 2:a setet. Synd, han gick till kvartsfinal i tuneringen förra året, så han tappar poäng på rankingen.

Även Federers insast idag var blek då han spelade mot den halvt avdankade, 137 rankade, Ramirez Hidalgo. Det 1:a setet vinner Federer enkelt med siffrorna 6-1 och går ner till 1.01. Men í det 2:a setet är han rent ut sagt utspelad och förlorar med 6-3. Inför det 3:e setet står han i 1.20, ett odds som inte finns kvar länge då Federer som börjar serva, inte bara blir breakad uten även dubbelbreakad. Hidalgo leder nu avgörandet med 4-0. Och vid 5-1 ser det mörkt ut för Federer. Men när Hidalgo @ 1.07 ska serva för matchen, så händer det. Det står 30-15, båda spelarna är långt framme på sina planhalvor, Federer halkar till och sätter sig i gruset, Hidalgo måste nu bara lägga över bollen för att få 2 matchbollar, men han missar. UT. Sedan tar Federer över matchen.

5-1 till Hidalgo har snart förvandlas till en 6-5-ledning för Federer. Hidalgo lyckas iaf hålla sin serv och tar matchen till ett tiebreak. Men precis som Söderling är han chanslös och vinner bara 1 boll.

Undra hur mycket Hidalgo grämer sig över bollen han la ut? Inte heller Federer kan ha den bästa känslan efter matchen. Han var nog ganska lättat efter vinsten, att åka ut i den första matchen mot en sådan medioker spelare som Hidalgo, hade nog varit ganska pinsamt. Visserligen är Hidalgo grusspecialist, men det är ingen ny stjärna som bara dyker upp och spelar bra, utan spanjoren är 30 år och varit med på touren sedan 98. Dessutom hade det anordnats en prissermoni till Federers ära, direkt efter matchen, där han skulle ta emot utmärkelsen 2007 års bästa spelare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0