Omvärdering

Sharapova - Safina anses båda ha ca 50% chhans att vinna matchen på förhand. Det beräknas alltså bli en jämn match. Vilket det också blir. Men ändå så värderar marknaden om oddsen till Sharapovas fördel. Jag har sett matchen och hon spelar bra och är taggad till tänderna. Men Safina spelar också bra.

Efter att Safina har hållt serven 3-2 så står hon i 1.93. När hon sedan får en breakboll så går hon ner till 1.85. 1.85?! Sharapova räddar 2 breakbollar i det gamet och håller serven till 3-3. När Sharapova sedan får breakboll i nästa game så går hon ner till 1.55. Hon tar såklart sin första breakboll och handlas ner runt 1.44. Vilket är vansinigt. Visst hon har breakat till 4-3 men hon har inte hållt sin serv än. 1.44 skulle inte Safina stå i om hon vunnit setet efter så jämt spel.

Sharapova blir tillbakabreakad och ställningen är nu 4-4. Då står hon i 1.77. 

Det bli ytterligare 3 hold och Safina håller serven  till 6-5 och går ner till 2 ggr. Alltså startodds fast hon både är garanterad tiebreak och kan breaka hem setet. Sharapova håller dock blankt och det blir 6-6. Tiebreaket är Sharapova favorit att vinna enligt marknanden. Och visst gör hon det. Det är ingen som verkar speciellt orolig att hon inte ska göra det, trots att Safina hade 2 setbollar i följd.

Marknaden hade rätt som så ofta. Sharapova räddar 2 setbollar vinner tiebreaket och går ner till 1.33. Undra hur mycket Safina skulle behöva leda matchen med för att gå ner till 1.30. 1-0 i set och 2-0 i game kanske?

Jag kan hålla med om att kanske Sharapova skulle ha varit större favorit innan start men nu var hon inte det. Och det är inte så att hon har varit överlägsen i matchen. Hade det varit Sharapova som hade börjat serva först i matchen  och lett med 1 game så hade jag också tyckt att hennes odds ska vara lägre. Men marknaden bestämde sig rätt tidigt att Sharapova skulle vinna setet. Och som alla vet så har marknaden alltid rätt. Setbollar emot sig eller inte.

Egentligen så tycker jag inte att marknadens värdering på Sharapova var så fel men det jag inte kan förstå är varför inte Safina ska gå ner lika mycket vid ett eventuellt break. För det hade hon inte gjort, då hade hon inte handlats till 1.85 vid breakbollarna. Safina hade dessutom redan hållt sin egen serv och det betyder mycket. Speciellt i damtennis.

Vem finns värdet på då det är jämt i matchen och båda står runt 2ggr ? På Sharapova såklart! När marknaden agerar som den gjorde i det här setet så är det säkrast att lägga över pengar på Sharapova eftersom hon går till 1.33 vid setvinst. Safina hade som lägst gått ner till 1.58. (1.65 vid 2 setbollar).

Värdet efter första set tycker jag helt klart låg på Safina till 4 ggr pengarna eftersom det var Sharapova som skulle börja serva. Det kan mycket väl bli en 3-setare. Sharapova har haft en förmåga att tappa set och Safina är duktig på att vända underlägen. Det regnar just nu och Safina leder det 2:a setet med 1-0 game och 30-15. Oddset är 1.53 på Sharapova. Det är iofs ett bra odds med tanke på att Safina inte har hållt serven än. Jag själv tradade skitdåligt i det första setet och tog inte vara på några av oddsen som jag tyckte det fanns värde i. - 150 kr på båda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0