Efter regn kommer sol eller iaf bättre väder...

Vårt arbetschema är alltid mest hektiskt i början av veckorna för att sedan komma att avta alltmer till helgen. Och det inte utan anledning eftersom det är under den första och andra omgången som flesta och oftast också de bästa tradematcherna spelas. Det spelas bara 2 mindre turneringar denna vecka, en i Bali och en i Rumänien, så det är inte en uppsjö av matcher att välja mellan. Utan det är ganska lagomt, man hinner ändå bara trada 1 match aktivt i taget.


Här kommer några konkreta exempel på en bra tradematch från första omgången som spelades i Rumänien grusturnering igår:

Gasquet - Hernadez 3-6 6-4 6-4


Vi hade en liten diskussion här hemma igår om hurvida Gasquet skulle vara favorit till att vinna den här matchen eller ej. Jag tyckte att han skulle vara en liten favorit och Johannes ansåg att Hernadez skulle ha haft det lägsta oddset från start. Ganska oväsentligt egentligen eftersom vi båda var rörande överrens om att Gasquet startodds @ 1.25 var på tok för lågt. Marknaden tycktes inte hålla med oss för de pressade på Gasquets odds som om det inte fanns någon morgondag.

Gasquet är den bättre spelaren av dem 2. Men även om han har spelat bättre på slutet än tidigare i år så är han ingen höjdare på grus. Som å andra sidan är det underlaget Hernadez behärskar bäst. Dessutom är det en liten skitturnering i Rumänien, nästan helt utan publik och det kändes inte som om han var alltför motiverad. Hur som helst så var det en självklar lay.

Det blev tillochmed en betydligt större bokning på Gasquet än vad som var tänkt pgr av ett litet missklickt av Joe. För en gångs skull blev det ett lyckat feltryck, för strax efter så bröt Hernadez, Gasquets serv och det var spanjoren som vann det första setet. Självklart spelade vi tillbaka en del av "feltrycket", men det var fortfarande mycket grönt kvar när han tog setet.

Hernadez fortsätter att pressa Gasquet och det känns som om han har ganska bra kontroll på matchen. Men han missar sina breakchanser i det 2:a setet och det hör ju till en bra tennismatch att den ska svänga ett par varv. Så istället blir det den lite "lama- I DONT CARE - Gasquet" som breakar till 5-4 för att sedan plocka hem setet med några bra servar. Tyvärr så ligger vi inte alls så bra till när Gasguet utjämnar till 1-1. Och en stor summa grönt på båda sidor har nu förvandlats till all red.

Marknaden pressar såklart ner Gasquet till runt 1.45. Helt korrekt odds enligt mig, med tanke på staroddset och matchens karaktär. Det är Hernadez som börjar serva och det känns som han totalt har tappat momentom för han börjar med att förlora de 3 första bollarna i egen serv, 0-40 alltså. Detta har jag sett så många ggr tidigare. En sämre spelare som vinner första set, har övertaget i det 2:a setet, men efter att inte ha kunnat ta tillvara på chanserna förlorar till 1 lika i set för att sedan klappa ihop totalt.

Hernadez tar sig i kragen, räddar de 3 breakbollarna och håller sin serv. Gasquets odds går upp från 1.12 till ca 1.50. Här blir det en stor bokning på Hernadez igen. Och ser man på, han breakar Gasquet och matchen svänger ytterligare 1 gång. Hernadez tar ledningen med 3-0 i avgörande set och det känns faktiskt inte så tokigt att sitta med 40k på honom. Inget jättebra resultat med tanke på monsterbokningen från början och matchen utveckling. Men efter att ha varit röd på båda sidor så är det skönt att vara grön igen.
 
Men Hernadez grejar det inte ändå och han tappar sin 3-0 ledning
, vinner endast 1 game till i setet och förlorar matchen. Det blev en såklart en grön match i vår bok. Men med tanke på hur matchen utvecklade sig var det slutliga resultatet inte alltför bra. Johannes var inte alls nöjde, men jag är glada för alla plusmatcher med tanke på den usla starten denna månad. Det känns faktiskt som om vår senaste bad run är slut och nu behövs det inte mycket för att ligga plus denna månad. På tennis vill säga, vi har ju fotbollen också. Tänk att en sådan trevlig sport kan göra så mycket skada.

Gasquet och Hernadez var i gott sällskap igår då det gäller bra tradarmatcher, 7 av de 10 matcherna i  Rumänien gick till 3 set i går.

Idag har det bokats hårt på Hantuchova. Det känns inte 100% rätt, men tjejen har inte varit bra i år så de återstår att se hur hon spelar i idag.


Kommentarer
Postat av: Loocie

Hi Cecilia,



nice to see you are running a blog about trading on Betfair, especially trading tennis.

I am a beginner of trading tennis at Betfair and I am also running a blog.

Would be nice to read a blog entry in English, so I am wondering if you'd be interested in posting a blog entry in English or maybe post a blog entry as a guest blogger in my blog.

All the best for you and good luck with trading!



Cheers, Loocie

2008-09-13 @ 09:43:57
URL: http://layyourself.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0